Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 124 850
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 505
Записвам се да кажа, че имам лична вражда с всеки, който каже, че не харесва Поли 😙😂

Готова съм за вражда😄

Голяма сладурана!! Любимка ми е!

П.с. Познавам я. В живота е същият бонбон едно към едно, както във формата.

# 2 506
Воистина Воскресе!
Светли празници!
Според мен не всичко е сценарий. Все пак не са толкова добри актьори.. Но това, че Валерия се натресе на партито, колието на Елена и това, че Евгени отиде до кухнята при Валерия си е точно сценарий. На церемониите на розите си личи, че момичетата не знаят коя си тръгва, по физиономиите им личи.
Хрумна ми, че Евгени може да стяга сватба, но не е задължително да е някоя от формата. Другите момичета как са си намерили.

# 2 507
Точно в такава връзка, бе коментарът ми, че на Евгени може да му кажат да избере Пам, от политкоректност. Затова не бива да се вълнуват толкова тук двата лагера на Валерия  и Елена, защото обрата предстои и накрая може да се появи трета.
Бих могла дори да се обзаложа, че ще стане така. Все пак това вече го видяхме в сез.1. Защо Александра стоя почти до края там?. Тя от ден 1 я намразиха всички и почна булита срещу нея.

Да ви разкажа нещо извън предаването, но свързано с него. Днес гледах документален филм за убийството на плейбой модела  Джазмин Фиоре от мъжа й Райън. Връзката е, че във филма интервюираха Меган Хаузерман - също плейбой модел, която участва и в тв реалити и след като набира популярност VH1 създава шоу за нея "Меган търси милионер". В него 16 или 17 мъже се борят за нея. Там тя се запознава с въпросния Райън, който след време убива Джазмин. Та Меган разказваше, че още в началото на шоуто са се харесали с Райън и са имали връзка, пазена в тайна от продуцентите. Когато наближил финала, тя говорила с една от продуцентките, че иска да избере Райън, защото го харесва най - много и иска да е с него. Продуцентката й отказала категорично, защото този избор не съвпадал с целите на предаването.  Едновременно с това, Меган си се виждала с Райън и той вярвал и очаквал, че тя ще избере него. На "полуфинала" останали трима мъже, един от които бил Райън. В ухото на Меган имало слушалка и директно й казвали какво да говори, а тя само е трябвало да повтаря. Пряко волята й, я накарали да изгони Райън. Той бил страшно шокиран от този развой. След снимките започнал да й звъни и да й пише съобщения, че иска обяснение от нея и че трябва веднага да говорят. На нея й било адски гадно, че го е разочаровала. Нямало как да му вдигне, защото по същото време била с хора от предаването, а връзката им все още си била тайна. Тя заминала за Мексико, за да снимат финала, а след 2 дни Райън й се обадил да й каже, че се е оженил за Джазмин, след 2 дни познанство. Меган още разказа, че всичко се нагласяло така, че да е възможно най - интересно за зрителите и да ги държи в напрежение. Чрез монтажа също много насочвали зрителя кого да харесва и кого не.  Там също Меган е целувала всички мъже, защото предаването било за запознанство и избор на мъж, каза че нямало как без да показват целувки, да обосноват решенията и изборите на красавицата. Райън страшно много ревнувал при всяка целувка или внимание, което имала към другите участници, т.е. имали са достъп до телефони, за разлика от нашите герои. Въпреки всичко тя харесвала най - много Райън и имала намерение след шоуто да се събере с него, но след внезапната му сватба, разбрала, че той има други планове. Дори след като той се оженил, продължил да общува с Меган. След няколко месеца, започнало излъчването на щоуто, но след третия епизод, гръмнала новината, че Райън е убил Джазмин и излъчването на цялото предаване било отменено завинаги. Райън участвал и в други реалитита на VH1, дори спечелил едно от тях, но след ужасните събития, всички програми с негово участие са изтрити и свалени от платформите. Та беше интересен разказът на Меган за нещата зад кулисите. Не че не ги знаем и не си ги мислим и ние, но реших, че може на някого да му е интересен нейния разказ. Слуховете, че в Ергенът печели една, а след финала Евгени е с друга, може да означава, че и на него няма да му позволят да избере тази, която харесва, но предстои да видим.

anra, не знам дали някой ти е отговорил за газлайтинга - gaslighting се пише. Много неща обхваща терминът и едва ли ще мога да го обясня в пълнота, затова най - добре потърси в google. Накратко е форма на психологическа манипулация, при която насилникът създава объркване и съмнения у жертвата в здравия й разум, в собствените преценки, втълпява й изкривена реалност и т.н. По този начин упражнява контрол обикновено и власт.
Например, когато Айлин и Пам се изясняваха за провокативния въпрос за половите органи. Айлин каза защо не й е станало приятно, а Пам за да се защити и за да запази контрол над ситуацията й отговори, че постъпила така, за да даде шанс на Айлин да блесне ! Нараняваш някого, а после му обясняваш, че си го направил за негово добро, че не е разбрал добрите ти намерения и т.н.

# 2 508
Вероятно действията са сценарий-"Направи това, иди там, ела тук" Едва ли, например Евгени ще избере спортно неподходяща дама за вида срещи, които избра за Айлин.  Реакциите може би са спонтанни или пък спонтанно предизвикани на база психологически познания в екипа.Но и при тях има театър/цирк/водевил в определени моменти.

Моля, разкрийте ми една тайна- как Евгени успя още от първата вечер да им научи имената и да свърже име - образ. Дори учителите не успяват, а имат опит с не един клас. Ако ги е "разучавал" предварително по снимка, браво, той също е добър артист, добре играе "изненада" при с запознанството, като слизат от колите.

# 2 509
Да си кажа как си представям едно такова шоу да протече Joy

1. Ергенът трябва да е винаги с всяка възпитан, учтив, мил, разговорлив и изслушващ Joy А не да се прави на отворко Grinning
2. Трябва да се въведат стриктни правила за поведението на ергенките, които обаче да са предварително ясни и чието изпълнение да се следи и санкционира не от ергена, а от продукцията - например по отношение на агресията. Ергенът не е пъдарин.
3. Целувки и прочие трябва да са допустими само към самия край.
4. На ергена трябва да се забрани да показва по какъвто и да е начин, например чрез бележки, коментари, специални лични жестове, какви са му личните предпочитания. Ясно е, че има, но нека това да е отразено само в това кои остават да се борят в шоуто. Така ще е много по-интересно.
5. Докато има жени, с които не е бил на лична среща, той трябва да кани една от тях.

По-конкретно към ергена:

1. Ергенът трябва да изглежда добре и да е от типа мъже, които жените ще забележат навън и без да му знаят професията и постиженията Joy
2. Трябва да може да се изразява добре и да е добър както на small talk, така и на по-сериозни теми, тоест да има богата обща култура.
3. Да е с прилична професия, не е необходимо да е някаква звезда в областта си, но и професия участник в телевизионни формати не е Ок.

Светъл Великден Animal Hatching Chick

Ако ще е забележим лесно, то трябва да е красив. Ако е красив, то вероятно егоцентрик, моделче, блъска яко във фитнеса. Професия да има ама тия със сериозните професии нямат 3 месеца свободни да се занимават с глупости. И това го казвах вече тук. Нито ергенът, нито участничките ще са нормални, защото нормалните хора са на нормална работа и нормална заплата, постоянно заети.

Честит Великден на всички, Христос Воскресе!!!

# 2 510
Христос Воскресе, момичета и момчета! Здраве и благоденствие на всички!

Сега, относно gaslighting-а. Това е манипулативна техника, чрез която упражняващият я цели да обърка жертвата си, изкривявайки събития и значения (на думи и действия). Крайната цел на gaslighting-a е жертвата да е тотално объркана в собствената си преценка, спомени и дори съзнание и здраво ментално състояние. В този ред на мисли, gaslighting-ът има много форми. Това, което Пам се опита да направи, беше наистина форма на gaslighting. Чрез думите "Можеше да блеснеш" Пам се опита да изкриви ситуацията в своя полза, обърквайки Айлин. Мисля, че и обърквайки всички. Защото аз лично, като зрител, не разбрах как Айлин можеше да "блесне" чрез отговора си на този въпрос. От това, което виждаме, Айлин от началото си се придържа към поведението на изкусителка и е видно, че това е неин избор. Дали е маска, дали това ѝ е реалното поведение - трудно е да се каже при толкова монтиране и лепене. Но тя си е игрива, флиртаджийка, на моменти дори някои биха я сметнали за леко провокативна. Е след като системно показваш такова поведение, как можеш да "блеснеш" при такъв въпрос? Може би Пам е очаквала от нея да влезе в обяснителен режим и да почне да обяснява как зад красивата опаковка се крие нещо супер стойностно, но пък тогава Айлин щеше да изглежда като лицемерка. Така че Айлин нямаше много полезни ходове в тази ситуация.

Това, което мога да кажа, е, че gaslighting-ът (а и всяка друга манипулация) невинаги е упражнен умишлено. Невинаги манипулиращият седи, потрива ръчички доволно и крои коварен план как да изпързаля някого. Понякога, както си мисля, че е и в случая на Пам, манипулираме просто, за да отървем кожата и за да не ни се налага да признаваме определени неща - пред себе си и пред другите. В случая Пам може би е счела, че ще ѝ коства твърде много да признае, че е задала такъв провокативен и грозен въпрос на Айлин, щото пък нали все го играе неоправдана жертва на чужди обиди. Абе, въобще много тънка психология има тук. Пак да кажа - браво на сценаристите и колегите-психолози от екипа! Добре играят по струните на участниците и на зрителите.

Относно реакцията на Айлин... Беше ми откровено забавно да я гледам Simple Smile Хем не ѝ пукало, пък цялата ѝ невербална (че и вербална) реакция показа, че доста ѝ пука. Ако не ѝ пукаше, можеше просто да каже едно закачливо "Мяу! Внимавайте с femme fatale!", да се усмихне и всичко щеше да приключи мнооого бързо. И както писах и в един друг коментар - тя отговори на манипулацията с манипулация. Пам (или продуцентите чрез Пам) питаха много грозен въпрос в опит да провокират Айлин. Но нито Пам, нито който и да е било е виновен на Айлин за взаимоотношенията с баща ѝ, каквито и да са те. Това си е тяхна работа. А и баща ѝ да не живее в пещера? Като ѝ погледнеш на Айлинката инстаграма и е видно, че не е монахиня, хаха.

Абе, въобще, интересно психологическо противоборство се получи. И Пам, и Айлин се опитваха да излязат сухи от водата и бяха готови да използват всичко, за да го направят - едната, като отрича очевидни неща и се опитва да внуши несъществуващи намерения и замисли, другата, като внушава вина за неща, за които отсрещната страна няма как да е отговорна, камо ли виновна. Мисля си, че в случая Пам беше и аватар, и жертва на продукцията - чрез този въпрос поставиха и двете момичета в крайно неизгодни позиции и ги предизвикаха и двете. При едната използваха крехката самооценка (което и обикновено кара човек да не признава обективни грешки, защото това ще накърни още повече Аз-образа), при другата използваха потенциални конфликти с бащата и явното желание за неговото одобрение (още във визитката Айлин каза, че се занимава с карате под натиска на баща си, което говори за достатъчно авторитарна бащина фигура, чието одобрение е важно за детето, за да се почувства признато и обичано). И ей така, дами и господа, работи психологията Simple Smile Ама в лоша посока...

# 2 511
Аз също не разбирам, защо Продукцията,  срива авторитета/реномето на Ергена? Направиха го в сез. 1, очевидно и този сезон, той е най- нехаресвания образ. Някак няма логика, не трябва  ли него да го харесват всички и момичетата и зрителите? Неразбирам  защо  се  получава този феномен, Ергена да е най- мразен и неприятен за зрителите? Така ли е в чужбина?

# 2 512
Айлин е можела да блесне без обяснения с един каратистски шут, приземяващ Пам на земята Smiley Може би това е очаквала Пам, може само да гадаем Smile

Има известна доза истина обаче в думите, че именно когато човек успее да се измъкне от ситуации, в които на пръв поглед е опрян до стената, буди респект и възхищение. Предполагам, че има и друг начин освен посоченият по-горе, с който Айлин е можела да го отиграе (не съм гледала случката, затова гадая общо) и съм сигурна, че има достатъчно обиграни хора, които биха могли to turn the tables и в тази ситуация Grinning

Защото е ясно, че всичко е едно надговаряне.

# 2 513
За мен беше нормално Айлин да реагира по този начин при така зададен въпрос. Естествено, че ѝ пука. Все едно да се чудим защо на Пламена и пука, че я наричат глиган. И тя можеше страшно много да блесне, показвайки, че е над нещата, харесва се, обича се такава, каквато е и наистина да постави онези грубиянки Елисавета и Габи на мястото им, но вместо това предпочете да реве и да насочва агресията си към друг човек, а не към същинските агресори.

Аз не мисля, че са особено добри актьори участниците. Смятам, че са подбрали определени характери, поставят ги в дадени ситуации, задават насочващи въпроси, разчитат на естествени реакции и воала!

За мен е ясно, че телевизията е нагласена да е интересна и държаща пред екрана. Всичко е премерено, изчислено и нищо не става просто така. Затова бях много учудена, че според доста потребители Елена била “изиграла” екипа, отивайки да плува с Евгени, откраднали си време, били сами, дрън-дрън. Телевизията не работи така, никой няма да те остави да си разиграваш коня, всичко е предвидено и измислено.

# 2 514
Репликата на Пам, че Айлин можела да блесне с този въпрос, си беше точно газлайтинг - аз всъщност ти правех услуга, ти не се усети да се възползваш.

Обяснението на гледната точка на човек не е газлайтинг. Това е начинът, по който Пам е разсъждавала, все тая дали е коректно или не. Айлин може да го приеме или не - разбрахме, че не го приема. Но Пам й каза, че е била наранена от това, че е стояла до Габи и компания, докато те директно я обиждат, и се очаква Пам едва ли не да е окей с това отношение (тъй като другите го нормализират чрез липсата на отпор), а сега за нейното обидно за Айлин мнение, изразено веднъж, Айлин вдига врява и се възмущава, въобще не коментирайки или обмисляйки с какво е заслужила подобно отношение от страна на Пам. Това за мен е двулично и идва от позицията на "Аз съм по-добър от теб" (за Айлин говоря). Някой беше писал по-рано - каквото си посееш, това ще пожънеш. Не видях да е "сринала" Пам, просто последната си показва чувствата и се разколебава, когато другият й поднесе неговото мнение и неговата си драма, което говори за емпатия. На Айлин никъде не й видях емпатията - само за себе си говореше. Това, разбира се, е в контекста на отношенията им в групата от както са влезли, а не просто разбор на ситуация между двама души. Въпросът на Пам беше мега некоректен, аз намирам Пам за твърде агресивна и не я харесвам като цяло, а този й въпрос затвърди мнението ми - но тя беше обект на тормоз в тая среда, направи една грешка (този въпрос) и видиш ли, колко некоректно било това.

# 2 515
Аз не мисля, че са особено добри актьори участниците. Смятам, че са подбрали определени характери, поставят ги в дадени ситуации, задават насочващи въпроси, разчитат на естествени реакции и воала!

За мен е ясно, че телевизията е нагласена да е интересна и държаща пред екрана. Всичко е премерено, изчислено и нищо не става просто така. Затова бях много учудена, че според доста потребители Елена била “изиграла” екипа, отивайки да плува с Евгени, откраднали си време, били сами, дрън-дрън. Телевизията не работи така, никой няма да те остави да си разиграваш коня, всичко е предвидено и измислено.
А аз се сетих отново за ситуацията с разделянето на господарки и слугини - еми то по подразбиране е ясно, че публиката ще симпатизира повече на слугините и ще се настрои срещу господарките с така зададените им роли и костюми. Толкова тенденциозно да беше това, че няма накъде.

# 2 516
Хубаво, била жертва Пам, ама тя не се опълчи на "мъчителите" си, а нападна съвсем страничен човек. А за бащата на Айлин, аз си мисля, че тя това за косъма го измисли на момента, за да накара Пам да се чувства виновна. Един вид, хуманизира се (малко ала Елена, но не намирам точната дума) - аз съм нечие дете, от малък град съм, родителите ми гледат... Хитър ход и подейства. Много съм далеч от мисълта, че щото някаква си Пам била казала нещо и край, косъмът се скъса... никакъв косъм няма.

# 2 517
Христос воскресе! Светли празници! Flowers Four Leaf Clover

Аз напълно приемам, че има сценарий, според който побутват участниците (а и зрителите). Но не мога да разбера наистина ли целта им е Ергенът да изглежда такъв пън? Неговият образ е комай най-неприятен. Очаквали са друг ефект да се получи или толкова си могат?
Чувствата на момичетата са истински и според мен. Тези нерви, сълзи, но и приятелства. Нескопосаните разговори "на кафе" се набиват на очи, реакциите в други ситуации са си "техни".

Не мисля. Той просто си е пън - темерут, затворен човек, който се разкрива рядко и пред определени хора и в определени ситуации, които виждаме понякога и в шоуто. И не, Елена не е жената според мен, Валерия е. С нея е най-естествен и реагира импулсивно и радостно дори на някои глупави коментари от нейна страна. Прощава й, защото я харесва според мен истински, поне до сега. Ще видим нататък как ще е, човек за секунда може да си срути имиджа с някоя непремерена постъпка или реплика.

# 2 518
За мен беше нормално Айлин да реагира по този начин при така зададен въпрос. Естествено, че ѝ пука. Все едно да се чудим защо на Пламена и пука, че я наричат глиган. И тя можеше страшно много да блесне, показвайки, че е над нещата, харесва се, обича се такава, каквато е и наистина да постави онези грубиянки Елисавета и Габи на мястото им, но вместо това предпочете да реве и да насочва агресията си към друг човек, а не към същинските агресори.

Аз съм сигурна, че плуването до островчето без микрофони и после катеренето до високата му част не е било планирано от продукцията и си беше своеобразно бягство за поне 1 час от всевиждащото око на Биг брадър. Нито плуването с тия скали около острова беше безопасно, нито биха ги оставили да се катерят по него и да общуват без да им записват разговорите, а само да ги следят с дрона.

Разговорът Айлин - Пам им се получи много интересно, особено по отношение на втората. В един епизод успяха да я превърнат едновременно в жертва и агресор и избягаха от клишето на несправедливо обижданото пълно момиче.  Не знам дали се получи от само себе си или са ги насочвали  с въпросите. От това,  което разказаха Сиска и Проксима, може би е второто.

# 2 519
Точно в такава връзка, бе коментарът ми, че на Евгени може да му кажат да избере Пам, от политкоректност. Затова не бива да се вълнуват толкова тук двата лагера на Валерия  и Елена, защото обрата предстои и накрая може да се появи трета.
Бих могла дори да се обзаложа, че ще стане така. Все пак това вече го видяхме в сез.1. Защо Александра стоя почти до края там?. Тя от ден 1 я намразиха всички и почна булита срещу нея.

Защото Виктор харесваше И Александра и то много. Той беше на кантар накрая, между другото, а Александра само му помогна, като сама напусна.

Сега за колието - бижуто не е купено от Евгени, разбира се, но предполагам той е участвал в избора на коя от дамите да го подари. В този смисъл имаше пълно право да се обиди на Елена, че не го носи. Пак казвам, в реалния живот подобна щеше да е реакцията на много мъже, които биха подарили скъпо бижу на любимата си и когато излязат навън по някакъв официален повод, тя не го носи. Колието в случая беше символ на чувствата му към нея, а тя ги пренебрегна от страх (предполагам да не я сполети съдбата на Александра, което между другото говори зле за самата Елена) и Евгени го разбра. Разбра, че за нея е по-важен публичният й имидж, отколкото неговите чувства към нея. Дори да не й е харесало, тя знае, че не той го е избирал, просто трябваше да покаже, че държи на това, което самото колие символизира в случая, а тя не го направи. Мисля, че след този случай той доста охладня към нея и с право, особено като се има предвид реакцията й след това и как ходи да го моли да я обича "от съжаление". Жалко, много жалко.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 15:52 от Janelle

Общи условия

Активация на акаунт