Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 748
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Може да опиташ на Гайо шоколадите. Имат 90%  и не е лош хич.

# 406

Ето един от козунаците ми.
Не е много сладък. В килограм брашно 150 гр захар само.
За първи път месих козунак и съм много доволна.

Този ли е кето козунака за 17 лв? Глетави, та мамата си трака😁

# 407
Много вкусен изглежда.
А дали може да се прави козунак с пълнозърнесто брашно или типово? Или и двете?

# 408
Много вкусен изглежда.
Доколкото разбрах от проучванията преди да го правя, трябва брашното да е по-богато на белтъци. Аз използвах това за козунаци на София Мел. 3 пъти го пресях също. Не знам дали с тези ще стане, по-скоро не. 😕

Този е и с домашни яйца.

# 409
  • Sofia
Може,но зависи и от брашното.
Правила съм преди години.
Имаше едно пълнозърнесто,което взимах от Т-маркет,не беше много тъмно и дълги години само него ползвах за всякакви печива.Изведнъж го спряха,взимах на други фирми,но все много тъмни ставаха и трудно бухват.
Мин.седмица Мм взе от една пекарна с квас и тъмно брашно....не ми допадна,все едно хляб със стафиди ядеш.

# 410
Много вкусен изглежда.
Не става, душа... Ще стане нещо като сладък пълнозърнест хляб дето само ще мирише на козунак, не си струва просто. За всичко друго съм предпочитала пълнозърнесто брашно, когато правех тестени, поне когато не са били за други хора де. За козунак не - трябва си бяло и силно брашно, с повечко глутен. Сигурно пак ще е вкусно, но няма как да стане на такива конци както си трябва. А пък знаеш че и пълнозърнестото не е голям келепир за нас. То и аз само пълнозърнест хляб ядях ама ей ме на къде съм кацнала. Като ще ям брашно, поне да се изкефя на истинското нещо, просто малко количество. Един път в годината правя, ама и прескачам де, не е винаги всяка година.

Завиждам ви на тези дето казахте че не обичате. Ако знаете какъв разкош опекох... и да ви кажа че не съм го опитала, вие не ми вярвайте, това не е възможно Grinning Снимки няма да ви слагам че в такава тема не ми идва отвътре да изкушавам другите.
Още тая вечер хапнах малко, другите ще ядат сутринта ама аз сутрин съм пас на всякаква храна. Та след вечеря за десерт, да видя как е станал. Ама след пържоли и зелении де, не да ям "на голо" козунак Grinning И не съм наизпекла много, утре като мине закуската с там боя с яйца и няма да е останало сигурно, от сега му се острят че с него ще закусват.
Скрит текст:
Казах им ако им се откъсне от сърцето да ми оставят едно малко парче за следобед и да ми включат кафемашината преди да ме събудят и за друго ядене сутринта да не ме търсят. Миналата година цялата врява ми се случи преди да съм пила кафе, че като се намръщи Натка и ги подкара с едно яйце и ги натръшка всичките Joy

# 411
Здравейте момичета. Пъхам се при вас. Имах доста неразположения които отдавах на Щитовидната жлеза, ендокринолог ми пусна разни изследвания и се оказа че от всички само тя е в граници.
Инсулин 17 на гладно. Холестерол в небесата и някакви индекси HOMA  и подобни нищо не ми говорещи. Имам проблем и с кг те та трябва да намаля въглехидрати и да спра всичко сладко ужас, как ще стане това направо незнам. Инсулинова резистентност ми откри. Изписа ми Глюкофаж мисля беше и нещо което да подпомогне битката с кг-те.

# 412
Христос Воскресе.
Без извинение, за пореден път се убеждавам в слонския такт на ураган. Бадемовият козуначен кекс може да не е козунак, но е много вкусен и изобщо не е глетав. Хиляди пъти го предпочитам пред това да вляза пак в болница. Ай приятен празник и на тебе нали... Пък хубаво, че поне за козунака ти пука от какво е направен, че в ежедневието то са захаросани нишестени майонези, "протеинови хлебчета", дюнери и пици. Явно затова и не знаеш също, че бадемовото брашно е скъпо. Няколко теми вече тука за торти се при казва. Само двама потребителя показват действителни режимни рецепти. Халал да са ви козунаците и разбрах, че не си заслужава да се обменя информация за продукти и магазини с някои потребители, че явно се възприема накриво, та си ги спестявам вече. То толко да ти е нивото, че в режимна тема да се подсмиваш на режимната консумация и да изтъкваш брашнен козунак. Май май и назад в темите все имаше повод да кривваш от всякакъв режим. Ма то си за тебе, не съм аз с големите козунаци по мене.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 03:56 от Анонимен

# 413
Почти не пиша,но чета от доста време(години вече)Това изказване обаче ми прозвуча много грозно.Spring Blossom не смятам,че Hurricane~ те е обидила с нещо.И за мен това не е козунак,още повече за тези пари.Ти си си направила избора,като си изходила от здравословното си състояние.И да,знам колко струва бадемовото брашно.Момичетата споделят много информация,включително и за продукти,и за магазини,но не съм забелязала някой да изтъква нещо.Обсъждат се и много теми(в случая и козунаците)Не виждам проблем в това.С някои неща съм съгласна,с други не.Всеки си има глава на раменете.
ПП "Само двама потребителя показват действителни режимни рецепти."Никой не е длъжен да показва само и единствено режимни рецепти.Има си тема за това https://www.bg-mamma.com/?topic=675266
Ето още една https://www.bg-mamma.com/?topic=1400158
В тази тема също има идеи https://www.bg-mamma.com/?topic=1524309
Да не говорим колко блогове има.И почти всяка една рецепта може да се нагоди според режима с малко фантазия.
ППП Аз не готвя по рецепта.Винаги импровизирам с наличните продукти,подправки,настроение,вдъхновение и т н

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 07:04 от dt

# 414
Христос Воскресе.
Без извинение, за пореден път се убеждавам в слонския такт на ураган. Бадемовият козуначен кекс може да не е козунак, но е много вкусен и изобщо не е глетав. Хиляди пъти го предпочитам пред това да вляза пак в болница. Ай приятен празник и на тебе нали... Пък хубаво, че поне за козунака ти пука от какво е направен, че в ежедневието то са захаросани нишестени майонези, "протеинови хлебчета", дюнери и пици. Явно затова и не знаеш също, че бадемовото брашно е скъпо. Няколко теми вече тука за торти се при казва. Само двама потребителя показват действителни режимни рецепти. Халал да са ви козунаците и разбрах, че не си заслужава да се обменя информация за продукти и магазини с някои потребители, че явно се възприема накриво, та си ги спестявам вече. То толко да ти е нивото, че в режимна тема да се подсмиваш на режимната консумация и да изтъкваш брашнен козунак. Май май и назад в темите все имаше повод да кривваш от всякакъв режим. Ма то си за тебе, не съм аз с големите козунаци по мене.
Страхотно начало на празничния ден!
Не разбирам какво ми е на такта? Ти ли направи "козунака", че толкова се обиди? Още преди да го покажеш в темата се коментираше, че ще е глетаво и много далече от това, което трябва.
Показах моя, защото предните дни писах тука дали ще ми се получи и се зарадвах и го показах. Това, че показвам нещо нережимно ли е такъв проблем? Колко мислиш, че ще изям от козунаците?
Какво значи търся си поводи да не спазвам режима?
На първи юни ще направя 2 години.. Година и кусур от тях, не съм близнала нережимна храна, даже и по празници. Аз съм човек свалил 40 кг и вкарал показателите си в някакви разумни граници поне на гладно. Не смятам, че ако от време на време хапвам нещо /което ми е казано дори от лекарката ми да правя / е чак такъв проблем. Ако смяташ, че ежедневно се храня с такива неща, си в голяма грешка. Какви дюнери пици съм яла, за Бога? Че то ако ежедневно се хранех така нито щях да подобрявам изследванията, нито да си поддържам теглото.
Ще отдам поведението ти на това, че не ти е лесно и ще прекратя темата. Не смятам, че имам за какво да се извинявам.
Много добре и знам колко струва бадемовото брашно.
Извинявам се, ако още някой се е подразнил на снимката и изказването.

# 415
Честит празник, дами, (и господа, ако има)! Оставям тук моята закуска днес, в която няма нищо великденско, защото козунак ненавиждам от дете. Яйцата са за по-късно, като си приберем децата. Пастетчето е от Лидъл, някой го беше показал, много е вкусно.

# 416
Да, на луди се правим, след редакция е изтрито адресираното.
А приятно ли е баш на празника да ти дрънкат, колко зле и глетав ти бил бадемовия кекс, че и пари хвърлени на вятъра, много благодаря... колко пъти оревах, че стомаха не ми понася, продължава да подскача, че само истински козунак си струвало. Много благодаря, че ми прави и тя празника приятен с глетавия ми прескъп кекс. Обидно може да не е, но ми писна през ден да ни обяснява, че то не можело за всяка храна да се гледа какво съдържа, и да подскача на глупавите ми избори... вместо да ги подминава.
Аз също празнувам празника и също искам да ми е добре и няма да си трая на подобни изказвания. Приятно ли е всички да ядат козунаци, а ти и да искаш да не можеш, и да ти набиват, че си хвърлил кофа пари за глетав кето заместител... ами яжте си ги, щом не може празник без козунак в крайна сметка.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 08:47 от Анонимен

# 417
Spring Blossom,смекчи тона ако обичаш и не нападай хората.Не приемай нищо лично.Явно си имаш проблеми(лични )и не ги преекспонирай(орева целия форум с твоите стомашни проблеми,сякаш си на умирачка)Всеки има проблеми.Никой не ти е виновен за нищо и никой нищо не ти дължи.Това са си твои избори за решение за здраве и за каквото и да било друго.

# 418
А ти дт къде се идентифицираш сега като "нападната" не мога да разбера. Крадеца вика дръжте крадеца...

# 419
Чакай малко! Аз ли съм виновна, че имаш проблем със стомаха? Някъде да съм ти казала, че си хвърлила пари на вятъра? Всеки сам си преценява. Продължавам да не разбирам защо се обиждаш? Едва ли моя козунак тука е единствения дето ще видиш тези дни.
Не си изкарвай на нас, че имаш някакви здравословни проблеми. Ние също си имаме своите, но никой не подскача на другите за това.
Кое е мнение е изтрито? Нищо не съм трила аз.
Аз ли съм говорила, че не може да се гледа храната какво съдържа? Къде? За какви глупави избори съм подскачала чак?

Общи условия

Активация на акаунт