Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 124 866
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 250
  • софия
Mari_mar, тези, които бълват злост под постовете на ергенките са си отделна вселена.  Ограничени и искащи да нараняват изначално.  Не мисля, че Валерия ще им повлияе повече, според мен такива хора не изпитват капка емпатия към никое живо същество. За това не си го слагай на сърце. Аз не харесвам Валерия, от три дена обаче храня едно новородено пиленце. Денонощно, вода, жълтък, вода, жълтък.  Губи се в шепата ми. Не го казвам за да покажа каква съм лична убавица.  Обичаш ли животът, го обичаш под всякаква форма и го уважаваш. Нямаш ли го това, никое предаване няма да ти го даде или да ти го вземе. Този тип хора са по-вресливи,  но не мисля, че са толкова многобройни.

# 2 251
Малко по-сериозно от моя страна сега - покрай играта на господарки и прислужници се сетих за станфордския психологически тест, в който се опитват да симулират с обикновени хора затворническия живот, разделяйки ги на затворници и гардове. Накратко, участниците толкова са се вживели в експеримента, че по етически причини се е наложило да бъде прекратен още на 6-ия ден при планирани две седмици.

Ето тук например може да се прочете повече https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment

Или по-ранния експеримент на Милграм – учителите, които пускат ток на нестараещите се ученици.

Интересно ми е Елена не е ли чувала за тези експерименти и каква е интерпретацията им, та влезе в капана на продуцентите. Яко се изложи като господарка.

# 2 252
Аз наистина не виждам с какво ги унижаваше Елена конкретно на играта. Беше властна, факт, но нищо уронващо или подигравателно.

Заповедите на Ивелина Валерия да й пее или да й стърже петите са целенасочено унижаващи и подигравателни и ми е странно, че се търси под вола теле, когато има такъв слон в стаята.

# 2 253
  • # супернатурална #
Мари Мар, чудесно си напипала причината за омразата към Валерия. Подчертава омраза, а не нехаресване. Тези, които мразят животните повете от това мразят само хората, които им помагат. Само човек, който никога не е стъпвал в приют, може да си помисли, че някой може да се занимава активно с това  за ПР. За това се изисква нечовешка сила о отдаденост. Само веднъж се ангажирах пряко и се сдобихме с трето куче. От тогава помагам само финансово. Иначе няма да се съхраня емоционално, нямам Валериевата сила. За това я уважавам А заради представянето и в предаванеро я харесвам.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 17:20 от Г. Краули

# 2 254
Поли за мен е невероятно инфантилна с панически страх от конфликти, нула лични граници и вечно преекспонирано желание да покаже, че всичко е леко, меко и весело.

Изкуствена, пренавита и в много ситуации - неадекватна спрямо обстоятелствата. Аз-ът й е толкова подтиснат, че не искам да си представям какво й коства да поддържа тази обвивка.

А е добра иначе. Много даже. Сигурно е и интелигентна.

Точно така е, но не избива комплексите си върху околните. Вчерашният епизод ми беше най-интересен. Сори, но много се смях на глупостите на Валерия, и признавам, чак сега забелязах , че всъщност има едно такова по особено и малко черно чувство за хумор, Играеше по-скоро комедия вчера отколкото, да се направи на жертва Слагам и още едно плюсче. А след това ми стана адски тъжно , защото помислих, че ще изфичкат Поли . Просто е с едно добро сърчице и най-вероятно за да не го счупят си е изградила един розов розов висок плет и си живее там

# 2 255
Пренася се антипатията към Елена от други неща върху играта на господарки и прислужнички. Неоснователно търсите доказателства там, където ги няма. Преди време на един тийм билдинг в една ролева игра ме поставиха в ролята на заядлив съсед, който е скаран със всички в сградата и не си плаща разходите за входа. Останалите трябваше да си развиват уменията за комуникация с такива хора,  като се опитат да ме накарат да платя. Толкова дословно си следвах сценария, че нито един не успя, а едно момиче се разплака как не може да общува с такива ужасни хора. Стъписах се, защото за мен беше ясно, че това е игра.  Не се изтъквам, но в живота съм много разбран човек.

# 2 256
Според мен просто тази задача с прислужниците натисна някои по-специални бутони у Елена, както тя самата се изразява. Не виждам друга причина точно тя да се филмира толкова много. Ясно, че я беше страх да не бъде на коктейла, защото иначе Генчо може да не ѝ даде роза.
Но за самата игра реши, че тази роля много ѝ допада и ще се полигави на воля, което беше дразнещо за гледане. Жената определено има доста комплекси, тя ги орева и в предния епизод, уж сълзи на страдание по Евгени.

# 2 257
  • # супернатурална #
Аз наистина не виждам с какво ги унижаваше Елена конкретно на играта. Беше властна, факт, но нищо уронващо или подигравателно.

Заповедите на Ивелина Валерия да й пее или да й стърже петите са целенасочено унижаващи и подигравателни и ми е странно, че се търси под вола теле, когато има такъв слон в стаята.

Не успля да унижи, защото Валерия не и позволи.
Като е толкова заради играта, защо пак се провъзгласи за строгата господарка в началото ма коктейла? Ако има как хич няма да излиза от роля, ама няма кой да и даде. Освен Пам. Много бързо и свиха сармите и си го изкара, като скапа настроението на всички.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 16:56 от Г. Краули

# 2 258
Аз също не мога да кажа, че е унижавала прислужничките, но държеше най-много нейният хумор да се чува, най-много тя да изпъква в играта. Най-пренавито и неестествено се държа, което всъщност важи за всички игри.

# 2 259
Не избива комплекси върху околните, защото, както казах, панически се страхува от конфликти.
Аз не бих го нарекла ‘добро сърчице’ (не отричам да има такова), а дълбок психологически проблем (не патология) и хич не си прави услуга с тая житейска концепция.

Чувството за хумор на Валерия в тази конкретно ситуация и на мен ми допадна. Нямаше злост, пак си каза всичко, но без да натоварва.

Поли за мен е невероятно инфантилна с панически страх от конфликти, нула лични граници и вечно преекспонирано желание да покаже, че всичко е леко, меко и весело.

Изкуствена, пренавита и в много ситуации - неадекватна спрямо обстоятелствата. Аз-ът й е толкова подтиснат, че не искам да си представям какво й коства да поддържа тази обвивка.

А е добра иначе. Много даже. Сигурно е и интелигентна.

Точно така е, но не избива комплексите си върху околните. Вчерашният епизод ми беше най-интересен. Сори, но много се смях на глупостите на Валерия, и признавам, чак сега забелязах , че всъщност има едно такова по особено и малко черно чувство за хумор, Играеше по-скоро комедия вчера отколкото, да се направи на жертва Слагам и още едно плюсче. А след това ми стана адски тъжно , защото помислих, че ще изфичкат Поли . Просто е с едно добро сърчице и най-вероятно за да не го счупят си е изградила един розов розов висок плет и си живее там

# 2 260
  • # супернатурална #
От Поли видяхме твърде малко, за да си правим генерални изводи. Многи често хората, които се държат добре са просто...добри. И също толкова често притежават вътрвлна сила, по-голяма от тази на лошите. Но....може и наистина да е от избягвашите конфликти. Въпреки, че си отстоя позицията пред Елена. Може би още ще се развие в тази насока.

# 2 261
Валерия ‘обслужваше’ Ивелина през почти цялото време. Не е имало провокация от страна на Елена, че да не я допуска. Нали чухме как пее Македонско девойче по заповед на Ивелина или и това не са го излъчили на някои телевизори? Защото това вече беше целенасочен опит за унижение и злоупотреба с ролите им в играта.

Елена действително проявява тенденциозно злобни опити за нападки срещу Валерия, но в тази игра конкретно нямаше такива. Стига с проекциите.

Не успля да унижи, защото Валерия не и позволи.
Като е толкова заради играта, защо пак се провъзгласи за строгата господарка в началото ма коктейла? Ако има как хич няма да излиза от роля, ама няма кой да и даде. Освен Пам. Много бързо и свиха сармите и си го изкара, като скапа настроението на всички.

# 2 262
Все пак искам да изкажа благодарност към Елена за цялата отдаденост в шоОто. Изнесе повечето сюжетни линии. Лично аз повече симпатизирам на по-спокойните момички тип Меган, Боряна, Поли, Ирина. Но ако всички бяха така не*бателни + скромните емоции на Евгени, предаването би било доста скучно.
Напоследък често си фантазирам как правят един сезон, в който всяка е абсолютно свободна да си тръгне по всяко време. Даже без абсурдната церемония на розата. Събужда се, решава, че днес вече съвсем ѝ е противна тая игра и си хваща куфара. Би било много интересно. От 25 след средата не биха останали повече от 5.

# 2 263
  • София
Изгледах епизода, тепърва ще ви чета.

Как видях епизода.

Чао Иве и успех в живота! 🙂
Като останаха Поли и Ивелина за последната роза бях сигурен, че ще остави Полито. Отново нямаше интрига в избора на ергена. Е, не баш като в предишния епизод с Елена или Меган, ама пак за мен като зрител бе ясно.

Най-важното от епизода:
Ами снощи гледах приказката за Пепеляшка в главната роля - Валерия! Поне така го усетих, не знам за вас. Сигурно много от вас няма да са съгласни с мен, особено знаейки, че съм твърдо зад Елена, защото много я харесвам като жена, но на черното не мога да кажа бяло. А и не аз си избирам жена, а Евгени. Опитвам се да погледна през неговите очи.
Валерия е обратно в играта (не че реално е излизала от нея) и то с двеста!
Така както след срещата на Евгени с Елена и всички останали негови коментари за нея си мислех, че нещата са едва ли не решени, така след този епизод може да се каже същото за Валерия.
Видно е, че Евгени си търси Валерия и независимо в какво положение е поставена последната. Той винаги намира път към нея! 😔 Начина по който Евгени се държи към Валерия и особено в снощния епизод за мен е много, много силен коз в нейна полза и че тя е победителката. Освен ако сама не се издъни нещо.
Но Елена все още е в играта и двете имат почти еднакъв шанс да спечелят, само че при нея бе един изключително силен момент, който помете всичко и всички, докато при Валерия виждаме едно константно отношение от страна на Евгени, което липсва към останалите момичета поне като внимание, хайде така да го формулирам.
И когато точно тези монтажисти ти прожектират филм за Пепеляшка, то освен да го констатираш и приемеш какво друго ти остава?
Ако преди снощния епизод бях 60/70 на 40/30 за Елена, то сега (и май повече от инат и искрени симпатии) съм 51:49 за Елена...
Но все още вярвам, че приказката за ''Грозното пате'' ще победи другата приказка, която градят, за Пепеляшка.

Не съм изненадан обаче от поредния обрат, защото аз още след онази среща на Евгени с Елена писах, че Елена на свой ред ще изпадне в девета глуха, така както преди това Валерия изпадна. Изобщо не съм изненадан от това, че не искат да акцентират твърде много над само една жена и се опитват да ги редуват.
И все чакаме да изгрее третата претендентка, ама май ще си останем само с очакването.
Коя да е трета? Уж Айлин, уж Ирина, уж Виктория. Не знам, сложно е. И си е тото. Обаче аз все повече гравитирам около Джия, защото Евгени я харесва истински. То е видно.
Искам само един факт да кажа: Джия втора поредна вечер взима първата роза. Нито една друга жена в сезона не е имала две поредни първи рози!

За Айлин.
Съжалявам, но тя стои толкова изкуствено до Евгени, че просто не мога да ги приема сериозно.
Айлин тръгнала да се влюбва? Сериозно ли? По-фалшив образ отдавна не бях виждал. И толкова да не си подхождат двамата, че няма накъде. С Виктор би имала шанс, не и с Евгени.
И с тези умалителни ми е толкова криндж, че не ми се коментира изобщо. Не мога да я взема сериозно тази лигла, просто не мога. Опитвам се, но не става.
И Айлин от два поредни епизода насам цепи мрака с малоумни синхрони в които всъщност си показва колко ниска летва е.
Евгени ми се струва, че беше нахапал Айлин. Щом я е хапал там, дали е имало нещо повече? В смисъл секс? Никога няма да разберем, но по-скоро не. Или ако е имало, то е бил много лош, защото за контрапункт ще дам как сияеше Евгени след като се върна от срещата с Елена. Там повече мога да повярвам, че е имало секс, защото Евгени сияеше и беше като прероден. А сега се върна унил, уморен и без никакво желание. Грейна само в компанията на Джия и разбира се на финала с Валерия.
На темата за Айлин съм, но отново коз за Елена, макар и повечето валета в момента да държи Валерия.
Евгени се върна от среща с Валерия и направо щеше да изсекси Боряна на дивана пред всички.
Евгени се върна от среща с Айлин и намляска Виктория + силните сцени с Вал и Джия
Евгени се върна от среща с Елена и не погледна друга жена, даже привика Пам да я разпитва за Елена.
Айлин е там за спорта. Явно си мисли, че може да спечели в стил Капитонова. Само че няма как да стане. Не и с Евгени. И не и в този сезон.

За Евгени искам да кажа, че все по-досаден и скучен става. Истинска греда с избора на ерген за този сезон. Няма емоции, почти не говори, изцяло се е оставил на жените и те да го преследват. И за най-малкото провинение не прощава, а някои дори ги коментира на синхрон поставяйки ги в лоша светлина.
И Виктория бе намляскана! ЧЕК!
Не е целунал все още Мика и Ирина, но явно за първата има продуцентска забрана, а за втората може да се страхува от 'богомолката' хаха.

Браво на Елена за това което каза на коктейла за целувките.
На глас каза това което мисли 90% от публиката.
🌺
По-открит и директен човек не е имало в това предаване.
Останалите на коктейла рязко олекнаха някак си.
Панаир! Ами, да това е. И ние всички го виждаме всичко това вече 2 сезона.
Чак се чудя, че тези нейни думи ни ги дават, а не са били изрязани при монтажа.

Ирина на диванчето. Най-накрая не бе прекъсната. И какво? Нищо!
Гмуркането? Гордее се с него, защото било голяма трудност и голямо мъжество да диша под водата? WTF?! Мила Ирина, то реално не диша под водата така както го описа. Погледът на Евгени каза всичко...

Джия според мен наистина е била настинала. Нямам доказателства естествено а само интуиция. На коктейла ми се видя точно като леко настинал човек. Имаше и дистанция между нея и Евгени, ако беше здрава 100% щяха да се нацелуват и те. Не знам, така видях и усетих нещата.

И за финал ще изкоментирам играта на господарки и прислужници.
Играта им се получи добре! 🙂 На границата бяха да прескочат границата, но ми се струва, че всички без Поли се забавляваха и добре си изиграха ролите, въпреки че със сигурност не им е било лесно или комфортно, в това съм сигурен.
Лооол, Вики истинска професионалистка за пример, хаха. Пасна си като дялан камък в ролята. 😮😀😉
Валерия също се представи на ниво. Коментарите на Валерия бяха един път, хаха. Това си е типично за прислужниците между другото. Визирам тези хапливи подмятания.
От господарките Елена и Ивелина се справиха най-добре (макар че Ивелина една идея лекичко прекали), а аз очаквах Ирина да блесне тук. За жалост Ирина така и не може да изпъкне никъде и с нищо. Поли разбира се не я коментирам. Аз и не очаквах нищо от нея в тази роля. Грешен избор. Щеше да и отива повече като прислужница.
Валерия усещайки (те жените си усещат тези неща най-добре), че е любимка на Евгени много лесно предприе този великодушен ход и така се извиси още повече. Не може да и се отрече, че играе играта и не не прави така, че сама да се дискредитира (поне напоследък). Много точно решение от нея и разбира се то бе възнаградено, за да има приказката снощи своя щастлив край.
Елена не е глупава и усеща в какъв филм започват да я вкарват, но вече е подписала тежките договори и няма мърдане. Така че тези нейни кисели физиономии и коментари са съвсем в реда на нещата. Тя наистина държи на Евгени, уви същото не мога да кажа за 90% от останалите жени, които са по-мазни и от вазелина за краката на Ивелина..
Този сезон въпреки всичко е по-истински, въпреки че се гледа по-малко, защото поне три жени виждам, че наистина им пука за ергена. И това са Елена (на първо място), Валерия и Джия. Миналата година бяха само две: Александра и Блага. Зори Джи и Милица ги изключвам. Там нещата са много сериозни и на съвсем друго ниво...

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 18:37 от Diavolo

# 2 264
Танчитка, освен ако не им е по-важно колко седмици ще ги дават по телевизора Wink

Общи условия

Активация на акаунт