Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Риба и аз дадох в последователност първо бели, после червени - хек, лаврак, сьомга.
Ние сме на гости на нашите втори ден, Ава се социализира много и за щастие ѝ се отразява добре, няма мрънкане. Определено мога да кажа, че не плаче от непознати хора или места, всеки може да я вземе да я гушка, тя се катери по хората и раздава усмивки. Само снощи тръгнах да я приспивам, но ми се наложи да изляза за час и е паднал рев. Трудно са я успокоили, все към вратата гледала 😃 като се прибрах я гушнах и заспа за две минути 😃 явно за нощното приспиването си търси мама, защото през деня няма драма, вчера спала два часа с баща ми 😃 и май започна да прави по-дълги нощни паузи (или аз започнах да спя по-дълбоко). Преди няколко дни имах и първото си запушване, доста неприятно, стреснах се, защото компреси не помогнаха, с помпа не успявах нищо да изцедя, но малката ми помпичка Ави ме оправи през нощта 😃 и се регулира млякото, вече кърмя само за приспиване и нощем и най-накрая не усещам напрежение през деня 🤩

# 211
Браво на Ави. Междудругото и Аделина няма проблем някой да се занимава с нея , но напоследък повече се забелязва като изчезна от полизрението и.Мрънка , тръгва към вратата и трудно успяват да и отвлекат вниманието докато се върна.Аз обаче се възползвам като има кой да я погледа да се изкъпя , да свърша нещо и предпочитам да помрънка , но да свиква и с други хора - баби и дядовци например.Не ми се иска да е свикнала само с мен и като се наложи да ме няма да се чудя как да я оставя.Говоря като порастне малко, то сега е ясно , че нямя да я оставям за дълго - на мен самата започва да ми липсва и да я мисля.
Някой спомена , че едва сменя памперса.Нещо напоследък и на мен не ми дава да я почиствам и май ще се набляга повече на гърнето вече.

# 212
Нещо се позагубихме и ние, но като че ли няма какво ново да споделя. И сме като че ли в някаква рутина.
Новото всъщност е, че малката започна да пълзи.
Гледах ги тия кухни…еми пълно е със захар в менютата на всички. Не ми се иска да й давам захар от сега. Има фамилна обремененост от моя и от бащина линия за пустата му инсулинова резистентност. И като знам как майка ми ме водеше по лекари още от 13-14 годишна..и никой не се сети да ме изследва по-подробно… не искам да я захаросвам от бебе.

По колко пъти на ден ядат вашите деца?

# 213
  • Бургас / Славейков
Митко яде 5пъти ,дори се чудя някога ще му отпадне ли млякото.Взех да се притеснявам търси си сутрин да яде и да заспи.За кус куса ползвах и безглутенов на Плазмон сега и глутенова на Бебелан.,както е казала Милото аз завирам 200мл.вода и добавям 3лъжици от ам кус кус.За рибата още не съм дала ,трябва да поразгледам какви има на пюрета ,ако ли не ще купувам и готвя.Имам само сомга на Плазмон.От как е пропълзял не се откъсва от мен и мрънка повече от обикновено.Ама той е цял ден с мен.Бабите и дядо му не са край нас и обикновено го виждат замалко.А и от другите племенници не можем нещо да се вредим.Утре ще ходим при тях ,тъй като за Великден не отидохме ,а и ММ беше на работа.

# 214
И мойте се хранят по 5 пъти, на около 4 часа /4 и половина.
Малко късно ми идва последното хранене, но не искат на по - малък интервал.

# 215
Честито за пълзенето!
Вие всъщност за частни кухни ли говорите, че са със захар?
Аз вече съм коментирала , но все пак да отговоря - ние сме на 4 хранения като понякога има пето , но то не е цяло, дори не е половинесто в повечето случаи, а просто за да забавя обяда, или друго хранене.При нас сякаш няма да има драма със спирането на млякото.Имаме заместен обяд и СЗ  , вече два или три пъти заместих и сутрешното мляко със закуска , за сега не виждам проблем.Да уточня  ,че Ади е на 9 месеца , че в групата има и по - малки.
"Проблемът" ни в момента е , че се опитва да минава на две дремки и , когато спи повечко не е проблем , но последните два - три дни пак почна да дремва само по 25 до 35 минути и трудно издържа да не спи трети път , или пък си ляга рано рано.
Вашите дечица имат ли желание да стоят прави? Ади може, но в повечето случаи не и е интересно , предпочита да си "лази" - все още по нейния си начин - войнишката ли как му викат.Ще пусна клип във фб как стои на пейката пред блока , но вкъщи нещо не и се нрави.

# 216
И при нас храненията са 5,но аз имам една чуденка.Педиатърката иска попарата да е първо хранене за деня,което при нас е 7:30,но за мен това е абсурдно и не го правя защото малката си пие млякото и си доспива до 9:30-10.
В 10:30 давам попара.Вие как процедирате?
Също така давате ли плодово пюре всеки ден и по колко?Даяна много обича плодовите паучета,но има и по 100гр,а това май е много?
Готовите каши на Хип също според мен съдържат повече плод отколкото аз давам ако приготвя каша отделно..странно.
Например днес отворих тази - 75% плодове,4%ориз.Не е ли прекалено сладко?

Иначе ние имам две млечни хранения - в 7:30 и в 20:30.Останалите са заместени.
Качамакът не и хареса.

# 217
Стефи също е на 5 хранения , като 3 от тях вече са заместени, тя след 3 дни става на 9 месеца Simple Smile
Педиатърката иска да вкарвам и вечеря с твърда храна, но на мен ми се виждаше рано още.
Обаче тука от 2 вечери се буди и търси да яде, а тя от 3 месеца поне няма нощно хранене.
Дам ли й млякото , след 5 минути е заспала , явно се събужда от глад.
Тази вечер мисля да пробвам между следобедната закуска и млякото за заспиване да дам нещо да гризка, че да видим дали ще се събуди пак.
От една седмица е на кухня вече, за сега да чукам на дърво си хапва всичко, макар че като гледам тая храна, търговски вид никакъв хаха Simple Smile
Обаче като я отворя и си замирисва на манджичка, и явно и на нея й харесва повече , направо няма търпение да почне да яде Simple Smile

# 218
Николче вчера стана на 9м. Продължава да не може да седне сама. Но пълзи все по- бързо и ние я връщаме в изходна позиция поне да е на ламината, че все я влече да изучава коридора и разглежда обувките, а на плочките си е студено за нея. Права ѝ харесва, но е кашкавал. Задължително трябва да се държи. Аз я оставям съвсем по малко, като ѝ сменя памперса в къщи  и на пейка в парка за по минутка да гледа гълъбите, много са ѝ интересни.
Както беше започнала да спи по 2 пъти, сега пак се върна на 3 дремки.
Харни се по 5 пъти- 2 заместени, 3 млечни. И аз не мога да давам закуска 1во понеже не харесва попари, а ако е кус кус трябва да е с плод или каша и 2ро, защото си доспива още час и малко след млякото и 3то сутрин докато оправя кака ѝ за градина е по лесно да си пие млякото. Ще я чакам да стане готова за филийки и тогава ще закусва.
И частните и държавните са бъкани със захар в десерта. За Сф има само 2 в които няма захар, но те са доста по- скъпи. Аз ѝ взимам от време на време и ги харесва. Ще видя на кои ще се спра за в бъдеще.

# 219
  • Пловдив
Йоанна е с 4 хранения, 3 заместени и 1 млечно (вечер). Направи 9 месеца вече. Още закрепвам положението и се изцеждам да давам кърма. Леко на изпарения я карам. Фризера три пъти го пълних със замразена кърма, и вече е почти празен. Малката лакомница си търси много млякото 😄 То и без това ѝ остана само едно хранене с него.

Аз ѝ готвя, не съм я записала още на кухня, не съм и разучавала какво е положението в нашия квартал.
Сутрин и следобед ѝ приготвям каша с плод/ попара/ мъфини.
За обяд се осмелявам да ползвам и тигана (с кокосово масло приготвям обяда ѝ) и понякога нещо на фурна.
Купешки пюрета ползвам рядко.

Вече спи 2 пъти през деня (сутрин към 09-09:30 и следобед към 17:00). Продължителност на дремките: 1:00 - 1:30

Не пълзи още, забелязвам, че като я оставя седнала, се върти на дупето си, и се привежда в опит да достигне по-далечна играчка, но пада и вдига дупето и мрънка 😄
С изправеното положение е точно като при i.skela

Зъби няма още.. чакаме ги с таткото.

# 220
  • Асеновград
И Тери още няма зъбче, след 4 дни става на 9 месеца. 😄 Но аз и не бързам за зъбите, когато тогава, той си дъвче и без тях.

Кухня пробвахме няколко пъти (частната) но Тери не остана впечатлен, аз също. И при нас също има захар в десерта и аз не го давам, и ние го изяждаме.😄 А и е далеч, няма как всеки ден да ходя да я взимам кухнята и то в интервал от 10-12ч. И за една супичка и основно реших да не се разкарвам, и че не си заслужава. Караме си на готови пюрета и каквато супа сготвя аз, моите най-ги харесва, но аз слагам и подправки включително малко сол и става много вкусно.
Каши все така не яде, но всичко друго му харесва и съм въвела почти всичко, всички меса, 3 вида риба, всички млечни (без чисто прясно мляко), само веднъж опита десерт с прясно мляко и затова и него броя за въведено, но гледам да не му давам, както и захар. Само още изчаквам за ягода, боровинки и всички останали берита, като изключим че му давах един снакс с малина.
Даже от катмите на баба си опита онзи ден малко, много му харесаха. 😄😅

За попарата някой беше питал, и аз я давам в 10:30, а първото ядене в 7:30 си е мляко, и той много често си доспива след това, или будува само час сутрин и заспива след това, не издържа повече от час-два сутрин.
Вечер също си пие млякото и с него заспива, май му стана асоциация за сън, което знам че не е препоръчително, но каквото такова, след годинка може да го сменим с кисело мляко, педиатърката така ми каза.
А сутрин с тази попара ми омръзна вече, не иска кус кус, много малко хапва от него, а искам да разнообразя, качамак не съм пробвала но и за него се съмнявам че ще му хареса.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 11:11 от Yana.GG

# 221
Тези готовите каши, хич не ги наяждат.... Явно стават за десерт повече отколкото за замвстено хранене.  Иначе аз давам плод в кашата 30 гр,  взимам инстантни, сега сме на царевична. Според Владимирова не трябва да се дава повече от 30 гр плод до навършване на годинка.
За минаването на две дремки точно вчера четох, ще оставя линк и мойте май се мъчат да минат на две...
https://www.mamospimise.com/blog/3-to-2-nap-transition

Яна вече има 3 зъба, вчера изби третия , Сами си седи на 6... На 8 месеца са. Тези дни се обръщат доста повече от обикновенно, стават по активни. Не лазят, но правят някокви опити да се клатят на 4 крака, не особено сполучливи.

# 222
  • Бургас / Славейков
Нашите хранения както казах са 5две млечни сутрин и вечер и три заместени.Сутрин продължава да се буди към 5,5.30давам мляко заспива. Точно  след два часа се събужда.Към 9.930яде попарата,кус кус,качамак или каквото там съм приготвила.Заспива в 10 поне час спи ,че и половина по някой път .Наобяд яде към 12.30Заспива към 14.ч,за да не го приспивам пак за трета дрямка .Спи към 1.30мин поне.Следобедна закуска  към 16.30ч.Да и аз забелязах че кашата хич не го наяжда сега имам една отворена и ще гледам да я изхабя.Ама аз май слагам повече плод , трябва да увелича кашата.Аз отдавна се каня да питам нещо.Като ходя на село ,почивка и т.н.не нося видеофона,бебефона и ми е много неудобно ,тъй като свикнах много да го гледам докато спи.Някой ползвал ли е има приложение или програма ,незнам чрез телефони да гледам малкия ,за да не се налага да мъкна и бебефона ,тъй като ММ го монтира за кошарата.

# 223
На Ави двете ѝ зъбчета долу избиха като стана на 7 месеца, пораснаха и вече месец и половина са си само те, няма признаци за други.
Пупелина, ние я гледаме с wifi камера, носим си я с нас и приложението е инсталирано на телефоните и на двамата, гледаме я дори да сме някъде навън. Много сме доволни от този вариант.
Сега да ви споделя за новите маймунджилъци на Ави. Откакто сме на гости у нашите тя се вижда с много хора, попринцип сме си по цял ден тримата. Радва се на внимание и всичко е точно, но започва да дава признаци на доспиване на втория час будуване - търка очи, прозява се, сякаш ще припадне за сън. Нося я да я приспя и в леглото се започват едни усмивки, катерене, игра 😃😃 от два дни следобед и за нощен сън го прави този номер 🙄 явно иска да се усамотим и да сме си двете и това е нейния начин да го постигне, голяма е актриса 😃😃

# 224
Аз малко се загубих, че подхванах една поредица от книги и се осъзнах, чак като започна да става тъп сюжета 😂

Мишето е невероятен хулиган, прави по 10 бели на ден, а днес пропълзя и само за секунди направи още 10. Изправя се сам, предимно при кучето и удря по дивана и му крещи 😂  Животинката започна да бяга, явно за това той реши да пропълзи. Честно, не го очаквах.
Май избива втори зъб, че се точи река от лиги и пак започна да плаче нощем.

На всичко отгоре ММ се разболя и е изолиран, което значи че втори ден гледам Мишето изцяло сама. Сестра ми и тя е с някаква травма на постелен режим.

Аз не целя заместено хранене, ама ми прави впечатление, че бая хапва. Започва да харесва манджички и явно му светна, че ако аз го храня, влиза повече и седи  с отворена уста, ако давам по-течна манджа 😂

Поради ограничените ми кулмнарни способности, купувам и пюрета, ама някой са бая редки, та ги смесвам с ориз или картофи, зависи от състава.

Въвела съм почти всичко, което се яде у нас. Може би останаха 1-2 седмици и то на някой неща им чакам сезона. И алергените, различните ядки, че са 1000 вида. После сигурно ще  си напиша 20 менюта за пролет-лято и ще ги въртя, че тук няма детска кухня.

Общи условия

Активация на акаунт