Глиобластом - тема 2

• 58 749
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
А ако ти кажа, че загубих и работата си, която обичах от 1 Юли, защото явно вече нямаше да мога да я върша добре според някой, който просто си търсеше причина да ме махне….. Да, 2025 от Юни е жестока с мен, но намирам слънчеви лъчи в усмивката на сина си и съпругата си всеки ден и смятам да го правя докато съм тук.

# 706
  • в пералнята
Лидия, много съжалявам за загубата. Аз лично изпитвах някакво гадно облекчение, смесено с вина след това... Ставаше ми отвратително, когато някой питаше - "ама и в Германия ли не можаха да я спасят?!" или "трябваше да опитате отрова от син скорпион" или методът на някой си... Все едно не съм искала да опитам всичко.
Ужасна е тази болест..
Веном, много съжалявам за всичко, което ти се случва, и то наведнъж. Ама майната й на работата! Наслаждавай се на всеки миг.
Ние всички си имаме една тиктакаща бомба, просто много от нас не знаят как и кога, колкото и гадно да звучи.
След като майка ми почина и бях свидетел на всичко това, в мен се отпуши някакво невероятно желание за живот. Започнах да правя неща, за които винаги си казвах - има време. Няма време за нищо, всичко е само сега, на момента. Всички имаме само това, бъдещето не е гарантирано за никого.

# 707
Все още съм тук, все още се усмихвам и ще го правя още дълго време - това мога и така ще бъде! Имаме хора, които ни обичат и които са около и до нас и те го заслужават. В мислите си пазя тези, които вече ги няма и се старая да съм какъвто биха искали да ме виждат. Ахинора - ако ще гърмим, обещавам да е като новогодишна заря Simple Smile

# 708
Даа...няма здрави хора, има само недостатъчно изследвани.
Тук и сега е всичко, наистина грабете всеки миг! И моето успокоение- винаги има по- лошо. Наистина винаги...
Колкото можем да понесем- толкова ни се дава. Да останем човеци обаче- винаги има смисъл. И това тук е израз на това!

# 709
Здравейте, борбени хора!
Имам останали няколко опаковки Дексаметазон, Конвулекс и Левебон. Бих искала да ги подаря на някой човек, който има нужда. Писах на Веном, но той ми каза, че спира Дексаметазона. Ако някой има нужда нека да ми пише.
Много здраве на вас и близките ви!

# 710
  • в пералнята
Веном, как си?

# 711
Ами след намаляне на Дексаметазона се чувствам май малко по-добре. Не съм толкова подут в лицето и се надявам да вървя към все по-добре, ще видим. В четвъртък съм в онкология и очаквам нищо повече от подхвърляне на поредната порция химия и нулева заинтересованост от страна на лекарите, ни май вече и с това свикнах. Но съм и ще бъда добре!

# 712
Здравейте на всички. Значи след последната среща в онкология, получих малко повече време и малко повече човешко отношение и ситуацията е следната - Дексаметазон по 4 мг през ден ( малко е трудно и болезнено в момента с намалянето, но се надявам да отмине бързо ), Химия за 5 дни по 3 таблетки и ЯМР на 23.12 за да видим какво се случва. За момента е това положението и ще ви държа в течение.

# 713
Успех Веном!
В какво се изразява намаляването на дексаметазона като усещания? Извинявай, че питам,но непрекъснато правя паралели...
Пожелавам добър резултат на ямр - то и да имате светли и пълноценни празници!

# 714
Не се притеснявай да ме питаш. Болки в ставите и главоболие, силна отпадналост и стомашно неразположение. Най-силно са изразени нощем всички тези болежки. Това са симптомите, които усещам и отдавам на отнемането на дексаметазона,

# 715
Да...така беше и при нас Sad
То май и самото му приемане,не само отнемане руши тези неща.
Дано не направиш отток...това е най- опасното. Кой лекар сега ти обърна внимание по човешки? Казвай ги, хвали тези, които не бягат!
Не знам дали няма нещо, с което да облекчиш и да подпомогнеш ставите. Дано White се включи със съвет. Важно е да запазиш кондиция, защото бързо става сривът. Хубаво е да се движиш,но много внимавай от внезапни падания. Характерни са. Винаги имай човек с теб!

# 716
Много ми се иска да го похваля този доктор, но за момента опита ми показва, че беше изключение този ден та нека му дадем още малко време и при корекция в обичайното отношение ще го спомена с добро. Не спирам с движението и задачите и се надявам всичко да е наред, а каквото има да става ще стане така или иначе. Благодаря ви за съветите и подкрепата!

# 717
Имаш цялата ни подкрепа човече!
Специален си много,не само за семейството си - и за тук, да знаеш! Бори се!

# 718
Благодаря за милите думи, всички вие също сте специални хора ! Не знам дали се боря точно и сигурно понякога по човешки се предавам малко, но се опитвам всячески да не позволя на тази гадост да ме промени и да диктува правилата е живота ми !

# 719
  • Пловдив
https://vitamag.bg/prednizolon-kortiko-vredi-i-lechenie/
Калции,Магнезии , Вит.Д3+К2+A,Вит.Е
Вит.C+Цинк(с цинка внимавай да не превишаваш макс. допустима дневна доза,че ще има обратен ефект)
Омега-3 мастни киселини - Рибено масло.
Пробиоци за стомашно-чревния тракт.

Намалянето трябва да става плавно -не повече от 50% от началната доза кортикосероид за поне седмица,след това още 50% от текущата доза и т.н

Общи условия

Активация на акаунт