На море в Гърция 2023 - I

• 63 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
Здравейте, къде да проверявам фериботите от Крит до Гавдос?Нещо не ми излиза информация.
Другото , което се чудя от Атина за Крит дали да резервирам по-рано ( и колко) ферибот ?

# 496
Здравейте, къде да проверявам фериботите от Крит до Гавдос?
Тук - https://anendyk.gr/routes/
Има и някакви лодки за дейтрипове, но фериботът е това.

За Пирея-Крит - в кой сезон ще пътувате? Ако е юли-август, примерно месец по-рано. За другите сезони може и по-малко.

# 497
  • Стара Загора
19 юни ще отиваме, дата на връщане не сме решили , но ще е края на юли. Обаче аз мислех на връщане да минем през Китира и тогава да се прибираме.

# 498
За този през Китира вероятно няма да има такива тълпи, но след миналото лято вече в нищо не съм сигурна. Местата за пасажери не свършват, но тези за коли и каюти - да.

# 499
  • Стара Загора
Благодаря, Параход! Ще направим предварителни резервации в такъв случай.

# 500
niditop3,

Миналата година за малко да си останем на сушата на 22 юни, в работен ден, а отивахме до Тинос. Такъв наплив за фериботи не бях виждала дотогава. Ако планирате да сте с каюта на отиване, не чакайте много с резервацията.

За връщането през Китира не мога да коментирам, може и да е по-спокойно в онази посока.

# 501
Привет, момичета!
Някой с пресни отзиви за Корфу?
Направила съм резервации за края на Юли на него и Пелопонес, и се чудя коя да оставя... миналата година ходихме в Храни.
Мислех тази да е  Корфу, но чета много противиречиви отзиви за този остаров.. фенове на плажовете сме..
Септември съм замислила източен Крит... въпреки че като гледам цените на фериботите на база като ходихме преди 2 години...хич не си поплюват..🙄

# 502
Здравейте! Чудя се между две селища за морската ни почивка - Никити и Торони. И двете са на Ситония. Решаващ ще е плажа, та ако има запознати моля споделете!
За Торони има писано на стр.30. И т.к. колебанията за една от летните ни почивки бяха между същите две селища, в крайна сметка избрахме Никити като по-близко, по-голямо и с по-дълга пясъчна ивица.

# 503
За по-голямо и оживено - по-голямо е. Пясъчната ивица със сигурност не е по-дълга, и е много по-тясна. Но пък е по-фин и светъл пясък, макар и с камъни тук-таме. И двете си имат предимства и недостатъци. Ние, като ходехме на Ситония, всяка година пиехме първо кафе с първи плаж на Никити, но никога не съм отсядала и не бих отседнала там (освен евентуално в каменна къща в старата част).

milena12345,
аз много харесвам плажовете в югозападната част на Корфу - най-вече Халикунас и Исос (от двете страни на езерото Корисион), но и надолу. Те са с размери, които не позволяват пренаселване, а и са защитена местност - тоест има дюни, кедрови гори, комари, а строителство няма Simple Smile
Сега, проблемът с Корфу през юли е, че ако искате да скитате из столицата и селата в северната част - което неминуемо ще искате, - пътчетата са много тесни, местата за паркиране страшно малко, а сезонният трафик - натоварен. Ясно е, че места като Сидари, Рода и т.н. е добре да се избягват. Корфу е безкрайно красив и интересен остров, но инфраструктурата малко трудно поема лятното пришествие.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 02:07 от Параход

# 504
  • Los Angeles CA
Здравейте! Имам план да отида до Гърция за 4 дни, тъй като не разполагам с кола възможно ли е да си взема рента кар от София и да мина граница с рента кар.
Не съм посещавал Гърция до сега получих много предложения, но засега обмислям Кавала или Халкидики. Плажовете не са ми основното, по интересно ми е да видя как живеят местните хора и да почувствам автентична атмосфера. Отворена съм з идеи и ще съм благодарна.

# 505
  • София
Здравейте! Имам план да отида до Гърция за 4 дни, тъй като не разполагам с кола възможно ли е да си взема рента кар от София и да мина граница с рента кар.
Не съм посещавал Гърция до сега получих много предложения, но засега обмислям Кавала или Халкидики. Плажовете не са ми основното, по интересно ми е да видя как живеят местните хора и да почувствам автентична атмосфера. Отворена съм з идеи и ще съм благодарна.
Има такива възможности за рента кар, мисля че се доплащаше нещо.
Но, ако е за местните и атмосферата, аз лично бих взела самолета до Крит, има полети на Райън във вторник, събота и неделя, и бих се потопила в атмосферата на Ханя, там определено ще почуствате автентична атмосфера много повече, отколкото на Халкидики или в Кавала. А може да се вземе и там рента кар.

19 юни ще отиваме, дата на връщане не сме решили , но ще е края на юли. Обаче аз мислех на връщане да минем през Китира и тогава да се прибираме.

Ако ви е сравнително твърда датата за отиването, аз бих купила отиването. За връщането на място ще го мислите. Ние поне така правим. Тази година феритата за Китира вече са три пъти седмично (сряда,четвъртък и неделя), така че имате варианти.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 06:54 от тодоричка

# 506
  • София
Здравейте, дали има фермерски/рибни пазари в Платамонас или Нео Пори или в района и кой дни?

# 507
Здравейте! Чудя се между две селища за морската ни почивка - Никити и Торони. И двете са на Ситония. Решаващ ще е плажа, та ако има запознати моля споделете!
Ако плажът ви е решаващ, изберете Торони, макар пясъкът да е по-едър и морето става дълбоко.
На Никити бяхме по времето на ковид и беше спокойно, да не кажа празно. Преглътнах плажа за сметка на всичко останало.
Но сега не бих си причинила Никити в пик сезон, пренаселено е.
Иначе е приятно за вечерни разходки и има хубави заведения.

Торони си е спокойно селце, има хубави таверни. Дестеника бийч в съседство е чудесен, плитък с много хубава таверна.
Препоръчвам:
https://www.georgiadis-house.com/

# 508
  • В Космоса
Здравейте!
Аз се интересувам от къмпинги - да са просторни, да имат стабилна сянка, да са по-близо до България. Харесах Аспровалта, изглежда точно по горните изисквания, но ако някой знае подобни, ще се радвам да сподели. Също чух, че има къмпинги, на които се състоят партита, знаете ли такива? Видях, че точно на Аспровалта ще има фестивал, но чак септември, а ние ще ходим през юли.

Благодаря предварително!

# 509
  • София
Здравейте!
Аз се интересувам от къмпинги - да са просторни, да имат стабилна сянка, да са по-близо до България. Харесах Аспровалта, изглежда точно по горните изисквания, но ако някой знае подобни, ще се радвам да сподели. Също чух, че има къмпинги, на които се състоят партита, знаете ли такива? Видях, че точно на Аспровалта ще има фестивал, но чак септември, а ние ще ходим през юли.

Благодаря предварително!
Къмпинг с партита е Батис, Кавала. Няма бунгала, само лични палатки и каравани.

Общи условия

Активация на акаунт