Избор на лаптоп – 2

• 34 159
  • 238
  •   1
Отговори
# 180
Не, основно за домашно ползване, за училище, презентации, сърфиране, гледане на филми. С идеята да има възможност да се ъбгрйдва след време при необходимост.
Ако предложите нещо друго от посочения

# 181
Здравейте, може ли препоръка за лаптоп за офис употреба от промоцията на Озон в момента?
Не държа на определена марка искам да работя с таблици и документи, да отварям сайтове и евентуално някой филм през отпуската.
Желателно е цената да е до 1200 лв.
Благодаря!

# 182
То няма кой знае какъв избор, най-читав е Dell Vostro
https://www.ozone.bg/product/laptop-dell-vostro-3530-15-6-fhd-i7 … gb-ubu-bg-cheren/

# 183
В такъв случай може и от други сайтове, благодаря за отговора.

# 184
Аз пак съм в търсене на лаптоп. Бях питала преди време тук, но преди някой да отговори се наложи спешно да купя. Е, разочароваща покупка - върши ми работа като цяло, обаче има лошия навик екранът да заспива и да не мога да го събудя по никакъв начин. И това, разбира се, когато имам спешна работа. Марката е Acer - близки ми споделиха, че честичко се случвало така с тях. И сега пак търся. Основно го ползвам за работа с илюстратор, по-малко фотошоп, канва и други подобни - и стандартните офис-програми - Word, Excel, PowerPoint. Важен ми е и  дисплеят, защото прекарвам доста часове пред него и искам да има хубав контраст.

# 185
Здравейте, може ли препоръка за лаптоп за офис употреба от промоцията на Озон в момента?
Не държа на определена марка искам да работя с таблици и документи, да отварям сайтове и евентуално някой филм през отпуската.
Желателно е цената да е до 1200 лв.
Благодаря!
Може ли препоръка от тези кой е подходящ?
Януари тази година когато пак търсех, по препоръка от тук закупих Ейсър подходящ и за игри, но абитуриента го взе на морето и сега пак останах без машина за хоум офис.
https://www.emag.bg/laptopi/brand/acer/c?ref=bc

# 186
Аз пак съм в търсене на лаптоп. Бях питала преди време тук, но преди някой да отговори се наложи спешно да купя. Е, разочароваща покупка - върши ми работа като цяло, обаче има лошия навик екранът да заспива и да не мога да го събудя по никакъв начин. И това, разбира се, когато имам спешна работа. Марката е Acer - близки ми споделиха, че честичко се случвало така с тях. И сега пак търся. Основно го ползвам за работа с илюстратор, по-малко фотошоп, канва и други подобни - и стандартните офис-програми - Word, Excel, PowerPoint. Важен ми е и  дисплеят, защото прекарвам доста часове пред него и искам да има хубав контраст.
По отношение на заспиването, марката няма никакво отношение. Всичко е въпрос на настройки в Power Managment. Хубаво е да кажете какъв е бюджетът. За илюстратор и фотошоп(по-критичните приложения) търсете процесор с максимална тактова честота. Тя е по-важна, а не броят на ядрата и другото важно нещо за тези приложения пък и не само за тях е РАМ паметта - колкото повече, толкова по-добре. Нещо от рода на 32GB ще е добре.

# 187
  • Out of the Mix
Специално за лаптопите съм за висок клас по refurbished програми, внос, секънд хенд. Изобщо няма смисъл да се купуват чисто нови.

Като се наложи да се взима за роднина, или познат да цъка ексели, мейли, гледа някой филм, чат и соц.мрежи, офис работа, се гледа и избира от Lenovo Thinkpad X серията, T, и Carbon; Dell 7-ма серия, може и XPS, ако позволява бюджетът, където за около 1500 лв. взимаш топ машина на 2-3 г., струвала чисто нова 3+ и нагоре, реално почти нова, без дефекти; HP Elitebook.

За средностатически потребител дори за 700-900 лв. се взима идеална машина, която дълги години би служила.

В София са няколко доказаните търговци и проблеми никакви.
Отиваш на място, гледаш си машината, може и операционна система да се инсталира, легална, активирана, да се добави SSD, RAM, и т.н.

# 188
Да, добро решение е. В доста случаи е по-добре от някоя нова пластмасария. Само трябва да се пита какво е максималното количество РАМ, което поддържа съответното дъно, че ако се ползват рамоядни приложения, да се напълни до дупка Simple Smile Мен например много ме дразни липсата на жична мрежа и малкото USB входове в новите модели. Масово са максимум с 2, за кой кози крак? Трябва да си извадиш принтера или флашка, например, за да си пъхнеш електронния подпис. Ползването на bluetooth мишка също не е решение за освобождаване на USB, щото пък там може да се наложи да я менкаш със слушалки. Решение е да закачваш хъбове и докинг станции, ама то какъв е тоя лаптоп, който трябва да мъкнеш с една камара периферия? Тогава по-доброто решение е стационарен компютър.

# 189
В момента ползвам машина втора ръка. Има си предимства и недостатъци. Предимството е, че не мога да взема ново нищо толкова добро за по-малко от 5000 лв., а недостатъците са, че 1) все пак е използвано; и 2) липса на обозначения на кирилица върху клавиатурата - за мен не е проблем, понеже не гледам клавиатурата като пиша, но например за родителите ми е достатъчно голям проблем, че лаптопът да е практически неизползваем от тях. Или поне без външна клавиатура.

В сравнение с последния ми нов лаптоп (в ценови клас до 2000 лв) разликите са както в здравината и теглото на шасито, така и в допълните екстри: тъчскрийн, слот за sim карта, биометрична защита с четец на пръстови отпечатъци, четец за електронен подпис на карта, подсветка на клавиатурата (може би вече е стандарт, не знам). Доволна съм, определено е много по-добро от всичко, което съм ползвала досега.

# 190
  • Out of the Mix
Така е.
Топлата вода не я откриваме, отдавна е открита, варианти - много.
Споделяме опит.

Вкъщи винаги съм бил с настолен, поради много фактори, един от които е звукът понеже ми е важен и съм с много хубава звукова карта.

Сега умувам нов настолен или лаптоп, че искам да сменям вече и да ъпгрейдна мултимедията с 4К изцяло, звук Dolby Atmos. Не че FullHD 1080p Блурей е зле, не ми е зор, ама ми е гъдел.

По всяка вероятност ще си запазя от стария звуковата карта, която ще я прехвърля на новата машина, и ще сменя дисплея/TV-то с по-голям.

# 191
Настолен си е много по-комфортен за употреба, спор няма. Чисто ергономично говоря, съвсем друго нещо е.
За мен е оправдано да си купи човек лаптоп само ако наистина му е нужно да го мести и разнася, ако ще го държи все на бюрото просто няма смисъл и не разбирам хората които го правят.
Вече ако ще се разнася, се почва с критериите какво си струва и там, около мен май все по-често по някой така си взема втора ръка и за тях си са доволни, те не правят и кой знае какво де.

# 192
  • Out of the Mix
Под "втора ръка" да не се има предвид от OLX очукан и надраскан, а съвсем запазен, като нов.
Реално на хардуера няма какво да му стане, ще ни надживее. Най-много някоя РАМ плочка да се смени, или някаква дреболия, като цяло.

Майка ми ползва Thinkpad-a вече 8 г.
Вярно, сложих му още 8 ГБ рам, нов Уиндоус, някои програми са му тежички, но за браузване и дреболии е повече от адекватен.
Още ще изкара.
Той, че и толкова е изкарал е повече от добре, и се е изплатил в пъти.
С чиста съвест го пенсионирам след някой месец, година, и й взимам друг с много по-ново поколение процесор, бърз и т.н.

# 193
Може ли линк за изгоден лаптоп втора употреба с добра производителност? Поглеждал съм в няколко сайта, но всичко беше почти, колкото ново.

# 194
  • Out of the Mix
Няма смисъл от линк.
Мога да ти дам сайтовете на няколко търговеца, които са всеизвестни, и гледаш за наличности от посочените от мен марки и модели.

Аз основно гледам и взимам от Интерсервиз20.

Ето ти един чудесен лаптоп:

https://www.is20-bg.com/vtora-upotreba/lenovo-thinkpad-t14-gen-2 … i7-1185g7-3-0ghz/

Много бърз модерен процесор.
Повече от достатъчно РАМ.
1ТБ бързо SSD.
Iris XE графика, ставаща и за много игри.
4K ще върви без проблем.
Имаш HDMI 2.0 и Display port 1.4.

Другите са - Събинчо, Квант Сервиз, Crash.bg

Има и други, но тези са най-известните от едно време.

Общи условия

Активация на акаунт