Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 874
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас / Славейков
Меджик днес децата ни ядат едно и също меню.Само дето Божко не спи като Митко.На болните да оздравяват.Аз също с лидлските памперси приключих,ама предният път пак купих като бяха на промоция и вече край .От как взех 3от тогава много ми пропускаха и все беше мокър.Сега ги замених с ДМ и съм доволна от време на време купувам от Кауфланд има непрекъснато промоция на памперс актив и в Билла имаше ,там участвах в игра и не надявам нещо да спечеля.Има ваучер за вид Виталис 200лв.Играта е до края на месеца май .Играчки Митко почти не играе с тях ,а само с някакви празни кутии ,капачки и за минута не си задържа вниманието  към абсолютно нищо.Билибон достатъчно си кърмила малко вече е време да си починеш и ти.Колко мл.от лактана даваш ,да не би да давам по малко аз .?Макар че напоследък се събужда към 5,6,не към 4както преди,яде си млякото и заспива до към 7.20По приемливо е не както преди време в 6ч.

# 436
Давам 180мл вода с 6 лъжици мляко, но тя през деня яде на 3ч, все още е на 6-7 хранения и няма изгледи да ги намалява. Аз и от аптамил давах толкова. Проблемите ми с Аптамил започнаха след като окончателно спрях кърменето, всъщност като мина на Аптамил 2, но в началото не се усещаше толкова. А и беше с постоянно разстройство. От снощи е на лактана био и си ака нормално.

# 437
Взимай взимай! И Рая има количка! ☺

За мен памперсите на DM са доста хубави-тънки, меки и не пропускат.

Рая може да заспива без биберон понякога.  Как мислите, дали това е прозорец и може да се помъча да я откажа от него? Всъщност как става “отбиването” от бибата?

# 438
Болибон и на мен не ми допаднаха новите Л. енджъл,  но си намирах от старите партии и накрая само един пакет от новите ползвах за през деня. Сега няма шанс да легне по гръб и сме с гащички, пак същата марка, но нещо не ми харесват, ще пробвам други.
За нощите - само памперс нощни гащи и те не винаги издържат на нощното му цокане.
Аз днес бях на фризьор, ММ го гледа 3 часа, беше се видял в чудо, не е ял, не искал да спи, но мисля, че е нормално, не му е свикнал на номерата. И сега заспа в 18ч, без да да е къпан, ей така взе да се гушка, захапа цицата и го донесох в спалнята. Не съм сигурна дали е нощно спане или ще има още един тур лудуване

Аз май имам някакво запушване. Боли ме едната гърда, сложих топъл компрес - сиана по-лошо. Сложих студен, май ме успокои. Така не ме боли, само при докосване на едно място, доста навътре. Кажете, какво да правя? Никога не съм имала подобни проблеми.

# 439
Вещичке, студени компреси прави, топли може малко непосредствено преди кърмене. Препоръчаха ми и компреси от зелев лист (на зърното и ареолата изрязваш с нож) и листото се сменя като увехне. До тях не стигнах, Ави ме оправи през нощта 😃Поставяй Миша първо на проблемната гърда, аз с помпа и масажи нищо не успях да изкарам, малката ми помпичка ме спаси. Стискам палци да се похвалиш и ти, че е минало, много е неприятно.

# 440
Момичета, и аз съм с литъл Ейнджъл, на кои викате нови?
Тези ,които нямат ластичка отзад ли?
Ако са те , и на мен 1, 2 ми пропуснаха, ама аз май и без това ще се наложи да ги сменям, понеже нещо взеха да изчезват, и разбрах, че щели да сменят производителя.
Последно този човек, който ми ги доставяше, каза че няма да има доста време.
Мисля да пробвам тези на ДМ.
От лидълските се подсече жестоко Стефи, от памперс актив бейби също, че там направо на рани беше.

Добре, че споменахте за АМ, и Стефи е на лактана , изобщо не бях видяла че е до 10тия месец.
Аз давам сутрин 150 с 5 лъжички и вечер 180 с 6.
Гладна не се буди уж, ама и аз имам чувството,че нещо не я засища.

# 441
Слагаш Миша да суче, като брадичката му сочи към запушването. Топъл компрес се прави преди сукане, студен след. Студения успокоява, топлия отпушва каналите. Така съм правила аз.

Ще ти снимам Хедра какво е писала за запушени канали, може да помогне.

Компресите със счукан зелев лист помагат, но намаляват кърмата и не трябва да се прекалява.

Болибон и на мен не ми допаднаха новите Л. енджъл,  но си намирах от старите партии и накрая само един пакет от новите ползвах за през деня. Сега няма шанс да легне по гръб и сме с гащички, пак същата марка, но нещо не ми харесват, ще пробвам други.
За нощите - само памперс нощни гащи и те не винаги издържат на нощното му цокане.
Аз днес бях на фризьор, ММ го гледа 3 часа, беше се видял в чудо, не е ял, не искал да спи, но мисля, че е нормално, не му е свикнал на номерата. И сега заспа в 18ч, без да да е къпан, ей така взе да се гушка, захапа цицата и го донесох в спалнята. Не съм сигурна дали е нощно спане или ще има още един тур лудуване

Аз май имам някакво запушване. Боли ме едната гърда, сложих топъл компрес - сиана по-лошо. Сложих студен, май ме успокои. Така не ме боли, само при докосване на едно място, доста навътре. Кажете, какво да правя? Никога не съм имала подобни проблеми.

# 442
Лизи, Ангелова, много благодаря. Аз днес пък за късмет кърмих малко. Иначе, явно съм спала неудобно и съм притиснала нещо, че от сутринта ме боли, а Миша определено не е ял по-малко снощи 😂
Имам ледени компрес за гърди, ако не помогне, ще търся зеле утре.

Диди, да, тези без ластика са новите. Аз се научих да им различавам опаковките и ги дирих по магазините 😂 Денем не са ми пропускали, но вземах все малко по-големи. Сега ще пробвам и аз на Лидъл, Мамиата определено не ми допадна.

ПС1
Сега дочетох всичко, пак бая болни има, да оздравявате ❤

ПС2
Това дете май си откара нощен сън 🫤

# 443
Дано, утре се събуди в часът, който обикновенно се буди. Нали консултантите все казват, че по късното лягане, не значи по късно ставане, а точно обратното.
"мамо спи ми се" казват че на тази възраст нощния сън трябва да започва от 18:00 - 20:00ч. Дано важи и при Миша това.

Лизи, Ангелова, много благодаря. Аз днес пък за късмет кърмих малко. Иначе, явно съм спала неудобно и съм притиснала нещо, че от сутринта ме боли, а Миша определено не е ял по-малко снощи 😂
Имам ледени компрес за гърди, ако не помогне, ще търся зеле утре.

Диди, да, тези без ластика са новите. Аз се научих да им различавам опаковките и ги дирих по магазините 😂 Денем не са ми пропускали, но вземах все малко по-големи. Сега ще пробвам и аз на Лидъл, Мамиата определено не ми допадна.

ПС1
Сега дочетох всичко, пак бая болни има, да оздравявате ❤

ПС2
Това дете май си откара нощен сън 🫤

# 444
Лецитин си вземи за запушването. На мен много ми помагаше. Случвало ми е се е 2 или 3 пъти докато кърмех и то през 10дни с лецитин по схемата на Хедра се разкара много бързо.  После почнах да пия по 1 капсула лецитин, профилактично и всичко беше наред.

Аз little anglel с ластик никога не съм взимала. Къде ги има?

# 445
Дано, че ако стане в 6 ще избягам от къщи 🤣😂
Той заспива между 7 и 8, но е с 1млн нощни хранения, даже не ги помня вече.

NI CI, аз живея в Шотландия, тук ги продават в една верига хипермаркети, от където тръгва контрабандата за БГ, явно 😂 Като започназ да ги купувам бяха все с ластик, попадга на такива без и сравних опаковките. Болибон ги ползва отдавна и ме светна че са стар модел. Да, и защото не съм в Бг ми е трудно да намеря лецитин, каквото и да е това 🤣 Не го намерих в Амазон и аптеките онлайн

# 446
За Ави на 100% мога да кажа, че по-късното лягане не означава, че ще се събуди по-късно сутринта. На мен за лятото ми е рано 8 вечерта за нощен сън, за щастие тя започна да го измества към 9 (въпреки че днес заспа в 7:30 преди да залезе слънцето 😃).
Аз съм много доволна от ДМ-ските памперси, обаче с гащичките не се получава. Пробвах и от ДМ и от Лили, някак ѝ влизат между дупето и пропускат, не е от размера. А са доста по-удобни за слагане, моето алигаторче лежи по гръб само когато спи, сега я вземам да седне в мен и някак нагласям памперса 😃
Момичета, Ава ми спира тока. Обсебена е да седи права, постоянно се катери по всичко, на килимчето абсурд да седи, веднага се хваща за дивана да стои права, нищо че всички играчки са на килима. Сядам аз да си играем, катери се по мен. Нищо не мога да свърша да я пазя да не падне, да не говорим как разхвърля, стига във всяка стая и никъде няма подреден кът вече, огледалата и вратите на терасите са в пръсти и "целувки" 🤯

# 447
Май вече в България не се намират с ластик. Всичките, които попитах казаха, че са от новите и нямат ластик. Предлагат ми Литъл Уан, той е с ластик, но са ми много груби и дървени, по зле са от Мамия. Пробвала съм ги с каката. Сега ще си харесвам памперси. Мамия не ми харесват.

Вещице масаж под душа помага много за запушване, гореща вода, масаж и цедиш под душа на ръка. Ако малкия може да суче веднага след това е супер, брадичката му да е към запушването. След това студен компрес. Аз ползвах един грях от фризера, но се увива в кърпа, не се слага направо.

# 448
Малкият не е спал от 14.30ч  и реве от 19.00ч
Събуди и големият и той от 1 час вече реве...
Държат се като "малоумни" нищо не помага.
Отивам успокоявам единия. Връчвам го на баща им. Отивам при другият. Тъкмо да помисля, че се успокояват и някой  рева....

Ще се самоубия...на ръбът съм...
Все едно не е бебе , а робот с празен поглед ( малкият) не възприема нищооооооо

# 449
Джой аз като почне да реве така и се чудя от какво е, т.е. не е памперс и не е гладна, давам хапчета за коремче, мажа венците и обикновено давам и Панадол. И каката забелязах, че обикновенно така пищи от болка. Тя си беше ревливо бебе, но имаше разлика в ревовете. Обикновенно действаше и детето заспиваше. И с малката сега също правя така, засега дава резултат.

Общи условия

Активация на акаунт