Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 71

• 41 831
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз не отричам правото ви на преместване или дГ. Има си теми за ДГ и адресни регистрации. Може би е по-удачно там да обсъждате стратегии за преместване и закона.
Тре, ти тотално не си в час. Има редица причини за недостиг и са ясни. Изобщо не е защото се раждат повече деца. Нали всяко раждане и смърт се регистрират, как ще изкривиш статистиката? Ще раждаш у вас скришно ли? Тогава няма да го приемат изобщо в ДГ.
И една от причините е че бгмама прочела в бгмама.ком, че еди коя си дг или училище е топ и се юрнала да направи всичко възможно да запише детето си там. Да ама другите бгмами и те направили същото и познай? Другата крайност, прочела бгмама, че еди къде си имало инцидент тип ежк решила да бяга от там. Стадното поведение и интернет не помагат.

# 451
Аз не отричам правото ви на преместване или дГ. Има си теми за ДГ и адресни регистрации. Може би е по-удачно там да обсъждате стратегии за преместване и закона.
Тре, ти тотално не си в час. Има редица причини за недостиг и са ясни. Изобщо не е защото се раждат повече деца. Нали всяко раждане и смърт се регистрират, как ще изкривиш статистиката? Ще раждаш у вас скришно ли? Тогава няма да го приемат изобщо в ДГ.
И една от причините е че бгмама прочела в бгмама.ком, че еди коя си дг или училище е топ и се юрнала да направи всичко възможно да запише детето си там. Да ама другите бгмами и те направили същото и познай? Другата крайност, прочела бгмама, че еди къде си имало инцидент тип ежк решила да бяга от там. Стадното поведение и интернет не помагат.
Гого, ти не си наясно. Аз не казвам, че в България се раждат повече деца, а че София не е толкова "пуста" колкото на тебе ти се привижда.

# 452
Абе уж няма население и апартаментите стоели празни, а в детските градини няма места. А и сума ти нови детски градини се построиха. Сега за пореден път някой да извади данните от "менте преброяването" с колко била намаляла София.
Преди 15-20 години оня усмихнатия кмет, който подари на мутрите басейна Мария-Луиза, терена на Милениум, и още много други работи, приватизира и голяма част от детските градини.
Тогава раждаемостта беше паднала много и наистина нямаше нужда от всички тях, но едни управници с визия биха ги запазили, защото ето че скоро след това пак станаха нужни и недостигат.
На Фъндъкова новите градини ги знаем - повечето са ремонти и пристройки на стари.

# 453
Преди кампаниите за първи клас училищата получават справка с броя на децата, живущи в района и така определят бройките за прием, места има за всички. От мен съвет, проверявайте си в общината кое как се е отразило, защото вече няколко пъти си имах разправии. При подновяване на изтекла лична карта ми излезе постоянен адрес в ж к. Дружба, майка ми се е водела там когато ме е родила, аз не съм живяла там. Иначе откакто се помня сме живели в Хаджи Димитър, там се водехме всички и така са ми издали първите лични документи. Отивам да подновявам на 28 години, ама водя се в Дружба, защо това се появява след 2 лични карти, паспорт и книжка издадени без проблем, никой не знае. Когато родих детето бях с лична карта с адрес в Хаджи Димитър, но сменихме адресите на Люлин, включително и на детето, където живея от 12 години. Преди 1ви клас се обадих в общината да проверя дали всичко е наред, точно заради тази масова истерия с точките, оказа се, че според тях аз живея в Люлин, детето в Хаджи Димитър. Миналата седмица продадохме апартамент в община Подуяне, дадоха ни данъчна оценка с моминското ми име, според тях още съм госпоЙца 🤦‍♀️ Спирам по темата, следя с интерес какво мислите за имотите. Понеже имам и една панелка за продаване, пак в Хаджи Димитър, се вълнувам как върви търсенето на панели и дали да бързам да я разкарам, стои празен и нямам намерение да се занимавам с наеми. По-нататък като стигнем до сделка там, ще споделя дали община Подуяне ме мисли за жена или за мъж или за жител на Марс 😆

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 11:54 от Ven4e444

# 454
..............Но върха на недомислицата е да създадеш и обратната зависимост - наемодателят да зависи от наемателя при дерегистрацията. Това създава перфектни условия за взаимно недоверие и игра на котка и мишка...............
Това е безумието по презумция- защо да е лесно като може да е сложно!
Купуваме ап. отивам да ни регистрирам. Какво се оказва: "не можело, ти да видиш, питам е как така служителката/ в "Оборище" /с поучителен тон -  на този адрес има регистрирани н-броя човека - това е лимита!
Показвам нот.акт. и ѝ казвам : "Не ме интересува на този адрес от днес сме 4 бр. и искам всички останали да бъдат дерегистрирани служебно/заличени или каквото там го наричате. Оная ми ти заядлива и нелюбезна служителка, ми казва : "Това е закона,издирете си ги тия лица и ги накарайте, да дойдат да се отпишат..🤬

# 455
  • София
..............Но върха на недомислицата е да създадеш и обратната зависимост - наемодателят да зависи от наемателя при дерегистрацията. Това създава перфектни условия за взаимно недоверие и игра на котка и мишка...............
Това е безумието по презумция- защо да е лесно като може да е сложно!
Купуваме ап. отивам да ни регистрирам. Какво се оказва: "не можело, ти да видиш, питам е как така служителката/ в "Оборище" /с поучителен тон -  на този адрес има регистрирани н-броя човека - това е лимита!
Показвам нот.акт. и ѝ казвам : "Не ме интересува на този адрес от днес сме 4 бр. и искам всички останали да бъдат дерегистрирани служебно/заличени или каквото там го наричате. Оная ми ти заядлива и нелюбезна служителка, ми казва : "Това е закона,издирете си ги тия лица и ги накарайте, да дойдат да се отпишат..🤬
Същото упражнение в община Люлин - отивам и показвам нотариален акт за покупка - видимо старият собственик, водещ се на адреса, продава на мен като нов собственик апартамента си. Мен ме регистрираха без проблем като настоящ адрес. Него НЕ го отписаха - не можело, трябвало той. Тук не говорим за трети лица, които може или не да живеят на адреса, а за отписване на старият собственик, но не, не можело! Просто нямам думи.

# 456
Не съм казал, че София пустее, но в бъдеще натам отива тренда след 20-30г. Ако има толкова много хора, тогава защо има недостиг на работна ръка? Къде са хората да запълнят отворените позиции? Всеки работодател реве, че няма кадри, та чак ще внасят от Азия.

# 457
  • София
Абе уж няма население и апартаментите стоели празни, а в детските градини няма места. А и сума ти нови детски градини се построиха. Сега за пореден път някой да извади данните от "менте преброяването" с колко била намаляла София.

Къде са тези нови детски градини? Една такава за центъра може ли да посочите?
Не говорим за къща, или апартамент, които са направени на импровизирани детски центрове за 5-6 деца!
До нас е само Буката и има деца в нея, които са на 3 часа, понеже няма места.

Около центъра колко нови градини има? Лозенец, Иван Вазов и т.н., че не си спомням за такива?

Да отидем по-далеч. В Малинова долина колко нови дестки градини има?
Сещам се за една, която май още строят. Някоя нова и работеща?
А стари детски градини има ли там, че не се сещам?

# 458
Gogo, аз мисля, че има хора, но ги мързи. Познавам поне 5 мъже на възраст малко над 30, които нямат професия. Имат айфони на изплащане, но нямат пари, нямат жени, деца, собствени жилища, пари взимат от родителите си, предпочитат живот с нисък стандарт, но да не работят. Родителите им платили по една торба пари за един-два семестъра в НБУ, не била тази тяхната специалност, отказали се и да учат. Единият беше започнал в магазинче за цигари втора смяна, за да се наспива хубаво до обед. Напусна, защото пък приключвал вечер късно, съответно вечерял късно, въртял се в леглото и не можел да заспи бързо 🤦‍♀️ Имам колежка от Z поколението, човек като я слуша, се чуди защо не си сложи въжето. Нейното поколение никога нямало да имат собствени жилища, нямало да се омъжат, нямало да имат деца 🤦‍♀️ Това е човек на 20 и малко години, отчаян от живота още преди да го е започнал, примирен, че нищо няма да има и нищо няма да му се случи, веднъж не чух как ще работи за това и онова. Mitkomitashki, няма градини в центъра, факт. Заради това на този етап си уредихме живота в Люлин, но имахме избор, то е ясно, че човек с едно жилище няма да го продаде, за да купи в квартал с повече места в детските градини. Аз не съм чула и видяла нови детски градини, къде са тези сума ти, в Ботунец ли 🤔 За училищата нещата стоят другояче, има места, освен ако някой от Люлин не е решил да води дете до Младост, в Младост места за децата от Люлин няма много много.

# 459
А за какво им е притрябвало децата от люлин да ходят в Младост?

# 460
  • София
За по-хубаво училище. Или защото мама работи там, и й е удобно до 4 клас да го води. Може да има и други причини...

# 461
  • София
Факт е, че много хора си водят децата на училище и градина с коли от един квартал в друг по път за работа. То затова и като са ваканция веднага проличава и  в трафика. Но малко по темата: Може ли изобщо да се купи нещо смислено като за живеене  с 45 000 евро сега? Май не?!

# 462
  • Бургас
Ven4e444, не ги мързи. Просто не са оценени по достойнство! Също като някои хора тука в темата, дето смятат, че "на всяко младо семейство" се полага четиристаен на пъпа на София, само щото са младо, и са семейство, те искат да получават минимум по 2 бона само за пиене на кафе в офиса, плюс да спят до обяд.
Чистачка вече се мръщи на 1500 чисто. Без опит, без образование, без езици, без да може дори името си да напише без грешки. Че и хейтят, че тази заплата била малка за София. Щото заплатите по градове се раздават, не според хората и техните заслуги.

# 463
4 години да  го води и взима всеки ден бррррррр в младост. като може в лчлин да пресече улицата. и училищата там са също толкова хубави. С недостатъка за Младост че само в уч. двор не са парркирали

# 464
А, 4 години, малко са!!! Записват ги още на предучилищна, защото нямат точки за уседналост в Младост. Аз го дадох като пример не случайно, има много деца и със сигурност не само от Люлин, които пътуват до Младост от 6 годишни заради паралелките Шилер и другата с английския, не се сещам сега за името. Аз можех моята да я запиша в едно от най-желаните 22ро училище в центъра с адреса на баща й, но избрахме да ми е удобно, училището в Люлин ми е до блока и съм изключително доволна, как не разбраха хората, че в най-голяма степен успехите на детето зависят от него самото и основно от нагласата му за училище. Ако ще в швейцарски лицей да го возя със самолет, то ако не знае за какво е там, се тая. Имам два брака и две деца, да не се чудите защо имам толкова голям избор на адреси 😆, ама стига за мен. Tintina, подкрепям с две ръце!!!

Общи условия

Активация на акаунт