Градинарство - моето хоби 32

• 42 724
  • 796
  •   1
Отговори
# 345
Момчета днес си купих от Юск тази саксия с размери Ш31xД31xВ50 . Дайте идея какво да купя и да засадя в нея, да е целогодишно зелено, защото не смятам да я прибирам зимата вътре. Този материал ще издържи ли някоя и друга година или да не му се надам? Grinning

Скрит текст:

# 346
Издържа материалът, само може да си промени цвета ако изгори на слънце. Колко е дълбока вътрешната саксия? Едва ли е до долу. В плитка саксия може да бъде семпревивум, миниатюрни конифери, розмарин. Ако саксията е дълбока колкото външната част, има повече варианти. Но бих сложила и нещо цъфтящо, иначе е скучно.

# 347
  • Бургас
В момента гледам внучката в Англия и много харесах едно дърво. Като го търсих разбрах, че се казва калифорнийски люляк. Има ли го в България?

# 348
Phloxх, саксията не е дълбока до долу. Мислих си нещо дето е вечно зелено и около него в сезона да слагам цъфтящи като отминат да остава само зеленото и така до другата пролет. Не харесвам семпервивум.

Bar B Q, не съм виждала, но е мн красиво. Имам калифорнийски мак, но за калифорнийски люляк не бях чувала

# 349
  • Пловдив
Bar B Q ,това е Цеанотус .Доста е разпространен в Англия ,но под формата на храст ,не е дърво .Просто,  този е избуял много .
Продават го в БГ ,но е само за топлите краища на страната .Може да пробваш с него в твоя морски регион ,подходящ е .

Реа , имам от този тип саксия в кръгъл вариант ,но я държа вътре .Доста е устойчива като материал  и мисля ,че ще изкара доста години навън ,иначе моята вътрешна част е дълбока почти до долу  и слагам друга саксия в нея с растение  ,повдигната  върху нещо с чинийка  за отцеждане .

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 00:01 от nelina_london

# 350
  • Бургас
Благодаря ви, сега ще го търся с другото име.

# 351
Аз имам такъв люляк, но  още е малък. Не помня откъде го поръчах.

# 352
Момчета днес си купих от Юск тази саксия с размери Ш31xД31xВ50 . Дайте идея какво да купя и да засадя в нея, да е целогодишно зелено, защото не смятам да я прибирам зимата вътре. Този материал ще издържи ли някоя и друга година или да не му се надам? Grinning

Скрит текст:
Нещо такова съм си харесала аз

# 353

Скрит текст:
Нещо такова съм си харесала аз

Това конкретното не е съвсем дълготрайна комбинация, а може и да са всяко в отделна саксия. Защото мьоленбекията (висящото) обича много вода и шарена сянка, а карамфил - обратното. Трябва да се поберат растения с подобни изисквания към околната среда и почвата.

# 354
Белите щамбови люляци Miss Ellen Willmott цъфтя. Около тях са щамбовите люляци за продажба, които ще бъдат предлагани есента на гол корен.

# 355
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Phloxх, саксията не е дълбока до долу. Мислих си нещо дето е вечно зелено и около него в сезона да слагам цъфтящи като отминат да остава само зеленото и така до другата пролет. Не харесвам семпервивум.

Bar B Q, не съм виждала, но е мн красиво. Имам калифорнийски мак, но за калифорнийски люляк не бях чувала

аз бих му боднала един клематис. много го обичам, а около него по-нисички едногодишни.
подобно нещо направих в кофички от сирене и се развиваха много добре, но се преместихме и нямаше кой да ги полива.... Sad
но за клематиса трябва да сложите решетка за катерене. ние сложихме мрежа, че е по-мързеливо Simple Smile

# 356
Там където ще ги поставя е по стълбите пред входната врата на къщата и катерливи не искам.

# 357
Pea,
Можеш да си направиш комбинация от 2-3 растения. Сезонни. После есента други. Малко по- предни страници коментирахме пак.
Пишеш в Pinterest “container gardening”, може да добавиш shade, sun, perennial … и воала…
Например https://pin.it/1p5mbW9

# 358
При мен в същите саксии от Jysk вече втора година едно миниатюрно иглолистно, нещо като туя и под него два вида декоративен бръшлян. Едното е в перфектна форма. Другото май го опропастиха котките. Ако излизам, ще снимам.

# 359
От моите това имам в момента.
Летни още не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт