Глиобластом - тема 2

• 54 680
  • 708
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Кончита,съболезнования,мила
Прегръщам те!
Сърцето ми се къса като чета...
Утехата ни е,че са  на по - хубаво място,без болка и страдание.

# 181
Съболезнования! Да почива в мир!Никой не умира, само преминава от едно измерение в друго! Един ден отново ще бъдете заедно...

# 182
  • Пловдив
Кончита,
Съболезнования!
Светъл да е пътят му,а на теб много сила да продължиш напред.

# 183
Съболезнования, Кончита!

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 12:15 от eliani75

# 184
  • в пералнята
Мила Кончита,
съжалявам за загубата. Приеми моите искрени съболезнования.
Много сила и кураж.

# 185
Съболезнования, Кончита! Светъл да е пътят му!

Момичета, имам нужда от уролог, който да прави домашни посещения в София - тате е с инфекция. Имате ли контакти на някой, нищо не мога да намеря в нет-а.

# 186
Приеми моите съболезнования!

# 187

ПУСТО,ПУСТО,ПУСТО!

# 188

ПУСТО,ПУСТО,ПУСТО!
Когато изгаряше душата ми да го гледам как страда и се измъчва, когато ме гледаше с празни очи и едва ли накрая знаеше коя съм, беше ужасно.....Казваха ми, че сега ми е тежко да го обслужвам и да се грижа за него, а без него ще ми е още по-тежко. Така е, искам да плача и няма сълзи, празно, пусто, обезверено!

# 189

ПУСТО,ПУСТО,ПУСТО!
Когато изгаряше душата ми да го гледам как страда и се измъчва, когато ме гледаше с празни очи и едва ли накрая знаеше коя съм, беше ужасно.....Казваха ми, че сега ми е тежко да го обслужвам и да се грижа за него, а без него ще ми е още по-тежко. Така е, искам да плача и няма сълзи, празно, пусто, обезверено!

Кокорче,трябва да намерим спокойствие и някакъв баланс.Те желаят това,ние ги тревожим с нашата мъка,душите им трябва да са спокойни.Срещата ще е там някъде,ако ни искат да сме пак заедно. Прегръщам те

# 190
Здравейте,  бихте ли сподели мнение/препоръчали къде е по-доброто място за провеждане на лъче и химиотерапия?
Къде според вас апаратурата за ЛТ е по-добра?
Бихте ли сподели мнение за д-р Димчо Георгиев? Отскоро започнахме и ние борбата...Cry

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 07:20 от Kimanki

# 191
  • Пловдив
Димчо Георгиев е най-добрия лъчетерапевт в БЪЛГАРИЯ, Апаратурата в онкология та в Дървеница също е добра.
Друг Добър избор е Сити Клиник-Младост и д-р Недев.
За ХТ няма особено значение къде ще е.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 12:54 от whitefang

# 192
Димчо Георгиев е най-добрия лъчетерапевт в БЪЛГАРИЯ, Апаратурата в онкология та в Дървеница също е добра.
Друг Добър избор е Сити Клиник-Младост и д-ръководители Недев.
Много Ви благодаря за отговора. А за Панагюрище имате ли наблюдение?

# 193
Друг Добър избор е Сити Клиник-Младост и д-ръководители Недев.
Много Ви благодаря за отговора. А за Панагюрище имате ли наблюдение?
Аз имам лични наблюдения от Панагюрище. Мъжът ми ходеше там миналата година. Имаше процедури с лъчетерапия(стереотактична радиохирургия) и химиотерапия Темозоломид му назначаваха всеки месец.
Не ми харесаха там две основни неща: 1.Убийственото чакане с часове наред прав (чакали сме по 6 часа и повече), много народ, не можеш да се разминеш от хора. 2.Нямаш личен лекар, всеки месец различен лекар ти назначава химиотерапията и няма нито приемственост, нито обратна връзка. Ако се наложи да попиташ нещо, се чудиш на кой да се обадиш. С една дума- от лъчетерапевтите останахме доволни, но не мога да кажа същото за онколозите.
А, и друго- за да ти направят едно ямр, всеки път те държат 3 дни в болницата, така било по ЗК.

# 194
  • Пловдив
Навсякъде за стадиране/рестадиране по КП-243,дали ще е с КАТ или с ЯМР ,ще го държат 3 дни,толкова е минималния престой по Клиничната Пътека.
Във всичките ЛЗ в Пловдив ,в които съм се лекувал и в това в което се лекувам в момента ,който не от Пловдив (или много близо до Пловдив),не го пускат да напуска ЛЗ.Ако им направят внезапна проверка от НЗОК ,може да им наложат сериозни санции,ако не открият някой хоспитализиран пациент.Ако е някой пациент от Панагюрище или близките села може би ще го пуснат да си се прибере в къщи до самия скенер ,след като му излязат резултатите от кръвните изследвания(основно креатинин и урея ги интересуват за самото изследване заради контрастното вещество)и го прегледа лекар.
В момента съм на скенер,по-точно самия скенер ще е утре,но в събота клиничната лаборатория и администрацията не работят,затова ме приемат в петък и давам кръв.В момента съм си вкъщи и утре сутрин ще отида да ми сложат абокат и да мина през скенера.Но тези който не са от Пловдив ,си седят в отделението до неделя.
Имам и уговорка с онколога,всички терапии и рестадиране да са в Петък.Събота и неделя няма кой да им прави внезапни проверки.С
уговорката ,че освен че се съм от града ,съм и в добро физическо състяние,и ако нещо се случи ,без значение какво ,няма да викам спешна медицинска помощ,а ще се замъкна или ще ме закарат обратно в отделението.Което е трудно "гарантируемо" за човек с мозъчен тумор и/или нестабилни/прогресиращи мозъчна/и метастази.Лятото ми се случи нещо подобно. Давам кръв ,приемат ме ,и имам време докато излязат резултатите от кръвта -час ,два.Отивам до КАТ да си извадя удостоверение за нарушения за пред ТОЛЕК ,че ми изтича шофьорската книжка .И Малко преди да си тръгна от там ,от жегата ли ,от това ,че лелката на гишето ми обърка справката(видях я чак като стигнах до колата) и се наложи пак да се връщам да ми дада моята си справка, вдигнах много високо кръвно и ми прилоша. Тогава бях по амбулаторна процедура на терапия ,а не по КП ,но въпреки това се водя в болницата,та пих вода,подишах учестено,запалих и лека полека се закарах до КОЦ-а - на противоположния край  на града,въпреки че на близо е бившата окръжна болница в която е и единия център за СМП в Пловдив.
За ЛТ - РХ (а и фракционираната ЛТ),могат да се правят в амбулаторни условия,въпреки,,че са ко клинични пътеки.Разписваш една декларация,че ти си носиш отговорността да идваш всеки ден
и НЗОК им заплаща ст-стта на КП само за ЛТ и за допустимите за приложение медикаменти - дексаметазон,манитол и др.диуретици,натриев хлорид,без сумите за легло и храноден.
ПЕТ е по амбулаторна процедура,SPECT ,Сцинтиграфия с Гама камера и всички изследвания,при които се използват РадиоФармацефтици ,са по амбулаторна процедура,по разбираеми причини - няколко часа след процедурата е "радиоактивен" пациента
и е желателно да му се ограничат контактите,а в "изолатора" не могат да го държат дълго.

За ЛТ в Панагюрище ,не я споменах ,защото нямам лични и/или косвени наблюдения за началника на клиника и не мога да препоръчам без да такива.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 16:43 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт