Отговори
# 105
Имам приятелка, която изпитва болка дори от една кола маска. И какво? Да се лиши от деца ли? Роди си две деца секцио и то с пълна упойка, абсолютно по нейно желание. Не мисля, че е по-малко майка от всички родили естествено. Нито пък я намирам за лигла. Важно е на финала живи и здрави мама и бебе. Аз също спирам да коментирам тази тема. Защото наистина няма смисъл.

# 106
Нямам мнение за нито един от двата вида раждане, и в двата случая е страшно и в двата случая боли и в двата случая накрая забравяш, защото най - важното нещо е в ръцете ти. Не мисля, че е нужно някой да налага мнение, да критикува избор, или да омаловажава секцио. Познавам жени, които и в двата случая са ми казвали другия път ще родя секцио / нормално, беше мъчение. Така, че всичко си е до организъм, как точно се възстановява тялото всеки разбира, след като е направил този избор. Та пожелавам на всички, да родят както искат, да не чуват упреци и да не мислят, че с операция са по - малко майки от други.
 Прескачам тази тема и не мисля вече да я коментирам. Пускам ви намаление на което попаднах, не знам дали е важно, но все пак да видите.
Хубава вечер!

# 107
Не го мислете просто и не четете, винаги има и лоша и хубава страна.
Мислете че после се прибирате в къщи с едно малко чудо.
Трудното идва след раждането!
Даже пазаря таткото да вземе майчинството ,аз да ходя на работа ,ама не ми приемат офертата😔😝😉.
Стискам палци да имам късмета за кротко бебе ,като батко си(и въпреки това съм изпадала в рев от немощ и преумора).

# 108
На мен пък ми става много обидно от коментари “а аз съм забременяла по НОРМАЛЕН начин”, когато кажа, че съм с инвитро. Имаше такива коментари дори в тази тема в началото, надявам се, че не е било умишлено, а поради неправилен подбор на думи. Инвитрото “ненормален” начин ли е и прави ли ме по-малко майка? Правилният израз, когато не сте с инвитро се казва “забременяла по ЕСТЕСТВЕН начин”.

# 109
Това за естественото и нормалното забременяване хора които не са имали проблеми със зачеването често не го знаят, а вероятно не се и замислят дори. Сигурна съм, че е било неправилен подбор на думи и не са имали за цел да те обидят или засегнат Simple Smile Но разбирам защо си се почувствала неприятно. Като цяло за мен всеки трябва да си гледа неговата работа, да прави това, което лично смята че е най-добре за детето му и да е по-обран в изказванията си и опита да си налага мнението, защото никога не знаем човекът отсреща през какво е преминал.

# 110
  • София
А аз с моите н на брой неуспешни опити ин витро... Сега казвам - спонтанно и неочаквано 😁 Още съм в шок и не съм се осъзнала.

# 111
Елиза, а аз като споделих пред един човек, че съм инвитро той ме попита ама и на мъжа ти ли е или само твое🙄.... Еми как да реагираш на неграмотни коментари и въпроси...заслужава ли си да се ядосваш или дори само да се замисляш...

# 112
Аз затова не си правя труда да споделям, а и явно предвид младостта ни на никой не му хрумнало, че може да имаме проблеми и не са ни задавали въпроси в тази посока. Само имаше коментари от рода на "най-накрая", които си пускаме покрай ушите, защото само ние си знаем какво ни е коствало това "най-накрая".

# 113
Е мен пък една колежка ме попита: Ама планирано ли беше или непредвидено? Явно я смути това, че съм на 43. Макар че това въобще не е нейна работа. Ама хора всякакви. Обидно ми стана, признавам си.

# 114
Аз затова не си правя труда да споделям, а и явно предвид младостта ни на никой не му хрумнало, че може да имаме проблеми и не са ни задавали въпроси в тази посока. Само имаше коментари от рода на "най-накрая", които си пускаме покрай ушите, защото само ние си знаем какво ни е коствало това "най-накрая".
Тези коментари са много нетактични. Някои хора така реагираха и за нас - “най-накрая”, “време беше” и т.н., защото сме заедно от много време. Ние не сме имали репродуктивни проблеми, но в началото на връзката ни аз бях много млада, а после ни се случиха други неприятни неща заради които и сватбата, и това да имаме бебе се отложиха доста във времето, а и все пак едно бебе се гледа с пари, нали така? Човек трябва да има някаква сигурност, преди да предприеме тази толкова важна стъпка в живота си. И все пак не мисля, че в днешно време на 30 години съм престаряла, за да стана майка за пръв път, че да правят такива коментари..
Много “обичам” хора, които се бъркат и дават акъл на останалите, че им е време да се женят, да имат деца, да разпитват дали имат някакви проблеми, по какъв начин са забременели и т.н. По моите наблюдения за съжаление повечето хора са несъобразителни. На мен даже са ми задавали такива въпроси хора, които са по-големи от мен и дори нямат деца. Grinning
Аз никога не съм задавала такива въпроси на близки, приятели или познати, защото не съм такъв човек и затова не го разбирам..

# 115
Не го разбирам този вечен спор за естественото раждане и секциото. В крайна сметка всеки да си ражда както иска или както е наложително. Не разбирам подмятания и коментари, че едва ли не родилите секцио са по-малко майки. Разбира се, че естественото е супер, но дай сега като не можем, да се самобичуваме.. а и по собствено желание да е, не виждам нищо лошо след като има избор в днешно време.
Но то и секциото не минава без болка, даже хич, все пак си е коремна операция.
С първото раждане не си и бях помисляла да родя секцио, но когато наближи време и коментирахме начина на раждане, лекарят ме предупреди, че има доста голям шанс да не стане естествено поради определени причини, но все пак ако искам да опитам. Няколко мои приятелки бяха опитали естествено и в последствие на абсолютно всички от тях им правиха спешно секцио, та реших да не рискувам да се мъча излишно при положение, че лекарят ме предупреди, че има голям шанс да не се получи. Определено не беше най-приятното изживяване, но важното е положителният резултат.
Сега и да искам нямам никакъв шанс да родя естествено заради срастването в матката и плацентата, която също ще има нужда от оперативна намеса.

# 116
Елиза, и аз съм сигурна, че не са искали да те засегнат или обидят. Просто неправилен подбор на думи.
Коментарите мен не ме интересуват.. Не се сещам за нищо в момента, ама и не се напрягам да ги помня..

Как сме забременели, как сме родили, как храним детето (с АМ или кърма), после как го захранваме, с какво го обличаме, как го възпитаваме - все ще има коментари от многознайковци ... Да не ви пука!
Аз им отговарям обаче и мъжът ми все ми прави забележка, че не съм тактична и да си мълча. А те защо не са тактични и да си мълчат?.. 😀

Минт, ти да не си с двойна плацента? Моята е такава и ще трябва да се внимава да се махне цялата при раждането..

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 15:28 от Jupiter sea

# 117
Нетактичните въпроси са отвратителни. Както и непоисканите съвети. Никога не си позволявам такива.
Имам приятелки с бебета и новородени. Казвам мнението си по даден въпрос само, ако са ме питали. Винаги използвам “според мен” или “от моя опит”. Никога, че дадено нещо задължително трябва да е еди как си.

# 118
Много са неприятни нетактичните въпроси и подмятания.
Аз родих на почти 20 голямата с епидурална упойка.
Сега не знам как ще бъде.
Тогава си,ме,бебе страх,но всичко мина добре.
Момичета, ходите ли често до 00?
Аз направо тук трябва да спя ...

# 119
Относно WC.. всяка нощ по три пъти. През деня нормално.. 😄.
Исках да ви питам дали някоя от вас е чувала или използвала дори хиауронов гел по време на шиенето след секцио ( доколкото знам си го закупуваш отделно и мажат слоевете преди да те зашият и така болката е намалена с около 80%). Една мама ми беше казала за него, но е доста скъп и търся още мнения.

Писах и в темата за бременни, но там не ме отразиха 😄

Общи условия

Активация на акаунт