Раждане в АГ "Света София" (бившата "Тина Киркова") - 10 част

• 32 381
  • 231
  •   1
Отговори
# 225
Аз се отказах да се следя и раждам там. Отидох с направление за женска консултация и на касата ми поискаха 600лв, попитах за какво са, за прегледите били, без фетална. Платих си. Бях при др. Акташ. На абсолютно всеки преглед ми обясняваше, че ще раждам секцио. Попитах защо, отговори ми, че съм била на 38 години, бебето вървяло голямо и ми е първо раждане. Отивам на фетална в Щерев заради техниката им, попитах ги бебето голямо ли върви - не, годините фактор ли са за начин на раждане - категорично не, има ли значение кое на брой раждане е - не. Продължих с прегледите докато не дойде момента с тоновете. Изведнъж ми се сервира, че за тонове трябва да ходя в частна клиника в Лозенец, попитах защо? Там правели тоновете, специално др. Акташ. Взех си документите и прекратих всичко с тази болница. В момента ходя на тонове и следене в частния на др. Шикова и ще родя в МД на случаен принцип. Ако се наложи секцио по медицински причини нямам нищо против, но не искам да е просто защото на никой не му се чака и занимава с напъваща се родилка. Преживях и 600те лева, които дадох.
Това звучи супер странно, аз се следя там по здравна каса, но при друг лекар и не е имало нищо подобно. Заплаща съм само един път ехограф, защото НЗОК покрива определен брой.

За Шикова доста лоши и неприятни мнения излязоха на яве това лято, надявам се с теб да се държи добре и да нямаш проблеми.

Явно има значение доктора, на който попаднеш в тази болница. Мен за тонове ме изпратиха в частна клиника в Лозенец..което ме накара да прекратя всичко. Колкото до Шикова - знам за случая с нея, но аз бях нейна пациентка и преди и имам съвсем друг опит, сега пак съм й пациент и отново съм с положителен опит.

# 226
Здравейте, аз много се чудих за др Акташ, но навсякъде прочетох много негативни мнения за нея, както се спомена само иска да ти вземе парите. Аз се следях при др Василева и в последствие др Богданова ми води секциото. Всичко съм си правила в болницата без ФМ - тонове, кръв, урина. Платих 500лв на два пъти (до 20 седмица и след нея). Аз съм доволна от почти всичко в болницата. И двете докторки бяха много мили и добри (все още ходя при Василева), акушерките и мед. сестри също, дори санитарките са мили жени. В реанимацията, също нямах никакви проблеми. За мен е задължително да сте във ВИП, иначе нямате право на свиждания в стаята (доколкото знам). Да, не казват много за бебчетата, но щом не казват значи са добре, всеки ден минава доктор след визитацията на бебоците и казва всичко. Да, храната и банята не са топ, но стават. Аз си хапвах супата на обед и ми харесваше. Просто много зависи, коя какво очаква от държавна болница, винаги може да отидете в частна.

# 227
аMonica, чудесен избор на АГ :=)
Др Василева я познавам от патология и много, много я харесвам. Направи страхотни неща за мен и бебето ми. Ако говорим за една и съща де, става въпрос за Ралица Василева.
А защо, ако не е тайна една е следяла бремеността, друга е водела раждането. Галя Богданова ли?

# 228
Понеже се следя при Богданова, но все още не е ставало на въпрос за раждането, може ли да споделиш как е минало, докторката как се държа?

# 229
Да, точно нея - др Ралица Василева, тя е завеждащ и отделението по патология (за който не знае). Страхотен човек и лекар. При профилактичните след раждането, пак се появи мой стар проблем с 3та група на цитонамазката. Направихме биопсия под упойка в отделението на 3 етаж в отделението по гинекология и например стаите не са толкова хубави, но ми направи впечатление, че баните са в малко по-добро състояние от на 5. Както и да е, после се наложи и диатермокоагулация, та тя всичко ми обясни, беше много мила, успокои ме. Всичко е наред вече, пу-пу. Та, с това и до някъде да напомня, че и след раждането е много важно да намерите едни 2-3 часа, кой да гледа бебето и да отидете на преглед.

Иначе се наложи да ме оперира др Богданова, защото бях планувано секцио заради ГД и седалищно, а др Василева беше отпуска. Терминът ми беше 19 юни, а тя от 4 до 12 юни отсъстваше. Следващия ден беше петък 13 и няма шанс да легна под ножа тогава, та вика "Добре, щом толкова държиш, ще го уредим Grinning ". И ме запозна с др Богданова. Нея също много я харесвам, обясни ми всичко: кога, как да дойда, какво да нося. В операционната пак си говорихме преди да започне, през цялото време ми даваше и информация какво се случва, защо ми прави еди какви си шевове и тн. След това всеки ден идваше в стаята ми и ме проверяваше. Понеже съм с автоимунно заболяване и имам противопоказни лекарства още в реанимацията се погрижих да знаят и да се допитат до нея дали могат да ми дават тези лекарства. Горе в отделението по същия начин. Тя винаги им е вдигала и давала информация. На 4 ден ми смени лепенката, прегледа ме пак изцяло. И после се видяхме 1 седмица след раждането (т.е. 2 дни след изписването). Това беше последния ми преглед при нея, после се върнах при др Василева. Имам 2 приятелки, които също раждаха при нея - едната с две дечица естествено раждане и двата пъти, с минимални разкъсвания. И една, тази година, със започнато нормално, преминало в секцио. Никоя няма оплаквания. Съвсем случайно докато бях бременна се заговорихме с една жена в един магазин и като казах къде ще раждам вика: "При др Богданова, нали? Дъщеря ми беше при нея и е много доволна." Тогава още не знаех, че ще съм при нея. Та надявам се тази информацията да е била полезна.

Последно за болницата: питайте и говорете с всички, аз още при следенето много си говорих с акушерките долу, после и в различните отделения. Просто подхождайте мило към жените, за съжаление и те имат недостиг на персонал. Главната акушерка за бебенцата караше 24ка, когато бях в болницата и ни помолиха тогава, ако можем тази нощ бебенцата да са при нас, защото иначе долу в отделението ще е една жена с 22 бебета, от които някои на системи. Беше така добра да ни обясни и така нататък, защото има една лоша леля дето се опитва просто да ти пробута бебето за през нощта за да не работи тя. Пуска всякакви психо атаки, от рода на "кой ще ти гледа бебето у вас, какво си мислиш, че ще правиш?!". Ама аз в нас мога имам антураж от детегледачки и да си гледа собствения за**к. Аз тогава много ревах и се оплаквах на дежурната сестра (за родилките), бях смазана исках да поспя и така нататък, та тя задейства нещата и взеха бебета на всички. Та за някои неща просто трябва и вие да сте малко нахални, но да имате подход.

# 230
Здравейте! Изчетох цялата тема (уточнявам само тази) и съм в чуденка защо не видях нито едно мнение за д-р Румен Христов? Днес бях на преглед при него в Полимед, но говорихме че изражда в Тина Киркова (бившата вече).. Моля ако някой има мнение за него, нека сподели. В 10-та седмица съм и се бях ориентирала към него, но като чета мненията ви относно болницата като цяло се уплаших даже..

п.с.: Доколкото знам той години наред е израждал там, лекар с над 20 години опит е.

# 231
Аз също се следих частно и родих там при лекар, който работи с тях само за израждане.

Общинска болница е, не е уау и не е хотел, но съм доволна от лекарите и отношението. Просто битовите условия са си за общинска болница, не може да се сравнява с частните по това.

Бях във вип стая и със сигурност ви окуражавам да си вземете и вие такава. Не искате да ви се падне в двойна стая някоя несъобразителна съквартирантка. Имам предвид, да счита че е ок и в двата часа за визитация цялата ѝ рода, кой подсмърча и кой подкашля, да виси при нея да гледа бебето. През това време вие да сте там в отчаяна нужда и вие да накърмите и да гледате своето бебе или да идете да пуснете душ защото кървите (реален случай за който знам). По-добри 120 лв на вечер няма да изхарчите, ако цените личното си пространство дори в малка степен.

Иначе самото раждане си го води съответния човек с доверения екип, не виждам какво може някой да го притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт