Домакини 86/ С пролетно вдъхновение

• 48 062
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Еми такъв! Ваш си е. Характер, емоция, темперамент...

# 601
Ма ко, стискам палците! Дано скоро има резултат, та да се успокоите всички!

Марулетка - на теб едно голямо гуш! В много тежък момент сте…

Аз съм на Елените… Утре си тръгвам за София. Хем ми родно и мило, хем това наше Черноморие, ама хич не ми допада. Като че ли на юг от Бс, по ми е на сърце.

# 602
  • при късмета
Добро утро!

Вчера не излязоха резултатите, днес до обяд. Оффффф. Повече няма какво да кажа

# 603
Всичко ще е наред ма ко
Взимам макарони, и следващите като се записвате по първо желание!

# 604
  • София/Севлиево
Вече има резултати от изпитите.Надявам се,че за Шефа са добри.Слави е освободен от изпити,само чакам някаква бележка от училище,че е завършил 7клас и с нея ще ходя да го запиша в гимназията до вкъщи (тъй ми обясниха от РИО)

# 605
  • при късмета
От резултатите по математика никак не съм доволна. Според миналогодишния бал, събира точките за първите 4 училища от избора, натам изобщо не сме гледали така, че като цяло да речем, че положението е добро. Остава да видим дали предположения и реалност ще съвпаднат

# 606
Значи Ма ко продължаваме с палците! Кога ще се знае за тазгодишния бал за училищата? Изобщо не съм наясно с тази балове и т.н. Едно време си избираш едно училище и в него се явяваш на изпит.

# 607
  • при късмета
Там е идиотията, че тазгодишните балове не се обявяват. Обявяват ги като минимални и максимални резултати за следващата година. Т.е. всяка година предварително може да се ориентираш само по миналогодишните. За нашето у-ще (едната опция е да си остане в него) ни го казаха, но и като навсякъде другаде, не е обявен официално. Знаем го защото класната, и госпожите по информатика и история са изключително ангажирани с децата. По-нисък е от миналогодишния. Обаче за другите училища, няма от къде да ги взема, освен ако не познавам някой от вътре. Както са ги определили в нашето у-ще още преди кандидатстването, така е в другите предполагам. Защо не се обявяват, за мен е повече от идиотия. Колко по-лесно щеше да е да са обявени и те и деца и родители да знаят да гърмят ли първо желание, ако има набелязано у-ще или да разчитат на останалите. Така, докато не мине първо класиране, нищо не е ясно, защото кандидатстват без да им е известен бала според който приемат в конкретното училище, за конкретната година. И всяко следващо класиране, ако на първо не се е записало детето. Абсолютна и пълна каша и не знам кому е нужна

# 608
Ели Слави не е ли с насочване?

Смърфи бала се определя от децата кандидатствали за дадена паралелка. Моите седмокласници са на екскурзия, тези които са тук си пуснаха дни от класен. Преди малко ми звъни една мама супер притеснена да не би да не може детето да кандидатства заради резултат по математика. Ами сметнах му бала и се оказа че е почти в максималния за всички паралелки и то само защото по бел има над 60 т. Успокоявам ги какво да ги правя. Друга година не съм била класна и сълзи от радост съм бърсала сега така се случи, че не са тук.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:45 от J_M_M

# 609
Леле, много сложно нещо ми звучи....

# 610
  • в сърцата на децата <3
Я ся пак - училището си определя минимален бал, който обаче е тайна, или зависи от "конкуренцията"? Второто звучи логично, първото е мега тъпо...

# 611
  • при късмета
Я ся пак - училището си определя минимален бал, който обаче е тайна, или зависи от "конкуренцията"? Второто звучи логично, първото е мега тъпо...
Просто изнасят резултати при вече записани деца, взимайки техния конкретен бал. Но предварително имат критерии, под които не можеш да се класираш. Демек определят минимума за влизане, а и двете при вече създадени паралелки и чак тогава ги изнасят. Да ,може да се каже, че е тайна, поне до кандидатстването

# 612
  • София
Ма ко, аз не съм сигурна, че това, което си написала, е така. Всъщност съм сигурна, че не е така. Може да се определи ориентировъчно бал, гледайки миналогодишния, но няма как да се знае минималния, нито максималния за което и да е училище предварително.
Вие си пишете училищата както ги иска детето. Не се ръководи от това какъв може и да е бала. Другото ще е грешка.
В какъв смисъл да гърмят първо желание?
Какъвто и баш да има, детето, се редят училищата и паралелките по това какво иска май много и не се гледа какъв бал има и за къде евентуално ще стигне. Друг тип редене ще е грешка.

# 613
  • при късмета
О да, той си е писал тоха в Банкя като първо желание и със специалността която иска. После СГХСТ и после двете в сегашното му училище. Нататък има само едно, като желание, след това всички са профилирани паралелки, не професионални.
Иначе не ти трябва минимален и максимален бал предварително, а този определен от училището предварително като минимален. За да се знае предварително, дали изобщо да кандидатстваш

# 614
  • София
Точно с последната част не съм съгласна. Не може училището да определи предварително минимален бал, абсурд е това. Това зависи от бала на, децата, които тази година искат да са в това училище. Никой не знае какъв е бала на тези деца предварително.

Общи условия

Активация на акаунт