Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 303
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 200
  • софия
Напротив, спестен му е. Защото цялото това разискване тръгна от анкетата. В анкетата той е от най-пожалените.  Докато при Валерия рязко се покачиха гласовете.

# 1 201
Защо обаче най-много хора се дразнят на Валерия в края на краищата?

Валерия разчита на естествената си и млада красота, и тук виждаме как заради красотата (нещо, което е придобито по рождение) се прощават много "грехове".

Валерия може да си позволи да приказва пълни и елементарни глупости, слагаше ергена на едно ниво с куче и с "приятелките" ѝ, но в крайна сметка няма никакви последствия за нея. Не ѝ пука какво говори колкото и да е несъгласен Евгени, само му се усмихва просто и доминира над всички. И за финал използва това си привилегировано положение за да дразни останалите при конфликтите си с тях, по един директно злобен, типичен може би за моделските среди начин.

Не че Елена няма и тя доста недостатъци, но задето ѝ липсва този вид красота (като на Валерия) се наложи при първата грешка  да се унижава така, само от страх да не отпадне от състезанието. Въобще имаше ли полезен ход който можеше да направи, за да не попадне в тази абсурдна ситуация?
Това да се унижаваш заради някого или участие в телевизионно предаване си е личен избор. Говори доста за човека, който го прави и също не е повод да му съчувствам.

# 1 202
  • Варна
Напротив, спестен му е. Защото цялото това разискване тръгна от анкетата. В анкетата той е от най-пожалените.  Докато при Валерия рязко се покачиха гласовете.
Късно го добавиха, аз даже обмислях дали да не си трия гласовете и да добавям и него, но ме домързя.
А сигурно има гласували в началото, които не са обърнали внимание, че има добавена опция.

П.П. Вал повежда с почти 100 гласа пред Пам? Astonished

# 1 203
Не харесвам нито злобната и надута Валерия, нито превзетата псевдо-интелектуалка Елена. Едната парадира с визията си, ама се хванала по модерните течения като веганство и природозащитничество, за да не бъде типичния празен от съдържание модел. Другата парадира с уж осъзнат начин на живот, ходи по някакви спорни културни мероприятия и сигурно се кефи на модерно изкуство (банан с тиксо). Едната си мисли, че като Евгени я избере, само ще си затвърди колко е отличима от останалите с естествената и неподправената си визия. Другата го смята за великия музикант, нежна душа, с който ще се хвали напред-назад. А той в действителност чилякът социално неадекватен, прекарал най-хубавите си години на ръчна и изведнъж, придобил слава, очаква всички да му се кланят доземи, включително жените, като след концерт.

+1000

# 1 204
Първо, не мисля, че Елена е лишена от красота. Така се заговори, защото самата тя има комплекси и се опитва да внуши на публиката, че другите момичета са тъпи и красиви, а тя е нещо различно. Второ, Валерия не се интересува от другите, а си следва собствения път. И е на 24. Елена до голяма степен иска да победи Валерия, за да се самоубеди, че струва нещо. Ако нямаше конкуренция и не беше на 32, вероятно нямаше да бъде толкова настървена да спечели Евгениното сърце. Освен това се изисква доста емоционална интелигентност, за да бъдеш приятен, ведър и лековат на първи срещи и да не натоварваш този, който харесваш, с тежкия си емоционален багаж. У Елена това липсва. Изобщо да умееш да посрещаш загубата с достойнство изисква интелигентност. А Валерия вече бе унижена, когато попита Евгени за писмо и получи отрицателен отговор. Да сте я чули да обвинява Елена или да се опитва да внушава негативи за нея? Такива като Елена в живота ги заобикалям отдалеч. Опасни са дори за колежки или съседки.

Да попитам: момичетата с бедна обща култура не заслужават ли любов? И това, че някой знае много за дадена тема (защото изкуството и културата са само част от необятния свят на знанията) прави ли го добър партньор?

# 1 205
Не успях да гледам епизода. Имаше ли изгонено момиче тази вечер?

# 1 206
Елена наистина се държи отчаяно, да. Тя има нещо от синдрома на ерудираната жена - смята се за най-добрата, сякаш си е заплюла победата и ако се случи нещо, което е камъче на пътя към тази победа, изпада в "шах, ступор" и пр. Наистина ми изглежда качествен човек, но малко неща в живота са на всяка цена, особено пък в ТВ предаване.
На Валерия си й личи, че е неопитна. Тя тръгна още в началото с ултиматумите - няма да правиш това, ако; несериозно ще е към мен, ако не... Ако не е първа в някой епизод, ми изглежда, че се опитва да прикрие разочарованието си, но не ѝ се получава много.
Ирина - руска школа - ядене и секс.
Айлин не ми допада особено, понеже е много неискрена и себецентрирана. Но признавам ѝ - знае как да завърти мъжа на малкото си пръстче, хитро се измъква и от сложни ситуации и се държи едно такова леко, фриволно, флиртува, а всичко е много добре премерено.
Виктория ми стана неприятна откакто се направи на луда и си затвори очите там покрай една ескалация.
Не успях да гледам епизода. Имаше ли изгонено момиче тази вечер?

Имаше - Меган.

# 1 207
  • софия
Напротив, спестен му е. Защото цялото това разискване тръгна от анкетата. В анкетата той е от най-пожалените.  Докато при Валерия рязко се покачиха гласовете.
Късно го добавиха, аз даже обмислях дали да не си трия гласовете и да добавям и него, но ме домързя.
А сигурно има гласували в началото, които не са обърнали внимание, че има добавена опция.

П.П. Вал повежда с почти 100 гласа пред Пам? Astonished
Ей за това говорих. Какво се случи днес, след епизода. Сипаха на Валерия.

# 1 208
  • София

Едното дали има общо с другото? Анкетата стои от много време, повечето редовни потребители са гласували. А Евгени е груб и безпардонен, също изискващ... Но чак нарцис не бих го писала.

Даже сега гледам сцената... Той шеговито й каза, че нещо й липсва, после просто я попита, дали не му праща сигнал. Тя каза не, той ок и това беше. И оттам тя се вкара в страхотен филм. Направо налудно. Наистина съм склонна да мисля, че прави пренос и изля багаж от стари връзки.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 02:05 от Лъвица

# 1 209
Първо, не мисля, че Елена е лишена от красота. Така се заговори, защото самата тя има комплекси и се опитва да внуши на публиката, че другите момичета са тъпи и красиви, а тя е нещо различно. Второ, Валерия не се интересува от другите, а си следва собствения път. И е на 24. Елена до голяма степен иска да победи Валерия, за да се самоубеди, че струва нещо. Ако нямаше конкуренция и не беше на 32, вероятно нямаше да бъде толкова настървена да спечели Евгениното сърце. Освен това се изисква доста емоционална интелигентност, за да бъдеш приятен, ведър и лековат на първи срещи и да не натоварваш този, който харесваш, с тежкия си емоционален багаж. У Елена това липсва. Изобщо да умееш да посрещаш загубата с достойнство изисква интелигентност. А Валерия вече бе унижена, когато попита Евгени за писмо и получи отрицателен отговор. Да сте я чули да обвинява Елена или да се опитва да внушава негативи за нея? Такива като Елена в живота ги заобикалям отдалеч. Опасни са дори за колежки или съседки.

Хора като Елена са най-ценни за общуване. Открити, честни, ярки, чувствителни, интелигентни, интересни. Нищо опасно няма в нея. Не бих могла да общувам обаче с хора като Валерия. Напрягат ме с липсата на елементарна култура, със самочувствието, че тяхната жизнена философия е единствено вярна, с абсурдното си задоволство от ограничени интереси и познания. Не обичам и не искам да познавам такива хора.

# 1 210
  • софия
Нямам идея вече кое има общо и къде е логиката. Но ето, до вчера Пам и Валерия бяха почти равни. Днес виж какво се получи. Огромна разлика.  Тя и Валерия не е блеснала с ум от самото начало на епизодите, че днес рязко да е разочаровала.  Но Генчо е пожален,  а тя дръпна в класирането.

# 1 211
Защо обаче най-много хора се дразнят на Валерия в края на краищата?

Валерия разчита на естествената си и млада красота, и тук виждаме как заради красотата (нещо, което е придобито по рождение) се прощават много "грехове".

Валерия може да си позволи да приказва пълни и елементарни глупости, слагаше ергена на едно ниво с куче и с "приятелките" ѝ, но в крайна сметка няма никакви последствия за нея. Не ѝ пука какво говори колкото и да е несъгласен Евгени, само му се усмихва просто и доминира над всички. И за финал използва това си привилегировано положение за да дразни останалите при конфликтите си с тях, по един директно злобен, типичен може би за моделските среди начин.

Не че Елена няма и тя доста недостатъци, но задето ѝ липсва този вид красота (като на Валерия) се наложи при първата грешка  да се унижава така, само от страх да не отпадне от състезанието. Въобще имаше ли полезен ход който можеше да направи, за да не попадне в тази абсурдна ситуация?
Животът не е винаги справедлив. Винаги ще има по-млади, по-красиви, по-забавни. Но от нас зависи дали ще се унижаваме едва ли не до стелене по пода, за да хванем непременно някого, който си пада по тях или ще предпочетем хора, които ни оценяват нас. Може би по-малко атрактивни от тези, които сме си нарочили за атрактивни, но пък които ни харесват нас и които ние също харесваме.

В настоящия случай не знаем дали самоунижаването е плод на драми още в детството и желание за напълно нагаждане и спечелване на този, който не ни обръща внимание, или хладнокръвно пресметната игра, за да се спечели непременно този формат. Все пак да не забравяме, че Елена е чела книга как се прави това и явно залага много на спечелването. Не е ли малко странно жена на 30+, интелигентна, аналитична, опитна, да се влюби безпаметно още от първи епизод в мъж, който ако вярваме на поднесеното, би трябвало да не познава. И да е веднага готова да се унижава всеки път когато той я нахока?

# 1 212
Nolii, не отричам положителните й качества, но не мисля, че тя би могла да бъде приятел с някого. Подобни хора или са във вечно състезание с теб (ако си жена или конкурент в някаква област), или очакват да ги валидираш и се самоизтъкват нон-стоп (ако си мъж). А състезанието никога не спира. Е, ако бях Евгени на среща, бих предпочела да се поцелувам, отколкото да слушам внушения как другите са зле, а тази срещу него е дъ бест. Неслучайно Елена е избрала за приятелка единственото момиче, за което знае, че не й е конкуренция за Евгени - Пам. Защо не е такава приятелка с Меган, Мика или Виктория, които определено имат обща култура? В света на Елена всичко е въпрос на интереси. И е много тежко да си във връзка с подобен човек, независимо от пола му.

Между другото, за мен Айлин и Джия проявиха доста креативност и отборен дух в играта и просто показаха как се играе. С усмивка, закачливо, удоволствие е да ги гледаш. Трудно е да приемеш, че не всякога и във всичко ще бъдеш дъ бест, но повечето от нас някак сме го научили и умеем да пляскаме на другите, когато го заслужават, вместо да ревем, че сме пренебрегнати.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 02:14 от Chupacabrita

# 1 213
Нямам идея вече кое има общо и къде е логиката. Но ето, до вчера Пам и Валерия бяха почти равни. Днес виж какво се получи. Огромна разлика.  Тя и Валерия не е блеснала с ум от самото начало на епизодите, че днес рязко да е разочаровала.  Но Генчо е пожален,  а тя дръпна в класирането.
Сигурно хора, които без особено да я харесват, са смятали, че е приемлив избор на ергена, след днешния им разговор, са решили друго. Спекулирам, всъщност не знам. Предполагам, че ергенът за много хора е някаква константа, а класации, като в анкетата, са по-скоро за момичетата.

# 1 214
Гледайки днешния епизод, все повече затвърждавам мнението си, че големият обрат ще е Генчо зарязва Валката и Ленчето и си тръгва с трета. Днес той демонстрира, че не ги харесва и двете. Валерия ясно си пролича, че е прекалено  малка и неопитна. Генчо я беше хванал като на изпит и й задаваше въпроси, на които  тя не можеше/незнаеше да отговори, защото няма опит и видно отговорите не му харесаха. Ленчето пък му рева и той се подхилкваше под перчем и не я прегърна, нито я целуна, нищо. Държа се студено с нея.
За сметка на това пък имаше страстна целувка с Джия. Както съм казвала и преди, накрая ще избере тази с големите с*си.

Общи условия

Активация на акаунт