Раждане в АГ "Света София" (бившата "Тина Киркова") - 10 част

• 29 478
  • 212
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз се следя при друг лекар, при който ходих в един МЦ заряди по-добрия ехограф. Обаче тя не следи по НЗОК там и ме препрати в 1АГ. Там аз лично не виждам нищо на ехографа, дано лекарката вижда, но като я гледам как гледа в една точка 5 мин, се съмнявам..
Моя приятелка следеше тонове в болницата и бяха глуховати, беше си изкарала ангелите, а се оказа че апарата бил бъгнат и това го установили след половин час..
Ами по-добре в частен кабинет да ви следят..

Някой разбра ли какво покрива пакет следене на бременност по НЗОК, за какво плащаме тие 500 лв???
Никъде на сайта не намерих информация. Като проверя по НЗОК какво се полага, ми аз не получих нищо екстра за 250 лв до 5ти месец до сега...не разбирам наистина..

# 181
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно болницата.
1. Казаха ми да си следя тоновете в Патологията, има ли някои от Вас, които се следят там и ходят на тонове, зящото малко ми се троснаха.
2. Знаете ли каква е цената на самостоятелна стая на вечер на ет. 5 и има ли самостоятелен санитарен възел?
3. Ака секциото е планирано пак ли.правят клизма? Понеже всички мои познати с планирано секцио  пият само 1 хапче вечерта преди секциото.

Благодаря

# 182
Здравейте бъдещи и настоящи мами!
Предстои ми раждане в МБАЛ “Света София” и имам нужда да чуя скорошни мнения. Проследявам се при д-р Светлана Лекова и съм изключително доволна от отношението и професионализмът й!
Аз не съм здравноосигурена и ако някой има актуална информация за цените ще съм много благодарна да сподели. Също така ме интересува дали мога да си бъда в самостоятелна или ВИП стая ,тъй като съм чувала ,че те са “резервирани” за Зебрите . Благодаря предварително!

# 183
Здравейте бъдещи и настоящи мами!
Предстои ми раждане в МБАЛ “Света София” и имам нужда да чуя скорошни мнения. Проследявам се при д-р Светлана Лекова и съм изключително доволна от отношението и професионализмът й!
Аз не съм здравноосигурена и ако някой има актуална информация за цените ще съм много благодарна да сподели. Също така ме интересува дали мога да си бъда в самостоятелна или ВИП стая ,тъй като съм чувала ,че те са “резервирани” за Зебрите . Благодаря предварително!

Здравей, пишеш в грешната тема, тази е за друга болница.

# 184
Здравейте,
Предстои ми раждане в Тина Киркова . Казаха ми, че ден преди секциото трябва да отида с документите ми, за да оформим вдичко, след което си заминавам и в деня на секциото отивам пак там сутринта.
Интересуват ме някои неща-
1. В деня на секциото минавам ли през регистратура и къде изчаквам докато дойде моя ред.
2. С моята нощница ли се преобличам и трябва.ли специално бельо?
3. След секциото дават ли бебето на бащата и къде изчаква таткото?
4. Нещата за бебето като памперси и тн още същия ден ли се дават?

# 185
Здравейте, интересувам се от двойните вип стаи в болницата. Може ли някоя мама, която е била в такава да даде малко повече информация относно цената и другите неща😊

# 186
Здравейте, интересувам се от двойните вип стаи в болницата. Може ли някоя мама, която е била в такава да даде малко повече информация относно цената и другите неща😊

Моля задай конкретен въпрос, цените може да намериш на https://1agb.com/images/FILES/01.03.2025.pdf

Избор на екип за раждане 900 лева
Престой в самостоятелна стая с едно легло /за един  леглоден /   1 леглоден   120,00 лева
Престой в самостоятелна стая с две легла / за един леглоден/   1 леглоден   80,00 лева

Ако има въпроси питай не се притеснявай.
Поздрави

# 187
Здравей,

по-долу съм дала отговор спрямо моя опит с раждане в АГ Света София (бивша Тина Киркова), но подчертавам, че ме приеха по спешност, а не планово.

Надявам се да съм била полезна. Успех!

Здравейте,
Предстои ми раждане в Тина Киркова . Казаха ми, че ден преди секциото трябва да отида с документите ми, за да оформим вдичко, след което си заминавам и в деня на секциото отивам пак там сутринта.
Интересуват ме някои неща-
1. В деня на секциото минавам ли през регистратура и къде изчаквам докато дойде моя ред. - бях по спешност и не мога да дам отговор тук.
2. С моята нощница ли се преобличам и трябва.ли специално бельо? - при прием още в кабинета на 1 етаж се преоблякох набързо в моя нощница (имаше скорострелно пътуване до вкъщи за багажа Simple Smile ), но ми казаха да съм без бельо. Такова Ви  трябва за реанимация след раздвижване и малко преди да Ви преместят- еднократни гащи за след раждане и превръзка отново за след раждане.
3. След секциото дават ли бебето на бащата и къде изчаква таткото? - да, показват бебето на таткото, който чака пред родилно отделение.
4. Нещата за бебето като памперси и тн още същия ден ли се дават? - аз ги дадох допълнително, след като ме преместиха от реанимация.

# 188
Здравейте! Искам да изкажа моето мнение за болницата, условията и персонала. Mask
Лично аз по време на раждането бях оставена с бебе в родилния канал, под спинална упокойка сама в операционната зала, като докторката каза “трябва да изчакаме бебето да си поправи път само”. Предполагам, че го каза, за да не се разкъсам отдолу ако тръгна да напъвам, НО според мен не е нормално дори медицинска сестра да не остане в операционната. Както имаше 10 човека поне персонал и студенти.. изведнъж всички изчезнаха. Колкото до анестиоложката… след третия път на обождане в гърба ми постави упойката. Познайте… излезна след като ме “хвана” упойката и се върна в операционната, когато вече ме беше “отпуснала” да види как съм. До колкото съм запозната анестезиолога трябва да стои през цялото време, за да наблюдава състоянието на пациента и ако се наложи да постави още медикаменти, но може би греша (все пак не съм анестезиолог).
Колкото до стаите в отделението на 5-ти етаж (ВИП СТАИ). Ако си вземете “двойна стая” ще бъдете с още една жена в стая, но тоалетната и банята (които са едно) ще делите с общо 4. Мой съвет е когато родите да НЕ изпивате цялото рициново масло, което ви дават (аз лично го изпих цялото и два дни не можах да спра да ходя до тоалетна…).
Единственият плюс на тези “ВИП” стаи е, че бебето може да бъде при вас. Аз лично не останах въобще доволна от персонала. Когато мина на визитация доктора и казах, че гърдите са ми подути, болезнени и тече коластра, каза да започна да се изцеждам. Медицинските сестри ти се карат, за това, че не си носиш помпа, а трябва да ползваш тяхната, която е предоставена и стои там заради това. Когато им кажеш, че не си знаела дали въобще ще имаш кърма и затова не си си купила помпа не ти вярват и ти натякват как може да не си си купила. А да за помпата..ами аз дори и да имах желанието да я използвам, персонала не знаеше как да я включи и да ми обясни как се ползва. Накрая се оказа, че консумативите, които са там даже не стават за тази помпа. Познайте? Наложи ми се да карам мъжа ми да купи такава, докато течеше моят престой там. Също така забравих да кажа, че когато казах, че искам да я използвам сестрата не повярва, че коластрата е тръгнала и се наложи да се събличам и да ме изстисква, за да се увери, че не лъжа (накара ме да й демонстритам, дори след като й казах, че доктора е казал да се изцеждам, но явно тя има много повече знания и е по-компетентна от доктор)Thinking Най-вероятно според нея дори да нямах кърма просто сигурно съм искала да я ползвам. Знае ли човек?
Жените, които правят тоалет на бебетата не ви обясняват абсолютно нищо. Връчват ви бебето и дори да ви е първо, а те не са ви питали дали ви е, просто ви оставят може би да ви дойде “майчинския инстинкт”. Ако няма жена в стаята при вас, която е с второ и да ви обясни някои базисни неща.. не знам кой ще ви го обясни. При изписването добре че питах с колко мляко трябва да продължа и кога да увелича количеството, че може би и затова просто трябва да се сетя и да го знам сама без никой да ми го е казал. Преди да родите отидете на някой семинар или прочетете някоя книга, за да имате някакви базисни знания относно тоалета на бебето, видовете плач и смяната на пелени. Просто съвет, за да не сте притесни и да не изпадате в паника.
Колкото до изписването. Подгответе си поне 2/3/5 часа. Когато има 12 жени за изписване, ако са ви казали, че ще ви изпишат в 12:00, то най-вероятно ще ви изпишат в 14:00, а вашите роднини и близки ще трябва да стоят отвън и да чакат.
Свижданията са от 16:00-18:00, но разбира се имаше и мъже, които си идваха на свиждания по всяко време (дали ще ви пуснат в не уговореното време за свиждане зависи колко сте били мили с персонала).
Храната, която ви дават е ужасна, затова препоръчвам на всяко свиждане да молите близките ви да ви носят по нещо. В стаята, която бях аз на 5-ти етаж имаше хладилник. Има и телевизор, който може да си заплатите, но не мога да ви кажа какви са цените, тъй като аз не съм си плащала.
Сега ще приложа малко цени от ценоразписа на здравното заведение, които ние платихме:
- Издаването на служебна бележка за бащинство е 20 лв.
- Престой в самостоятелна стая с две легла за 1 ден е 80 лв, за самостоятелна мисля, че беше 120 лв.
- Припознаването струваше 60 лв.
- Избора на екип е 900 лв. (за жените, които се чудят: да упойката влиза в тази цена)
Ако раждам отново НИКОГА няма да отида в тази болница отново. Лично мое мнение. Моят престой беше ужасен, но сигурно ще има други жени, които ще са доволни. Успех! Innocent

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 11:29 от Tuci_

# 189
А вие при кого раждахте, имахте ли избор на екип? За другите неща - съжалявам за преживяното от вас, по някои въпроси имам мнение, но ще го задържа за себе си. Гушкайте се с бебенце и бързо възстановяване!

# 190
  • София
По-добре няма как да бъде разказано. Потвърждавам.
И само да допълня - недай боже бебето да има проблем ще го закъсате много. Моето беше в кувьоз, на третия ден дойде една жена /не знам лекар или акушерка/, каза да й дам личната си карта и така без обяснения ми каза, че прехвърлят бебето ми в друга болница и излезе от стаята. Познайте в какъв шок бях след тези думи. Естествено мен не ме изписаха въпреки, че ги умолявах и чяк когато им казах, че ще си тръгна сама, се съгласиха да изляза, за да видя къде ще го настанят с уговорката да се върна до 18ч. На следващия ден се наложи да изчакам заедно с всички останали да ме изпишат, въпреки, че аз си тръгвах без бебе от болницата. Емпатия 0.
За доктор Попмарков, който ме изроди и спаси бебето ми и д-р Шушкова от Неонатологията мога да кажа, че са уникални хора. Има и някои много мили лекари и акушерки, но останалата част са под всякаква критика. Никога не бих стъпила там отново.

# 191
А вие при кого раждахте, имахте ли избор на екип? За другите неща - съжалявам за преживяното от вас, по някои въпроси имам мнение, но ще го задържа за себе си. Гушкайте се с бебенце и бързо възстановяване!

Не бих искала да споменавам имена, тъй като ми беше препоръчана от познати, но преди да започнете да се следите при някой отиде на консултация. Тя ще ви покаже и ще ви отговори на безбройните въпроси, които имате в главата си и да усетите дали това в Вашият доктор.
Благодаря ви! Бъдете здрави!

@t_doncheva
Разбирам ви напълно. Моето бебе се наложи да бъде в неонатологията, но не беше в кувиоз, а при раждането го сложиха в кислородна палатка. Наложи се да стои няколко дни там, в които аз слизах всеки ден за 10 Мин да си видя детето и информацията, която ви дават е доста оскъдна. Беше на два антибиотика, като ми казаха, че най-вероятно заради положителния CRP протеин съм изкарала инфекция по време на бременността, но може би не съм разбрала. Да, но говорих с близка здравна работничка, която каза, че повечето пъти бебета се заразяват след раждане в болничната обстановка, но за да си измият ръцете казват, че си изкарал някаква инфекция, която и те не знаят каква (настинка, вирус и т.н.), но можело да не разбереш за това, защото е преминало уж леко и без симптоми. Изкарахме си и жълтеницата, заради която също трябваше да седи по-дълго време долу. Никой не ми обясни, че когато ми е тръгнала коластрата и бебето е в неонатология мога да слизам да кърмя бебето или да се изцеждам и да давам в шише. Разбрах го чак когато слезнах един ден да видя отново какво е състоянието и дали се подобравя и няколко жени от ромски произход бяха седнали в чакалнята и кърмеха бебетата си. Аз всъщност 2/3 дни се изцеждах и всичко хвърлях.. дори сестрата когато виждаше какво количество съм изцедила казваше само “Браво”, но не сметна за удачно да обясни, че мога да я давам на детето.
Аз много бързо се възстанових след раждането. Една сутрин докторите дойдоха на визитация и ми казаха, че аз мога да си ходя, защото вече нямало смисъл да стоя. Да де, но бебето ми беше още в неонатология.. отказах да си тръгна и останах да изчакам, когато вече беше в стабилно състояние, за да ми го качат в стаята и след два дни да ни изпишат ЗАЕДНО. Когато казах, че е лудост за мен да си тръгна без детето те се спогледаха и сякаш им стана смешно. Аз попитах какво странно има в това. Те отговориха, че предните дни някаква майка си била изоставила детето в болницата и си е тръгнала. Да де, но по разказаното най-вероятно е от ромски произход. И явно в техните очи това беше нормално да си тръгна в нас и там да чакам детето си. Да разбирам, има хора, които нямат възможност да останат и когато не ти се дава информация няма как да знаеш колко време ще отнеме престоя, но аз на своя глава казах, че ще остана.
За съжаление хората са станали доста не съпричастни, не дават нужната информация и държанието им е надменно, в ситуации, в които си уязвим.
Пожелавам на всички мами да попаднат на добри специалисти с големи сърца. Има такива, но не са много. Бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 13:34 от Tuci_

# 192
  • София
Всъщност дори и ходенето на консултации там, няма да даде отговор на останалите въпроси. Лекаря, който ще изберете може да е най-добрия, но останалото не зависи ох него. Сетих се за храната - единия ден носят закуска- филия хляб, половин чаша вода за чай и едно медче в пачетче, жената все пак пита колко филийки искате. Момичето в стаята поиска още една филийка хляб и й отказа, с предтекст, че се разхищавала храна 😂. А когато изхвърляхме храната за обяд или вечеря, това не е разхищение?!?Храната, която носят на родилките е потресаваща.

# 193
Абсолютно съгласна съм с всичко написано! Доволна останах само от раждането с избор на екип (беше секцио поради голям размер, неправилна позиция и никакви индикации за раждане до термина), добре ме обезболиха и почти не усещах болка при болничкия престой. Но не мога да кажа същото и за проследяването чаках всеки път адски много за преглед и тонове...  Персонала беше дефицит (да не ти се налага да раждаш по празници). Единия ден сестрата по времето за свикждане се заключи в една стайчка предполагам да спи.. еее познайте дали имаше друг на целия етаж. С много лоши чувства останах към болницата и извода който си направих е че следващия път ще родя в ЧАСТНА БОЛНИЦА!

# 194
Частната болница не гарантира добро отношение. И впечатленията ми са от първо лице. Разликата между описаното тук беше храната и едни 3600 лв.

Общи условия

Активация на акаунт