Отговори
# 90
„Не мога да кажа, че съм бил много смел досега, но е време да променя нещо.

Онче, защо, то наистина че зависи и как е вплетена в серията де, може да е нечие въображение.. Зумнах я и тук Кемал ако можеше да убива с поглед Сурия вече щеше да е мъртва.

# 91
Да, за погледа си права, Цвети.😊
Обаче ръцете им ме карат да се чудя. Ако е въображение или сън- да, може. Но иначе е странно Кемал да държи ръцете на Сюрея. Кемал, не Ешреф.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 18:05 от oncee

# 92
    Може да е уловен жест, с който иска да махне ръката й от лицето си. Не знам, най- ясно ще се разбере в самата серия. Но за едно съм сигурна, Кемал дойде с ясно начертан предварително план. Дори ми се струва, че нарочно дойде сресан толкова прилежно точно по този начин. И в двата фрага някак си наблягат именно на това, че Кемал гледа да се доближи колкото може повече до предишното си аз - Ешреф, не само визуално, а и с жестове и поведение. На Харика няма да й направи впечатление от вълнение и от факта, че не го познава отдавна, но на Сурия - да и това ще я побърка, и ще я накара да излезе от образ.

# 93
    Добро утро, момичета!

Днес е Велики Четвъртък - ден за пречистване.
    В този ден се почиства домът, приготвят се яйцата и се замесват козунаците.

Днес е денят на нашите гълъбчета

# 94
    Здравейте!

Понякога желанията се изпълняват от първия, понякога е необходим втори опит, а на трети път, казват те, се случват чудеса.
    Сара Десен

# 95
    Сериала тази вечер е с изменен час:
    Озета е от 19ч., а новата серия от 20ч.

# 96
    Момичета, линк за онлайн озвучката тази вечер.

https://turkru.tv/stoletnee-chudo-4-seriya-1.html

Ако намерите и друг линк- добре, че тук пише, че започват в 20,30.

Ебру ни кани да гледаме новата серия. Blush

# 97
    Аз гледам в момента онлайн и все още върви озета и нищо чудно серията да започне в 20.30 както са обявили рускините началото на онлайн озвучката. Все още друг линк не е излязъл.

И новото, което видях днес общото име на Биркан и Ебру е БирБру. Звучи готино.

Свикнахме да гледаме без реклами, а сега ми се виждат толкова дълги...
    Не мога да ги разбера, с това изявление на Стар ТВ защо ни строиха толкова рано пред ТВ, като не са имали предвид да го започнат по- рано.

Ще се допълня ето още един линк

https://vk.com/hercaiturksinema?z=video-219507805_456239049

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 20:57 от cvetansk

# 98
    Докато върви рекламата, да напиша някои неща, които прочетох в мрежата.
    Много оплаквания, че върви бавно серията. Съгласна съм донякъде- 1 час стоим на вечерята! Не  е театър все пак, сериал е. Много бавно върви, наистина.
    Друго, което не харесва на зрителите-   че Сюрея се превърна в главна героиня в тази серия. Да, ясно, акцентът е на тази конфликтна среща с Ешреф/ Кемал, много подробно се показва стреса и, но флашбеците явно са изморили публиката. Има негативни отзиви. Дано не се отрази на рейтинга.
    Едно предположение, което прочетох, аз също имах някакви подобни идеи- дали парите, които всеки месец Сюрея праща в чужбина, не са на детето им? Дали е родила дете и не му е казала? Или му е казала, че е направила аборт, а всъщност е родила детето. И това да е нещото, заради което той иска да и отмъсти. И затова я мъчи- защото цялата вечеря е мъчение за Сюрея.
    И друго, което ми мина през ума, гледайки сцената с бабенцето- дали тя не знае нещо? Начинът, по който реагира, когато Сюрея развълнувано и говореше за Кемал, който прилича на Ешреф ме наведе на тези мисли. Но какво би могла да знае? Thinking Едва ли е тайната за безсмъртието.

# 99
    Първо да сложа новия фраг

И аз донякъде съм съгласна с бавния ход на вечерята, но пък и някак си си беше необходимо да отбележат този първи сблъсък след толкова години.
    Не мисля, че Сурия праща пари на дете и изобщо не е била бременна (мое предположение), по скоро праща пари на майката на Харика и Зерен, за да не се върне. Предполагам за това от това, което каза на Айсел, да ходи където иска, но племенниците й ще останат при нея.
    И както по- рано предполагах, но не посмях да напиша, според мен Сурия го обвинява в измяна към родината или убийство, не знам...
    А бабата знае истината, няколко пъти вече го писах. Според мен всичко от сандъка е в нея. Тя изобщо не е луда, а най- трезво мислещата от всички.
    О, има и една много налудничава идея, но пък знае ли човек. Бащата на близначките е всъщност син на Сурия още отпреди Ешреф. И майка й го осиновява.

По отношение на фрага, много е силен, интригуващ и може би цялата история на Харика и Кемал едва сега започва.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 23:41 от cvetansk

# 100
    Цвети, да, помня, че си казвала за бабата. Но в тази серия като че ли много си пролича. Но се чудя какво знае- може би не всичко, но нещо със сигурност. И също отдавна съм сигурна, че няма никаква деменция бабенцето. Крие се зад деменцията като щит.

Серията всъщност след рекламите рязко стана динамична. И фрагманът за 5 серия продължава тази динамика. Още няма превод, но е много интересен.
    Да, възможно е Сюрея да праща пари на майката на Харика. Но защо иска да я държи далече? Thinking  Братът, дето е починал също е голяма загадка.

Цвети, възможно е да си напълно права за това, че Сюрея го е обвинила в измяна на Родината. Каква ирония, точно него... Фрагманът също навежда на такива мисли. Показаха как го арестуват, Сюрея беше на вратата. Възможно е да го е предала, обвинявайки го в кой знае какви грехове. Това, че много неща не е разбирала вероятно си е обяснила с предателство. И е възможно точно това той да не може да и прости.
    Разговорът за окупирания Истанбул на вечерята може би е бил намек в тази посока- че тя е предала и се е усъмнила в измяна точно на един герой от Войната за независимост.
    Впрочем чакам субтитри, много от разговорите искам да видя и чуя подробно.
    Много загадки и въпроси има в сериала и то особени, много интересни. Нетърпелива съм да науча истината.

# 101

Въпросът сега е дали Харика ще си тръгне от срещата убедена или ще продължи да мисли, че Кемал е болен.
    Сурия го обвинява в измяна на Родината, затова е бил и арестуван. И кой знае как е изкарал години в затвора с неговия проблем да не остарява. Те всъщност не са кавали, че е безсмъртен, а само, че не остарява, но и това стига, за да го подложат на какви ли не брутални експерименти, тези които знаят истината.

Страшен водовъртеж са ни спретнали сценаристите.

# 102
    Да, Цвети, твоето предположение се оказа вярно, браво! Hands Clap
    Нямаше да ми мине през ума, че точно Али Тахир ще бъде обвинен в предателство! Fearful Наистина такова нещо не се прощава. Не само тежките години в затвора, фактът, че любимата му го обвинява в предателство на Родината, за която всъщност е загинал, е непростим.
    Умее да ги заплита такива сценаристката Нуран Еврен Шит.
    И наистина има за какво да отмъщава Кемал на Сюрея! Поведението ме е напълно обяснимо след като разбрахме тази истина.
    Реакцията на Харика е съвсем нормална, кой би повярвал в такова нещо. Предполагам после ще го обмисли, а и Кемал ще и разкаже достатъчно. Вероятно  и Тургут ще се включи.
    Да, започва да става много интересно.
    Разбира се, че не Кемал е разбил главата на Джем. Бивш военен няма да тръгне да се бие по хъшлашки. Видяхме как го обезоръжи с едно движение. Да, интересно кой е побойникът. Някой от преследвачите естествено.

# 103
    Здравейте!

- Не се ядосвайте - каза Бардът. - Повечето хора живеят в клетката на собствените си очаквания. Кара ги да се чувстват в безопасност. Светът е плашещо място, пълно със слава и чудеса и, както и двамата открихме, опасност. Летенето не е за всеки.
    Нанси Фармър

„Любовта не разбира думи или правила. Не можеш да опишеш това чувство." (баба Мюзеи)

Момичета, а направи ли ви впечатление, че името на бабане и на майката на Али Тахир е едно и също? От седмици все ще питам и забравям. Дали е съвпадение...

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 08:28 от cvetansk

# 104
    Добро утро, момичета!

„Ако можеш да правиш това, което правиш най-добре и да си щастлив,
    ти си по-напред в живота от повечето хора.“

Общи условия

Активация на акаунт