Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 664
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Знаете ли дали Аулин има ефект като аспирин да разрежда кръвта ?

# 526
  • Стара Загора
Знаете ли дали Аулин има ефект като аспирин да разрежда кръвта ?
Няма такова действие!

# 527
Здравейте! За установяване на непоносимост към глутен, преди около 2 години гастроентеролог ни насочи да направим антиглиадинови антитела IgG и IgA. IgG беше повишен доста и препоръката беше безглутенова диета. Правим и контролни изследвания периодично като винаги изследваме и двата вида антитела. Сега отново направихме изследване, но в друга лаборатория и там "правеха" само IgA /което ме учуди/. Въпросът ми е и двата вида ли трябва да се правят задължително или единия е по-важен и показателен?
Дали не е индивидуално кой е "по-важен" (този вид, който е повишен)?

Аз имам симптоми, но и двете са отрицателни, общия IgG - нисък. Сега правих някакъв "панел" за IgE, който включва пшеница, ръж, ечемик и овес и точно там беше отрицателен, а общия IgE е повишен?!

Но май никой не е запознат с този тип изследвания...

# 528
Здравейте! На 38 г съм, от 1 седмица усещам как следобед оставам без сила, буквално ударена с мокър парцал за няколко часа. Дали е свързано с покачването на температурите изведнъж, други приятели също се оплакват. Колко време да изчакам за да направя някакви изследвания и какви?

# 529
Здравейте! За установяване на непоносимост към глутен, преди около 2 години гастроентеролог ни насочи да направим антиглиадинови антитела IgG и IgA. IgG беше повишен доста и препоръката беше безглутенова диета. Правим и контролни изследвания периодично като винаги изследваме и двата вида антитела. Сега отново направихме изследване, но в друга лаборатория и там "правеха" само IgA /което ме учуди/. Въпросът ми е и двата вида ли трябва да се правят задължително или единия е по-важен и показателен?

Аз имам симптоми, но и двете са отрицателни, общия IgG - нисък. Сега правих някакъв "панел" за IgE, който включва пшеница, ръж, ечемик и овес и точно там беше отрицателен, а общия IgE е повишен?!

По случайност, Лили, да ти пиша и тук, може да ти е полезно.
Дъщеря ми е с всички симптоми на непоносимост към глутен и млечни без това да се " хваща" от изследванията.
Но тя си знае и не ги консумира.

# 530
  • Пловдив
Здравейте! На 38 г съм, от 1 седмица усещам как следобед оставам без сила, буквално ударена с мокър парцал за няколко часа. Дали е свързано с покачването на температурите изведнъж, други приятели също се оплакват. Колко време да изчакам за да направя някакви изследвания и какви?

Карала ли си съвсем скоро ковид? Или в момента?

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 23:28 от marzeliva

# 531
Виж си и кръвната захар.

# 532
Скрит текст:

По случайност, Лили, да ти пиша и тук, може да ти е полезно.
Дъщеря ми е с всички симптоми на непоносимост към глутен и млечни без това да се " хваща" от изследванията.
Но тя си знае и не ги консумира.
Трябва ми да изясня нещата и проблемите, които са възникнали, за пред репродуктивни специалисти, смятам че имат връзка. Пратих изследването на имунолог, нищо не каза за повишения общ IgE, някои инхалаторни били положителни, но слабо, което отговаря на други симптоми, но при хранителните всичко е отрицателно, а чревните проблеми са тежки и постоянни. А доколкото знам за IgE изследванията са най-точни, освен това на него явно нямам дефицит, за разлика от другите изследвани. Не съм задавала повече въпроси, защото още на прегледа ме претупа, разказва как дъщеря й имала някакви проблеми и даже на нея не можела да помогне. Хормоналните проблеми не са в нейната област, за нея нямало връзка. Все с нещо трябва да имат връзка, аз други оплаквания (проблеми), освен тези, нямам.
Ако желаете, може да споделите (на ЛС примерно) какви изследвания са ви предлагали и какви специалисти ги интерпретират.

Кръвното налягане - може да пада.

# 533
Ако питането е към мен, за съжаление нищо конкретно не мога да споделя за специалистите. Аз с изследванията не съм много в час, в смисъл не съм се задълбочавала кой показател какво значи, просто защото винаги й казват нямаш алергия, не би следвало да имаш проблеми.
Тя вече е голяма и ходи сама по лекари няколко пъти, точно заради чревни проблеми, единствено са и казали СРДЧ.

Аз нямам непоносимост към глутен и нямам конкретна алергия НО имам редовно краткотрайни реакции - сърбеж, зачервяване на най-различни неща. Било то домати с нитрати, някои козметики и прочие.

# 534
Явно и дъщеря Ви е попаднала на незаинтересовани "специалисти"... Последните ми прегледи (имунолог и гинеколог) протекоха като разговор, който можех да проведа и с неспециалист. Как медицината не можела да отговори на всички въпроси, някакви общи приказки, лични истории и истории на други пациенти. Въпросът е, че моя проблем остава и рано или късно трябва да го разреша.

# 535
Явно и дъщеря Ви е попаднала на незаинтересовани "специалисти"... Последните ми прегледи (имунолог и гинеколог) протекоха като разговор, който можех да проведа и с неспециалист. Как медицината не можела да отговори на всички въпроси, някакви общи приказки, лични истории и истории на други пациенти. Въпросът е, че моя проблем остава и рано или късно трябва да го разреша.
не съм казала и не мисля, че са неспециалисти. Последната лекарка от Свети Иван Рилски беше много е емпатична и й е назначила доста изследвания.

# 536
И все пак диагноза (обяснение на симптомите) има ли?

# 537
Моля да споделите нещо за облекчаване на болка от шипове в лакътна става.

# 538
Доказани ли са с рентгенова снимка?

# 539
Доказани ли са с рентгенова снимка?
Да, правихме снимка и лекар потвърди, че са в следствие на стара травма, става въпрос за младеж на 22г, вече месец мястото е подуто и болезнено и движенията на ръката  са ограничени, не му изписа нищо за болката, казал да свиква до като се намести ще боли.

Общи условия

Активация на акаунт