Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 662
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! На 38 г съм, от 1 седмица усещам как следобед оставам без сила, буквално ударена с мокър парцал за няколко часа. Дали е свързано с покачването на температурите изведнъж, други приятели също се оплакват. Колко време да изчакам за да направя някакви изследвания и какви?

Карала ли си съвсем скоро ковид? Или в момента?
Не съм се сетила да правя тест, но и костите малко ме наболяват. Ще проверя

# 541
Здравейте,
Изписан Аксеф 500 2х1 на 12 ч., който не повлиява добре е сменен с какъвто и да е Азитромицинов, но на 24 ч.
Доктора не каза, аз забравих да питам и сега не знам как да направя смяната, заради разликата в часовите интервали, защото сутринта съм пила един Аксеф.
Да пия ли след 12 ч Азитромицин или трябва да изчакам до утре сутрин като са минали 24 ч от последния Аксеф?

# 542
Попитах, защото при толкова болести на лакътя точно шипове ме озадачиха, но си е имал генезис проблемът. Пробвайте безвредни неща за мазане - тендивал, поморийска луга,румалая, фиброзинол... Искат време шиповете, дано поне плацебо ефектът от някое мазило помогне на момчето. При мен наистина имат ефект.

# 543
Здравейте,
Изписан Аксеф 500 2х1 на 12 ч., който не повлиява добре е сменен с какъвто и да е Азитромицинов, но на 24 ч.
Доктора не каза, аз забравих да питам и сега не знам как да направя смяната, заради разликата в часовите интервали, защото сутринта съм пила един Аксеф.
Да пия ли след 12 ч Азитромицин или трябва да изчакам до утре сутрин като са минали 24 ч от последния Аксеф?
Зависи от милиграмите на Азитромицина на какъв интервал ще се пият.То дефакто е едно и също и има вероятност също да не го понесете.

# 544
Не е едно и също. Различни групи АБ са.
Според мен след 12 часа пий първия Азитромицин, после на 24.

# 545
Моля да споделите нещо за облекчаване на болка от шипове в лакътна става.
На мен за шипове ми изписаха Мовалис по едно на ден за една седмица, и Милгама Н по две-три на ден за 3-4 седмици. Оттогава използвам тази схема при ставни проблеми и ми помага винаги.

# 546
2 въпроса
безкофеиново нескафе вредно ли е?
ползвате ли хапчета след срока им на годност, ясно че зависи какви са и, че ако има възможност не бихме ги предпочели
имам подръка ериус със срок 2019, изпих едно, заради слънчева алергия. да очаквам ли да не ми подейства изобщо? не очаквам вреда със сигурност

# 547
1. Доколкото съм чела, самата технология е вредна. Но аз пия кафе заради ободрителния ефект и безкофеиново не ползвам.
2. Действат си и след срока. Аз имам с доста изтекъл срок и си ги ползвам при нужда.

# 548
Много обичам вкуса на кафе. Доскоро пиех по две на ден, предимно нескафе но имам периоди с голям психологическият стрес и дистрес, и вечер не мога да спя, което е странно, защото, когато съм вкъщи и пия нормално нес кафе след обяд веднага запивам, но вечер се усещам, че нервната ми система е превъзбудена.

# 549
Зная, че до шест месеца, със сигурност им няма нищо. И аз си държа един Ериус с годност до края на 2022г за всеки случай.

# 550
Кафето и аз съм го ограничила до обяд, по-късно не, точно заради съня. Че аз и без това съм сова и ако пия кафе следобед, трябва да броя звездите после.

# 551
2 въпроса
безкофеиново нескафе вредно ли е?
ползвате ли хапчета след срока им на годност, ясно че зависи какви са и, че ако има възможност не бихме ги предпочели
имам подръка ериус със срок 2019, изпих едно, заради слънчева алергия. да очаквам ли да не ми подейства изобщо? не очаквам вреда със сигурност

Пия кофеиново кафе, по 3 на ден, затова за безкофеиновото няма мнение.
За лекарствата съм чувала от лекар, че до 5 години след срока могат да се пият, посочените срокове са ориентировъчни. Ще имат евентуално по-слабо действие, но няма да са вредни. Вероятно зависи и от вида на лекраствата.

# 552
Вредни след срока - едва ли, то не е мляко да се вкисне. Но чак години след изтичане поне аз не бих разчитала да ми свършат работа. Може и да свършат, а може и да не. Ами ако е нещо дето не може да чака ей така да видя става ли хапчето? Или ако не подейства, купя ново и го взема, аз реално не знам каква доза съм взела пък... Може да е останало достатъчно че заедно с новото да предобря вече.
Виж за няколко месеца изобщо не го правя на въпрос. Той целият срок е години, не се изменя разко съставът понеже е настъпила еди коя си дата.

# 553
Потя се много по лицето. Като казвам много - качат ли се температурите над 15-20 градуса, по лицето ми тръгват реки. Щитовидната е наред, наскоро се изследвах за ИР и диабет - не е това. Към какъв лекар да се обърна? Според личната било ген (баща ми е същият), но не издържам, пречи много на социалния ми живот.  И по тялото се потя, но много по-умерено. Идеи?

# 554
Хм, колежка която се оплакваше от потене по главата го свърза като симптом с нисък витамин Д и действително се оказа с много голям дефицит като се изследва. Стрелям в тъмното, разбира се, но пак си струва да се провери ако не е проверяван.

Общи условия

Активация на акаунт