Политиката в България - Тема 4

• 693 273
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 230
А чувала ли си за 30 годишен дъмпинг на турски и китайски стоки?

Не, нямам представа дали турските и китайските стоки са на изкуствено занижени цени /мисля, че това е в общи линии определението за дъмпинг/. Не знам и да поощряваме тези практики  с премахване на мита.

# 22 231
Направо не ви разбирам. Искате да се забрани всякакъв внос на де що има по-евтино, само и само да крепим някаква местна мафия под предлог, че е родна.

# 22 232
Китайците специално активизират цялото население, в определен бранш. Трудът там на практика не им струва нищо. Решават да правят обувки - активизират дванадесет годишни китайчета, с минимално заплащане. Активизират стотици хиляди китайци да правят обувки. Минават през границата на минимално мито, пускат ги на минимални цени, те се късат след година, но там има стотици хиляди и милиони хора в производството и те ни убиват с количество на евтини неща. Има една две български фирми като например "Трявна" за бельо и...това е. Всичко е китайско и турско, само че хората взеха да се усещат и сега го представят за нещо друго - примерно за немско. Като поразпиташ продавача, ако си му чест клиент разбираш, че пак идва от Китай.
Специално за турците - да имат и много скъпи и хубави работи, съгласен съм. Ама ние масово им купуваме боклуците и после никой не реве за дъмпинг.
Турските  и полските домати ни заливат, пълни са с ГМО, но не съм чул някой да се оплаква, че ни подбиват родното производство

# 22 233
  • София
Направо не ви разбирам. Искате да се забрани всякакъв внос на де що има по-евтино, само и само да крепим някаква местна мафия под предлог, че е родна.
Полша, Словакия, Румъния и Унгария и те. Досега не съм видяла адекватен отговор на въпроса защо тези държави толкова са се запънали, а повечето въобще не са проруски настроени.

# 22 234
Кои са тия повечето, освен Полша? Румъния не подкрепя оставането на забраната.

# 22 235
В случая това не е дъмпинг, а икономически абордаж. Без паднали през борда няма да се размине и някой ловко се опитва да насочи вниманието към акулите, вместо към пиратите.

# 22 236
Полша, Словакия, Румъния и Унгария и те. Досега не съм видяла адекватен отговор на въпроса защо тези държави толкова са се запънали, а повечето въобще не са проруски настроени.

Ти сериозно ли? Словакия и Унгария са две от най-проруските правителства. Орбан е един от най-големите приятели на Путин. А словашкият премиер е дори по-голям негов приятел.
За Полша съм съгласен - те наистина са русофоби, а се запънаха.Ама там ситуацията е кардинално различна. Полша има не повече от 20 -25 процента едро произвоство, а ние - над 80. Да не говорим, че Полша е основният агро-вносител в Европа, защото са си договорили от ЕС привилегии, които нямаме, а при нас всякакви компенсации се плащат от държавата. Сиреч от теб и мен. Сравнението е неуместно.
Румънците заеха компромисна позиция на изчакване и трудно можеш да ги наречеш "запънали се"

# 22 237
  • София
Кои са тия повечето, освен Полша? Румъния не подкрепя оставането на забраната.
Румъния изчаква докато се въведе лицензионен режим за украинските стоки. Дотогава ще държи забраната поне още 30 дни. Полша, Унгария и Словакия ще си продължат забраната собственоръчно.
https://www.vesti.bg/sviat/rumyniia-shte-udylzhi-vremenno-zabran … sko-zyrno-6178730
Поне като Румъния трябваше да направим. Виждам, че Вътев е узрял за тази идея вече.

# 22 238
Ядем ябълки от Полша, домати от Турция и Македония,дини от Гърция, чесън от Китай, боб от Египет и Киргизстан... Колко пъти блокираха държавата производители на тези продукти ?

# 22 239
Румъния изчаква, но не е сигурна дали няма да падне режима.Затова не е сериозно да говорим за "запънала се" Румъния.
Унгария и Словакия ще те помоля да не ги споменаваш.

За Полша съм съгласен, но тя е изключение, а и случаят там е мнооооого особен. Нямам нищо против да действаме като Румъния, но ревът за компенсации, затова че спекулантите -зърнари не опразниха складовете миналата година, при все че им казаха, ме дразни.

# 22 240

Не разбирам защо алтернативата на безконтролен безмитен внос трябва да е пълна забрана на всякакъв внос? Нормалните практики отменени ли са?

Лорд Сняг, това, че ние не сме договорили никакви компенсации с ЕС е фалшива новина,която разпространяваш доста упорито. Надявам се, че е просто заради оскъдна информираност, а не умишлено заблуждаване.

Petrof, в изявлението на румънското правителство изрично пишат, че съжаляват, че не е постигнато съгласие за удължаване на забраната, искана от засегнатите страни. Някака друга информация ли имаш? Аз чета тук.

https://gov.ro/ro/stiri/guvernul-a-teapta-din-partea-ucrainei-pr … -din-tara-noastra

Разбира се, възможно е да са си променили позицията, но не намирам такова изявление на сайта им.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 16:35 от Vapor

# 22 241
Единствените, които прекаляват, са едрите зърнопроизводители с техните необсновани претенции и шантаж.

Днес слушам представители на разни браншове, доста разнопосочни са мненията. Точно това каза и Денков - интересите са разнопосочни. Не може да се угоди само на най-кресливите.

# 22 242
Румъния изчаква, но не е сигурна дали няма да падне режима.Затова не е сериозно да говорим за "запънала се" Румъния.
Унгария и Словакия ще те помоля да не ги споменаваш.

За Полша съм съгласен, но тя е изключение, а и случаят там е мнооооого особен. Нямам нищо против да действаме като Румъния, но ревът за компенсации, затова че спекулантите -зърнари не опразниха складовете миналата година, при все че им казаха, ме дразни.

Струва ми се, че доста прекаляваш. Close

изобщо не прекалявам. Даже им е малко. Миналата година бяха предупредени да си изпразнят складовете. Вместо това задържаха складовете пълни, само и само за да спекулират със цените. Е, сега нека си носят последиците. В капитализма живеем, всеки да си носи рисковете. В противен случай да връщаме социализЪма.
И още нещо - хлябът е отвратително качество, а грамажите са смешни. Още малко и по 300 грама ще почнат да го правят. какъв е тогава смисълът от зърнарите?

А по отношение на Унгария и Словакия, мисля че Путин сбърка. Не трябваше да почва от ДНР и ЛНР, а от тях, те са готови да му лижат подметките.

Vapor, ако сме договорили някакви компенсации от ЕС, тогава още по-малко разбирам наглостта на зърнарите да искат нещо от държавата.

# 22 243
Единствените, които прекаляват, са едрите зърнопроизводители с техните необсновани претенции и шантаж.

Днес слушам представители на разни браншове, доста разнопосочни са мненията. Точно това каза и Денков - интересите са разнопосочни. Не може да се угоди само на най-кресливите.

Пак ще помоля за източник на тези цени, които искали нашите зърнари в сравнение с цените на същата пшеница на световните пазари и които бяха цитирани в предишните постове, както и за някакво потвърждение, че Румъния НЕ подкрепя оставането на забраната.

То всъщност бездруго става дума за слънчогледа, който внасяме в огромни количества, съпоставимо с предишен внос /разликата в Евростат е потресаваща/, но неясно защо като държава сме гласували ограниченията ни да паднат за всичко.

Лорд Сняг, в аналогична позиция сме с останалите 5 гранични държави, където май са отишли 80% от дъмпинговия безмитен украински внос - при поляците повече пшеница, при нас повече слънчоглед и пр. Та не знам защо само нашите протести те учудват. Другаде ги няма, защото държавите си пазят производителите и налагат едностранни мерки.

# 22 244

Не разбирам защо алтернативата на безконтролен безмитен внос трябва да е пълна забрана на всякакъв внос? Нормалните практики отменени ли са?

Лорд Сняг, това, че ние не сме договорили никакви компенсации с ЕС е фалшива новина,която разпространяваш доста упорито. Надявам се, че е просто заради оскъдна информираност, а не умишлено заблуждаване.

Petrof, в изявлението на румънското правителство изрично пишат, че съжаляват, че не е постигнато съгласие за удължаване на забраната, искана от засегнатите страни. Някака друга информация ли имаш? Аз чета тук.

https://gov.ro/ro/stiri/guvernul-a-teapta-din-partea-ucrainei-pr … -din-tara-noastra

Разбира се, възможно е да са си променили позицията, но не намирам такова изявление на сайта им.

Безконтролен според кого ?

Общи условия

Активация на акаунт