Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 130 062
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 405
  • somewhere over the rainbow
Еми тя още във втория, да не кажа в първия, епизод си показа, че светът се върти около нея и с това подразни за първи път 80% от момичетата вътре, а и отвън. След това дойде интересът на Генчо към нея /това за тези, дето си мислят, че момичетата са я нарочили, заради второто/.

# 406
На мен пък кофти ми изглеждаше, когато доста пъти Валерия натъртваше за коя не се притеснявала и не ѝ пука, че е на среща. Тя даже пред приятелките си демонстрира, че не ги счита за конкуренция, а не е като да нямат Айлин и Джия нещо по-така с Ергени. Само Елена ѝ в устата и Ергени се занимавал с Елена за да я подразни. Подразниха ѝ се те, аз също.Постави ги в позиция на  клакьорки и придворни дами.

Валерия видно ревнуваше, затова бяха тея реплики. Но въпреки, че имаше няколко удари под кръста от нейните приятелки, тя никога не ги нападна - знае, че не са й длъжни и че те също имат право да се пробват. За сметка на това, Елена каза, че с лека ръка ще захвърли момичетата около нея, защото тя приятелки си има, но мъж си няма.

Никога не ги нападна? А кой размахваше пръст в лицето на Джия, че си "позволила" да говори с "врага"? Това беше една от най-неприятните сцени в цялото предаване, след просташките изстъпления на Габисавета.

# 407
Да, размахват пръсти , Валерия буквално, и това какво говори - че тя е в правото си да го прави ли?

# 408
На мен пък кофти ми изглеждаше, когато доста пъти Валерия натъртваше за коя не се притеснявала и не ѝ пука, че е на среща. Тя даже пред приятелките си демонстрира, че не ги счита за конкуренция, а не е като да нямат Айлин и Джия нещо по-така с Ергени. Само Елена ѝ в устата и Ергени се занимавал с Елена за да я подразни. Подразниха ѝ се те, аз също.Постави ги в позиция на  клакьорки и придворни дами.

Валерия видно ревнуваше, затова бяха тея реплики. Но въпреки, че имаше няколко удари под кръста от нейните приятелки, тя никога не ги нападна - знае, че не са й длъжни и че те също имат право да се пробват. За сметка на това, Елена каза, че с лека ръка ще захвърли момичетата около нея, защото тя приятелки си има, но мъж си няма.

Нали знаете как става понякога, когато ваша приятелка най-сетне си хване гадже - ами отсвирва приятелките си  за известно време, затова мисля, че Елена поне беше откровена, макар и да се получи неприятно и да не съм привърженик на подобно поведение. Още повече с нейния нарцисизъм ми е съмнително да има искрени приятелства и там, и в реалния живот. Мисля, че трябва да си вземе еднопосочен билет за Берлин, явно й е голяма болка, че се е върнала, а не обикаля със съмнителни компании берлинските "забележителности". Всички знаем какво се случва в тези техно клубове. Не, мерси!

# 409
Смятам, че и двете не считат останалите за конкуренция,общовалидно е и за двете.

# 410
Валерия от 15 годишна ли е по подиума? Това обяснява доста неща. Незрялото поведение и отношението към останалите. В моделството конкуренцията е ожесточена. Тя не е израсла, като повечето и връстници. Била е в постоянно състезание коя е по по и най.
Това с подиума са нечии бабини деветини. И на какъв подиум е била Валерия по-точно? Повечето модели, вкл. и Валерия, са модели за снимки по списания, кампании и прочие, и реално никога не са се качвали на подиум за бранд. Това, че работи главно в Япония, също ми подсказва, че не може да пробие по другите пазари. Конкуренция има, но не смятам, че тя е кой знае колко значителен участник в нея. Надявам се това да не се счете като хейт, а като чисто обективно мнение на човек, запознат със средите. Валерия в никакъв случай не е грозна, но не притежава и някаква възхитителна, главозамайваща красота.

# 411
Валерия участва в конкурси за красота като 15 годишна, и има разни снимки от участия как рекламира нещо, качила се върху кола (коригирах се не е на 13, а на 15). А тя изглежда едва ли не по-малка от годините си, много фино и нежно дете, и е просто ужасно отблъскващо.

Ето я на 15
https://scontent-fra5-2.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/1476654_101520 … ANm8g&oe=645CAA5E

Ето я пак на 15-16

https://scontent-fra5-1.xx.fbcdn.net/v/t31.18172-8/10380633_1020 … 2sAFg&oe=645CB1B1

Не я осъждам, защото сигурно е искала да пробие, а и може да се е налагало финансово. Дано е била защитена и в безопасност. Но все пак, не си личи да е залагала много над уроците в гимназиалния период.

# 412
  • София
Скрит текст:
На мен пък кофти ми изглеждаше, когато доста пъти Валерия натъртваше за коя не се притеснявала и не ѝ пука, че е на среща. Тя даже пред приятелките си демонстрира, че не ги счита за конкуренция, а не е като да нямат Айлин и Джия нещо по-така с Ергени. Само Елена ѝ в устата и Ергени се занимавал с Елена за да я подразни. Подразниха ѝ се те, аз също.Постави ги в позиция на  клакьорки и придворни дами.

Никога не ги нападна? А кой размахваше пръст в лицето на Джия, че си "позволила" да говори с "врага"? Това беше една от най-неприятните сцени в цялото предаване, след просташките изстъпления на Габисавета.

Това не беше нападение - една обида не й е казала. Пам може да държи сметка на Айлин, че не я е защитила, само защото някога са работили за един и същи работодател, но Валерия няма право да държи сметка, че уж приятелката й ходи да си общува с хората, които я нападат ежедневно. Пак двойни стандарти Wink

Иначе Елена каквото и да направи, винаги се намира оправдание и все се изкарва добра Wink Не знам защо хората, които защитават Валерия, се обвиняват по тази линия Wink

# 413
Скрит текст:
Мисля, че надценявате Валерия в очакванията си спрямо нея, забравяйки крехката й възраст и липсата на житейски опит. Аз затова й прощавам, но не означава, че я харесвам, просто разбирам и оправдавам поведението и реакциите й. Видя се и че връзки не е имала, затова се държи като ученичка..
Така е. И аз си го повтарям: "Зарежи, тя е малка" си казвам при поредната криндж /смущаваща/ постъпка.
Но, под ягодите, на нейните години бях майка и със сигурност не бях толкова неориентирана в общуването си с хора. Та тезата за малката Валерия /Мони е по-млада, има и други/ почва да ми издиша.
N_A_N, житейския опит на човек се гради с времето и с нещата, през които преминава. Ето например, вие на нейната възраст сте била вече майка, а тя в случая дори не е имала сериозна връзка. Така че това, че си на определена възраст, не означава, че задължително трябва да имаш натрупан голям житейски опит. По същия начин някои деца още на 10 години се сблъскват с глад и мизерия, а други се къпят в басейна с мама и тате.

За мен не е до възраст. Семейството на Елена и семейството на Валерия са от различни социални слоеве. Валерия е с много некрасив и просташки на външен вид баща и рода с много селско и отблъскващо просташко излъчване.
Майката на Елена е с висше образование от СУ и е екстравагантна експанзивна жена (куку си е леко в неклиничния смисъл на думата), но жена, която е фина, възпитана и все пак с някакво ниво, не простее изобщо. Баща й е пилот, инструктор по летене. Самата Елена е завъшрила в СУ журналистика, занимавала се любителски с фотография от тийн, писала е и тн. Работи с ума си и чувството си за естетика.
Първите седем години и начина на възпитание на тези две жени е тотално различен. Валерия е наистина проста, невъзпитана и злобна, а  не просто млада. За съжаление, има много да работи над себе си, за да компенсира просташкото. А с това плюене по хората, които четат, явно няма и огромно желание за развитие на вътрешното. Не е случайно, че писаха тук в темата нейни познати състуденти/съученици, че името си не можела да напише без грешка едва ли не.
Елена, от своя страна, още от съвсем млада проявява интерес към литература, кино, изкуство и това си личи в нейните социални медии, от много по-ранна възраст от тази на Валерия.
Разликата между Елена и  Валерия е огромна. Айлин също е различна от Валерия. Явно е възпитана по друг начин да цени труда на хората, образованието, тъй като самата тя е полагала труд от малка да научи нещо, а не само да изглежда. Явно баща й много я е стягал и това си личи.  
При Айлин семейството силно присъства при отглеждането, дори сега го мисли, а при Валерия-- сякаш няма такова.
Между другото, за мен е интересно как двете Айлин и Валерия са много красиви и то по расов (Айлин) и изискан (Валерия) начин, а техните родители и близки не са. Генетичната лотария са спечелили и двете.
Първите седем добре, а останалите 10? Елена, ако произхождащи от такова добро семейство, щеше да е разбрала значението на думичката "подмолност" или щеше да се е научила кога какви думи да употребява и че в отношенията с един човек искреността е много важна. А Валерия за средата, в която е израснала, се държи в пъти по-адекватно и зряло. Има много свестни хора, които слушат чалга.Аз също познавам 2-3 такива и това по никакъв начин не ни пречи да общуваме.

Къде е била майката на Елена, докато дъщеря и е обикаляла полугола, неадекватна по берлинските клубове, които са свърталище на наркомания и групов секс? Много класно и достойно за подражание поведение.
За мен не е до възраст. Семейството на Елена и семейството на Валерия са от различни социални слоеве. Валерия е с много некрасив и просташки на външен вид баща и рода, с много селско и отблъскващо просташко излъчване.
Майката на Елена е с висше образование от СУ и е екстравагантна експанзивна жена (куку си е леко в неклиничния смисъл на думата), но жена, която е фина, възпитана и все пак с някакво ниво, не простее изобщо. Баща й е пилот, инструктор по летене. Самата Елена е завъшрила в СУ журналистика, занимавала се любителски с фотография от тийн, писала е и тн. Работи с ума си и чувството си за естетика.
Първите седем години и начина на възпитание на тези две жени е тотално различен. Валерия е наистина проста, невъзпитана и злобна, а  не просто млада. За съжаление, има много да работи над себе си, за да компенсира просташкото. А с това плюене по хората, които четат, явно няма и огромно желание за развитие на вътрешното. Не е случайно, че писаха тук в темата нейни познати състуденти/съученици, че името си не можела да напише без грешка едва ли не.
Елена, от своя страна, още от съвсем млада проявява интерес към литература, кино, изкуство и това си личи в нейните социални медии, от много по-ранна възраст от тази на Валерия.
Разликата между Елена и  Валерия е огромна. Айлин също е различна от Валерия. Явно е възпитана по друг начин да цени труда на хората, образованието, тъй като самата тя е полагала труд от малка да научи нещо, а не само да изглежда. Явно баща й много я е стягал и това си личи.  
При Айлин семейството силно присъства при отглеждането, дори сега го мисли, а при Валерия-- сякаш няма такова.
Къде е обикаляла полугола? Аз също съм обикаляла полугола по плажовете и продължавам, не го намирам за просташко, но хората като семейството на Валерия ги намирам именно за простаци, необразовани и отблъскващи. Чалгата също я намирам за такава, както и средния пръст и други вулгаризми. Елена е обикаляла като пълнолетна най-известните МУЗИКАЛНИ клубове на Берлин, не е обикаляла секс клубове, а КЛУБОВЕ ЗА ЕЛЕКТРОННА МУЗИКА. Във всички дискотеки има хора, които правят секс, това не значи, че Елена е участвала в огрии, ходила е да се кефи на музиката. Не знам защо това възмущава. Това са известни клубове, в които ходят да се забавляват любители на електронната музика, не са клубове специално за оргии. В Берлин има специални клубове за секс и оргии и никъде Елена не е споделяла да е обикаляла такива.

Но Валерия е лъгала за годините си, за да ходи по конкурси за красота, по време, в което Елена е учила и е работила с ума си.  

Изсмуквате си го от пръстите, но резултатите явно показват:
1. Елена е най-харесваната участничка, заради силното си и ярко присъствие
2. Валерия е най-нехаресваната участничка, заради злобното си просташко присъствие
3. Валерия е много назад в харесваните участнички, тоест за разлика от Елена, която поляризира, Валерия получава само силно негативна реакция с участието и поведението си.

И последно, няма общо с Елена и Валерия. Нищо просташко няма в секса, нито непременно в ходенето полугола. Дори самият дискомфорт с голотата на хората в някакви естествени ситуации каот плаж ми навяват точно асоциации с провинциалното и селското. Като малка на вилата ми имаше момиченца селянчета, които ги беше много срам да обуят бански, беше неприлично Simple Smile)) В Америка по-простите хора уволнили учител, че им показва Давид на Микеланджело, защото бил гол и тн.
От самите коментари си личи кой от къде е, ценностната система, ценза.
Отдавна се разбра, че тези клубове за електронна музика са долнопробни места. Един човек, който наистина работи с ума си, никога няма да отиде на такива места. Това, че е много интелигентна и начетена, не оправдава ужасния и характер, липсата на емпатия, наглостта, високомерие и т.н. Затова много хора, които са се посветили на работата си, както в случая е Елена, са пълно емоционално дъно.
Това мнение е премахнато или изтрито май, но пак да си кажа - очевидно било, че Елена била най-харесвана. Да, бе, я прочетете последните страници на темата.
И да, може да ходиш ако ще и чисто гол, но където е приемливо. Ако се разголиш с и без това невпечатляващата си физика пред камера, очаквай всичко.
Много интелигентна и начетена била Елена - леле, затова не може да говори дори правилен бълграски език, но все пак тя е арт и на нея й е позволено и дори е чаровно, а?!
За клубовете ви информираха вече. Но сигурно и там има възвишени личности и ненапити води.
Спрете се и не давайте примери, за които току-що сте прочела в Гугъл.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 12:53 от FreakOnALeash

# 414
  • Разпиляна във въображението
Да, размахват пръсти , Валерия буквално, и това какво говори - че тя е в правото си да го прави ли?

Не разбира се, но за Валерия постоянно се изтъква, удобно забравяйки какво правят останалите. За нея е връх на наглостта и злобата, а за другите - мълчание. Има по-големи злобари във формата от нея, но не - нарочена ли е край. Всичко, в което бива обвинявана поне още една го е правила.

Не съм чула да дава уклон кой какво да яде. Не съм я чула да говори постоянно за кучатата и приюта /тук бе казано, че ги е използвала, за да влезе в предаването или нещо такова/. Занимава се с нещо смислено, но и това все едно е проблем, защото не се омешвала с журналисти, интелигенция и т.н.

MariyaHris, раса, генетична лотария, как изглеждат родителите на момичетата. На мен расово ми звучи като ей ги тези от гетата какви хубави черти са им се паднали Simple Smile Нали бяха поствани снимки на бащите им.

# 415
  • София
Не знам колко е позакателен резултатът от двете анкети в тези теми, но... да, Елена е по-харесваната участничка (да не казвам "най" Simple Smile )
Елена определено провокира разнопосочни реакции у зрителите. Някои я харесват, други - откровено я мразят. Вторите просто са по-шумни и по-неуморни в писането. Simple Smile

# 416
Защо намесихме родителите? Това вече е гадно.
Как ще е крехка възрастта на Валерия? Това е голяма, зряла жена, а не малко момиченце. Държи се точно като тийнчетата в училище, които някое готино момче е харесало и те се присъединяват към булитата, за да изглеждат много яки. Не й отива изобщо поведение на глупаво дете на тези години.
Това, което ме отблъсна в нея, са действията й след истинската ревност, която изпита. Беше й много гадно, когато Евгени обръщаше внимание на други и изцяло я пренебрегваше. Защо тогава, моме, искаш да го причиниш на останалите? С изживяванията не ставаме ли по-емпатични? Ама тя гледа да дразни по най-елементарен начин и да, изглежда глупава. А като провлачи лигаво гласните…
Дали може да е друга? Да, определено. Въпрос на решение. Може да извлече ползи от коментарите, да се държи по-зряло, стегнато и интелигентно. Има капацитета. Тогава повечето ще я харесват.
И защо сме се разделили на Елена или Валерия? Все едно няма други момичета или Елена не умее да бъде надменна и тя.
А злоба в никоя не усещам пък аз. Ниска емоционална интелигентност специално в тази игра да. Ама злоба само в Елисавета.
Навън, в други ситуации може дори много да ни допаднат. Да не забравяме, че обсъждаме поведението им само в тази.

# 417
Къде е била майката на Елена, докато дъщеря и е обикаляла полугола, неадекватна по берлинските клубове, които са свърталище на наркомания и групов секс? Много класно и достойно за подражание поведение.
За мен не е до възраст. Семейството на Елена и семейството на Валерия са от различни социални слоеве. Валерия е с много некрасив и просташки на външен вид баща и рода, с много селско и отблъскващо просташко излъчване.
Искам- не искам трябва да се съглася, че до момента поведението на Валерия в обществото е доста по-приемливо от това на Елена, но липсата на образование, възпитание и среда няма как да не се отразят на общуването и приемането в определени социални слоеве. Елена може и да е упеквана сега за обикалянето по берлинските клубове, но тя е образована и с богата душевност и култура и има доста переспективи пред себе си, докато Валерия никога няма да излезе от чалга средите и да се 'омеша' с журналисти и други четящи хора от интелектуалните среди.
То пък е един социален слой- снощи, връзката и дотам. Аз, ако ще трябва да общувам с такива хора, по добре въобще да не го правя. Държа да отбележа, че обкръжението на Евгени няма нищо общо с нашата изкривена представа за интелигенция и ми си струва, че там сложните думички на Ленчето няма да помогнат. Валерия няма най примерно то семейство, то нищо не пречи са надгради или да попълни пропуските в последствие. Човек се учи цял живот, а тя ма има доста време да го направи.

# 418
Скрит текст:
На мен пък кофти ми изглеждаше, когато доста пъти Валерия натъртваше за коя не се притеснявала и не ѝ пука, че е на среща. Тя даже пред приятелките си демонстрира, че не ги счита за конкуренция, а не е като да нямат Айлин и Джия нещо по-така с Ергени. Само Елена ѝ в устата и Ергени се занимавал с Елена за да я подразни. Подразниха ѝ се те, аз също.Постави ги в позиция на  клакьорки и придворни дами.

Това не беше нападение - една обида не й е казала. Пам може да държи сметка на Айлин, че не я е защитила, само защото някога са работили за един и същи работодател, но Валерия няма право да държи сметка, че уж приятелката й ходи да си общува с хората, които я нападат ежедневно. Пак двойни стандарти Wink

Иначе Елена каквото и да направи, винаги се намира оправдание и все се изкарва добра Wink Не знам защо хората, които защитават Валерия, се обвиняват по тази линия Wink

Лъвице, явно имаме различни стандарти за обидно и недопустимо поведение. Не бих търпяла и за миг някой да ми държи сметка с кого общувам и едновременно с това да ми се пише приятел. Като се замисля, подобен случай в живота си не съм имала. И да ме огорчи някой като общува с неприятен за мен човек, няма да му търся сметка, да му набивам канчето и да му размахвам съвсем буквално пръст в лицето (погледнете сцената пак, ако не помните).
Що се отнася до двойните стандарти за Пам, нямам такива. Мисля, че сгафи с отношението си към Айлин, писах го и тук и примерът ти не е подходящ.

# 419
Майката на Елена е заминала за чужбина, когато Елена е била едва ли не бебе. Не я е възпитавала тази "възпитана и с някакво ниво" жена. За добро или за лошо не знаем. Елена го е писала в инстаграм.
Елена е приета в СУ за книгоиздаване. Само по себе си това е добра дисциплина в същността си, но де факто е с един от най-ниските балове. А това с любителската фотография не е мерило за нищо. Много я подхващат точно за псевдо снобария. Интерес към литературата и изкуството дали има извън позьорщината? Хитро е заложила на този имидж.

За Валерия и вегетарианството, някой беше казал, че не го е налагала, но в началото имаше натрапване - даже тогава Габи й каза "и аз обичам животните, ама то вече е в магазина".

Нито Валерия ми е повече от Елена, нито Елена от Валерия. Но Елена е по-обиграна.
Единствено хора като Пам не харесвам.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 12:58 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт