Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Шарпи, единствения витамин, който ускорява кръвосъсирването е К.
Витамин B12 участва в метаболизирането и разпадането на хомоцистеина. Повишени нива на хомоцистеин- повишен риск от сърдечно съдови инциденти.
Пий си го спокойно, нито един В витамин не сгъстява кръвта.
Дори за Витамин Ц има заблуда, че е кръвосъсирващ, а всъщност пречи на фибрина да формира големи тромби. При определени концентрации в кръвната плазма има дори силно изразен антикоагулантен ефект. Високи концентрации на Вит. Д в кръвта също имат антикоагулантен  ефект.
Така, че пийте си го редовно, и се стремете да сте в горната граница на нормата
Обикновено след КОВИД изписват антиагрегати- аспирин или натаспин.(може и доброят стар антистенокардин).

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 17:55 от Cygnus_i

# 601
Сърдечно ти благодаря за изчерпателната информация Purple Heart

# 602
  • Paris, France
Ех, че сложни неща четеш Grinning
Какво визираш под МСТ  олио?
Добре де, кажи коя мазнина е всъщност най-подходящата, качествена и безвредна.

Сто пъти поне съм писала - проучванията показват, че студенопресования зехтин е най-благоприятен за ИР. В него може да се пържи. Точката на димене му е доста висока, по-висока от тази на олио и масло. Да не повтарям ДХ3 за продължителността на живота на средиземноморците, които готвят със студенопресован зехтин. Cygnus изброи другите.

Като съотношение омега 6:омега 3 добро е олиото от рапица. То съдържа ALA, които са супер благоприятни за ИР, особено при жени. На мъжете им трябват повече EPA и DHA. Хубавото на това рафинирано олио е, че не мирише.

Патешката мас е като зехтина, долу горе като мастни киселини, но не знам къде да я търся, а студенопресован зехтин има навсякъде и е сравнително евтин.

Пърженето е вредно по принцип, airfry също. Всичко, което прави хрупкава, вкусна коричка предизвиква загуба на витамини и създава ракообразуващи съединения. Естествено не може да ядем 100% полезности. Отвреме навреме е ОК.

Основното с мазнините е да се ядат в съотношение 1:1 омега 3 към омега 6 и 1:10 омега 3: наситени. Тогава не омазняват дроб и панкреаса и не вдигат ИР ако не качваме тегло прекалявайки с тях и без движение. Простичко.

В тази връзка:

sharpy, омега 3 не е аспирин, та да го пиеш като си болна или като ти скимне. Трябва ежедневно ако ядеш мазнина. В миналото хората не са я дали толкова мазно и животните не са ги успявали със зърно, та са си го получавали от храната. След като ядеш мазно си пиеш омега 3 и то в съотношенията, които пиша за 88ми или 164ти път. Дали от хап, дали от шише, дали от олио от рапица или масло от дроб от треска или крил си решаваш ти, но го пиеш.

Пак ме заболяха пръстите. ☹

# 603
Шарпи, не съм правила, само четох мъничко. И аз мислех, че е едно и също с алергията. Тук някъде има теми. Като видях цената и спрях да чета. И ме е страх малко. Ми ако излезе непоносимост към яйца или шоколад. Grinning
Иначе в цената влиза определен брой храни.
Виж раздел имунология на рамус. Има 4 пакета и посочени цени. И ограничения на храните. Този за над 300 е с много храни.
Вече за качество на тестване и коректност в резултати не знам.
В Амери мед същия тест е над 800 лв и може би включва също почти всичко.
Наскоро си писах и с потребителка тук. Тя е правила някакъв много скъп. Ама не запомних сайта.
И по-други лаборатории има.
Преди 2 години един масажист при който ходех все ми викаше да си направя.
Той си е правил и имал непоносимост към мляко и захар. Може да яде плодове, ама неща с бяла захар не.
Иначе нищо няма да му стане, но казва, че здравословно много се е променил след спирането.
Има хора ги спират тия храни за 6 месеца и после нямат проблем уж.
Иначе примерно в тази статия ги отричат
https://moeto-zdrave.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0 … elna-neponosimost

Та не знам. Тук трябва сериозно четене. А на мен сега не ми се занимава с това.

Впрочем от стимуланта на икаров съм имала хубави резултати. Но пък и не съм била много редовна. Не винаги мога да се нацапотя и да вися 4 часа вкъщи.
Понякога се чудя дали да не си взема и поне преди боядисване да го правя.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 19:21 от Елора

# 604
Да добавя още нещо. Има голяма разлика между пасищно гледани животни и промишлено отглеждани .Разликата  в количеството антиоксиданти и пропорцията на омегите е фрапираща. При пасищното Омега 6:омега3 е 3:1, в промишленото съотношението е 20:1.
При свинското и яйцата е същата работа.
За рапицата се разминавам с Невена.
Всичката, подходяща за ядене от хора(ниско ерукова) е ГМО. Освен това е податлива на гъбични и вирусни заболявания, и я обработват с яка химия.
П.С. Елора, аз на тези тестове вяра нямам.
Всяка една храна, която ядем предизвиква имунен отговор. Колкото по-често се яде една храна, толкова по постоянен е този отговор, и на тестовете ще излезе като непоносимост.
Аз съм имала като дете алергия към яйца(яйчената алергия е преходна). От една хапка се изривах като прокажена. Сега, от години ям почти ежедневно, и нямам никакъв проблем.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 19:39 от Cygnus_i

# 605
И аз не успявам да намеря нещо дето да ми се види достатъчно достоверно за тия тестове за хранителните непоносимости. На прекалено много места срещам да казват че резултатите зависят от това с какво се е хранил човек напоследък и че ако отиде пак след няколко месеца през които се е хранил различно, ще покаже съвсем друго. Да беше само на едно място, да се махна с ръка, ама те много. А са скъпи самите тестове. На няколко пъти почвах да търся и да ровя, с идеята че ако пък толкова си струва, бих се прежалила. Е, засега още не съм.

Елора, то на такива маслени неща точно преди боядисване им е времето, че може да ти свалят от цвета евентуално.

За пасищно гледаните животни си е така, масото е много различно дори и на вид и на вкус. Аз поне като селско чедо съм разглезена с такова в детството си. Пилета и кокошки по-рядко има да са на двор вече, предимно са си в курник и заградено малко пространство отпред, дори и на село. А яйца пък от такива няма човек откъде да купи много много. Който има в количества за редовно продаване, обикновено гледа носачки и си ги храни със съответните смески. Няма как да разчита на добив там ако чака на каквото са клъвнали на двора... На бабите ми кокошките бяха навън по цял ден, отделно че и всякакви обелки от зеленчуци ги изяждаха също те. Треволяци от градината каквото оплевим, също се мяташе на кокошките и не му прощаваха и на него. Но дори и бабите ми им сипваха и някакво количество смляно зърно, не са яли само каквото си намерят, това не е възможно. И яйцата бяха колкото да се намират вкъщи, хем не е имало някой в семейството да се храни по нашия режим и да набляга на тях. В детството ми яйцата бяха предимно за застройване на супа, чат-пат крем карамел или кекс някакъв, а за нахранване бяха по изключение, ако няма нищо друго.

# 606
  • На север
Здравейте. Първо се извинявам, че въпросите ми сигурно са били задавани тук многократно, но нямам физическата възможност да прочета 60 теми. След изследване на инсулин се оказа, че съм с много голяма инсулинова резистентност, пред диабет. Изписаха ми Глюкофаж 750 мг. Един месец по 1 и после по 2. Тежа 80 кг и имам корем като на бременна 6,7 месец. Бях и по-зле, но със Саксенда и спорт свалих до 80 кг (свалени 15 кг). Диети много съм спазвала, но свалях и после качвах двойно. Но вие тези неща сигурно ги знаете. Освен това от декември и цикъл нямам, а не съм бременна. В паниката, че може да съм с диабет вече забравих да попитам лекаря следните неща:
1. До живот ли се пие това лекарство?
2. Спазва ли се диета с него?
3. Има ли отслабващ ефект или намаляне на талията понеже ми беше казано, че коремът ми бил заради ИР?
Ще бъда много благодарна ако някой ми отговори. Лека вечер. Аз с времето ще чета тук. Просто всичко ми е съвсем ново. Прилагам снимка на изследването.

# 607
С ИР ти е задължително да обърнеш внимание на начина си на живот - хранене и движение. Със или без медикаменти, ако искаш да се подобриш трябва промяна. Не желая да го наричам диета, обикновено хората това го асоциират с глад и мизерия... а не е нужно да е така.
При Саксенда ако не се лъжа има и някакво стимулиране на освобождаване на инсулин, при някои пациенти на такива глутиди си се вдига, та не знам там какво да кажа. Със сигурност е страшно много тоя инсулин, не знам изобщо как сваляш при такъв.
Глюкозата на гладно е висока и тя, което също ми е странно при използване на такъв медикамент като Саксенда. Знам че навсякъде го промотират като лекарство "просто за отслабване", но на диабетици го предписват същото нещо под името Виктоза...
Какви са ти били показателите преди да започнеш да си слагаш Саксенда?

# 608
Охххх тази Саксенда.
Със сигурност с подходящо хранене ще постигнеш много добри резултати.
Няма нужда да четеш всичките 60 теми, прочети първия пост.
Голяма грешка ще бъде с този инсулин да се метнеш на тлъсти меса, сметани, масло и т.н.
Цели се в пропорции: 50% белтъчини, 30-40% мазнини, 10 % въглехидрати.
Мазнините да са зехтин, авокадо.
Добавки също е добре да обмислиш. Магнезий, вит. Д, инозитол, B12.

# 609
Cygnus_i, и аз имам съмнения.
Алергия към лимон си докарах с прекаляване.
Сега мисля, че нямам. Ако ям два дни поредни лимон, просто леки сърбежи имам на места. Но не винаги. Тоест организма ми май вече почва да го толерира.
Затова понякога редувам месо, риба, гъби, яйца. Имаше период в началото доста повече яйца ядях и се сетих за тия лимони и спрях, че ще ми отиде режима на вятъра и ще стана пак 100 кила.

Нати, знам за боите и маслата. Отскоро. Та за боядисване съм вече. Иначе си имам лосиони.
Мисля да се боядисам и преди следващото да ползвам Икаров. Та засега няма да купувам. Но си е хубаво чат пат такова подхранване да си правя.

Woman in red, ИР и диабет са хранителен проблем и се оправят с храна, а не  с лекарства. От Саксенда не разбирам. Пила съм глюкофаж /три години/ и съм го спряла.  Полза - мижава.Режимът ме е оправил и от него съм отслабнала.
Така че работи в посока да си коригираш храненето.
Няма как да се ядат бисквитки, пасти, торти, ориз, картофи, да пиеш хапче и да си мислиш, че след няколко месеца чудодейно то ще те отслаби, ще те излекува и ти ще можеш отново да ядеш всичко.
Храната ни разболява, храната може да те оправи.

# 610
Долче, къде изчезна?

# 611
Хм, това се чудих и аз вчера.

# 612
sharpy, омега 3 не е аспирин, та да го пиеш като си болна или като ти скимне. Трябва ежедневно ако ядеш мазнина.
Неве, пия си ежедневно Омегата. Никъде не съм казвала, че я пия когато съм болна. Аз дори съм една от най-редовно пиещите Омега 3 в тази тема.
Пия по 2 лъжици всяка вечер от този вид
https://www.iherb.com/pr/oslomega-extra-strength-omega-3-fish-oi … l-oz-200-ml/96252
Сега дали отговаря като съотношение с поетите Омега 6 и наситени, сигурно не, щото предполагам, че за да отговаря съотношението, трябва да изпия половината шишенце. Иначе мазни меса /свинско/ ям често. През ден кажи речи. Редувам ден свинско, ден пилешко. Свинско взима превес. Един ден врат, друг - каре, трети ребра.
Замислям се, че за да не мърда кантара тези дни, може би трябва да го намаля. Па ми е вкусно, мамка му. И по ме засища от пилешкото определено.
Натка, точно това за тези тестове ме е спирало, което каза и ти. Че масово по форуми пише, че това което си ял последно - то излиза като проблемно. И то при тези обстоятелства знам кво ше ми излезе - че не требе да ям свинско и броколи и карфиоли и яйца Laughing Сигурно картофи и ориз ще излязат като супер храни за мен, щот не съм вкусвала от 2 години. Та затова и аз се насландисвам, че не е малко пари. Аз разбирам да ги дам, ама да имам реален резултат. Гледам, че и Cygnus_i същото е писала.
Долчето е активна във форума по другите теми, не знам що тук не пише.
Да покажа кльопачката тази вечер, употребихме останалите яйца. За утре ше си носим и на обяд и свършиха.
На снимката е 1, ама изядох и още 1 Trollface Отстрани тиквички. Бай Желязко фраера пак ми сготви.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 20:56 от sharpy

# 613
Значи аз ядях предимно въглехидрати и излязох с алергия тип Б към мая, шамфъстък, някои млечни.

# 614
  • На север
Аз свалих със Саксенда, защото ядях много малко. Често по веднъж на ден. Не спазвах никаква диета. Ядях всичко. Спортувах 2,3 пъти седмично също. Бях 96 кила. Сега съм 80. Надявам се с Метформин да сваля още и този ужасен корем да изчезне. Дайте ми повече инфо за Глюкофаж. До живот ли се пие? Какво да очаквам като резултат? Лекарят каза, че мога да продължа със Саксендата. Тя не е за диабетици. За тях е Оземпик. Не ми се мисли като съм била 96 кила какъв инсулин съм имала. 🫣 Ще намаля много въглехидратите и сладкото тогава. Благодаря на всички, които ми отговаряте. Утре ще разбера дали имам Хашимото. Чакам резултатите за тат и мат. Имам и омазнен черен дроб и лоши триглицериди. Иначе освен липсващ цикъл други симптоми нямам и нямах. 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт