Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 235
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Орехче, всичко съм опитала във всякакви часове, по всякакъв начин. С две с три дремки. С две не се получава винаги защото спи по 30мин не подлежи на доприспиване. И така му се на събира много преди лягане. Затова като се наложи приспивам трети път, за д избегна преумората... Няма файда Disappointed

Няма да забравя месеците когато се будеше с усмивка, но не се обръщаше още даже. Искам си го пак.
Изклщчвам болка и дискомфорт защото когато не е дошло време за спане, той е един малък терминатор, не знам как не се измаря, прави поне по 50клека само сутринта. Смее се, пее си, вика си, с нищо не показва да му има нещо.. И дано да е така.
След разговор с майка ми, която си знае нейното и е от старата школа, изкара ме извън нерви..... Едно ми се наби в главата и си го повтарям - Важното е че здрав!...
Храни се добре, с изключението на млякото, хипер активен (може и това да е проблема)... Даааа ще отмине, но кога ааа

Има ми вид на малък бяс, не на бебе с някаква болка или проблем....

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 22:14 от Miss AG

# 331
Ави от снощи е с температура 😔 свали я 2 пъти с Нурофен и тази сутрин пак 38.6, звъннах на педиатърката, инструктира ме как да действам, днес пътуваме и утре ще я водя на преглед. Сега уж я е свалила, но пак ми е топла. Споделете, ако знаете някакви бабини трикове за сваляне на температура, студени компреси ѝ правих. Ненавиждам ги тези електронни термометри, на Омрон и Куик - единия снощи показва 38.5, другия 36.9.. много искам да си намеря живачен. И нослето ѝ е леко запушено. Спа мнооого неспокойно, аз изобщо не съм. Дано тази вечер ни е по-лека.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 17:38 от M.Angelovaaa

# 332
Мажик описанието ти ми звучи адски познато, само дето моята поне в количката не ревеше. Всъщност в началото ревеше обаче като видя, че няма да я вдигна колкото и да се напъва и взе, че миряса. Като готвех ми беше постоянно на краката, подритвала съм я, буквално, за да мога да мръдна. Период е, дъъъълъг период, но ще мине. При моята се подобриха нещата след като навърши годинка. Но тя се будеше на всеки час за да реве през ноща, сега спи като пън и нищо не може да я събуди. Първия път като спах непробудно няколко часа като се събудих сама и наспана (4ч бях спала) реших, че на детето му е станало нещо и ходих да я проверявам. Да не говорим, че наистина се бях наспала и след като се въртях сумати време станах и отидох в хола. ММ беше решил, че ми е станало нещо и дойде да проверява мен. Обяви ме за луда и си легна. Но за съжаление след това пък следват други периоди. Сега ми се оплакват в градината, че не изпълнява никакви указания, не спазва правилата, като не е на нейната крещи и реве. Вчера буквално госпожата и беше разтреперана като отидох да я взема. Подозирам, че ще ми организират среща с психолога на градината. Другата госпожа пък казва, че да опъва се, но изпълнява, не с желание, но все пак не създава проблеми. А за ужас на тази, която се оплаква всява смут и увлича всички деца. Дано мине по бързо този и период.

А иначе и моето малкото не дава боц, не пляска, не дава 5, не маха за чао. Като се опитвам да я уча ме гледа сякаш съм луда,защо я занимавам с такива глупости. Само показва колко голяма ще стане. И играе на криеница с кака си, с никой друг. Но когато повикам "къде е Крисито" се показва или ме поглежда. Много е полезно за по-нататък като започнат да се крият. Баткото така се беше скрил при мойте родители, че почти се бяха побъркали да го търсят докато се върна от магазина. Бяха решили, че е излязал не на двора, а по някакъв начин извън двора. Докато повикам "къде е Митко" и Митко изкопи от единия шкаф, в който според майка ми няма никакво място.

Аз с електронен термометър меря само в дупето, на друго място не показват вярно, а имам 3 в момента и на още 2-3 съм им видяла сметката. Вземи си от аптеката от обикновенните термометри, не са живачни, но мерят точно, само дето мерят бавно, на големите меря с такъв. Само каката като беше болна последния път искаше да и меря температурата в дупето, защото видя как меря на бебето. Добре, че само два пъти и хрумна. 38,6 не е висока температура, аз под 38⁰ не давам нищо, но се водя и по детето. Случвало се е и на 37,3 да дам Нурофен. Ако е висока Т можеш да и напълниш ваничката с вода и да я оставиш да си играе вътре, като изстива водата охлажда и детето. Пълниш я първоначално с нормална вода за къпане. Също можеш и да си я къпеш, сапуна също сваля температурата.

# 333
Преди малко щях да пиша и аз, че меря само ректално. Само там показва найстина температурата. Иначе за ориентир ползвам и безконтактен термометър.
Нашичкия също ме гледа все едно съм луда като се питвам да го уча да пляска с ръце, прави боц и всикото там дето на този етап се учат.
Не пързи, не се изправя, чак сега започна да се изтласква по корем както и да се задържа седнал за малко. В ужаса си го водих на педиатърката, тя пък само дето не ми се кара задето и водя здраво дете. Каза, че такъв му е темперамента и ще си почне когато е готов. Но провери разбира се дали вчички рефлекси са добре.
Иначе по цял ден си бърбори там нещо на бебешки. И вече няколко пъти ми вика " мама". Главно когато иска да му обърна внимание.

# 334
Bolibon, и ние имаме една нощ при баба му. Събуди се в 3 само, аз ставах три пъти преди това... Disappointed
Все още си блъска главата да се сетя, какво съм правила, колко е спал през деня, всичко искам да знам от тоя ден за да го повторя Grinning.... Но нямааа
За сапуна и аз го знам от майка ми, ще помага.
Да се оправя бързо Ави и други болни ако има. Извинете ме, понякога чета и отгоре отгоре, защото или трябва да бягам, или приспивам, иии нещо правя... И може да съм пропуснала доста неща.
Куки на приятелката ми малката е по съшия, не знам защо й казвам малката. Но е си е мъничка пред Божко. Нямат два месеца разлика с Божко тя ще стане на 8месеца сега на 8ми . Нищо не прави, нищо! Само лежи и се търкаля от корем по гръб и обратно.  Всички са различни!
Ще му дойде времето няма да се спре после. Kissing Heart

Пиша с грешки, ям букви, думи, знаци... Но пак имам висящо бебе на гърба... Трябва да играем. По късно ще се включа пак.

# 335
  • Бургас / Славейков
Меджик Ами нищо му няма на Божко просто си е такова детето.Малко,,, зверче,, много сладък.Дано бързо отминава този период при вас.Митко го определям като,, кроткия бяс,,сутринта рано рано се залепи по чело на пода ,падна от спалнята.Думата не не значи нищо за него.Въобще не изпълнява никакви команди .Не дава боц,не пляска с ръце нищо не прави освен да пълзи доста бързо вече ,изправя се също бързо иска само да е прав и седнал и всичко едновременно.Сега е със хрема вече втори ден тез сополи текат като река .Запушен му е носа и също не спи като хората.Буди се дори и да не е със запушен нос поне по 4пъти и също сяда в кошарата.Слагам го да легне и пак заспива вече от известно време го храня пак към 6ч.И друго щях да пиша ,но ето стана и почна да шета .

# 336
Мисс, разкошен е, супер сладък и си прилича вече на детенце 😍 Моето си прилича на бебенце, онзи ден едни бабчета в банката ме питаха има ли 6 месеца 😄 Още не ми се е налагало да меря температура, не е имала симптоми да е болна, но също бих мерила ректално. Бързо да оздравяват всички 🤗

# 337
И аз меря само ректално, с двата термометъра по едно и също време, за това така се напрегнах. Този на Омрон директно го изхвърлих. Сега пак започна да качва температура, следя я и ще действам с лекарства пак. Цял ден е една отпусната, мрънка, усмихва се измъчено, къса ми се сърцето. Тежко е първото боледуване 😔

# 338
Много е сладък , дано съня се оправи , че да си починеш малко.
Куки , нормално е като майка да се притесняваш , че не умее някои неща , но пък те толкова бързо се учат , че още утре може да може нещо ново.Ади например за един ден буквално се научи да сяда от легнало положение .Това , което ми идва на ум е да го стимулираш с различни предмети/звуци за да ги достигне например , а вместо боц и пляс (явно не го кефят ) може да си измислиш други игри .Например да сложиш пеленка върху лицето и да я маха,  да боцкаш по нослето , да го гъделичкаш, да му сложиш на крачето чолям чорап и да го дърпа/маха , такива неща.Не е задължително всички да правят едно и също боц .Друго ,което ние понякога правим е да и дам да хване някой шкаф и като отваря и затваря повтарям "отвааааряме и затваряме" 😄
Според мен пак са си мисловни и двигателни дейности това.
Сега пак отварям темата с играчките  - за сега не може да подрежда парчета с различни форми в кубче, както и да слага ринговете в кулата , но искам все пак някоя играчка , която да и хване окото и да я заинтригува.Нещо по - лесно от горните.Нищо от наличнощите играчки вкъщи не я интересува за повече 2 минути.Разбира се зарядни и кабели са на почетно място , но само ако Не и ги дам.Ако и дам някое нвизползяавмо юсб например не го иска.
Да оздравяват бързо болните , Ави не вдига ли скоро пак така темп  за един ден?

# 339
И аз меря само ректално, с двата термометъра по едно и също време, за това така се напрегнах. Този на Омрон директно го изхвърлих. Сега пак започна да качва температура, следя я и ще действам с лекарства пак. Цял ден е една отпусната, мрънка, усмихва се измъчено, къса ми се сърцето. Тежко е първото боледуване 😔
И аз имам на омрон и е неточен. Има и друго като започнат да им намаляват батериите също показват неточно, особенно този на Омрон, моя е прибран някъде си. Препоръчвам си винаги да имате купени батерии на термометрите, на моите и трите една нощ им свършиха едновременно батериите, каката беше на 9м и поддържаше висока Т. Мерих с обикновения докато ММ ми купи на другия ден батерии, но си е мъка направо с малко немирно дете, че и криво да го държиш 5 Мин неподвижно. Което ми напомня, че и аз трябва да си купя батерии.

# 340
  • Велико Търново
Мисс, голям сладур е, със сигурност не е лесно, за съжаление има дечица които не спят добре през нощта. Казваш че преди да започне да се обръща не е бил така? Да не би просто всичките тези нови умения да го превъзбуждат.

Cookie,  и преди съм казвала, че ММ се беше притеснил , че Виктория не прави нищо което прави Божко, е за няма и две седмици започна да прави почти всичко, при тях доста бързо се развиват уменията ☺️.

Много се надявах че тази регресия в осми, девети месец да ни отмине, ама на. През деня сънят е просто нещо ужасно, много ѝ се спи, но няма заспиване, реве, върти се, тръшка се. По обяд не иска да яде, иначе сутрин си яде попарата, следобед хапва каша, но обяда яде няколко лъжици и до там.

А днес така ми изкара акъла, корема ми се сви на топка. С първата хапка на обяд и започна да реве, в следствие на което се задави и чак въздух не можа да си поеме.

Напоследък е станала ужасна, само реве, не иска да яде, но забелязах че май доста от дечицата отказват храна, явно е част от регресията? Но когато е послушна е просто ангелче 😄😄.

Вики до сега няколко пъти вдига температура еднократно, явно беше зъбки, ама последния път се задържа 4 дена. Аз меря под мишницата, но тя е почти винаги  с еднаква температура и знам , че вдигне ли се е верен, иначе доста бавно отброява и това ми е само минуса, че почва да реве.

Бързо оздравяване на болните ❤️

# 341
  • Варна
Набързо само:

За играчките - вече 5-6 вземам сензорни/образователни от АлиЕкспрес и съм супер доволна

Бързо да оздравяват всички! ❤

# 342
Орехче, Ави зимата беше вдигнала еднократно температура една нощ, но дадох Нурофен и на сутринта нищо ѝ нямаше. Сега продължава цял ден, запушено е нослето, тя е много кисела, качва/сваля температура, за това го броя първо боледуване. Реших днес да е на кърма, за да съм сигурна, че няма да се обезводни и сякаш подейства добре, има тежки памперси и сега вечерта я свали след хладък душ без нищо. Много започна да се лигави, бодито беше мокро, хленчи и като опитам да я намажа плаче силно. Подозирам, че зъбките имат общо със състоянието ѝ. Сега заспа, дано имаме спокойна нощ.

# 343
Меджик, защо не потърсиш консултант по детски сън. Ама препоръчан от някой, не тези със спартанските методи - остави го да плаче 😂 Имам 2 познати на които наистина им помогнаха да решат проблемите, но за съжаление са рускоезични и не мога да ти дам контакт. Аз съм на мнение, че тези хора са именно за случаите, когато има проблем.

Миша също не пляска, не боцка и тн, твърде е зает да тормози кучето. Реагира само на «Къде е Ния/кучето/песа?» и тръгва или се обръща към нея. А като кажа «Alexa, play Michael’s playlist” и се обръща към устройството и започва да се смее. Колкото и да го уча на разни неща, не ми обръща внимание, научава се на каквото си реши сам. Всичките развиващи игри ги правим за забавление. Но от както пълзи е като торнадо и рядко успяваме да правим нещо. Не очаквам да проговори скоро в тази мултиезична среда, но ми прави впечатление, че ръмжи и прави едно «бух» като кучето 😂

За играчките, спирам да купувам. Търкаляме едни релефни топки и кола. Основно се играе с възглавница, кутия от крем, лед лампа, шишета със зърна или вода, лист А4, панерче, връвчица… ако се разсея с на кучето играчките. Онзи ден се се биха за едни заешки уши на диадема, но кучето победи и ги издъвка.

# 344
Червенокоса_вещице, това да имаш куче е голяма работа за бебешкия мозък…Нашето куче постоянно разнася някакви неща/играчки,чехли/ с уста. И Рая естествено е голям фен, такава радост и усмивки и “говорене” само към кучето проявява…От както се научи да стои на “4 крака” от време на време като има подходяща играчка я захапва с уста и застава в поза куче🤣.

Иначе напоследък е твърде кисела…и нещо като не е така както иска и се почва рев със сълзи.
Днес на закуска се задави с попарата…изкарах си акъла, много се уплаших наистина. Наскоро бях гледала един уебинар за бебешка безопасност. Мисля че благодарение на това реагирах бързо и някак се стегнах. Извадих я от столчето, обърнах я надолу и я потупах 2-3 пъти с “петата на дланта”.
Направо не знам как ще й давам парчета за гризане, много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт