Пролетта отново е дошла и орисва с безброй пухкави деца ! ~бебеправене 414~

• 32 181
  • 815
  •   1
Отговори
# 720
AA при следваща бременност при мен Дай боже да има, много ще ме бъде страх в предвид, че с първата беше много нисък.... Изобщо как да настоявам за терапия за задържане? 🤷‍♀️В някакви такива размисли съм.

# 721
  • Замък сред облаците
Нека се случи пък да е висок Simple Smile иначе най-лесното е да си самоназначиш, тях и без рецепта ги дават.

# 722
  • София
Напоследък ми прави впечатление, че много лекари неглижират този прогестерон. Как да настояваме, има толкова загуби заради него... 🤷♀🤦♀

Как, в аптеката казваш Циклогест, утрогестан нещо такова и ти дават. Аз изобщо не ги питам вече лекарите за някои неща, самоназначавам си, кимат и ми се подхилкват като кажа какво взимам. Поне тук в България можем още да си взимаме по някои аптеки без рецепта неща и така

# 723
fayona, бързо възстановяване!

viki, съжалявам за отрицателния тест, но пък дано да се окаже, че е било просто рано.

пълнолуние, съгласна съм с shantall - един фоликул с хубава Я може да е предостатъчен. Стискам палци!

АА, честита М! Доста време си е отнело.

Аз се чудя кога ще ми дойде след ИМБ, но заради СПКЯ не очаквам да е в близките два-три месеца. Ще питам гинеколога си дали да разчитам само на инофолик или да попия няколко месеца ОК, колкото да има някаква предвидимост на цикъла. Миналата година на морето хванахме дъждовно време първите дни и точно като се оправи времето на мен ми дойде, та ще се радвам тази година да не е пак така.

Относно клиниките - доста се чудих къде да си трансферираме останалите ембриони - Афродита, Неовитро или Надежда. В крайна сметка решихме с ММ, че ще се насочим към Надежда пък ще видим при кой репродуктивен ще се доредим там и как ще потръгнат нещата. Този месец ще задействаме процедурата по преместване.

# 724
Благодаря, 2402. Знам, че един трябва, но щеше да е добре да са 2 за по-голям шанс. И без стимулация си имам 1, та за това е тъжно Simple Smile

Jaki Аз бях при Персенска. Писала съм вече, че много се чака за записан час и отношението и е лошо. Преместих се в Неовитро при Сенкова и съм много доволна от отношението на целият екип. Много е добричка, винаги е усмихната, отделя нужното внимание и обяснява. До сега не ми се е налагало да чакам по 2-3 часа за записан час. Аз съм на инсеминации все още и не мога да дам отзив за ембриолога. Вероятно Шантал ще може да даде мнение скоро. На нея и престои пункция.

# 725
  • София
Fayona желая ти бързо възстановяване и скорошен успех, до финал

viki стискам палци да е било рано за тест Hug

Аз се записвам с цикъл. Ще продължавам да си следя овулацията с лентички. Така поне предвиждам цикъл 13-14дни след О. Иначе Ц е между 28 и 40 дни и не мога да планирам почивка, особено море.

# 726
Включвам се с новини момичета от първия преглед, има сакче, жълто тяло и другата седмица живот и здраве на нов преглед за сърце ❤ Заради зацапването ми казаха пак да пусна прогестерон и е 27 ng/ml, казаха че било добре, а на мен ми се струва нисичко.. Слагам циклогест и инжекция пролутекс, какво друго мога да направя според вас? Дуфастон дали е нужен?

# 727
  • София
аз да се включа за прогестрона - при ИБ докторката, която ме следеше тогава ми обясни, че лекарите не бързат да изписват прогестерон, точно защото може организмът да изхвърля ембриона поради лошо качество, както е написала и АА.
Гогова ми обясни, че ако се знае, че има проблем с прогестерона ще го включи след О, но при прекрасни нива няма смисъл да се утежнява организмът. Май само веднъж се изкуши да ми предпише допълнително, че имахме два фоликула и бяхме и нацелили момента и реши, че това е нашият месец.
За Неовитро - аз при друг репро не съм била, отидох при Гогова след много търсене и четене на мнения, допадна ми на първите 5 минути, така стигнах в Неовитро. Когато излезе по майчинство предпочетох Сенкова, заради повечето опит, ходила съм и при Стойчева, но някак не ми допадна толкова много. Харесвам целият екип - не само, че са винаги усмихнати, не са ми бъркали фамилията досега, че акушерката даже и бащиното име ми е запомнила. Сенкова е страхотна - обяснява, гледа по три пъти, внимателна е, което е много важно за мен, и най-вече не ни пришпориха веднага за инвитро. Мисля, че съм споделяла мнението й, че ще стане и нормално, но след като някой добър човек е решил да ни одобри и ние имаме желание да пробваме така няма да ни спира. За час съм чакала, но в извънредното време, когато ме вмъква някъде измежду часовете. Надявам се след 9месеца да пиша благодарствено писмо и на останалата част от екипа. Ембриоложката съм я разминавала само в коридора за сега. Искренно се надявам да има за какво да се чуваме през следващата седмица.
Фей, бързо възстановяване на теб.
На нечакащите да не го дочакат, на бременеешите да влизат да ни ръсят за късмет, за тези в процедури - всички палци стискам. Общо взето давайте в индианска нишка да се понасяме към отчетните, а тук да влизаме само за акъл! Да бъде!

# 728
  • Замък сред облаците
Дуфастон е 40 пъти по-слаб от циклогест. Нормално e 27ng/ml, това са ти 85nmol/l, което е чудесна стойност за бременна. Ти си ЗЕТ, нямаш жълто тяло, което да секретира, нали така? Съответно тялото ти употребява прогестерона от циклогест и пролутекс, а това което мериш в кръвта е останалото свободно серумно количество.

Включвам се с новини момичета от първия преглед, има сакче, жълто тяло и другата седмица живот и здраве на нов преглед за сърце ❤ Заради зацапването ми казаха пак да пусна прогестерон и е 27 ng/ml, казаха че било добре, а на мен ми се струва нисичко.. Слагам циклогест и инжекция пролутекс, какво друго мога да направя според вас? Дуфастон дали е нужен?

# 729
Като се включих за пръв път в темата 2019 година почти всички дето посещаваха клиника бяха в Адела, то май Калчев там работеше, ако не бъркам. Това не значи, че цяла София е ходила в Адела към този момент. Това което искам да кажа няма как да направите статистика за клиниките, ако питате по форума.

Аре давайте заглавия за по-следващата тема, нещо лятно или пък приятно Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 21:24 от Одри ♡

# 730
Дуфастон е 40 пъти по-слаб от циклогест. Нормално e 27ng/ml, това са ти 85nmol/l, което е чудесна стойност за бременна. Ти си ЗЕТ, нямаш жълто тяло, което да секретира, нали така? Съответно тялото ти употребява прогестерона от циклогест и пролутекс, а това което мериш в кръвта е останалото свободно серумно количество.

АА, точно така, ЗЕТ съм. Благодаря за обясненията, лекарите дори не ми дават такива.. Златни сте!

# 731
  • Бургас

При зет не изписват ли отново инжекции за предизвикване на ову, за да може да има жълто тяло? Аз така си мисля.

# 732
Аз имам два пъти ЗЕТ, и двата пъти без овулация. По принцип има различни подходи за ЗЕТ - може да се направи или на естествен цикъл, при който деня на трансфера се изчислява спрямо овулацията (следи се ДФ) и тогава в последствие си има жълто тяло, или се подготвя тялото с естрогенови препарати и в такъв случай не се следи ову, а се гледа кога лигавицата е достатъчно удебелена. Не съм сигурна кога се включва прогестерон при ЗЕТ на естествен цикъл, но на мен при подготвката с естроген ми назначават прогестерон от 5 дни преди трансфер, точно защото не е имало овулация, след която да почне естествено да се покачва прегестерона.

П.с. доколкото разбрах при последния трансфер, приема на естроген не изключва нарастването на доминантен фоликул, но като започне приема и на прогестерон вече няма как да настъпи овулация.

hope, чудесни новини! Да продължава всичко да е наред!

# 733
Инжекцията е за да се таймира ЗЕТ, никой не го интересува станала ли е овулация и има ли жълто тяло. Аз бях на ЕЦ, но не знам дали е имало овулация. Прогестерона са ми включили 48 часа след инжекцията.

# 734
Аз имам два пъти ЗЕТ, и двата пъти без овулация. По принцип има различни подходи за ЗЕТ - може да се направи или на естествен цикъл, при който деня на трансфера се изчислява спрямо овулацията (следи се ДФ) и тогава в последствие си има жълто тяло, или се подготвя тялото с естрогенови препарати и в такъв случай не се следи ову, а се гледа кога лигавицата е достатъчно удебелена. Не съм сигурна кога се включва прогестерон при ЗЕТ на естествен цикъл, но на мен при подготвката с естроген ми назначават прогестерон от 5 дни преди трансфер, точно защото не е имало овулация, след която да почне естествено да се покачва прегестерона.

П.с. доколкото разбрах при последния трансфер, приема на естроген не изключва нарастването на доминантен фоликул, но като започне приема и на прогестерон вече няма как да настъпи овулация.

hope, чудесни новини! Да продължава всичко да е наред!

Явно е индивидуално. Аз имах фоликули обаче бавно растяха и докторката ми даде летрозол после естрофем и сега прогестерон и имаме зет след шест дни.

Общи условия

Активация на акаунт