Глиобластом - тема 2

• 54 776
  • 708
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
По потокол се прави резекция ,дори и да не е възжна Grand Total ,или  Near Grand total resection. Това ще увеличи времето за достигане на критичния обем,
предизвикващ ,mass effect, генерализиран оток и "вклиняване".
Къде е раположен тумора?Това е по-важно от размерите му,за възможносттите за резекция.

# 166
Здравейте! Разположен е в ляво в слепоочния дял, и има голям риск при операция да се засегне говора, очите и движението на десните крайници. Размерите до преди месец бяха около 5см на 5см, а този месец правихме ЯМР в Анадолу и показа 7,8см на 5,4см... Затова от там предложиха само лече и химио. Мъжът ми е на 53год. Преди това се консултирахме с много лекари и в България и в Турция,  но бяха на противоположни мнения и затова не взехме окончателно решение за лечение. Един от лекарите ни посъветва до го следим с ЯМР на 3 месеца, че няма да расте бързо, но иви много е нарастнал... И сега накъде??

# 167
Eliani75,
от моя личен опит, бих ти казала, че при тия темпове на нарастване няма как да избегнете операцията. В Турция няма да направят кой знае какво по различно от това в България, само ще ви оскубят доста. При мъжа ми туморът Глиобластом е в ляво и също ни обясниха, че ще се засегне говора, но друг изход нямаше, лъчетерапия на 7 см  тумор не може да подейства. При вас тумора е различен и не толкова агресивен, така че лекарите най-добре ще ви кажат. Съпругът на Вяра и Надежда е бил с такъв вид и е опериран преди 10г, за съжаление е минал в глиобластом. Ако искаш се допитай до нея, тя е много борбено момиче и няма да ти откаже съвет.
   Желая успех в лечението!

# 168
Вяра и Надежда как може да се свържа с Вас, ако е удобно освен тук?

# 169
Вяра и Надежда как може да се свържа с Вас, ако е удобно освен тук?
Ще ви пиша на лични

# 170
Здравейте,моля споделете какви успокоителни са изписвали на вашите близки,защото имаме проблем със съня.

# 171
  • Пловдив
От кортикостероидите е.

# 172
От кортикостероидите е.
Със сигурност, но хлорпротиксенът не го успокоява достатъчно

# 173
Здравейте,моля споделете какви успокоителни са изписвали на вашите близки,защото имаме проблем със съня.

Кончита, на майка ми й бяха изписали по 1 таблетка диазепам вечер.

# 174
Благодаря,ще взема.Ксанаксът не бил подходящ за тях ми каза невроложка,та се чудех какво

# 175
Благодаря,ще взема.Ксанаксът не бил подходящ за тях ми каза невроложка,та се чудех какво

Един достоен мъж се превърна в ярка звезда

# 176
Ооо, Кончита! Съболезнования мила...
Светъл път и много сила за теб! Не го боли вече, основно за това мисли.
Силно те прегръщам и не си го изгубила, знаеш! Никой рак не може да ти отнеме това, което ти е дал!

# 177
Силно те прегръщам и не си го изгубила, знаеш! Никой рак не може да ти отнеме това, което ти е дал!
Специално на теб поклон!

# 178
Поклон за всички тук!
За близките ни, които се бориха достойно, за всички продължаващи борбата и за всички сблъсквали се с това!
Гръб в гръб ще продължим! Не е същото и никога няма да бъде, но уви- има още хора, нуждаещи се от нашата помощ.
Кончита- ако можеш мила- остани! Помагай! Знаеш много. Ще облекчи болката ти. Ако ти понася разбира се...знам, колко е трудно!

# 179
Поклон за всички тук!

Вчера нямах сълзи ,днес е много трудно и мъчително у дома,добре,че имам верни приятелки и не оставам сама.Няма да се дам на мъката,защото оная гад иска точно това.Мислех,че няма да имам сили да гледам снимки ,но точно обратното,помагат ми да го виждам такъв какъвто си беше,не искам да се сещам какво направи болестта от него
Поклон за всички тук!
За близките ни, които се бориха достойно, за всички продължаващи борбата и за всички сблъсквали се с това!
Гръб в гръб ще продължим! Не е същото и никога няма да бъде, но уви- има още хора, нуждаещи се от нашата помощ.
Кончита- ако можеш мила- остани! Помагай! Знаеш много. Ще облекчи болката ти. Ако ти понася разбира се...знам, колко е трудно!
Поклон за всички тук!
Винаги ще бъда с вас,сестрички.Трябва да се събера за утре!

Общи условия

Активация на акаунт