Предстои ми инсеминация - тема 33

• 46 754
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
Днес бяхме на преглед при д-р Ангелов и установи ПКЯ.. Записа ме за цветна снимка Декември месец. Остана много озадачен как след бременност, мисед и абразио не ми е правена ЦС преди каквито и да е инсеминации. За пореден път се убедих, че в Русе сме на светлинни години от истината. Съвета ми към всички, които се двоумят дали да пробват като нас в Русе при знаем всички кой доктор, или да се насочат другаде - не си губете времето в Русе. С просто око овулация не се проследява, колкото и добър лекар да си...

# 601
Здравейте,
Интересувам се от мнение за инсеминация с донорска сперма. Плюсове и минуси, ако има някоя от вас, която е минавала процедурата и съответно процент на успеваемост, клиники и т.н., дали процедурата е била стимулирана допълнително с таблетки и/или инжекции.
Знам, че в интернет има информация, но искам личен опит.

# 602
Здравей. Не знам за успеваемостта в Бг, аз минах през такава, но при мен не се получи. Има момичета, които забременяха така във форума и дано някоя се включи.
Може да се стимулираш с лекарства или на ЕЦ. Във всяка клиника може да се извърши такава инсеминация. Моят съвет е да купиш донорски материал, който е с висок МОТ.

Доста по-скъпа процедура е от партньорската инсеминация.

# 603
  • София
Аз имам успешна донорска инсеменация, от третия опит. Бях пациент на болница "Надежда". Процедурата е същата като при нормална инсеменация с разликата, че се поръчва материал или се ползва от болницата. Стимулация винаги съм имала, но това е по преценка на лекаря. Фемара(летрозол) и Кломифен и трите пъти.  Успеваемостта зависи от много фактори, както и от възрастта, в какво здравословно състояние сте. Общо взето, всичко е на късмет.
Аз съм писала доста по темата, ако разгледате публикациите ми, ще прочетете доста за моя опит.  Ако желаете, пишете ми на лично с по-конкретни неща. Ще се радвам да съм ви полезна. Simple Smile

Здравейте,
Интересувам се от мнение за инсеминация с донорска сперма. Плюсове и минуси, ако има някоя от вас, която е минавала процедурата и съответно процент на успеваемост, клиники и т.н., дали процедурата е била стимулирана допълнително с таблетки и/или инжекции.
Знам, че в интернет има информация, но искам личен опит.

# 604
Здравейте ❤Чета всички мнения и се питам кога ще ни се получи най - накрая.
Аз съм във Варна за трета инсеминация. Днес отидох при док на преглед и предните пъти имах един фоликул на първа и два на втората. Този път имах сигурно по пет на страна, но никой от тях не беше достатъчно голям. Имаше два доминантни, но и другите не бяха малки. Сложи ми гонал ф май че беше, не попитах и ще видим как се развиват в следващите дни.
Стимулирах се само с Кломид, но този път го взех от един сайт за анаболи, защото не бях в БГ и нямаше от къде. Не знам дали е от това и не знам дали е хубаво да имам толкова фоликули щом не са достатъчно големи. А и след последното разочарование пропуших малко може и това да е. 😕
Остава да чакам и да видя как ще развият нещата.

# 605
Здравейте ❤Чета всички мнения и се питам кога ще ни се получи най - накрая.
Аз съм във Варна за трета инсеминация. Днес отидох при док на преглед и предните пъти имах един фоликул на първа и два на втората. Този път имах сигурно по пет на страна, но никой от тях не беше достатъчно голям. Имаше два доминантни, но и другите не бяха малки. Сложи ми гонал ф май че беше, не попитах и ще видим как се развиват в следващите дни.
Стимулирах се само с Кломид, но този път го взех от един сайт за анаболи, защото не бях в БГ и нямаше от къде. Не знам дали е от това и не знам дали е хубаво да имам толкова фоликули щом не са достатъчно големи. А и след последното разочарование пропуших малко може и това да е. 😕
Остава да чакам и да видя как ще развият нещата.
[/quote
Здравей Алекс, на кой ден от цикъла си ходила на преглед. При вторият ми опит и мен ме стимулираха с Кломифен и аз също имах доста фоликули и нямах доминантен.Така и не пораснаха достатачно и не правихме процедура. Следващия ми опит беше на ЕЦ само с 1 доминантен и беше успешен, макар че завърши с биохимична бременност. Надявам се при теб нещата да се развият в положителна посока. Стискам палци! Успех!

# 606
Здравей Мони,
Ден 14 ми е. Сега ще слагаме гонал всеки ден с надеждата да порастнат поне един или два.

# 607
Здравейте! Worried

Включвам се отново след моята втора инсеминация на 07.11.2023. Този път беше на настъпила овулация (усещаше се просто). Изчаках около 20 дни за теста, просто защото се страхувах от отрицателен резултат. В крайна сметка направих два теста - един Sure check и една лентичка. И двата бяха положителни, Sure check-а беше с бледа втора черта, но все пак я имаше. Бях най-щастливият човек на света! За съжаление, когато отидох на преглед - установиха вътрематочна бременност в 7 г.с. с нормални размери плодно сакче, но не чухме пулс. Доктора каза, че при повече от 50% от случаите се чува пулс в тази седмица, но все пак се водело по стандарт в 8 г.с. След една седмица пак бях на преглед. Нещата не бяха добре - нямаше пулс, нямаше нищо в плодното сакче... Disappointed RelievedDisappointed Relieved Доктора го обясни като мисед или кухо яйце, при което на следващия ден трябваше да отида на абразио. SobSob Моето чудо беше за много кратичко. Сърцето ми е разбито, чувствам се ужасно. Broken Heart Не знам как да продължа - при мен една инсеминация излиза над 2000 лв. Може би е по-добре да премина към инвитро...

Моля ви за съвет, имам нужда от помощ. Disappointed Relieved

# 608
Здравейте! Worried

Включвам се отново след моята втора инсеминация на 07.11.2023. Този път беше на настъпила овулация (усещаше се просто). Изчаках около 20 дни за теста, просто защото се страхувах от отрицателен резултат. В крайна сметка направих два теста - един Sure check и една лентичка. И двата бяха положителни, Sure check-а беше с бледа втора черта, но все пак я имаше. Бях най-щастливият човек на света! За съжаление, когато отидох на преглед - установиха вътрематочна бременност в 7 г.с. с нормални размери плодно сакче, но не чухме пулс. Доктора каза, че при повече от 50% от случаите се чува пулс в тази седмица, но все пак се водело по стандарт в 8 г.с. След една седмица пак бях на преглед. Нещата не бяха добре - нямаше пулс, нямаше нищо в плодното сакче... Disappointed RelievedDisappointed Relieved Доктора го обясни като мисед или кухо яйце, при което на следващия ден трябваше да отида на абразио. SobSob Моето чудо беше за много кратичко. Сърцето ми е разбито, чувствам се ужасно. Broken Heart Не знам как да продължа - при мен една инсеминация излиза над 2000 лв. Може би е по-добре да премина към инвитро...

Много съжалявам за това което ти се е случило. Знам от личен опит как се чустваш. Бъди силна! При нас инсеминацията също излиза доста скъпо, защото сме с донор. Сега събираме пари и живот и здраве януари ще направим още един опит. Аз след моята биохимична плаках много и това някак си ме успокои.

# 609
  • София
m@rcipiT, много съжалявам за случилото се Sad Кураж. Дано другият път е на късмет. Разочарованието е съсипващо. Дай си време да го изживееш и да продължиш напред. Прегръдки и кураж. Heart
И при нас бяха доста скъпи донорските, но няма как. При ин витро по фонда пак се доплаща за материал и за лекарствата, ако се стигне до там.

# 610
Много съжалявам, че така са се развили нещата при теб 😞 Надявам се следващият път да е успешна процедурата, независимо дали ин витро или инсе 🤞

Аз лично бих направила директно инвитро, щом инсеминациите излизат толкова скъпо, пък и шансът при тях е по-малък от инвитрото. Но това е мое мнение, ти направи това, от което ще се чувстваш най-спокойна и сигурна. 💕

Здравейте! Worried

# 611
Много ви благодаря за подкрепата, момичета! ❤️❤️❤️ Няма да се отказваме, но се насочвам към инвитро (все пак първо ще го обсъдя с доктора).Flowers Four Leaf Clover Трябва да изчакам 2 цикъла преди да подновим опитите.
При мен стимулацията излиза много скъпа, защото са ужасно много инжекции. LH и FSH са нула - съответно сама не мога да образувам фоликули и да достигна до овулацията. Cry

# 612
Много ви благодаря за подкрепата, момичета! ❤❤❤ Няма да се отказваме, но се насочвам към инвитро (все пак първо ще го обсъдя с доктора).Flowers Four Leaf Clover Трябва да изчакам 2 цикъла преди да подновим опитите.
При мен стимулацията излиза много скъпа, защото са ужасно много инжекции. LH и FSH са нула - съответно сама не мога да образувам фоликули и да достигна до овулацията. Cry

Страшно съм разстроена от случилото ви се 😞 Не мога да си представя разочарованието.. На мен също една инсеминация ми излиза над 2500 лв, поради факта че не образувам фоликули сама и имам инжекции 14 дни този месец, които струват 1200 лв само те. Отделно пътувам всяка седмица по 200 км, включително гориво, прегледи, таймираща инжекция и самата процедура накрая.. Много се чудя дали инвитро ще ми излезне горе долу колкото 2 инсеминации и ако е така, директно след този месец да преминем към инвитро, ако отново е неуспешен.. П.С утре съм на последна фоликулометрия и ще преминем до края на седмицата към самата процедура, ако имаме доминантни фоликули /молете се за мен, стискайте ми палци/ ❤🫶🏻

# 613
m@rcipiT Бъди силна и продължавай да се бориш. Накрая ще си заслужава. Само мога да предположа колко е трудно, защото аз така и не стигнах до позитивен тест до сега, но щом си успяла да забременееш веднъж, ще стане отново.
Предполагам, че лекарите ще ти пуснат някакви изследвания. Моята приятрлка беше с извънматочна и още 2 пъти изгуби плода и се оказа, че е защото има анемия и още нещо. Направиха и вливки и трябваше да и слагат имжекции всеки месец през бременността и сега си има здраво детенце и са много щастливи.
Ние също сме с донор и абсолютно всички спестявания отиват там. Първо като не знаехме, че ни трябва донор ходихме в Турция и там дадохме една огромна сума. Той мина през операция и не му намериха нищо, а аз минах през дълга стимулация с по 3 инжекции на ден за IVF и накрая не ми извадиха яйцеклетките и ме оставиха така да си ходя. Сега на всяка имсеминация заминават по 4000 лв, защото не живеем в Бг и трябва да се лети и да се отсяда в хотели. Всеки месец сме на 0. Но ние сме го приели и си повтаряме, че с търпение ще се получи.
Пожелавам ти късмет и сила да продължаваш да се бориш. ❤

# 614
Мале, момичета, чета ви и хем ми се плаче, хем си мисля колко безкрайно силни сте, за да минавате през толкова трудности и да продължавате да се борите! 🥺 Направо ми вдъхвате сила, наистина. Тези бебенца, които съм абсолютно сигурна, че скоро ще се появят, са късметлийчета да имат такива герои за майки! ❤ Аз вярвам, че тази борба ще се отплати многократно. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт