Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 713
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте всички! Хайде да се разпиша и аз, че да не си помисли някой нещо лошо  Hug , ние с бебо сме добре, поне аз така си мисля, не съм ходила на лекар скоро, но другата седмица съм на ЖК, пък се и замислям за първо посещение при евентуално лекаря за раждането и ще видим след прегледите те какво ще кажат.

Ние вече си имаме кошарка, взехме я и си я сглобихме, модела е като в нашето албумче-с шкафче, само че е два цвята. И някои дрешки си имаме и същата биба като на sissi с буболечка, но нямам възможност да ги снимам, пък и то вие си знаете какво има по магазините общо взето  Laughing

Мами от Варна-пишете за срещата, аз съм за, единственото, което ме притеснява е, че ми е малка обедната почивка, но ако се организираме мога дори за малко да дойда. Хайде, че да ви видя, пък да видите и вие какво се казва пораснал корем  Embarassed

Страчи
аз съм пропуснала какво питаш за коластрата точно, но при мен два -три пъти имаше полупрозрачни жълтеникави капчици от зърната, единия път примесени с кръв, което много ме стресна. Не болеше, просто явно след баня се бяха отворили каналчетата ли, разранили ли са се не знам (самите зърна не ме боляха и отвън не бяха разранени изобщо, тия капчици си излизаха отвътре). Пишете ако и вие сте имали, аз се каня да питам док и акушерката, но има още време до прегледа.

За съня-и аз напоследък трудно заспивам, което си е странно за мен, иначе си спя като пор, но поне като заспя после не се събуждам много-много. Все още обикновено и до тоалетната даже не ставам  Rolling Eyes

Целувки на всички и чао засега, аз съм си тук постоянно , но с тая работа все по рядко пиша. Чакам скоро интернет и у нас и тогава-елате ме вижте!

# 196
Добро утро на всички,днес като по чудо ставам толкова рано,нямам никакви проблеми със съня ставам само 1-2 до wс и пак си заспивам.Спя си до 9.30h,зь килцата вече съм+10 и на последната жк ми се поскараха,че нищо не съм качила за 2седмици(около 500гр)преди бременноста бях 49,а сега 59 и започват да ми тежът.аз обаче забелязвам,че дишам по трудно на моменти направо не ми достига въздух така съм от няколко дни при вас така ли е?относно 1strollerвсе още не съм решила няма да бързам с покупките ще пазарувам чак към края на февруари,но всичко което сте писали ще ми бъде от полза защото научавам много нови неща за което много ви блогодаря чао за сега и използвайте хубавото време  Nature Sun With Face

# 197
Добро утро и от мен на всички маминки  Hug!
За спането и аз като denisimo си спя дълбоко и почти непробудно, дали да края ще е така newsm78, дано че иначе хич не се виждам как ще изкарам цял работен ден Tired, за сега всичко е ок.
За позицията на бебенцата, момичета рано е още за притеснения, те могат да се обърнат и дни преди самото раждане Wink, нашия момък също е седалищно, но док каза че има още многооооо време  Simple Smile, и ако продължава да е толкова шавлив колкото сега до самото раждане ще го видим в много пози newsm32. Така че нека не се шашкаме излишно.
Мамите които са свободни днес - направете една хубава разходка на слънчице и за нас  Wink

# 198
Бременността е бреме, момичета.Не случайно.Аз, макар с първата да карах леко-пак имах трудни моменти.Сега-какво да ви кажа-неспането ме почна много по-рано, а сутрин ставам в 6.00, на работата съм като парцал, ниско желязо, настинки, бач и какво ли още не по домашните задължения.Ми, не ми е лесно, но се правя, че ми е.Хиля се тук като пача, върша работата И на колегата, щото си пада мързел и псувам на ум... Crazy
Ей затова си приготвям нещата малко по малко.
Иначе-никакво подготвяне за безсънните нощи не е това, аз пък да ви кажа.Хормони са.Има бебета, дето не мигват, па се носят на ръце, па незнам си какво.Има такива, дето си спят непробудно.Дано моето е такова, като кака си, че както ми се е натрупала умора и неспане-все на някъде ще избие, най-вероятно ще навиквам децата, то така става.
Ето-днес живеех с  мисълта, че е четвъртък, а то не било така, жалко Confused
За килата-стига сте се вглеждали.Различни организми-различно реагират.Аз съм 9-10 на горе, но започнах с повече.Реално, като родя ще имам да свалям около 25.Нищо работа Crazy.Моята приятелка свали 25, а е бременна и няма паника и шашкане.Имам толкова познати, които качиха по 1-2-3 до 5 кила, и по-добре-ведри, леко им, бодри, не се клатят като патета с коремите, не тежи...Но това е организъм, тяхното тяло е такова.

# 199
  • гр.Варна
100% сме в Пицикато със Снежка в 12:30
Който иска-да заповяда.Там сме!!!
За съня-спя като пор.Нямам абсолютно никакъв проблем:)
За коластрата-и аз имах малки капчици по гърдите:)))
Целувки
Обичкам Ви Hug

# 200
Я да ви попитам, някои заглеждал ли се е по Cangaroo модел Dayana??? След отзивите за триколките, на нас остана този вариант. Това е сайта www.cangaroo-bg.com.
Нека мамите с повече опит да кажат какво мислят, че аз вече съвсем се ошашках Rolling Eyes.

# 201
Хриси, аз ако мога ще дойда.
Много не се сещам коя пицария беше Пицикато, но ще я намеря. newsm78

За спането - и аз съм от отбора на неспящите нощем. По обяд вече сдавам багажа. Добре, че съм сама на работа  и мога да си помързелувам половин-един час. Laughing
Заспивам около 11ч и в 2-3 вече съм се събудила. По-често ритник ме събужда, но това е тема на друг разговор. #Crazy
Коластра все още не ми се е появила. Даже не знам какво трябва да представлява.

# 202
Ягодке, да, това е модел-копие на Чиполино-Пуки.Лека е, сравнително добра като вариант за пролетно бебе и после идващата зима, НО, както писах неколкократно-две дръжки и малък кош=на неудобно, ама много бих казала. Rolling Eyes

# 203
ягодке, аз си имам няколко фаворита от моделите на Кангару - Daysy, Victoria, Comfort.
Проверих в един магазин / но не бяха много любезни, тъй като не им заприличах на бременна/
и имат нов модел от тази марка. Много ми хареса на вид. И съм решила скоро да отидем с мъжа ми, да си изпъча малкото шкембе и да ми обърнат внимание.  Joy

# 204
Здравейте! Току-що изписах половин страничка, но докато го публикувам, напрежението спадна за момент и всичко се затри. Ох!
За срещата: в 12.30 в Пицикато. Аз съм с колата и ще взема по пътя Денисимо и Виви Ан. Ако някоя друга мама има нужда от извозване, да звънка! Ларсен? Smooth?
Аз ще взема и фотоапарата....
Ягодка, не искам да ангажирам никого с моето становище относно триколките. Някои мами ги намират за страхотни! Освен това моите впечатления са само за тези на Quinni, не знам за другите марки. Но при всички случаи, вслушайте се в препоръките на Пенелопа, които изцяло съвпадат с моите: една цяла дръжка (колко съм се подпирала на нея в полу-спящо положение по разходките!) и голям багажник. Аз се придвижвам основно с кола и количка със сгъване от тип Чадър би ми била много компактна за малкия багажник на колата (Опел Астра), но не и удобна за бутане и за комфорта на детето.
Желая Ви приятен и спорен ден!

# 205
Даааам, прави сте за дръжките на количките, май ще остане вариант Comfort, Виви_Ан и ние като разпитвахме из магазините, продавачките ме питат защо търся еди какво си, а не друго, нямало ли лятно да бъде бебето Laughing, то верно не ми личи много особенно през якето ама чак толкова Laughing. Иначе любезни бяха продавачките, щом търпеливо отговориха на всички въпроси на таткото Flutter, а и аз съм много доволна от неговата ангажираност по въпросите за покупките на бебенцето  Heart Eyes. Направил проучване човека в и-нет преди да тръгнем да гледаме  Heart Eyes Heart Eyes, много си го обичам Heart Eyes.

# 206
Здравейте,

Гигилче за колички на Чико в Пловдив най-много на едно място съм виждала в този магазин за който и Бенита казва. Намира се на колелото на панайра (на ъгъла който се пада като се идва от търговиите на Брезовско шосе към колелото). Точно до него има книжарница и едно кафе "Трафик кафе" и малко фонтанче отпред. Магазина е за продукти само на Чико. Козметика, играчки, колички.

Аз също тези дни ще ходя до там ако искаш да погледна дали има конкретен модел ако те интересува или да попитам за такъв.

Поздрави на всички.  Hug

# 207
  • Пловдив
Ето ни отново Simple Smile
Сега вече мога да се похваля  Blush днес с беба издържахме първия изпит от магистратурата и то се псравихме перфектно bowuu  Сега трябва да се стягаме за останалите, само преподавателите да се съгласят да ми изтеглят индивидуални дати.
Малко се притеснявах (като ученичка) и сигурно съм предала малко химия и на бебо, но сега ритка доволно и съм спокойна Simple Smile
За спането - има вечери, в които не спя, но напоследък е по-добре положението. Дискомфорт е ставането до ВЦ-то, а и обръщането в леглотоми е малко болзнено пак (явно пак сме във фаза на растеж на корема), а ритането на бебка не ме притеснява вече.
Приятна среща на варненки Simple Smile

# 208
добро утро.
и аз не спах тази вечер, таткото също като се ококорихме и двамата в 3.30 и така до 5 си говорехме за бебета  Laughing . аз не ходя на работа и не чувствам умора от това недоспиване, но наистина съжалявам мамите които будуват и работят сигурно е много изморително. да продължа с моето будуване, легнахме си в 5 и аз в 7 трябваше да стана да заключа вратата а на мен толкова ми трябва за да се разсъня и после пак едно въртене Cry , и за капак в 10 някой ме събуди и аз се довлякох до входната врата попитах "кои е?' и понеже беше непознат категорично отказах да отворя вратата и реших, че ми е време да ставам и сега ми е кривооооо изпих си кафето, но пак ми е кривооооо.

стига съм се оплаквала  Laughing сега е ред да се похваля.

вчера бях на лекция от курса за бременни (дадоха ни и материали ще ги сканирам и ще ги сложа в албума, но не сега че тежи машината а я включваме само когато ни трябва и е далеко от комп.). лекцията беше за кърменето. имам и материал от една книга която чета и ми хареса написаното за майки с 2 или повече деца ще сложа и него за мамите с близнаци. и след лекцията ни разясниха, че ще има събиране което се провежда от 5 години на което бременните мами от курса ще дефилираме като модели (които иска естествено) на мен ми звучи интересно и мисля да се запиша  Embarassed само да не падна на сцената с това коремче. ще има и игри с татковците и такива неща. събитието е на 19.01.07г в трета палата на Пловдивския панаир от 17 часа. предполагам, че всеки които иска ще може да присъства и входа ще е свободен. когато разбера подробности ще пиша и ако има желаещи могат да дойдат да ме гледа как се излагам. ще си има и хореограф който ще ни подготви и мисля, че ще ни облекат от магазин конти. за всички бременни ще има безплатна томбола (доколкото разбрах).

мами от Варна аз по време на очните ще съм в хотел Чайка до свободния университет и няма да имам нет наблизо. ако в периода когато съм там 20.01-31.01 се събирате нека някой ми звънне или пусе SMS аз ще дойда да се видим тел. ми е 0887 84 00 60 и 0898 76 64 89 и двата са постоянно включени.

това е от мен лек ден на всички

# 209
  • София
Ох за спането. Винаги съм спала без проблеми и много тежко. Мъжа ми се шегува, че няколко пъти е влизал с прахосмукачка в стаята докато спя (работя нощни смени, събота и неделя също и той като стане нали ми е добричък и чисти) и аз не съм го чула. Ама сега е друга работа. Имам проблеми с бъбреците и нощем много ме боли кръста от тях. Заспивам на ляво и колкото пъти се събудя, толкова пъти съм по гръб с ужасни болни в кръста. Денем нищо ми няма, но легна ли .... Ама да се похваля нощес намерих страхотен начин за сън. Той легна с гръб към мен, аз се отделих на педя от него, отметнах долната ръка зад тялото, а с горната го гушнах. Така се отпуснах върху него и все едно бях по коремче, но корема беше в дупката. Супер. Така не съм спала без болки отдавна. Той твърди че не му преча и смятам да практикувам така да спим. Поне докато коремчето е малко. То горкото скоро почна да ми личи. Миналия месец като си ходихме по родните места да се представим на родата с бебо (не им бяхме казвали) никои не позна че съм бременна. Изобщо не ми личеше. Simple Smile И сега само си гледам корема и се кефя. Изглеждам точно все едно съм глътнала топка. Само дето все седи в ляво. Laughing Лека бременност на всички.
И дано да не се събуждам със схващане в крака друг път, че тази сутрин направо съм се мятала в леглото от болки  Sad

Общи условия

Активация на акаунт