Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 747
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • Чехия
Привет момичета:hug:, ето една малка почерпка от мен ...днес имам Рожден Ден и Имен Ден   Embarassed Embarassed

# 91
  • Пловдив
ivalex  bouquet
 newsm59
Пожелавам ти дълъг и щастлив живот и един здрав бебок (за тази година, а за напред колкото си пожелаете)

Мерси за почерпката Simple Smile само като я гледам и качих 2 кг  smile3534

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 19:37 от benitta

# 92
 nbirthday   ura  Tada
Честити ти Рожден и Имен Ден Ivalex!!!
Пожелавам ти много здраве и щастие и най-послушния бебок да те радва през април   smile3525 bouquet smile3525  newsm67

# 93
Честит рожден и  имен ден Ивалекс!!  bouquet
Желаем ти много здраве и на теб и на бебо!Пожелаваме ти едно добро бебче,което да ви радва безкрайно много!А да април ти пожелавам да си починеш хубаво,че после може и да не ти остава много време за почивак Peace

# 94
  • Far away from here...
Честит Рожден Ден и Имен ден на Ivalex и от мен!  bouquet
Желая на теб и семейството ти най-вече здраве и късмет, а всичко останало ще дойде от само себе си...
Aya,на мен също ми препоръчват секцио и уж последия път разпитах доктора подробно как протича и какво се случва след това...но все възникват нови и нови въпроси...
Ти в коя болница ще раждаш и кой ще ти го прави?Искат ли ти да плащаш нещо или всичко е безплатно?А датата как определят?На мен ми казаха 10-тина дни преди термина - и при теб ли е така? А дали се изисква да приговтим в багажа нещо по-специално, като се има предвид, че ще е операция...
Изобщо,всяка допълнителна информация,с която разполагаш, ще ми бъде от полза.
Лек ден на всички и мнооого усмивки! Hug

# 95
Иве, честит рожден ден и от мен  Hug. Беше първата именничка, която моментално ми изплува в главата, но за рожден ден дори и нотка на съмнение нямах  Crazy. Пожеланията сами по-горе  Simple Smile

... Ая наистина ли бебчетата са толкова големи вече? Аз си мислех, че все още нямаме 1000гр. ...
По книга ги дават 1,100кг  Crazy. Затова и питах Ани вчера колко са й измерили госпожицата, защото ми се стори страшно много и на мен - толкова трябва да тежат към края на 7ми, началото на 8ми месец  Whistling. Оказа се, че нейното си е нормално, просто моите юнаци са големи  Laughing. Но от моя страна всички бебета са се раждали много големи - аз съм от най-дребните и съм била 4,000кг; баща ми е бил 5,200  Wink. Та затова и чакахме с мъжа ми с нетърпение напредването на бремеността, защото се майтапихме, че с тоя ген и ако приемем, че нормално близнаците са една идея по-дребни заради мястото, то нашите ще са най-малко нормални по големина ако изкарат до края  hahaha. Е, теорията ни започва да се доказва  Crazy. Дай боже да си останат вътре до 9тия и тогава ще ги видим колко ще са  Grinning.

...Ти в коя болница ще раждаш и кой ще ти го прави?Искат ли ти да плащаш нещо или всичко е безплатно?А датата как определят?На мен ми казаха 10-тина дни преди термина - и при теб ли е така? А дали се изисква да приговтим в багажа нещо по-специално, като се има предвид, че ще е операция...
Изобщо,всяка допълнителна информация,с която разполагаш, ще ми бъде от полза...
Аз ще съм в Света София и ще ме оперира Стаменов - при него забременях и той си ме следи. Аз със сигурност ще плащам, защото ходя в частния му кабинет и той просто има уговорка с болницата, но колко ще е, още не знам. Секциото принципно е около 1000лв. Когато е планово се определя 10-15 дни преди термина, за да се избегне риска от започването на родови контракции. При мен ще е още по-рано, защото бебетата вървят много големи и ще се получи силно преразтягане на матката. Та ако всичко е наред, в момента, в който вляза в 9ти месец съм под ножа  Peace - лекаря каза, `след 3ти март си готова`  Crazy.
За багажа няма нищо по-специално, което да трябва да приготвяш, но ти си питай за всеки случай, за да си спокойна  Wink.

# 96
  • Far away from here...
Много ти благодаря,Aya!
Аз също ходя на частен прием и докторът каза,че ще ми струва 1000 лв,а операцията ще извърши в Тина Киркова.
Обясни ми,че (ако всичко е наред), трае до 1 час.После си в реанимация за 24 часа,а след това ставаш, да се раздвижваш.На 5-тия ден те изписват...
На следващия преглед се разбрахме да ме заведе до болницата,за да се запозная с обстановката и екипа,който се състои от 5 човека.
Надявам се да се справя смело и без проблем,и желая на всички леко раждане,защото аз още отсега започнах да го мисля... Embarassed

# 97
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Да ви е честита новата 2007г. и от мен! Пожелавам ви едни здрави,спящи и ядящи бебчета!
Аз и бебка сме добре ! Не съм писала отдавна , защото по празниците не се спряхме - все по гостита и партита, после пък беше хубаво времето и гледам да съм повече навън та така.
Все по чести и силни стават побутванията на бебка, което всъщност много ме успокоява и радва.
За мазилата - решила съм да процедирам като миналият път- започвам с бебешка козметика, пък ако се изрине т.е. е алергична - тогава да премина към гнусните/за мен/ мас или зехтин. Със сина ми нямах проблеми каквато и козметика да ползвам - дори Джонсън и Нивея , които в последно време доста ги оплюват.
Ивалекс ЧРД! Дано това да бъде твоята незабравима година , в която ще усетиш щастието да си мама за първи път!
Моите съболезнования за момичетата загубили рожбичките си ! Може би вашата звездна година е 2008.
Didia да те питам колко е еднократната помощ ,която ти се плаща от държавата за второ дете/защото доколкото разбрах си доста в час с всичко случващо се с твоите дъщерички/

# 98
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Днес времето в Пловдив беше страхотно - около 15 градуса   Nature Sunny- и аз го оползотворих подобаващо с една дълга разходка. newsm68

Честит празничен ден на Ivalex и на всички неразкрили се именнициTada bdbaloni baloni smile3510  party006  Присъединявам се към пожеланията за много здраве, любов и бебе през април!

# 99

baloni newsm59 baloni
И от мен на ivalex!  smile3510Да си жива и здрава, много щастлива и нека това бъде една вълшебна година за теб babydust7! Да си носиш името с късмет! А през април да те радва здраво и послушно бебе!
И в Плевен днес времето просто не беше за изпускане sun, направихме си една дълга разходка и разбира се не се върнах с празни ръце Embarassed....покупките за беборанчето започнаха с пълна сила newsm71! Кой каза, че чорапки има само по 2,50 #Crazy....аз намерих и доста по-евтини неща и разбира се се възползвах smile3508. До довечера ще пусна и някоя друга снимка. benitta и Ауа ме заразиха....newsm47
little^cuttie, зная за кой магазин говориш. Аз по принцип им харесвам стоките, познавам го още от времето,когато учех в Германия и редовно им следя каталога в интернет,това са стоки на Tschibo, а марката ми допада. Имаше преди няколко семидци триколка в магазина тук, но имаше и порт-бебе,т.е. кош за новородени и цената беше 169лв. На мен ми хареса, но нашият тати не харесва триколки, все едно той ще я бута smile3516, но айде от мен да мине....
Малко въпросче: как се преварява този зехтин? На водна баня? newsm78Директно? newsm78
Това е от мен за сега! Приятна вечер! smile3525

# 100
  • София
ivalex, Честит ти двоен ден!
Здраво и кротко бебче ти желая и само радост да ти носи!  Hug

Честито и на именничките!

МАРТА, най-после!  clock Къде се губиш, ей!  Hug
Покрай лошите случки във форума, човек почва всякакви глупости да си мисли. Пишете, момичета! Мисля, че и за първо и за следващо е все 200 лева. Но го знам от втора ръка за бебче, родено миналото лято, по-добре някой с лични наблюдения да каже.

Ауа, коремчето ти е за учебник! Мисля, че ако коремите се делят на остри и неостри, твоят ще е на първо място сред острите!  thumbsup
А моето прилича на това на FilkaGrinning Само да ми дойде апаратът и ще го наснимам.

Бенита, покупките ти са очарователни! Сега ще се заразя и аз. Купила съм само една блузка, не исках да избързвам, но сега не знам докога ще се сдържам.  jumpuu

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 18:36 от Илит

# 101
Здравейте,момичета!!!ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ,КОИТО СТЕ НАПИСАЛИ.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!!!

Иве,ако има нещо по-ценно от здравето и живота,по-необходимо от верни приятели и по-красиво от любовта ,то нека бъде твое.Само радости да ви носи вашето бебче. smile3525  love001 newsm59

За мазилата- лекарката категорично ми забрани да мажа с мас сина ми.Той е роден през юни и бяха големи горещини,дори не съм го повивала,за да не го прегрея,но пък зимата си го мазах и съм много доволна.Нямаше подсичане и белене на кожата.Предвид това,че и нашите бебоци,живот и здраве ще се родят в топло време,аз лично ще започна с маста,но чак зимата.Като начало ще ползвам "Джонсън",защото бях доволна като го ползвах за сина ми.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 21:59 от larsen

# 102
  • БГ
ivalex 4естито и от мен!много хубави  моменти ти пожелавам и сладко беб4е!  bouquet
На Бенита покупките с амного готини, аз засега не купувам нищо.Днес пътувах малко към къщи,от утре-пак на работа.

Didia имам един въпрос: в какъв срок се вади акта з араждане на бебето, и какъв е срока з а подаване на док. за еднократната помощ?мерси:hug:
Хубава ве4ер на вси4ки от мен.  bouquet

# 103
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА    bouquet

Didia имам един въпрос: в какъв срок се вади акта з араждане на бебето, и какъв е срока з а подаване на док. за еднократната помощ?мерси:hug:
Хубава ве4ер на вси4ки от мен.  bouquet

Не съм Дидия, но ще ти отговоря.
Акта за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определения срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригинала на Удостоверение от общината и акта за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането.Единственото условие за нея е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки, за да не пропуснете месец. Оригинала на акта за раждане остава в Социалната служба ди изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.

# 104
  • Попово
Здравейте мамета,
на именничките Честит имен ден, на патерици- да са живи и здрави !
 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт