💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 106

• 42 972
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Привет, дружки HugFlowers Hibiscus

Да се обадя набързо - да не си мислите, че съм ви изоставила Wink Напоследък нямам време да се включвам, но опитвам поне да намирам време да ви чета. Много ви благодаря за прекрасните анализи, разнообразната информация и всички красоти Heart Eyes Докато ви четох, много мисли ми се появиха в главата, но вие повечето сте ги обсъдили, така че няма да повтарям Simple Smile. А и сериалът не тръгна в посока, която ми допада, така че по-добре да замълча и да се скрия в ъгъла Wink

И аз гледах епизода на пресекулки, така че нямам цялостно впечатление и ще изчакам превода.

Не мога да не спомена няколко неща, обаче:

Аслан и Джихан: двамата братя, в чиито отношения, подкрепа и взаимна обич вярвам отначало (много съм доволна, че тук не ме разочарова Хакан Бономо)!
https://twitter.com/KivoGreekFan/status/1658788239958745092

Красиво започнахме...

Но трябва да си призная, че (не се сърдете), не ми се искат романтични сцени в момента - жестокостта ми дойде малко много и не ми се струва реално. Може би затова ни "захраниха" толкова бързо с романтика - за да могат да си развиват спокойно останалите линии (това прозвуча саркастично, извинявам се). Но прекалено много станаха убийствата (както и тяхното нормализиране)! Замислих се, че един от най-невинните герои дотук всъщност е Айсел и точно тя пострада! Дано да е жива - тя и децата, защото ще ми е много трудно да продължа да гледам, ако не е!

За да завърша с една красота: първия ми сериал с Киво и първия ми турски сериал изобщо - все още един от най-любимите ми (въпреки че ми се скъса сърцето накрая и за две седмици не бях на себе си!).

Извинявам се за минорния пост!

Прекрасен ден!

# 571
Късен привет!
Току що изгледах епизода. На спокойствие, без реклами. Бях заета по време на излъчването.
Серията много ми хареса.
И на мен не ми се гледат бедели, кесапи и прочие, но ги има в 99% от турските сериали и не само. А техните сценаристи режат до кокал - посягат на най-скъпото! Всеизвестна практика. Та...не се учудвам, че ще умъртвят някой близък. Не се притесняват да го причиняват и на деца-герои. На мен епизодът ми хареса като цяло - чувства на героите, игра, начин на заснимане. Следя историята, но не се задълбочавам зверски в нещата. Просто тези два часа и нещо се откъсвам от всичко. Не очаквам нещо изключително, все пак е турски сериал, а само - достатъчно, за да го следя. Но има върху какво човек да разсъждава. За греховете на бащи и на хора още по-назад в рода, които се изкупуват от деца и т.н. Много сериозна тема се поставя в сериала и за майката, отгледала две деца - родно и осиновено. Бащата, който поверява синовете си на Хюлия...
Бабата е много интересен образ. Веднъж е като черна радиоточка, друг път като Нострадамус, трети път - говори от името на нечий Аз, на някой от героите. Много сигнали се дадоха на Аслан от Джихан и бръщолевенето на Сехер - кой син, кой внук, кой пази семейството, на кого е поверено. Позамисли се Аслан, но къде ти....Ако той е осиновения син ще се разместят още пластове. Тъжна работа. Кашата е голяма. Както казва Девин - положението е чок зор и изборите, които трябва да направи са трудни. Или, или.
Ако трябва да озаглавя този епизод с една дума, то моята е ИЗБОР.

Благодаря ви за всичко споделено! Heart

# 572
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Днес и утре ще са ми много натоварени дни, особено утре, но Семейството се е "загнездило" в съзнанието ми и трябва да пиша.
Ани, въобще не звучиш саркастично и аз си помислих същото. Романтиката в началото лека полека отстъпи, но и сериала беше така представен, така че очаквах такова развитие в един момент.
Лично на мен много ми харесва как Хакан Бономо развива образите. Разбира се, че са поставени в ситуация извън стандартната, но героите не са черни или бели, а противоречиви личности.
Обичам една сентенция " за да опознаеш един човек не е нужно време, а ситуация".
Реално погледнато не е ли и така в живота, за едни твоите постъпки да са добри, но в същото време да навредиш на друг.
Който и герой да вземем от сериала има някакво оправдание защо постъпва по един или друг начин.
Вчера този кръг,като че ли завърши с Хюлия. Най - после наистина прояви човещина. В началото, когато Девин повръщаше дори и гласа и звучеше по друг начин. Припомни си каква е била и тя. Помните ли сцената в първи епизод мисля, че беше, когато и Аслан я попита къде е това момиче от снимката.  За пръв път усетих да проявява искрени майчински чувства.
Може би остана бащата на Девин и Ямур да разберем защо е толкова лош човек.
Отлично представяне и на всички терзания на Девин от Серенай.
Цялото й същество говори, че трябва да се махне от там, но любов й е достатъчно силна, за да я задържи, както и едно писмо. Тя го прочете, Аслан предаде съдържанието на Джихан. Развитието на събитията ако се случат според спойлерите, които ни дадоха, може да вървят към излизане на Аслан като глава на семейството, а Джихан да поеме тъмната страна и така да го спаси.

А за това кога е забременяла евентуално Девин, мисля че става въпрос за тази сутрин

Тогава Аслан каза на Девин, че от една седмица тяхната къща е станала много тъжна и той я гушна и се отправиха към къщата. Беше си откровен намек какво ще се случва.

Майдрийм, напълно съм съгласна, че този епизод може да се нарече ИЗБОР.

Къванч не отказа на нито едно дете на снимачната площадка.

Как само го гледа този сладур 😍

Лека, до утре късно вечерта 🤗🤗🤗

# 573
Привет, дружки! Най - после приключих с превода Smile Кой ли не ме прекъсва днес, ама се заинатих и си свърших работата Stuck Out Tongue Closed Eyes Много хубави коментари сте споделили, момичета. Съгласна съм с всяка една от вас. Аничка Heart Eyes съжалявам за минорното ти настроение, но какво можем да очакваме от сериал за мафията ? Аз си знаех, че ще е тежко и ми харесва всичко до тук. Единствено това, което казах и снощи - защо Аслан не ги повика бързо да се махнат от колата, а седеше и гледаше Thinking Явно е , че някой трябва да заплати цената за убийството на сина на Корузаде и за съжаление май ще е Айсел ... а и се страхувам, че няма да е само тя Cry Много голяма грешка допусна Хюлия, а и Девин затова, че я послуша да не казва на Аслан. Както казва Мирето, това да им е кусура. Но, ще обсъждаме след превода,  ще ви хареса повече серията, гаранция.
Ох, само като чух саундтрака на КСШ, веднага ми се пригледа отново, много ми е любим! Чак им завидях на италианките Stuck Out Tongue Winking Eye
За лека нощ ви поствам една от най -любимите ми снимки на ашкъма ни Heart

Добро да е утрото ви, дружки! Hug

Редактирах си поста, за да ви поднеса сутрешното кафенце, но и да ви споделя коментара на Анна Сирмо за 11 серия, много ми хареса, за мен важи същото, всяка следваща серия ми е по-добра от предишната Hands Clap
Цитат
СПОЙЛЕР МИСЛИ ЗА ЕПИЗОД 11
Aile епизод 11 може да е любимият ми епизод досега ... Това никога не ми се е случвало преди в dizi ... че продължава да се натрупва и да става все по-добър с напредването на епизодите ... постоянно по-силен. Така че, ако се върна следващата седмица, за да кажа, че епизод 12 е любимият ми епизод досега, не ме обвинявайте хахахаха
Мисли за героите
Девин: Девин в 10 беше показан видеоклип на инструктирано от Хюля убийство. 11 беше ключов епизод за Девин, която най-накрая трябваше да вземе решение – остава ли или си отива? Девин беше много объркана и нерешителна през последните няколко епизода, борейки се с вътрешните си демони (които е тя като индивид), но също така се разпадаше под натиска и стреса от живота в такава среда и се опитваше (и често се проваляше) да запази ниво на нормалност . На 11 почувствах, че за първи път Девин напълно прие реалността да бъде Сойкан и съзнателно реши да извърви този път с Аслан - както тя посочи в епизода, или ще си тръгна сега завинаги, или ще остана тук завинаги. Борбите и приемането на Девин бяха идеално изобразени, според мен, от Сереней.
Джихан: О, Джихан - за първи път в този епизод имаше лъч надежда в живота му. Той прегърна бащинството и (докато все още беше в депресия) най-накрая усети, че има шанс за щастие. Което всички знаем, че ще бъде краткотрайно (предвид резултата от експлозията в края ... каква трагична цифра ...
Джихан и Аслан: Абсолютно харесах техните сцени и обичам как връзката им се разрасна ... Те имат естествена химия и техните сцени са истинско удоволствие за гледане .. независимо дали са хумористични (сцена с целувка на ръката в хола) или дълбоко трогателни (кола сцена). Можех да гледам взаимните им сцени завинаги. Въпреки че се притеснявам, че връзката им (поне временно) ще бъде прекъсната след 11 - както поради житейските обстоятелства на Джихан след 11, така и когато разберат кой е осиновен и кого е избрала Хуля.... каквото и да се случи, но знам, че тези двама ще имат невероятна връзка до края на шоуто ... и имам чувството (това е просто усещане), че Джихан ще спаси живота на Аслан за сметка на неговия (може и да греша тук, разбира се).
Hulya – този епизод ни даде някаква предистория, която хуманизира както Hulya, така и Ibo. И това беше страхотно IMO. Независимо колко грешки е направила Хулия, независимо колко неприемливо е било поведението й, отчуждавайки цялото й семейство, ние знаем, че тя направи това, което направи, най-вече, за да защити семейството си. И знаем, че когато влезе в семейството, тя също се бореше. Но всички знаем каква е линията на това шоу. Aile, място, където всяко зло се прави с добри намерения... Мисля, че ще продължи да се фокусира върху Hulya в епизод 12, тъй като вярвам, че ще разберем повече за нейния избор (защото повярвайте ми, тя ще трябва да направи избор в 12) и вярвам, че ще гледаме и предистория...
Кой е осиновеният син - нямам представа... през целия епизод получаваме противоречиви улики... някои, които ни карат да вярваме, че това е Аслан, и други, които ни карат да вярваме, че това е Джихан. До края на сезона ще знаем със сигурност ......... като се има предвид, че осиновеният син не е бил нежелано дете от семейството си, а е бил осиновен само защото родителите му са били убити ... е, това ще предизвика много хаос и ще разкрие допълнителни сюжетни линии и усложнения за сезон 2 през септември
Ягмур - тя може да е по-линейният герой, тъй като знаем точно как се чувства и защо, тя е по-прозрачна. Което ми напомня, може ли някой да убие родителите на Девин и Ягмур? или поне да ги затворят някъде? Наистина не мога да ги понасям... те са... невъзможни
Илиас - той е страшен враг и също много добър актьор, чудесен за този тип роли. Неговата сцена на конфронтация с Аслан беше пълна с напрежение (може би малко по-малко от сцената на обяда в 10, която беше гризане на нокти), но ние знаем, че Илиас мисли сериозно и няма да го пусне, докато всички не са мъртви... Аз не съм сигурен съм, че сюжетът на Илиас ще се играе и в s2, имам чувството, че ще приключи този сезон, но това е само усещане - няма спойлер, който да показва това
Аслан и Девин – техните взаимни сцени са толкова естествени и убедителни. този епизод беше толкова важен за тях поради причините, подчертани по-горе, и след 11 се чувствам толкова уверена в тяхната любов. Те искрено, дълбоко се обичат. чувствам, че има надежда за тях, въпреки че не си правя илюзии, че няма да има големи неуспехи и нови раздяли... но съм много обнадеждена. сцената им в началото на епизода беше сърцераздирателна... иска ми се да продължи няколко минути по-дълго, но в същото време бяха предадени всички правилни чувства. В 11 ние също видяхме как показват пълна прозрачност и честност един към друг ... не бяха носени маски ... и разбира се имат нужда от това, за да се развие всяка връзка
Аслан - о, Аслан, актьорската игра отново от Kivanc беше звездна навсякъде. кои сцени изобщо да спомена? завръщането му в резиденцията Сойкан? взаимодействието му с Девин в тяхната спалня? HI взаимодействие с брат му в колата? Конфронтацията с Илиас? След 10 се притеснявах, че Аслан ще се изключи напълно и ще стане студен палач. Не видях това в 11, видях уязвимост, съжаление и почувствах надежда, че има шанс за Аслан (въпреки че той може още да не вижда това за себе си). Тази сцена в колата на Джихан наистина беше красива и емоционална за мен... малко беше казано, но толкова много беше предадено
Не мога да виня този епизод, нямаше нищо, което бих променила, това е 10 от 10 за мен.

Имайте хубав ден! Hug

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:56 от queen_fenka

# 574
Фенче, да знаеш, че си махам снощния лайк, за да мога да го сложа днес отново след редакцията. Абсолютно съм съгласна с цитираното и с това, че всеки следващ епизод става все по-добър.
Въпреки че този тип сериали избягвам по всякакъв начин, този ме държи пред екрана, освен с уникалната актьорска игра, но и с логиката в сценария.
До момента нямам забележка за нищо. Това не ми се е случвало. Вадят моменти от миналото, които дават яснота, за случващото се в момента. Всеки герой си е на място, всяко събитие има логично развитие. Няма дупки, няма сюжетни линии, които да оставят да висят в нищото, всеки герой е завършен, не стоят като статисти, за да запълват пространството.
Много ми хареса изречението, че са дали моменти от миналото, които са "хуманизирали" Ибо и Хюлия. (знам, че е от преводача, но точно това се случи, дадоха им малко човещина в иначе безчувствените и безсърдечни образи)
Иначе в сцената, в която като в иднийски филм стояха и гледаха, за мен е супер логична, защото  ние знаехме, че там има бомба, но на Аслан все пак му трябваше някакво време, за да навърже последователността на събитията. Ако не му бяха спестили информацията....
Но все пак Семейството е място, където всяко зло се прави с добри намерения.

# 575
Привет, момичета Hug

Благодаря ви за коментарите и споделеното! Flowers Tulip
Ще се върна да прочета, като си приключа оставащите минути от превода.
Ани Kissing Heart, липсваше ми, но предполагах, че някои неща не ти допадат.
мафиотската линия завладя сюжета и измести любовната, която гледахме в началото.
И все  пак жанрът ни  е такъв и както знаем турските сценаристи са кръвожадни.
Скрит текст:
я колко жестокост и убийства имаше в Чукур, но ти е любим Wink

Цитат
Замислих се, че един от най-невинните герои дотук всъщност е Айсел и точно тя пострада! Дано да е жива - тя и децата, защото ще ми е много трудно да продължа да гледам, ако не е!
Айсел ми беше неприятна персона в началото, сега ми е безразлична.
нейния образ е свързан с този на Джихан и евентуалното му развитие, ако загуби бъдещото си дете./предполагам, че тя ще умре при взрива/
Това, което най-много ме вълнува е как ще завърши историята на Аслан и Девин, какви метаморфози ще претърпят. Broken HeartHeart

Фенче Kissing Heart, благодаря за коментара на Анна!!/и него ще прочета после/
Да видим как италианската публика ще приеме КСШ от 9 юни!

готино клипче с Девин Sunglasses
https://twitter.com/liviidmaam/status/1658771644104556546
още едно, от 11 еп.
https://twitter.com/deepbalis/status/1658793708270002176

Blush

може днес да ни пуснат фраг.....

в ТТ негодуват, че сцените с АсДев са много малко- последната серия, само 9 мин.
сцената с опита за самоубийство на Ямур била 7.

сравнение с останалите серии
Скрит текст:

хубав ден!!

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 14:18 от Airra

# 576
Здравейте, момичета!
Благодаря за интересните коментари! Green Heart
Ани Hug, радвам се, че си се обадила „набързо“, прави го винаги, когато ти идва отвътре.

Вярно е, че картината се промени, но не сме се отклонили от това, което ни обещаха в началото. Няма как да разкажат защо Джихан е вървял с бащата, а Аслан е възпитан като нарцисист, ако не разкажат началото на историята на семейство Сойкан. Тази история започнаха да разказват.
Първото убийство на Аслан се предхожда от първото или едно от първите на Юсуф: между двете – 40 години. Първо помислих, че 40 означава „много“, но податки от други моменти говорят, че става дума за преди 40 години. (Юсуф е роден 1957 г. и умира 2018, оттогава са минали 5 години; Хюлия си е тръгнала от Ибо преди 40 години – когато заради това, че Юсуф е стрелял и срещу жени, тя е избрала него – всичко говори, че сцената на убийството е преди сватбата на Хюлия и Юсуф; не знаем каква е точно разликата между Джихан и Аслан, но на 40 години – на толкова трябва да е сега това дете, е по-вероятно да е Джихан, той е по-големият и първото дете в семейството. За мен не буди съмнение, че това е историята на Джихан и неговото семейство.)

Жестоката история, в която е унищожено едно младо семейство, предхожда брака на Хюлия и Юсуф. Историята трябва да бъде доразказана: какви са били отношенията между Ибо – Хюлия – Юсуф, как Хюлия прави избора си; Хюлия е помогнала за раждането, но как е станала майка на детето – по свое желание или е била притисната с нещо; Иляс е бил свидетел на двете убийства, имало ли е някакъв натиск от негова или от страна на неговото семейство за брака и за приемането на детето в семейството на Юсуф; плесницата от Юсуф в първата брачна нощ; отношението на свекървата; по-нататък отношението към Джихан – всички тези елементи как се отнасят към историята с убийството.

Детето, което влиза по този начин в семейство Сойкан, какво е: осиновено, приемно или…? Новият му баща е убил майката и бащата на детето, а после го приема като свой син. Пред очите на новата майка убиват биологичната му майка. Това е ужасавящ край за унищоженото семейство и още по-ужасяващо начало за новото семейство на Хюлия и Юсуф. Това начало се е отразило върху цялото семейство като се започне още с деформации в психиката на майката и бащата, а нататък и на децата. Те не знаят и досега историята, но Джихан изговори пред Девин усещанията си за далечната майка, майката, която не го обича. А отделно сигурно е кошмарно какво е чувствала Хюлия като майка да има за първо дете дете с такава история.
След тази история мисля, че Юсуф е държал Джихан до себе си, защото винаги е усещал лошата си съвест, опитвал се е да компенсира началото, но това не е могло да стане.
Отговорът, който Хюлия даде на Иляс, всъщност повтаря началото на семейната им история, когато тя е приела Джихан като родно дете и обещанието към Юсуф преди смъртта му. Във времето обаче Хюлия не е могла докрай да се справи с тази история: държала е детето на разстояние, а след смъртта на Юсуф го е отдалечила от семейството още повече.

Сцената с Юсуф и Хюлия обяснява защо той не е оставил предсмъртно писмо за нея: той и е казал всичко: най-важното за него са били двамата сина, особено Джихан. На Джихан е оставил най-подробното писмо. След историята с двете убийства виждам и още едно обяснение за самойубийството на Юсуф. Причина са неговите мръсни ръце. Но особено омърсените с това първо убийство в кариерата на младия мафиот: то е белязало целия му живот и смъртта му. Тук коментирахме защо Юсуф се е застрелял в присъствието на Джихан? Ако се върне лентата назад преди 40 години, тогава младият Юсуф е застрелял бащата и после майката, а сега роденият тогава син, когато се събуди и когато някога разбере историята си, ще види на мястото на убитите си родители „животното“ Юсуф, което се е самозастреляло. Юсуф е искал да се постави на мястото на двете си жертви и това да види с очите си техният син.

Ще видим как тази кошмарна история ще промени балансите в семейството 40 години по-късно. Все още не знаем какво пише в писмото до Ибо, който не използва пистолета си тогава, но продължава да напира към Хюлия и мястото на Юсуф в семейството. Джихан и Аслан не знаят какво пише в писмото на другия, а в тези писма също се отразява началната история с убийството на семейството на Джихан.
Появата на Девин в семейството, а също на нейното семейство, войната следствие от кръвното отмъщение, разкриването на тайната от началото на семейната история на Хюлия и Юсуф, чистенето на бизнеса – много фактори, които постоянно променят баланса в семейство Сойкан.

Началото
https://www.youtube.com/watch?v=NdFGv5hy0_M
Осъзнаването, когато е късно и не можеш да върнеш времето назад.
https://twitter.com/i/status/1658571260299825185

Съмнявам се, че Аслан би седнал на това място,
ако знаеше историята, която беше разказана в последния еп.

Изпитвам съжаление към всички. Злодеят Юсуф, който убива тези красиви млади хора и оставя едно нещастно само дете, дава му семейство, но заедно с това започва да разрушава своето собствено, накрая пък ми е жал за Юсуф...Сега ще страдат Джихан, Аслан и всички, които разберат историята. И защо става всичко това?

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 19:57 от vanja@

# 577
Благи, Айре Heart Eyes благодаря ви за споделеното! Kiss
Благи, и на мен много ми допадна този коментар, заради това исках да го споделя с вас. Много ми хареса и това за убийството на родителите на Девин и Ямур, и аз не ги понасям Smile
И си права, че Аслан не знаеше, аз не съм гледала все още цялата серия спокойно, та ще видя как ще е, на онлайна ми се видя доста мудно Thinking
Цитат
Иначе в сцената, в която като в иднийски филм стояха и гледаха, за мен е супер логична, защото  ние знаехме, че там има бомба, но на Аслан все пак му трябваше някакво време, за да навърже последователността на събитията. Ако не му бяха спестили информацията....
Ех, ако не му я бяха спестили, нямаше да се случи нищо от това, а във войната с Корузаде все някоя жертва ще се даде, няма как да минат по тънката лайсна, но само да не са децата ... То пак добре, че онзи Сипси се обади, че щяха да заминат и Хюлия и Аслан и Девин ... За Айсел какво да кажа ... в първия момент, когато видях снимката, на която са се хванали за ръка с Джихан ми стана смешно да ви кажа честно. Защото тези двамата нямат чувства един към друг, заради детето ли ще се правят на щастливо семейство ? Айсел все още ми се струва, че единствената и мечта е да влезе в сем. Сойкан (само ако знае какво иска ) но, може би детето я промени, знам ли ? Всеки има право на втори шанс, но дали ще и го дадат се съмнявам много, не случайно я дадоха най - близо до бомбата. Жал ми е и за нея, но най-вече за Джихан, наистина, това беше неговия шанс да поиска да живее и да остави следа в този свят.
Не зная защо почти всички говорите за две деца ? На масата Джихан не каза, че ще са две бебетата ? Thinking
Айре Heart Eyes и на мен ми се иска да ги гледаме по - дълго АсДев, защото са прелестни заедно, но трябва да приемем, че това е сериал не за тях, а за цялото Семейство. Може да са им отделили малко време, но пък какви невероятни сцени показаха ... толкова ми беше мъчно за Девин ... а и за Аслан ... той си мисли, че е станал Юсуф Сойкан, но това не е вярно, Аслан не стреля в невинната жена на адвоката, нали ? Можеха да накарат адвоката да подпише договора и да се отърват и от двамата, но избра да им даде паспорти, пари и да ги изпрати да живеят извън страната в безопасност. Показаха ясно и това колко се обичат двамата. Изобщо в тази серия ми беше тъжно за много от героите - на първо място за Аслан и Девин, после за Ямур, която се чувства като последната отрепка на земята, незаслужаваща някой да я обича, Джейлан, та дори и за Иляс, страшно е да загубиш дете, какъвто и да си. Хюлия така и не успя да ме трогне особено, макар да очаквах, че няма да избере нито един от двамата. Още не мога да възприема това, че е избрала Юсуф, защото е убил невинната жена заради Семейството Thinking Не разбрах и дали тогава е била с някой от двамата, за да направи този избор, нещо не ми се връзва. Джихан и Лейла са по - големи от Аслан, дори и той да е осиновеното дете, в което не вярвам, значи вече са били женени с Юсуф и с две деца, тогава за какъв избор между братята говорим ? Thinking Надявам се да се разбере. Но, за първи път от началото на сериала видях някакви по-различни чувства от гняв и омраза в очите и, докато галеше снимките на двете деца. Да видим дали наистина в 12 серия няма да и се наложи все пак да направи избор. Докато двамата с Ибо правят неща зад гърба на Аслан, не виждам как ще се справят с Иляс.
За пореден път ме подразни този Илкай, много му е лесно на него да дава съвети отстрани! Добре, че Девин прочете писмото и си даде сметка за някои неща ... Страшно се радвам, че Аслан и Джихан отново са истински братя Heart И в цялата драма имаше отново забавни моменти, когато Сехер попита Лейла защо Хава яде заедно с тях на масата, гледайки Хюлия, а особено това с целуването на ръка, паднах от смях на тази сцена , много готино го изиграха Къванч и Неджат Smile
Ванче, много ми хареса написаното от теб, благодаря ти! Kiss
Hands Plus1
Цитат
Вярно е, че картината се промени, но не сме се отклонили от това, което ни обещаха в началото. Няма как да разкажат защо Джихан е вървял с бащата, а Аслан е възпитан като нарцисист, ако не разкажат началото на историята на семейство Сойкан. Тази история започнаха да разказват.
Цитат
Съмнявам се, че Аслан би седнал на това място,
ако знаеше историята, която беше разказана в последния еп.
Много любими снимки Heart

Много готини снимки! Heart

Цитат
В своя Instagram младият актьор Emir Kaymakchi-emirrymrc написа под снимката: „Епизод 11 „СЕМЕЙСТВО“ Беше голяма радост и чест да пресъздам детството на героя на Къванч Татлъту в епизода и да бъда на една снимачна площадка с него“
До после!

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 19:03 от queen_fenka

# 578
Новият фрагман. Тежка серия ни очаква. Явно Хюлия все пак ще направи избор. Джихан страда много
https://www.youtube.com/watch?v=8otDxaIz-Lc

Грубо преведено-Хюлия казва, че за първи път в живота си не знае какво да прави. Ибо й казва, че колкото и да е тежко, трябва да вземе решение и това да е доведеното дете иначе войната ще продължи . Девин казва на Хюлия, че освен майка на 4 деца е и майка на всичкото зло и тя има едно желание да не стане майка като нея. Не претендирам за достоверност Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 20:22 от Бл@гуна

# 579
Привет, мъдри момичета Heart Eyes

Майдрийм Hug, искам да ти кажа, че от доста време намирам в постовете ти неща, които са много близо до моето усещане за филма Simple Smile Да, има много върху какво човек да разсъждава! И игра, и диалози, и отношения, и психология, и символи, и цветове, и операторска работа... Ще се опитам и аз "да не се задълбочавам зверски", но от доста сериали съм се отказала (не само турски), когато страдат деца... Или бременни жени... Ще опитам!

И на мен не ми се гледат бедели, кесапи и прочие, но ги има в 99% от турските сериали и не само. А техните сценаристи режат до кокал - посягат на най-скъпото! Всеизвестна практика. Та...не се учудвам, че ще умъртвят някой близък. Не се притесняват да го причиняват и на деца-герои. На мен епизодът ми хареса като цяло - чувства на героите, игра, начин на заснимане. Следя историята, но не се задълбочавам зверски в нещата. Просто тези два часа и нещо се откъсвам от всичко. Не очаквам нещо изключително, все пак е турски сериал, а само - достатъчно, за да го следя. Но има върху какво човек да разсъждава.

Пепи Hug, харесва ми и на мен как ги развива образите - и диалозите са много добри (не са предвидими, както много често се случва). Не че не очаквах такова развитие (например още отначало бях споменала и приела, че Девин ще бъде "погълната" от семейство Сойкан, по много причини...), но може би подсъзнателно не съм го искала! Но си абсолютно права: "за да опознаеш един човек не е нужно време, а ситуация"!
Ани, въобще не звучиш саркастично и аз си помислих същото. Романтиката в началото лека полека отстъпи, но и сериала беше така представен, така че очаквах такова развитие в един момент.
Лично на мен много ми харесва как Хакан Бономо развива образите. Разбира се, че са поставени в ситуация извън стандартната, но героите не са черни или бели, а противоречиви личности.
Обичам една сентенция " за да опознаеш един човек не е нужно време, а ситуация".
Реално погледнато не е ли и така в живота, за едни твоите постъпки да са добри, но в същото време да навредиш на друг.

Фенче Kissing Heart, така е, трябва да се настроя в тази посока! Но защо точно бременна жена трябваше да пострада!!!
Аничка Heart Eyes съжалявам за минорното ти настроение, но какво можем да очакваме от сериал за мафията ? Аз си знаех, че ще е тежко и ми харесва всичко до тук.

Много интересен анализ на Анна: не мога да не повторя нещо, което си остава светлият ми лъч Simple Smile. Знаете, че от началото на сериала вярвам в Джихан (сигурно ви е писнало да го повтарям) и в братската им обич! За съжаление, както ви споделих след 4-та серия, все още имам усещането, че Джихан ще се жертва...
Нескромно ще се самоцитирам Wink (пост от 2-ри април), като абсолютно много се надявам да греша!!!
Джихан - това за мен до голяма степен беше епизода на Джихан Simple Smile! Много сте писали за него и забелязвам, че мненията ви са различни, но за мен той е положителен герой и това все повече ще се разкрива. Много добре написани, поставени и изиграни са неговите сцени и във всяка една от тях усетих и болката, и разочарованието, и надеждата, и обичта към семейството, и желанието му да не ги наранява... Палитра от чувства, майсторски показана от Неджет! И също така мисля, че за съжаление в бъдещи епозиди той ще пострада, ще се жертва по някакъв начин, за да ги спаси.
Забелязах, че сега и Анна е на подобно мнение:
Редактирах си поста, за да ви поднеса сутрешното кафенце, но и да ви споделя коментара на Анна Сирмо за 11 серия, много ми хареса, за мен важи същото, всяка следваща серия ми е по-добра от предишната Hands Clap
Цитат
СПОЙЛЕР МИСЛИ ЗА ЕПИЗОД 11
...Джихан и Аслан: Абсолютно харесах техните сцени и обичам как връзката им се разрасна ... Те имат естествена химия и техните сцени са истинско удоволствие за гледане .. независимо дали са хумористични (сцена с целувка на ръката в хола) или дълбоко трогателни (кола сцена). Можех да гледам взаимните им сцени завинаги. Въпреки че се притеснявам, че връзката им (поне временно) ще бъде прекъсната след 11 - както поради житейските обстоятелства на Джихан след 11, така и когато разберат кой е осиновен и кого е избрала Хуля.... каквото и да се случи, но знам, че тези двама ще имат невероятна връзка до края на шоуто ... и имам чувството (това е просто усещане), че Джихан ще спаси живота на Аслан за сметка на неговия (може и да греша тук, разбира се).

Блага Hug, съгласна съм за логиката в събитията...
Въпреки че този тип сериали избягвам по всякакъв начин, този ме държи пред екрана, освен с уникалната актьорска игра, но и с логиката в сценария.
До момента нямам забележка за нищо. Това не ми се е случвало. Вадят моменти от миналото, които дават яснота, за случващото се в момента. Всеки герой си е на място, всяко събитие има логично развитие. Няма дупки, няма сюжетни линии, които да оставят да висят в нищото, всеки герой е завършен, не стоят като статисти, за да запълват пространството.

Айренце Kissing Heart, знаеш ме ти! Докато пишех предния си пост бях сигурна, че ще ми напомниш за Чукур (изглежда след толкова време понякога си четем мислите Wink ). И при Чукур някои моменти ми бяха трудни за възприемане... Но той беше съвсем различен сериал и може би повече съм очаквала такива неща... Или съм била на друга вълна... не знам!
Ани Kissing Heart, липсваше ми, но предполагах, че някои неща не ти допадат.
мафиотската линия завладя сюжета и измести любовната, която гледахме в началото.
И все  пак жанрът ни  е такъв и както знаем турските сценаристи са кръвожадни.
Скрит текст:
я колко жестокост и убийства имаше в Чукур, но ти е любим Wink

Признавам, че мен ме вълнуват и метаморфозите в двойката Джихан - Айсел! А и е прекалено жестоко дори за турски сериал да убият бременна жена! Дано да е оцеляла!
Цитат
Замислих се, че един от най-невинните герои дотук всъщност е Айсел и точно тя пострада! Дано да е жива - тя и децата, защото ще ми е много трудно да продължа да гледам, ако не е!
Айсел ми беше неприятна персона в началото, сега ми е безразлична.
нейния образ е свързан с този на Джихан и евентуалното му развитие, ако загуби бъдещото си дете./предполагам, че тя ще умре при взрива/
Това, което най-много ме вълнува е как ще завърши историята на Аслан и Девин, какви метаморфози ще претърпят. Broken HeartHeart

Ваня Hug, благодаря ти! Чудесен анализ, както винаги!
Да, не сме се отконили от обещаното в началото...
И да, всички ще страдат! Както казваш, "И защо става всичко това?". Кои решения са правилни, дали наистина има избор в живота или всичко предопределено, съдба, карма??
Ани Hug, радвам се, че си се обадила „набързо“, прави го винаги, когато ти идва отвътре.

Изпитвам съжаление към всички. Злодеят Юсуф, който убива тези красиви млади хора и оставя едно нещастно само дете, дава му семейство, но заедно с това започва да разрушава своето собствено, накрая пък ми е жал за Юсуф...Сега ще страдат Джихан, Аслан и всички, които разберат историята. И защо става всичко това?

Пак много песимистично стана...
Ще сложа отново тези снимки от теб, Фенче Kiss, за да разведря малко поста си!

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 23:26 от AniMae

# 580
  • AMS

Привет, дружки!!!
Благодаря ви за преводите, новостите,
интересните коментари и реакциите!!!
Това с възрастта, кой на колко е, го писах преди.
Та и на мен ми се струва, че Джихан е доведеното дете.
Логиката води до Джихан.
Ако има друга логика, че е Аслан, до сега не е показана.
Кой ще загине - Айсел.
Иляс най-малко се целеше в нея, но вече знаеше, че е бременна.
Ако Джихан не научи сега, как се е появил на бял свят,
това ще е коз в ръцете на Иляз. Войната няма да спре.
Подозирам, че и Джейлян ще е засегната по-сериозно от бомбата.

Благодаря за фрага!!!
Горното го писах преди това, но няма да трия.
Не знам кой ще посочи Хюля.
Но ако Аслан разбере за този избор,
няма да позволи  да е друг, освен самия той.

Приятна вечер, дружки!!!

# 581
Aйре, сега прочетох редактирания пост. Ами с право негодуват. На Ямур драматичната сцена, ако можех щях да я превъртя, голяма драма.

Илияс: За последен път те питам. Аслан или Джихан? Избери един.
Хюлия: За първи път в живота си не знам какво да правя.
Сехер: Ти също обичаше, Хюлия
Девин: Кого?
Сехер: Доведеният ти син.
Ибо:  Длъжна си да вземеш решение. Сложно е, но ако не вземеш решение, тази война няма да приключи, Хюлия.
Аслан: Майко!
Девин: Вие сте майка не само на четири деца, но и майка на всичкото зло в тази къща. Имам само едно желание в този живот и то е да не стана майка като вас!
Илияс: Взе ли решение, Хюлия? Продължавам ли или спираме?
Хюлия: Взех, Илияс.
Илияс: Кого?

# 582

Майдрийм Hug, искам да ти кажа, че от доста време намирам в постовете ти неща, които са много близо до моето усещане за филма Simple Smile Да, има много върху какво човек да разсъждава! И игра, и диалози, и отношения, и психология, и символи, и цветове, и операторска работа... Ще се опитам и аз "да не се задълбочавам зверски", но от доста сериали съм се отказала (не само турски), когато страдат деца... Или бременни жени... Ще опитам!

Не съм гледала много турски сериали. В смисъл - не следя всичко, което излиза, не се залавям непрекъснато  за нещо. Последно гледах "Присъда", стигнах до 54 епизод и точно по тази причина се отказах. Усетих, че ме натоварва по начин, който ме изритва от зоната на комфорта и дотам беше.
Първият случай с унищожаване на дете е свързан с първия турски сериал, който съм гледала - 1001 нощ. То беше неродено, но на път.
Там Еда /Джанан Ергюдер - нашата Лейла/ направи отровна отвара /чай/ на една от главните героини и тя пометна в деня на сватбата си. Вторият сериал, за който се сещам е също с участие на Бергюзар Корел, там взривиха кола, в която беше едно невероятно слънчице, племенник на главния герой. Както и майка му.
Трудно е. В такъв случай трябва на всяка цена да има нещо друго да те държи.
Тук, в нашия случай, съм се хванала за Къванч, който изпълва екрана откъдето и да го погледнеш /това дойде почти след първи епизод като причина/, а първопричината е Серенай. Много ми харесваше Девин в първите епизоди. Днес, в споделения коментар на Фенчето, видях мои мисли - дааа, точно така, имаше няколко епизода, в които Девин се луташе и ми беше тегаво/а на моменти, защото наистина тя не беше на себе си, не можеше да се намери някак си. Но последната серия, /която както споделих, изгледах в сряда на спокойствие, след много натоварен ден, ама точно за релакс, колкото и мазохистично да звучи/ , хареса ми как Серенай изигра ролята в епизода, с една забележка, но в крайна сметка, както казва една колега - Аз мога така, който може повече - да заповяда.
Та, Къванч и Серенай ме държат добре за сериала. Разбира се, че са ми интересни и другите герои. Например Джихан. Все ми се струва, че той ще бъде убит/занулен  - пряко или индиректно от сценариста. Не знам, все пак, колкото и интересна да е ролята Джихан в сериала, главният герой е Аслан. Ако лъвчето си отиде, той ще е на финала на проекта...Още нещо мога да споделя - с изключение на един, всички сериали, които са ме държали докрай, са имали щастлив край.
А на въпроса - защо точно определен актьор/актриса те държат...Това не може да се разкаже. То се чувства, не зависи от теб. И вие го знаете.
Благодаря за фрагманчика! Сега ще го изгледам! Heart

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:53 от Mydream

# 583
Благодаря за споделеното , за фрага и превода!! Flowers Tulip
Какъв ли ще е отговора на въпроса- Кой?............Disappointed
Аничка Kissing Heart Hug
Скрит текст:
спомни си и началото на Сблъсък и Дениз......Worried
Майдрийм,
Цитат
Първият случай с унищожаване на дете е свързан с първия турски сериал, който съм гледала - 1001 нощ. То беше неродено, но на път.
Там Еда /Джанан Ергюдер - нашата Лейла/ направи отровна отвара /чай/ на една от главните героини и тя пометна в деня на сватбата си. Вторият сериал, за който се сещам е също с участие на Бергюзар Корел, там взривиха кола, в която беше едно невероятно слънчице, племенник на главния герой. Както и майка му.
Трудно е. В такъв случай трябва на всяка цена да има нещо друго да те държи.
Тук, в нашия случай, съм се хванала за Къванч, който изпълва екрана откъдето и да го погледнеш

точно това си мислех да споделя във връзка и с твоето включване и коментарите ти/ни/ в темата....... особено когато убиха малкото слънчице в Карадай....
за последното изречение, много приятно ми стана да го прочета.
и това- Та, Къванч и Серенай ме държат добре за сериала. Hands Plus1

от Хакан Бономо

Последната глава на сезона е написана и корицата е споделена от Хакан в ИГ. Озаглавен „не можете да избягате от семейната маса“ (т.е не можете да избягате от семейството)

лека Nature Stars

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 00:19 от Airra

# 584
Хюлия е взела решение.
И е свалила колието - във фрагмана вече е без колие.
Значи това колие е свързано с един от синовете
- този, от когото се е отказала.
Вероятно колието е подарък от Юсуф и го е получила,
когато е приела
или
когато е родила единия от синовете на Сойкан.

Общи условия

Активация на акаунт