Глиобластом - тема 2

• 64 218
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
Някой реално тук има ли постигнат живот над 5-10 години с глиобластома? Някой с опит с Бисер Господинов и въпросните разтвори? Някой с опит с ивермвктин, фенбендазол? Опит с диетите за ограничаване на захари и глутаминови инхибитори? Жена с 5см завърнал се глиобластом, опитвам да действам бързо затова въпросът ми е така по същество. Благодаря

# 751
  • Пловдив
Ивермектин е невротоксичен над определени дози( много ниски са за да имат някакъв ефект). pGp изнася извън кръвно-мозъчната бариера потенциално невро-токсични вещества . Като се изчерпи наличното количество в кръвообращението,  те навлизат зад нея - ступор, гърчове , кома и смърт.
Не са правени никога ин виво проучвания,само ин винтро с туморни култури на гризачи, без наличие на нормална мозъчна тъкан.Ефекта щеше да е еднакъв върху туморната култура и нормалната мозъчна тъкан.
За Фенбеназол - правени са ограничени проучвания за определяне на дозировката , може да потърсите , но в научно ориентирани статии. Заключенията - не може да се определи минимална дневна доза . Метаболизира се в ЧД, Ще убие пациента от чернодробна енцефалопатия . И ефект никакъв.
Ако те интересуват изводите и заключенията - търси "repurposing of anti-parasit drugs used in veterinary medicine"
Но чети само инфо от сайтове за медицинска информация- nimh.gov, comprehensive cancer network и подобни.
Разни писания по сайтове на самозванци , които разни магически евтини лекарства - ги били "излекували" , при положение , че им е прилагана конвенционална терапия- просто ги подминавай , или поне не се доверяват сляпо на информацията и фактите изложени в тях. Нямат нищо общо с действителността.

Относно ограничаване на въглехидратите. Мозъка е най- големия консуматор . Има един механизъм наречен глюко-неогенеза. - организма произвежда  глюкоза от белтъчини( а ако и техния прием е недостатъчен) от мазнини.  Нива на глюкоза трябва да са сравнително стабилни- ако няма достатъчно прием на въглехидрати - задейства се този механизъм .  И страдат и мозъка и мускулите и вътрешни органи.

Последна редакция: чт, 19 фев 2026, 17:38 от whitefang

# 752
Здравейте. След периодично проследяване на менингиом на 80-годишна жена в рамките на 3 години, при последния MRI се открива нова лезия с размер 35мм (вероятно я е имало и на по-стари, но не е коментирана) с "характеристика на глиомен тумор" и ръст от 10% за 6 месеца, според разчитането. Какъв е най-правилният подход, относно установяване типа и стадия на тумора? Като опции се предлагат МР спектроскопия и перфузия, биопсия или директна операция за отстраняване? Бихте ли препоръчали екип и болница в София, ако се стигне до подобни процедури? Благодаря

# 753
Здравейте! Виждам, че няма движение в групата от февруари, дано е защото няма нови случаи. Аз се включвам, за да споделя, че и моята майка е диагностицирана с глиобластом 4та степен. Припадна през ноември 2025-та година. Тогава на ЯМР не се видя нищо. Почна леко да забравя, но си ходеше на работа. През декември започна главобол и повръщане, след седмица, в която повръщането не се повлия в инфекциозно отделение, направиха ЯМР повторно и там се установи огромно образувание в лява темпотална област. За 2 месеца беше 56см на 33, на 40см. През януари направихме операция в Турция- Анадолу медикал център, отстраниха целия тумор, разположен върху 2 вени, с твърда структура, хистологията потвърди най- страшната диагноза глиобластом... Последва лъчетерапия и Темодал в Онкологията в Дървеница през февруари и март. Манитол не можеше да приема заради ниско кръвно. Депакин и кепра пие от януари, приемаше и дексометазон около операцията и лъчето, вече- не. През април трябваше да започне Темодал отново, но имаше висок АСАТ и АЛАТ, и до момента терапията се отлага. Онзи ден в  "Иван Рилски" се направи ЯМР и там се вижда киста- съмнения за рецидив. Другата седмица вероятно ще направят петдневно лечение с Темодал, но аз отново се отчайвам. Майка ми засега си е контактна, движи се, самообслужва се, забравя някои думи  и факти, но е търпимо. Но като чета как бързо може да се влоши, сърцето ми плаче от страх!
В допълнение само да кажа, че през декември 2024г. започна моето ходене по мъките след болки в гърба, установи се, че съм с рак на дебело черво с метастази в кости и други органи- сега съм на 45г., а майка ми през юни ще стане на 65г. Цяла година ме лекуват в Турция и съм закрепила положението, около стреса с майка ми имаше влошаване и при мен, подложиха ме на лъчетерапия на 5 зони. Ужасно  ме е страх и за мама, и за мен, защото имам 3 деца, 18г., 6г. и 7г. Трябва да се съхраня и за тях, до 43г. си живях прекрасно, без болести, без болници, каква е тази прокоба, която не стихва, не знам... Станах и суеврна отчасти, наистина едно зло не идва само. Като във филм съм и сюжетът се заплита с всеки ден... Ще има ли за някого поне щастлив финал? Радвам се на всеки ден, в който отварям очи. Бъдете здрави!

# 754
Здравей,Асат и Алат се овладяват от две таблетки Допелрц Хепабаланс вечер преди лягане.С диагнозата на майка ви съм и говоря от личен опит.
Трябва да гледате напред малко по ведро - иначе няма да получите необходимите съвети!

# 755
Съжалявам,че си тук Наталия!
За майка ти...прочела си достатъчно.
ТИ обаче се стегни! Надявам се, че ти е овладяемо положението. Сигурна съм,че ще е така! Приотизирай! Знам,че е жестоко,но е важно. Важно за децата ти!
Всяка такава диагноза се отразява на цялото семейство. А двама в борбата е наистина ужасно. Да...злото никога не идва само Sad.
Тук сме за подкрепа, винаги! И да..- не предстоят лесни неща.
Изведи децата си като приоритет, без самокритика и напред. Твоята битка сега е по- важната. Млада си, бори се - има смисъл!

Общи условия

Активация на акаунт