Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 19 315
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • In The Middle Of Nowhere
Оф, аз пък ги размених и сложих факела в лявата ръка. Даже си се представих като статуята, изпъчих се, вдигнах едната ръка, а в другата "държах" декларацията 🥴 А то било наобратно.

# 136
  • София
Арабският - лесен въпрос ; помощ от публиката, странно, той се колебаеше между иберийският и скандинавският. Ами за това са жокерите, за да помагат и да знаеш кога и на кой въпрос да ги използваш.
Албена - не го знаех. Браво!
Уф, пак го спаси жокера, в случая 50 на 50. Защото той странно се насочи към кокошката?! Разбира се, че Черния лешояд. По Анимал планет са давали много пъти за лешояда. Той се храни с мърша и кости и киселината не само смила всичко, но убива и бактериите. Лешоядите имат и силно развита имунна система.
Корк - Португалия. Директно и без замисляне. Този факт го бях чул от Слави Крашъра, когато гледах видеото му за 50-те факта за Португалия.
1945 - Тук може би щях да се подхлъзна, защото щях да стрелям с ООН. Изключих НАТО и ЕС, ама се подлъгах, а неговата логика между другата бе желязна.

# 137
  • Велико Търново
Заложих на Графологична. Все пак май че всеки модел смартфон си има собствен шрифт.
Какъв шрифт "има" смартфонът? Joy
А и СМС-те не се пишат от телефоните, а от този, който натиска клавиатурата.

Много ме изнерви този човек с това мигане, добре, че на Билалов не му влияеше.
Е стига, де. Това си е нервен тик. Какво да направи човекът, да не би да мига нарочно?

Мен също изключително много ме изненада въпросът за 30 хиляди. Но и аз за всеки случай проверих Satisfied

# 138
  • тук, на мястото си
Въпроса за вена аморис са го задавали и друг път, по отговора се сетих.
На журналиста въпросите не са от много лесните, но може да се разсъждава по тях и така да стигнеш до правилния отговор. Спокойно можеше да пропусне първия и втория жокер, да не говорим за третия. Можеше да използва единия за художника, но явно беше сигурен в отговора. И за МВФ -  браво!
Не очаквах толкова лесен въпрос за 30 000 лв. Трябваше да запази жокера, но човек като се обърка - така става. Напрежението е голямо.

# 139
  • София
Освен за статуята, другите въпроси бяха адекватни, разсъждава добре и знае човекът. Много ми хареса, най-вече за художниците, тъй като аз нямах идея там. Заслужено ще отвори 100к, дано ги вземе или поне да се откаже на 50к, ще е тъжно да изгори. Той заключи много рано.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 22:01 от Niya-

# 140
Страхотна игра тази вечер и интересни въпроси. Дано вземе много пари човекът, понеже заслужава:

Реално от неговите въпроси, знаех за полуострова, за  корка и за МВФ категорично. За Статуята на Свободата знам, че държи факлата в дясната ръка и чак се зачудих да няма нещо, което да ми убягва, при положение, че е за 30 000 лв. На въпросът му за 10 000 пак така Медичи и Анри Две (да живее Чичо Митко) ми се стори адски лесно и си помислих да не е български владетел и по-точно Борис, понеже Калоян не е при този Папа.

За Албена бях 50:50 между него и Косачи. За лешоядът, предположих, че става дума за това с какво се хранят птиците, но не го знаех. За художниците, изключих само Дечко Узунов и за другите почти нищо не бях чувал/чел.

# 141
  • Русе
Никой не е и казал, че е изпит по английски. Ако синоптикът е използвал този израз, как по друг начин да бъде предадено във въпроса?

Преводът никога не е буквален - изразът се превежда като "проливен дъжд" или "вали като из ведро", ако искаме да използваме идиом.

# 142
  • тук, на мястото си
Повече щях да се затрудня, ако бяха питали в лявата ръка какво държи. Дясната, защото е вдигната се набива в очи, а на лявата не съм обръщала внимание.
След като въпроса за 30 000 беше обикновен, с ниска степен на трудност, то тази вечер за 50 000 очаквам въпрос с някоя завъртяна уловка. А за 100 000 може да го е отворил извън играта. Ще видим тази вечер!
Рейтинга на БТВ ще скочи нагоре.

# 143
Надявам се, че няма да рискува на 100 и да не отговори вярно, при което да падне на 2, които заключи. Нямам търпение за въпросите за 50 и 100, но малко съм разочарована от въпроса за 30, а не виждаме често въпрос за толкова пари. Някой път какви засукани въпроси има, нещо, което въобще не си чувал...а сега със сигурност поне един американски филм си гледал. Този въпрос можеше да бъде за 2 000, но за 30!?

# 144
Да, изключително лесен въпрос за 30 хл. лв. Дъщеря ми на 16 отговори веднага, но аз и казах, че това е въпрос за 30 хл. лв. и не може да е толкова лесно.

# 145
  • тук, на мястото си
Всеки очакваше някаква уловка. Може би затова ползва жокера си.

# 146
  • София
Ще се самоцитирам, от една друга тема:
Това беше някакъв психологически въпрос..То че е лесен-лесен е...Обаче, ако не може добре да си спомни човек, ще почне да разсъждава- в лявата ли беше или в дясната, защо ми дават на пръв поглед толкова лесен въпрос за 30000 -тука има някаква уловка и да сбърка от много чудене и мислене.Т.е. сам да се вкара в капана.
Уловката беше, че няма уловка...

# 147
Най-накрая вчера счупихме каръка с въпроса за 30 000 лв. Да припомня, че откакто играта е по bTV, винаги за участниците се оказваше коварен 13-ият въпрос за 30 000 лв. Понеже следя статистиките 8 участници (от 15 сезон /или 1 сезон по bTV/ - до 17 сезон: досега) са се отказвали на този въпрос до момента, съответно са си тръгнали с по 20 000 лв. от играта. А, други 3-ма са играли и са сгрешили на тази сума, и са си тръгнали съответно с по-малки суми.

Нямам търпение след около час да видя въпросите за 50 000 и 100 000 лв. за Любомир Лазаров. Simple Smile

Повече статистики за нашият "Стани богат" тук: https://millionaire.fandom.com/wiki/Stani_Bogat

# 148
В онлайн играта на жокерът обади се на приятел, когато искаш да го използваш много често изписва ''не мога да отговоря на този въпрос, не е в моята компетентция. Joy И той като истинските жокери явно, за да е максимално реалистично също са ти дали по минутка да мислиш за въпрос.

# 149
Опаа,много неточен въпрос,ООН се създава 1945,а МФВ 1944. А сега де!!

МВФ като идея се ражда на Конференцията в Бретън-Ууд през 1944 г., но започва да функционира на 27 декември 1945 г., след като 29 държави ратифицират споразумението за създаването му.
P.S. Браво на човека! Показва знания и хладнокръвие и не се превзема. Нека ги вземе тези 100 хиляди.

Общи условия

Активация на акаунт