Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 832
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз пиех преди, по време и след бременността Омегата на Natural Factors : Maximum Triple Strenght RxOmega 3 - 900 mg (EPA 600 + DHA 300).
И аз пия нея,но през бременността зареди тромбофилията ли остана на повече ЕРА?

Гледам, то всички пиете с повече EPA Thinking и на мен такова ми дадоха, ето Минерва е писала обаче че трябва повече dha . И сега какво да пия....и преди 12гс някой пил ли е?
До 12 г.с не бих пила.
Пила съм от 15 до 24 Barleans Freah catch Fish oil с повече ЕРА,после минах на течна Мьолерс с повече DHA ,изписани ми бяха от АГ така да ги пия.

# 646
  • Sofia
Аз пиех преди, по време и след бременността Омегата на Natural Factors : Maximum Triple Strenght RxOmega 3 - 900 mg (EPA 600 + DHA 300).
И аз пия нея,но през бременността зареди тромбофилията ли остана на повече ЕРА?
ЕPA може и да е повече от DHA, но аз гледам и съдържанието на DHA без да го сравнявам с EPA. В смисъл DHA 300 (независимо колко е EPA) ми се струва добре като доза.

Иначе се спрях на тази Омега именно заради тромбофилията + високия ми холестерол. Трябваше ми Омега с високо съдържание и на двете.

# 647
Привет . Да питам нещо, предварително тъй да се каже.... Евентуално АГ ми каза,че понеже в 9гс едната артерия не пропускала добре, можело на другия преглед да сменим нмх с аспирин . Питах го не се ли съвместяват, не нямало нужда, защото ще ми дойде много. Само аспирин ,за да се оправи артерията. Да,ама мен ме е страх да спра нмх, с ПАИ хомозигот, хетеро АСЕ , Ф13 и  двата варианта мтхфр. Хич не смятам,че е ок да се подложа на такъв " експеримент" ,но той ми се накара ,че разбирал нещата и да съм спокойна. Вие какво ще кажете, имало ли е някой с тези мутации само на аспирин?

# 648
  • София
Yan ,от гледна точка на човек с високорискова тромбофилия,минал през Сигридов и през сегашния поглед на нещата ,само мога да ти кажа,че бих следила ситуацията с хематолог и АГ.
Очевидно ,че се притесняваш да се довериш изцяло на Ковачев.
Той пускал ли е изследвания за съсирване?

# 649
Здравейте,
Започнах да чета темата, защото имам раждане и безпроблемна бременност 2017 г., но 2022 г. Имах мисед аборт в 11 г.с., поради което АГ ме посъветва да си направя изследване за тромбофилия.
Направих си в Геника един пакет, струващ 240 лв и отидох при доц. Русев. Той ми каза, че трябват още няколко показателя да се видят и трябва другата седмица да отида пак в клиниката да ги пусна.
После започнах да чета темите и разбрах, че и в други лаборатории може да се правят тези изследвания, напр. В Синево целият пакет е около 200 лв. Така ли е действително и точни ли са там изследванията? Притеснява ме колко ще струват изследванията в клиниката на Сигридов при положение, че вече съм дала 240 лв. Доколкото четох предстоят още доста разходи за изследвания и терапии и в тази връзка Моля за съвет дали да си направя пълния пакет в Синево или да отида в клиниката на Сигридов, където имам час за изследвания? Въпросът ми е насочен към момичетата, които са пускали там изследвания дали са много скъпи и дали доц. Русев ще одобри да ме консултира по изследвания, направени в друга лаборатория, а и той не ми предложи да ги направя, където искам….
Попитах на регистратура колко ще струват, но казаха, че не могат да ми кажат.
Възможно ли е и защо в Геника пълният пакет да е 900 лв, а в Синево 200 лв. Или аз нещо не съм разбрала?

# 650
Винаги съм се чудела защо изискват пълен пакет. Обичайно се изследват основните 4 и ако те излязат окей, пускат допълнителни, за да се подсигурят, че няма да има проблем. Ако вече имате доказана тромбофилия не мисля, че е нужно да продължавате да хвърляте пари като така или иначе ще сте на НМХ.
При мен по съвет в геника, бях пуснала комбинация от два пакета и излезе по спомени 320лв, тъй като се оказа, че имам хетеро по Фактор V Лайден, пуснах допълнението към него (който се прави само за хора с доказано увреден ген) и беше нови 40лв.
Подобна е и ситуацията с PAI и фактор 13/Асе.

Някои лекари си мислят, че тези пари се берат от дървото. И много голяма част от тях са си чисти печалбари гледащи кое как да пуснат и най-вече със специални инструкции къде. Всички знаем защо искат на определено място - защото взимат процент. Моята АГ като ме насочи за тромбофилия след един неуспех не ми е казвала къде специално да се изследвам или пък да си купувам в последствие инжекции… Единствено ми спомена за д-р Константинова като популярен избор за разчитане на резултати и терапия, но моето мнение бе, че тя се презастрахова и изписва много силни терапии, което също не е окей.

# 651
Бъбъл, и хематолозите ми казват,че може да спра нмх , защото имам алергия. Не че е ок сигурно,но просто цяла бременност с алергия няма как да изкарам според тях и затова им е такова становището....

# 652
Винаги съм се чудела защо изискват пълен пакет. Обичайно се изследват основните 4 и ако те излязат окей, пускат допълнителни, за да се подсигурят, че няма да има проблем. Ако вече имате доказана тромбофилия не мисля, че е нужно да продължавате да хвърляте пари като така или иначе ще сте на НМХ.
При мен по съвет в геника, бях пуснала комбинация от два пакета и излезе по спомени 320лв, тъй като се оказа, че имам хетеро по Фактор V Лайден, пуснах допълнението към него (който се прави само за хора с доказано увреден ген) и беше нови 40лв.
Подобна е и ситуацията с PAI и фактор 13/Асе.

Някои лекари си мислят, че тези пари се берат от дървото. И много голяма част от тях са си чисти печалбари гледащи кое как да пуснат и най-вече със специални инструкции къде. Всички знаем защо искат на определено място - защото взимат процент. Моята АГ като ме насочи за тромбофилия след един неуспех не ми е казвала къде специално да се изследвам или пък да си купувам в последствие инжекции… Единствено ми спомена за д-р Константинова като популярен избор за разчитане на резултати и терапия, но моето мнение бе, че тя се презастрахова и изписва много силни терапии, което също не е окей.
Хомозиготен носите 4G PAI
Хетерозиготен MTHFR
Според доц. Русев следващите изследвания ще са определящи дали ще съм на терапия и каква.
Ще ги направя, но въпросът ми е дали има значение къде да ги правя, защото разликата в цената е осезаема.

# 653
Аз за себе си бих избрала генетична лаборатория за генетични изследвания. Те се правят веднъж в живота.
За различните пакети, моят съвет е да сравните кои какви гени включват.

# 654
Здравейте,
Започнах да чета темата, защото имам раждане и безпроблемна бременност 2017 г., но 2022 г. Имах мисед аборт в 11 г.с., поради което АГ ме посъветва да си направя изследване за тромбофилия.
Направих си в Геника един пакет, струващ 240 лв и отидох при доц. Русев. Той ми каза, че трябват още няколко показателя да се видят и трябва другата седмица да отида пак в клиниката да ги пусна.
После започнах да чета темите и разбрах, че и в други лаборатории може да се правят тези изследвания, напр. В Синево целият пакет е около 200 лв. Така ли е действително и точни ли са там изследванията? Притеснява ме колко ще струват изследванията в клиниката на Сигридов при положение, че вече съм дала 240 лв. Доколкото четох предстоят още доста разходи за изследвания и терапии и в тази връзка Моля за съвет дали да си направя пълния пакет в Синево или да отида в клиниката на Сигридов, където имам час за изследвания? Въпросът ми е насочен към момичетата, които са пускали там изследвания дали са много скъпи и дали доц. Русев ще одобри да ме консултира по изследвания, направени в друга лаборатория, а и той не ми предложи да ги направя, където искам….
Възможно ли е и защо в Геника пълният пакет да е 900 лв, а в Синево 200 лв. Или аз нещо не съм разбрала?
Сигридов работи с Геника,така или иначе ще ви каже да ги пуснете там

# 655
Точно тука една жена показа разминаване в резултатите от две лаборатории - Геника и Токуда.
Според мен извода е - има значение в коя лаборатория ще го направиш.

# 656
  • Sofia
ChrisTinne15, защо искаш да пускаш цял пакет? Пусни само факторите, които ти иска Русев. В Геника е възможно да се пускат единични фактори.

И аз като Minnie ще кажа, че Синево не е генетична лаборатория. А генетични излседвания е хубаво да се пускат в генетична лаборатория. Но все пак ако не те устройва финансово, ти си прецени.

# 657
Здравейте,
Преди почти 2 месеца основния пакет тромбофилии и НК клетки при Русев ми струваха 540 лв, като само НК клетките бяха 240 лв…

# 658
Yan, каква алергия получаваш? Ако ползваш Фраксипарин май си е нормално да се получават големи червени подутини като ухапано. Аз с него бях като крастава, направо ми се получиха големи паласки от подуването. Уж Клексана не води до такива реакции, тъй като е по-нова генереция. Как са ти коагулационните? Ако ти е прекалено разредена кръвта, по да има смисъл да се спре..но пак ми се струва риск. Пък и НМХ и Аспирина са с различно действие, какво ги слагат на един кантар.

Не съм сигурна какъв им е проблема на АГ-тата и постоянно натискат да се спира НМХ-то, направо е като някаква епидемия. Включително и на мен така ми бяха казали на първата ФМ, междувременно коагулационните ми не са ок (Аптт 22 сек, Анти Ха 0.27 при долна граница 0.3). Аз си слушам Хематолог, минах на 0.6 Клексан, пък АГ-тата да се мусят. Допълнително съм и вечер на Акард, заради 1:20 риск за прееклампсия и изобщо не ми идва повече..дори венците ми не са кървяли досега Grinning

# 659
Момичета,
От Клексан получавате ли като топчета на корема,болезнени  ,не знам къде да го бия вече на Зарзио ,Прегнил и Клексан съм и коремът ми е зелен вече…предишния път като слагах няма такива проблеми ,но сега както казах съм на по две инжекции дневно

Общи условия

Активация на акаунт