Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 18 848
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък само кашерната храна и конклава знаех... другите ми бяха трудни.

Тази жена добре играе. Дано рискува и да видим въпрос за 20, но не вярвам.

# 61
Този със светофара е готин. Не е подвеждащ, много е малко вероятно някой да знае отговора, но може да се стигне до него с логика и малко знания. Или с късмет Wink

# 62
# 63
Игуани е, защото са студенокръвни и при студено време се "зашеметяват" и започват да падат от дърветата.
„Падат от дърветата“ изобщо не го свързвам с валежи. То по тази логика има целогодишни валежи от хора.
Под валеж разбирам да падат от по-голяма височина. Може би защото правя асоциация с валежите от жаби и риба – когато торнадо засмуче вода от някой водоизточник заедно с фауната и когато се разсее, хората наблюдават въпросните валежи.
pticasprujina сподели вече оригиналния идиом за валежа от котки и кучета. Оттам идва формулировката, а не толкова, че реално валят.

# 64
Е, предаването все пак не е изпит по английски 😀

# 65
Никой не е и казал, че е изпит по английски. Ако синоптикът е използвал този израз, как по друг начин да бъде предадено във въпроса?

# 66
Идиома го знам и не виждам връзка. Кучетата и те ли падат от дърветата?

# 67
Идиома го знам и не виждам връзка. Кучетата и те ли падат от дърветата?

Връзката е, че заблуждава. Как могат да гарантират, че никой метеоролог не е използвал този израз?

# 68
Е, то по тази логика могат да питат и за журналист, изпсувал по време на централните новини. Така де, кой може да гарантира, че никой никога не е псувал в ефир?

Въпросната метеороложка е написала в Туитър, че игуаните падат. Валежите са журналистическа измислица, охотно разпространена на принципа копи/пейст.

Vivian Gonzalez, a weather anchor at Miami's Fox-affiliated station WVSN, tweeted, “We've entered FALLING IGUANA territory as temps. are in the widespread 40's across Broward & Miami-Dade.” “They slow down or become immobile when temps. drop & could fall from trees, but they are not dead.

# 69
Въпросът не е подвеждащ или некоректно зададен. Въпросното падане се е превърнало в сезонен феномен, който може да се "прогнозира" на база на метеоролигичните условия. Iguana fall следва логиката на rainfall (валеж), така че и по тази линия звучи като част от прогноза.

# 70
Въпросът не е подвеждащ или некоректно зададен. Въпросното падане се е превърнало в сезонен феномен, който може да се "прогнозира" на база на метеоролигичните условия. Iguana fall следва логиката на rainfall (валеж), така че и по тази линия звучи като част от прогноза.

Само че тази логика е на английски, на български не е така. Fall може да се преведе като "вали" и "пада". Когато се преведе по единия начин, а трябва да се подразбира другият, се получава недоразумение. Въпросите трябва да са зададени коректно, а както написах, и вчера имаше неточно – даже невярно – зададен въпрос. Объркаха езерото със самото чудовище, поне не зададоха подвеждащо въпроса.

# 71
Въпроса за игуаните е некоректен.На български "валеж" е нещо което пада от небето .Падат от дърветата е нещо съвсем друго.

# 72
  • София
Мъжът:
Браво за коптите - Египет, ама защо използва жокер за Волтата, като го знаеше...
-
Жената:
Браво за Израел, сети се за шабата, а и думата 'кашер' също бе издайническа
Аполо - Аполон - браво. В смисъл лесни са и въпросите и с помощ в самия въпрос освен всичко друго, но не малко хора се подсигуряват с жокери.
Ким Филби - шпионин за СССР ; имаше хубав филм с Майкъл Кейн за него - Четвъртият протокол!
Браво за нитроглицерина
Това за папите не го знаех. Обърках се защото знам, че за самия папа няма ограничение и от там мислех, че същото важи и за електорите.
Това с майтапа за светофара и че не е на балканите, за да бъде откраднат ми хареса -))

Тъп въпрос за ''валежа'' с игуани. Идиотски формулиран въпрос.

# 73
Diavolo, разпиши се! Страхувам се да не си получил инфаркт след този въпрос и жокера Simple Smile

# 74
Поредният похабен жокер. От друга страна аз щях да хабя за въпроса за рок музиканта - идея си нямам.

Общи условия

Активация на акаунт