Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 029
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • На изток от Ада
Да, нали, превантивно по скоро, сигурно и теб така ще те сложат
ми мен кой писах на Паскалева.  В Надежда не са по тромбофилия. Просто искам терапия всеки ден.  Ще търся и др хематолог

# 466
  • София
Д-р Тончев при МЦ Калчев. Ти и без това се чудеше за Калчев, май ти в време

# 467
  • На изток от Ада
Чудя се за кой ли не Калчев,  Станулов,  Турция....
Но всичко става с час, с време ,с отпуска, с пари .
Тончев има и онлайн консултация

# 468
  • София
Има да, ама нямаше свободни часове. Готин дядка е.

# 469
Дами да Ви попитам…някоя с инсулинова резистентност от вас има ли ,приема ли лекарства и след трансфер док. Спира ли ви ги?
Защото аз съм доста объркана вече …предните ми два трансфера док.не ми спря лекарствата Глюкофаж ХР 1000 а, адега на последния трансфер ми го спряха и то доста рано(при др. док.съм),а знам ,че потдържането на инсулина е от изключително значение при задържане на плода,не ме аз имах успех и при двата варианта

# 470
  • София
В България не е разрешено да се приема официално метформин от бременни, но по цял свят се пие до 12та седмица. Аз го пиех и със сина ми и сега

# 471
На същия медикамент ли сте Глюкофаж и ако е удобно да попитам паралено с гинеколога и с ендокринолага ли сте си комуникирали ?

# 472

Момичета, може ли съдействие за резултатите ми? Като цяло за разчитане, сериозно ли е и каква терапия е необходимо да се приложи? Естествено, ще се консултирам и с хематолог.

# 473
  • Замък сред облаците
Аз съм с тези. НМХ инжекции от + тест до края и месец след това, а витамините от Б групата не можеш да пиеш обикновени, само метилирани форми, защото не ги усвояваш.

# 474
Аз съм с тези. НМХ инжекции от + тест до края и месец след това, а витамините от Б групата не можеш да пиеш обикновени, само метилирани форми, защото не ги усвояваш.

Ужас. Все пак ще подходя оптимистично и ще се зарадвам, защото е силно възможно причината да е открита. Значи терапията започва чак след положителен тест за Б. Според теб трябва ли да изследвам и други фактори за тромбофилия, преди да направя консултация с хематолог?

# 475
  • Замък сред облаците
Аз бих изследвала и останалите, да. Но от друга страна щом високорисковите са нормални, дори и да имаш други, профилактичната доза от 0,4 единици ще ти е напълно достатъчна така или иначе. Иначе няма нищо ужасно или страшно в инжекциите. Но се почват веднага при закъснение.

# 476
Аз бих изследвала и останалите, да. Но от друга страна щом високорисковите са нормални, дори и да имаш други, профилактичната доза от 0,4 единици ще ти е напълно достатъчна така или иначе. Иначе няма нищо ужасно или страшно в инжекциите. Но се почват веднага при закъснение.

Много ти благодаря. Когато приключа и с другите изследвания, ще се консултирам с хематолог, за да можем да имаме "план за действие" при забременяване. Честно казано ми е "Тъмна Индия",  но доколкото съм чувала, използваният препарат е Клексан. Ще проуча нещата и се надявам да попадна на добър специалист, който ще ми предпише адекватна доза. АГ ми беше казал на 1во време да изследвам основния пакет и ако излезе някакво отклонение, ще ми кажат да проверим и други фактори. Затова го послушах и пуснах само него.

# 477
  • Замък сред облаците
Имай предвид, че АГ за 4Г мутацията изписват аспирин протект. Това НЕ е правилната терапия за тази мутация, но хематолог ще  ти обясни подробно.

# 478
Имай предвид, че АГ за 4Г мутацията изписват аспирин протект. Това НЕ е правилната терапия за тази мутация, но хематолог ще  ти обясни подробно.

Разбира се, че ще послушам хематолога, а не АГ за терапията. Те АГ-тата малко неглижират 1ви аборт, поне моето впечатление категорично е такова. Ще си направя всички изследвания от 1ва стр. на своя глава.

# 479

Момичета виждам,че сте запознати с генетичните изследвания..до сега не съм се обръщала към хематолог за изследванията,но по това което чета и вече виждам в болницата наистина не обръщат голямо знамение на тези изследвания..но да ви попитам,че имам само коментар на изследванията от имуноложката в б-цата ,но общо взето ми каза само да си проследявам хомоцистеина и нищо друго,та какво можете да ме посъветвате…сега се разрових и за хематолог в София и се насочих към д-р Павлова от СВ.Иван Рилски

Общи условия

Активация на акаунт