Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Привет, търся нишов парфюм с жасмин. Засега съм се спряла на Amouage Reflection. Ще се радвам да ми препоръчате още нещо. И да попитам от къде мога да си поръчам отливки на нишови парфюми?

# 391
В Рефлекшън няма добър, силно открояващ се жасмин.

# 392
И според мен Reflection не е добър избор за жасмин. По-скоро Portrayal, ако трябва да е Амуаж.

# 393
Рефлекшън ми го похвали колега точно заради жасмина 😁.

Освен Амуаж какво друго бихте препоръчали?

# 394
Днес си взех поръчаната насляпо Al Haramain Junoon Noir.
Пръснах много предпазливо на горната част на ръката, защото от сутринта съм солидно напръскана с друго.
Ще пиша истински впечатления по-късно, но на първо четене е страстна любов от първо фъс.
Още не се е развил подобаващо и ще видим, но откъде вади сини сливи в шоколад на дървесна подложка, не знам. Пирамидата е съвсем друга. Няма значение о:hearts:баче, защото ароматът е един разкош.
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Junoon-Noir-51823.html
Много красива презентация, доволна съм. Red Tobacco ще отворя по-късно.

Разкошен жасмин има в Amouage Ashore.
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Ashore-62858.html

Edit: Сливи топнати в шоколад, да. Достатъчно съм изяла от тях, за да се объркам. Това е върху кожата ми. КОйто ще да вярва.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 16:30 от Dez

# 395
Точно нишов аромат ли се търси?
истински жасмин е за мен olene Diptyque (не съм сигурна за името)
Lancome Jasmin et marcipan, Eldo Jasmin et Cigarettes, зеленото Armani Prive, Vert Malachite? май беше на първа страница на темата пише къде може да се тества. Ако не сте в София, малко сложно но не невъзможно, с поръчка на отливки в социалните мрежи.
Dez, изненадват ме впечатленията ти от Junoon Noir, чак се чудя дали не е реформулиран.Има плодова съставляваща, кумкуат по опаковка, предполагам може и н слива да е, ако не бях прочела за кумкуата.
За съжаление при мен развитието му след плодовата нотка е нула, ухае на пликче виолетки, което първо ми се стори шармантно, а на третия път вече не го издържах, дано да има вашия романс по-щастлив край....
Малко да раздвижи темата, имам нужда от алдехиден аромат, студен и дистанциращ. Започвам работа след 6г. майчинство, в супер сухарска среда. Оказа се че повечето ми аромати звучат нелепо и много момичешки или пък са твърде екстравагантни. Естествено веднага се присетих за Шанелчето и класическите Амуажи, но са много далеко от естетиката ми и ми е още по не комфортно с тях.
Пробвах и с ириси, ама не, имахме фал старт с един уж beginner friendly Ирис в лицето на SHL Panthea Iris, който направо възприемам като чужда миризма..... Накратко, чакам вашите съвети, знам, че сред вас има дами със сходни ситуации, помагайте Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 16:14 от Солена Луна

# 396
Благодаря на всички. Ще проуча и поръчам Hug.

# 397
Привет, имам по-специфично питане.
Някога си купувах един парфюм, който вече не се произвежда - Pure на Jil Sander. Опитвам се последните години да открия нещо, което да наподобява същия аромат, но не мога. Уж трябва да е мускусен, но всички други мускусни, които съм пробвала са ми като мъжки парфюми. Ако някой го е ползвал и е успял да намери заместител, ще се радвам да сподели.

# 398
  • The Evergreen State
...
Малко да раздвижи темата, имам нужда от алдехиден аромат, студен и дистанциращ. Започвам работа след 6г. майчинство, в супер сухарска среда. Оказа се че повечето ми аромати звучат нелепо и много момичешки или пък са твърде екстравагантни. Естествено веднага се присетих за Шанелчето и класическите Амуажи, но са много далеко от естетиката ми и ми е още по не комфортно с тях.
...

Не са алдехиди, студени и дистанциращи, но се вписват добре в работна среда понеже не са твърде сладки, предимно класически флорали са - Dior J'adore и фланкъри, Jour D'Hermes, Givenchy L'interdit, Cartier Carat, Chanel Gabrielle, парфюмите на Chloe, YSL Libre.
Може да погледнеш и Cartier La Panthere и Baiser Vole. Те обаче са с малко повече характер единия е шипров, другия е белоцветен и са със силния заряд на марката - респектиращи, достолепни и красиви, ако паснат добре са чудесни сигничър. По-класически парфюми са.
По повод на Шанел и сухарска среда - разказвала съм тук но се сетих отново - на коледно парти преди време бяха поканили belly dancer (студентка предполагам, или с друга дневна професия, танците - просто страничен доход, особено по празниците)- докато танцуваше около масите от нея се носеше Chanel 5 L'eau. Жената беше млада и женствена, брюнетка със силен грим, парфюма й стоеше добре според мен, контрастиращ и подчертаващ младостта й изпод силния грим и сценичен костюм.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 22:25 от Athena

# 399

.
Пробвах и с ириси, ама не, имахме фал старт с един уж beginner friendly Ирис в лицето на SHL Panthea Iris, който направо възприемам като чужда миризма..... Накратко, чакам вашите съвети, знам, че сред вас има дами със сходни ситуации, помагайте Simple Smile

A каква е естетиката ти? Защото само по описание, веднага бих казала  Rive Gauche YSL, Dia Amouage, Caleche Hermes, Chanel N19 Poudre, Chanel N22, Dior Dune, Van Cleef & Arpels First Simple Smile

# 400
  • Germany
Привет, имам по-специфично питане.
Някога си купувах един парфюм, който вече не се произвежда - Pure на Jil Sander. Опитвам се последните години да открия нещо, което да наподобява същия аромат, но не мога. Уж трябва да е мускусен, но всички други мускусни, които съм пробвала са ми като мъжки парфюми. Ако някой го е ползвал и е успял да намери заместител, ще се радвам да сподели.
Здравейте, носила съм го много този парфюм, и искам да ви уверя, че няма нищо подобно на него на пазара в момента. Едновременно чист, хладен, бистър като горски поток, с леко цветно усещане, и в същото време с една топлина в базата.
Мога да ви предложа сходни като усещане и от една парфюмна група, а вие ще прецените, дали ви харесва нещо от тях или не.
На първо място е този вечен парфюм на Крийд Silver Mountain Water Creed. Природен, планински, звънлив и бистър, с прекрасен чист мускус и искрящи цитруси, и с една фина амброва база. Ако не можете да го откриете или ви е скъп, веднага ви давам негова почти 95% алтернатива - Club de Nuit Sillage Armaf
Смятам, че и този Nomade Absolu de Parfum Chloé е от същата ароматна група и би могъл да ви допадне.
Пробвайте и L'Eau par Kenzo Kenzo, в него е засилено морското, хладно усещане, за сметка на топлото и пудрено мускусно усещане от Пюър.
Много ми харесва, с подобно звучене и е на добра цена и това ново издание на СК CK Everyone Eau de Toilette
И последното ми предложение е този чист, дъждовен и хладен акватик, много чист и нежен, с много елегантни цветя в него A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake
Пак повтарям, никой от тях не е алтернатива на Джил Сандер, но са от същата ароматна група, някои са много съвременни и модерни, и се надявам, да съм помогнала с предложенията си, и да откриете нова любов! Успешно тестване!

# 401
  • There I was on a July morning
Здравейте, относно офисните парфюми, за моите възприятия приятни и ненатрапчиви са: Narciso pure musc, J'adore, J'adore infinissime, Сhanel chance eau tendre, Boucheron quatre и още стотици други, стига да се употребяват с мярка.
От опита ми и коментарите от колегите съм забелязала, че количеството и мярката са най-важни, като се съобразявам от кой аромат - по колко впръскания са приемливи за околните.

# 402
  • The Evergreen State
Честит празник с малко закъснение! Аз съм вече на вълна пролет и китни цветя. Извадих Lancome Idole Aura, Dior Miss Dior Rose Essence и Chloe Absolu. Носят ми се нежни и леки парфюми.

# 403
Благодаря за за прекрасните предложения! точно към тези класики се насочих и аз, но бързо установих, че вече сме си омръзнало до непоносимост и към късния следобед вече сериозно си мечтаая да се полея я с Бакара, я с Ерба Пура. Поради тази причина класиките се оказа, че отпадат.
Тук идва и предизвикателството, аз гравитирам към плодове, торти, чайове, рози и прочие, весели, искрящи и "ела да ме подушиш" аромати. На работа обаче, като един прикрит интроверт, ми трябва нещо което да вдъхва респект, една така да се каже парфюмна ограда, която да държи на разстояние, а на мен да ми е достатъчно комфортна и зареждаща.Килиън имаха една реклама Shield of protection, нещо такова се търси.....
Иначе  пролетно нося доста Azora, Nuptial bouquet и Water Caligraphy, които бях засилила към размените, но в дъждовната пролет ми се сториха много вдъхновяващи и атмосферни

# 404
Може би  Izia Sisley би била подходяща?
Модерен, искрящ, класен алдехид, стига да се харесват бергамот и роза. Много красив аромат е това.

Общи условия

Активация на акаунт