Отговори
# 135
Здравейте!

Да влезеш във вълшебната градина на чудесата означава непрестанно да развиваш съзнание за съществуването на възможността.
Уейн Дайър част II

Другото ни съвършено чудо Ебру!

И двете ни къдрици. Разтапянето да е двойно.

# 136
И двете ни къдрици. Разтапянето да е двойно.

Цеце, толкова си отиват двамата.... браво на този, който ги събра в един проект!
Двамата ни къдрокоски са номер 1!

Ах, този Биркан,  направо е неустоим, Ебруто е голяма късметлийка!

# 137
След час - час и половина рускините трябва да обявят и линковете за онлайн превода. Но дотогава да пусна това, което се откъсна от сърцето на продукцията.

# 138
Дано да превеждат онлайн, че нещо миналата седмица говореха за закрит достъп.
Аз не знам дали ще гледам, че утре много рано се налага да ставам, но дано има онлайн.

# 139

Онче и аз го четох това, но сериала го превеждат онлайн на 3 места и все тая надежда, че поне едното ще е със свободен достъп.
Навсякъде ще е свободен достъпа
Ето пуснаха линк за едното, пише, че ще започне скоро. Сигурно след озета.

https://vk.com/video-219507805_456239057

Ако никой не ме е редувал, ще допълня линкове в този пост.

https://vk.com/turkiee?z=video-46308288_456252433%2Fvideos-46308 … 2Fpl_-46308288_-2

Остана тури ру да ни пуснат линка. Ето и този линк

https://turkru.tv/stoletnee-chudo-5-seriya-4.html#onlayn_ozvuchka_aveturk

Зад кадър, от продукцията

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 21:09 от cvetansk

# 140
Цвети, добре превеждат на първия линк и говори ясно преводачката.Hands Ok Hand
Сюрея е като някакъв цербер, поне на този етап така изглежда- налагаща се, властна, само върви и дебне Харика.👻

# 141
Онче, да, хубав е превода.
Сурия обаче как не иска да каже защо е такова отношението й към Кемал. Само заповеди издава и трябва само да я слушат и изпълняват. Стана наистина цербер, дори Зерин заплаши.
Стана и ясно, че Харика е тъгувала много за майка си, дори е избягала от училище, за да ходи да я търси.
Джем пък много подло иска да се отърве от Кемал. Но пък ми е интересно кой го е пребил, защото Кемал само го приспа.

# 142
За Джем разбрахме- сам си го е причинил.
Аз днес няма да мога да догледам серията, вероятно чак в събота или неделя ще го направя. Ще прочета утре  в мрежата какво е станало след вторите реклами.
Но продължава да ми се върти мисълта, че Джем се пада някакъв правнук на Али/ Кемал. Да, вярно Ешреф каза на Сюрея, че предишната му жена и децата му са починали, но все си мисля, че не е било съвсем така за децата и има наследници. И бащата на Джем е внук на Али. Уф, бъркам вече имената, но разбрахте- на първия герой.
Може и да не е така, естествено, само развивам теории. Blush Но някак е реципрочно. Едната линия Сюрея- Харика. Другата- Али/ Ешреф/ Кемал- Джем.
Майката на близначките вече започна  да бройка Тургут. Grinning

# 143
Онче, аз пък си мисля, че бащата на Джем е потомък на оня с носа.
Най- накрая оформиха и основната интрига. Сурия и Кемал ще се борят за Харика. Ако не са родителите на Джем, той не е опасен. Но "войната" ще е за Харика.
И не мога да не отбележа красотата и страстта на целувките на кея.

Фрага за епизод 6. Много наситен и динамичен. Кемал вече е готов да се бори със зъби и нокти за Харика.

# 144
Цвети, може потомък на оня с носа да е. Но има това семейство някакво отношение към минали събития.
Сцената с признанието на истината от Кемал последна ли беше?

# 145
Здравейте!

Живота е пълен с чудеса, на които винаги могат да се надяват влюбените.
Марсел Пруст

Онче, Кемал искаше да каже на Харика истината в парка, но тогава разигра в ума си какво може би ще стане и как тя ще приеме истината, че Харика по- скоро ще го обяви за болен и той се отказа. Просто се уплаши.
Края бе на кея, където бе и двойната целувка с предложението. А Сурия я проследи до там. Но пък много ми хареса как Харика първо отиде до болницата, за да върне всички подаръци от Джем и съвсем на чисто се отправи към Кемал. Там и леля й я видя как се качва в такси и я последва с нейното до мястото на срещата.
Като цяло много наситена серия на събития от настоящето и миналото. А Тургут разбра, че Джанан е откраднала ключовете.
И аз мисля, че семейството на Джем има нещо общо с преследвачите и миналото. Баща му до сега може и да изглеждаше като част от "мебелировката", но изобщо не ми се струва хрисим, а по- скоро потаен, човек с много връзки и то на всякакви нива. Той дори не се посвени да каже на жена си, че те двамата със сина си споделят един мозък.
После ще напиша и малко по- подробно.

# 146
Добро утро, момичета!

Хубаво кафе и добри приятели е гаранция за прекрасно утро.
Нека да имате повече поводи за усмивки днес!

Рейтинга още го няма...и те са празнували

Лек и спокоен ден, момичета!

# 147
Total | (18) | 1,92
AB | (4) | 2,91
ABC1 | (Sunglasses | 2,72

Не е много хубав...

# 148
Сега малко ще се опитам да си посъбера мислите и да напиша поне част от това, което си спомням. За момента основната линия върви по Сурия, Кемал и Харика, минали и настоящи взаимоотношения. Продължават с интересното и постепенно разкритие на образа на Сурия. И понеже ще е един от основните опоненти на връзката на Кемал и Харика, по презумция я сложихме в отбора на отрицателните герои, но съвсем не е точно така. Сурия си е като всеки човек със своите плюсове и минуси. В този епизод се разкри, че Кемал се е върнал след две години и все пак успя да й каже, че семейството му от снимката е мъртво още преди да я срещне. Но това дали тя му повярва или не остава загадка в момента. По- скоро не му повярва. Това, че го предаде на полицията като изменник на Родината бе много тъжно. Наистина колко трябва да мразиш или обичаш един човек, за да му нямаш никакво доверие. Обаче пък бях потресена от момента, че тя първо го изкъпа и после го предаде. Майка й знае всичко това и не е била съгласна с нея. Така наказанието на Сурия за предателството й, е че е останала 40 години в хубавите си спомени с Ешреф. И всичко това се промени в мига, в който видя Кемал.
Разбирам я, че с поведението си тя иска да предпази Харика. Дали е Ешреф или Кемал, няма значение, тя се страхува да не й отмъсти чрез Харика. Макар Кемал да не знаеше нищо за роднинската им връзка, когато се влюби. Дори, когато даде гривната на Харика, като доказателство за историята, която й разказва.
Миналото на Ешреф и Сурия е такова, че те дори може би не биха се и уважавали.

Кемал от своя страна пък липсва две години, за да предпази Сурия от преследвачите си. Онче, тук при преследвачите обаче са замесени и германците, дали чрез някой наследник на онзи доктор не знам, тепърва ще разберем. И сега, когато получи снимката на горящото имение и то адресирана до Али Тахир, той истински се притесни. Не знам дали заради всички обитатели на имението или по- скоро най- вече заради Харика. То това ще бъде и една от основните причини, за да иска да се принесе да живее в имението, заедно с това да не даде възможност на Сурия да отдалечи Харика от него. Ще е интересно съжителство - 8 жени и Кемал.

Тургут и майката на Джем обаче се насочиха към най- слабото звено в имението снахата Айсел. Тургут започна да ухажва, а майката на Джем й предложи работа. Всеки от тях със собствените си цели, но е важното да се добират до информация отвътре.

Харика гледа да е честна с всеки, но любовта към Кемал и дълга и благодарността към Сурия, я дърпат в различни посоки. С Джем тя просто иска само да е честна.

Криминалната линия и тя започва своето развитие, и обещава да е много интересна. Много хубав е и разговора на Кемал и Харика в парка, признанието на Кемал, че се е влюбил в нея, но вече после. И без това се олях много.

# 149
Total | (18) | 1,92
AB | (4) | 2,91
ABC1 | (Sunglasses | 2,72
Не е много хубав...
Лоша работа! Рейтингът никак не е добре.
Не го разбраха, не го харесаха сериала.
Не вярвам да има втори сезон на есен. Жалко, сериалът ми харесва, обичам тази стилистика, леко фентъзи с романтичен елемент. Не мога да отрека обаче, че сценаристите не се справят добре. Съжетът е много готин и с голям потенциал, но някак трудно върви историята. Има някакви неадекватни решения, доста сюжетни линии. За мен мудния на моменти сценарий е препъникамъка. Кастът е страхотен и не само водещите актьори, но и второстепенните герои, но сценарият издиша, това е за мен проблема.
Мда това е скъп проект, не вярвам да направят втори сезон есента при този падащ рейтинг. Жалко наистина виждах и не само аз потенциал в историята. Отделно се влагаха доволно пари, не беше някакъв евтинчоз, но няма да го бъде за съжаление.
Дано бъркам и нещата живнат, но трудно ще дръпнат публиката, която вече са изгубили.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 16:05 от sineva 1

Общи условия

Активация на акаунт