Глиобластом - тема 2

• 54 517
  • 708
  •   1
Отговори
# 690
Отлетя… тихо и спокойно.

# 691
Светъл му път!
Не го боли повече, за това само си мисли.
Силна прегръдка и разбиране от нас!

# 692
Отлетя… тихо и спокойно.
Lidia...
Докато ти напиша нещо.... Sad
Приеми моите съболезнования!

# 693
Мила Лидия, не е сега момента да ти го пиша,но понеже знам, какво следва- много, ама много те моля да изкорениш чувството на вина. Нямаш такава! Това е жестока диагноза. Уви- магьосници още за това няма. Направили сте всичко. Ако беше "успешна" операцията във вашите очи, имахте още няколко месеца мъки. Масово е така.
Да- всички се борим за още миг заедно,но цената на това също е жестока.
Сега ще изпаднеш в едно зловещо спокойствие, отпускайки се от смазващото напрежение, после идва гневът, вината, неприемането...става толкова бързо, че нямаш време за асимилиране докато го живееш този ад.

# 694
Lidia, съжалявам за загубата ви и съм сигурен, че сте направили всичко по силите си. Светъл път на душата му!
Обещах на всички да ви пиша след като се срещна с онколозите и честно казано нямам много за споделяне - от вчера съм на по 4 таблетки Темозоломид на ден за 5 дни и толкова. Не ми обясниха нито колко курса ще направя, ЯМР май втората половина на Ноември. Връчиха ми рецепта и инструкции за 2 минути в коридора на отделението и ме изпроводиха да си ходя.

# 695
Здравей Веном,приемай таблетките си сутрин един час преди закуска(така правя аз от 11 месеца).
Ако можеш, се разхождай поне 2 пъти дневно.
За ЯМР да, не бързат с него,защото от лъчелечението е по-трудно да бъде коректно разчетен.
От броя на таблетките ти смятам, че си тежичък.Включи и малко грижи за вените,чрез венотоници(детралекс,лиотон).
Имам вземане даване с четирима онколози, за тях ние сме "Пътници" и затова вниманието е такова.
Ако писанията ми ти се струват неуместни, моля да ме извиниш!

# 696
Здравей, Евгени. Не се притеснявай, изобщо не е неуместно! Почувствах се точно така - пътник и част от статистиката.
Приемам ги сутрин, не закусвам по принцип и със една таблетка Зофран съм Ок. Благодаря за съветите!

# 697
Лидия, съболезнования и от мен! Тежко е, но факта че е починал без да изпитва болка трябва да те успокоява, направила си всичко по силите си, просто болестта е такава, срива и близките  на болния. Мир на душата му и спокойствие за семейството.

Веном, сутрин на гладно половин час преди темодала, вземай Зофран 8мг и нещо за стомаха - пантул или нещо друго, по късно вече пий темодала, иначе е жестоко повръщането. При теб дозата на темодала е много голяма, мисля че през това време се взема и декаметазон. От всичко това спада имунитета, появяват се гъбички в устата. Вземай герисан за подържане на тромбоцитите, спаднат ли под 100 ед. ще ти отложат химиотерапията до наваксването им.
Успех, не се приемай за обречен, нищо че лекарите се отнасят така. Напук на всичко, живей пълноценно!

# 698
Сутрин първо пия Дексаметазон + Фамотидин и след 30 мин. пия Зофран. 30 мин. поне по-късно взимам Темодала и втори ден нямам проблем с гадене или повръщане.
Старая се да живея както преди, въпреки всичко мисля, че успявам. Понякога се огъвам, но общо взето животът продължава какъвто е и нямам намерение да се отпусна в летаргия.
Благодаря за съветите, помагат наистина!

# 699
Момчета...думи нямам!
Адмирации за духа и благодарим за споделеното!
С вас сме, за всичко!

# 700
Благодаря на всички, тези няколко месеца ми бяхте голяма упора, дори и да не знаехте. Съпреживявах историите ви отново и отново… всеки път.

Момчета, пожелавам ви успех, никога ама никога не се предавайте!

Дадох обещание на баща ми, че ще съм неотлъчно до него каквото и да стане. Смяхме се, разказвах му смешни истории, готвех му от моите манджи, които ако беше напълно здрав сигурно никога нямаше да поиска да ги опита, държах се така сякаш всичко беше наред, дори и докторите да ми казваха в прав текст, че при нас надежда няма и трябва да се молим на чудо.

Бъдете силни и заедно със семействата си!

# 701
Здравейте,преди близо две години на 21.10 майка ми получи първия си гърч и от там вече е ясно какво стана… три месеца след това си отиде. Много ми е тежко и вече близо две години не ми минава,а дойде ли октомври е много тежко. В момента съм в голяма дупка и не мога да се справя. Много ми е тежко,мъчно и много ме боли. Нямам идея как да се справя. Исках просто да споделя с вас болката и тъгата си. Силно прегръщам всеки от вас и се моля всички те да са на по-добро и спокойно място.

# 702
Прегръщам те!
Знам чувството. Знам емоциите. Нищо не помага, освен да има за кого да продължиш.
Всяка загуба е жестока,но от това си има едни особености, които те бележат дълбоко. Сякаш някой отнема първо душата и остава за малко тялото при нас.
Ще се притъпят нещата,но винаги ще има моменти,които да те връщат.
Единственото,което можем да направим е да осъзнаем, колко е крехко всичко и да живеем различно. Да обичаме и ценим всеки миг!

# 703
Ще ти кажа моята история от последните месеци и дано ти помогне моя начин да се справя с всичко. Майка ми припадна вкъщи Март месец и и откриха аневризма в мозъка. След операция в Токуда изпадна в кома. На мен ми откриха тази гад в мозъка в края на Юни, а тя почина няколко дни след като ме изписаха от болницата.
Липсва ми всеки ден и ще ми липсва докато съм жив, но пазя усмивката и в главата си и всички години, в които е била тя - такава каквато искам да я помня мила, добра и даваща всичко за мен. Знам, че тя би искала от мен да се усмихвам и стоплям от спомена за нея и се старая да го правя. Сигурен съм, че и твоята майка би го искала - не стой в дупка заради тези спомени, тя би искала да те вижда усмихната.

# 704
Човече....какво се случва с теб?! Ужас:(
Злото никога не идва само...
Да- много истински думи са това! Никой наш загубен близък не би искал да сме зле. В тяхна памет,трябва да продължим и намерим смисъл! Не знаем защо и до кога,но...винаги има за кого! Винаги има там горе или тук долу някой, който ни обича.

Общи условия

Активация на акаунт