Отговори
# 150
Момичета, вие на какво легло сте се спрели? Аз се колебая между сгъваема кошара и трансформиращо се легло с ракла или легло-люлка с чекмеджета отдолу от МДФ/ПДЧ.
Ако леглото е твърдо, има ли опасност бебето да си удря главата в решетките? Ако се сложат обиколници, има ли опасност от задушаване?

При нас няма много място в спалнята и съм се спряла на този модел: https://aiko-bg.com/product-67965010004?rlv_rid=33b6c53a-ac88-4e … =87277&rlv_rpos=1

Хареса ми, че отдолу има място за слагане на спално бельо, а отделно ще имаме скрин за дрешките. Има някои легълца с цели страни от късата част и знам, че малко трудно се закачат обиколниците. Четох, че в САЩ не слагат обиколници, но пък тук е често срещано и всички мои познати са имали, така че мисля и аз да си взема. Не искам люлееща опция, за да не привикне бебето с постоянно люлеене и да иска това и като порасне, а ми натежи..
Дано да се научи да си спи в кошарата, че на легло 140см трима ще ни стане много 😂

Между другото вчера бях на преглед, бебето върви пак седмица и два дни напред (23+2 по термин), но беше 690гр и докторката каза, че ще е може би по-едро бебе 😅😊

# 151
Ние сме се спарели на моделите на Икеа, точно заради липсата на място. Кошарите са им най-обикновени дървени, стандартни размери за матрак 60/120, като имат опция и за поставяне на колелца, които се купуват допълнително.
За матрак още не сме мислили, но чисто лични съображения е да е нещо по-твърдичко. Не съм фен на мемори пяна и потъванията. Не мисля, че е удачно и за новородено.

# 152
https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%B0%D0% … 0%D1%81%D0%BE-666

Спрели сме се на цялостно обзавеждане за детска стая. Отделно при нас в спалнята ще има https://aiko-bg.com/product-48265010040 нещо подобно, като плановете са само вечер да спи тук, а през деня да си бъде в неговата стая, за да свиква там. Всички планове се променят разбира се, може и изобщо да не свикне в неговата си стая, ами да се наложи да местим кошарата при нас, но за сега това сме измислили и се надявам да се получи.

# 153
Вкъщи сме с матраци на Магнифлекс. Много сме доволни. В кошарата бяхме сложили Baby by Pierre Cardin. А сега вече в детската е с Магни Гранде. По принцип бебешкият матрак трябва да е твърд, за да не потъва бебето, макар че те са толкова лекички в началото и не упражняват чак такъв натиск върху него, но ако е дунапренен по-бързо се деформира.

За обиколниците в началото бях решила, че няма да слагам (заради риска от задушаване), но толкова много се въртеше и се принудих да купя. Сложих ги, не ми харесаха как стоят и сложих просто няколко възглавнички около главата и гръбчето. И сега в голямото легло спи по този начин. Та за обиколниците не знам какво мнение да дам - ако и това се върти толкова много сигурно ще сложа пак 1-2 възглавници колкото да не е без нищо.

Другото, което сега се сещам за играчките над кошарата - не слагах такива. Имаше си такава въртележка, която закачахме на дивана и когато беше будно си я гледаше. Кошарата му беше в спалнята ни и в нея само спеше. Когато беше будно бяхме във всекидневната и там играеше. Не съм го оставяла само в спалнята. Исках да има асоциация, че в кошарата се спи, а не се играе и т.н Сега мисля да действам по същия начин.  Не сме използвали и други играчки с цел приспиване и игра в спалнята. Само вечерно време пусках една нощна лампа, която и до днес си използваме.

# 154
Нашата е на Лорели. Има люлеещ се механизъм, но той е само, когато е на горно положение. Вече сме махнали две пръчки и дъщеря ни се качва сама.
Когато започна да се върти сложих обиколник. В един момент ѝ стана много тясно с него и го махнах. И ние не сме слагали играчка над леглото. И аз исках там да има има изцяло асоциация за сън.
https://kidos.bg/image/cache/wp/gj/lore-import/ALL/LEGLO-MAXI-PL … -1-1276x1276.webp

# 155
Минах и аз преглед преди малко , показа си личицето за кратко.
Всичко е наред.
С каката бяхме с дървена кошара,сега мисля да взема преносима такава.

# 156
Мацета, знаете че аз съм с Термин за началото на Септември, но ще раждам края на Август с планирано секцио. Та, малко по - назад съм от повечето от вас. Въпроса ми е вие бяхте ли вече на фетална ехокардиография? Как протича прегледа?

# 157
Единия племеник беше с такава кошара като на Sladkishi. Слагаха обиколници, но се удряше горе над възглавницата. Иначе бяха доволни. Идеята беше да трансформират леглото с възрастта, но в крайна сметка появата на второ дете определи друго... Втория ми племенник беше с кошара като на Nomadgirl. Нямаха място за друг вид, защото двете кошари им бяха в спалнята. На нея също слагаха обиколници. Ние не искахме такива кошари и ги продадоха, като дойде време да им направят детската.
Взехме от тях сгъваемата кошара, която дори не бяха ползвали. И само матрак купихме за нея. Ето този, води се ортопедичен.

# 158
Днес мина и нашата втора фетална морфология.
Всичко е наред с бебчо. 560 грама и 27 см. Ще раждам със секцио, след 12 август.
Относно темата с кошарите - спрели сме се на идеята за сгъваема, преносима кошара. В нас няма много място и така ще е по-удобно.

# 159
Лисичке, Irelia, страхотни новини! Браво и все така! 🍀

svetlozara98, при мен ФЕ беше около 40 минути. Започна с обстоен оглед на бебето и органите му, като на ФМ. После премина само към сърцето. Гледа доста неща - белодробни вени, камери, прегради, предсърдия, няколко клапи, аортни дъги. Мери с доплер приток. Сърдечен ритъм. Не се сещам за всичко, защото изобщо не разбирам. Всичко коментираше и казваше в момента какво гледа, но аз съм неука по темата и само се интересувах дали всичко е наред.

# 160
Единия племеник беше с такава кошара като на Sladkishi. Слагаха обиколници, но се удряше горе над възглавницата. Иначе бяха доволни. Идеята беше да трансформират леглото с възрастта, но в крайна сметка появата на второ дете определи друго... Втория ми племенник беше с кошара като на Nomadgirl. Нямаха място за друг вид, защото двете кошари им бяха в спалнята. На нея също слагаха обиколници. Ние не искахме такива кошари и ги продадоха, като дойде време да им направят детската.
Взехме от тях сгъваемата кошара, която дори не бяха ползвали. И само матрак купихме за нея. Ето този, води се ортопедичен.

Jupiter sea, доволни ли сте от сгъваемата кошара? До каква възраст може да се ползва и достатъчно здрава ли е?

# 161
Благодаря ти Jupiter sea.. днес като записвах часа ми казаха, че предното момиче било за 12 и 50, а аз ще съм за 13:00... Зачудих се как така за 10 минути... а цената е 120 лева.

# 162
Love💗sea, ние я ползваме от новороден. Нашата е на две нива. Горното ниво ползвахме до около 5-6 месеца, когато бебето започна да се обръща по корем само и да се надига.
След това като минахме на долното ниво, слагахме два матрака (сгъваемия, който ползваме за пътувания беше отдолу), за да ми е по-високо.
Сега само с този матрак е на височината на спалнята горе-долу. Пиша го да се ориентираш като височина, не спи на земята както изглежда. 😀
Подобна е нашата, но за момче. Като марка не съм сигурна каква е

Има си чалъм на сгъване, така да се нарече стъпки. Малкия има и такава правоъгълна кошара в хола за игра. Скача в тях, прескача, не са мръднали 😀 Дано отгледат и още едно дете

# 163
Ако е при Маринов, може да е била за вторичен преглед. Нашият първичен продължи около 20 минути и ни каза, че ако желаем, може в 24 седмица да отидем за вторичен без да е задължителен или реално да вижда нужда. Съответно вторичният бил много по-олекотен и като времетраене, и като цена. Ние решихме да не ходим обаче.

# 164
Love💗sea, ние я ползваме от новороден. Нашата е на две нива. Горното ниво ползвахме до около 5-6 месеца, когато бебето започна да се обръща по корем само и да се надига.
След това като минахме на долното ниво, слагахме два матрака (сгъваемия, който ползваме за пътувания беше отдолу), за да ми е по-високо.
Сега само с този матрак е на височината на спалнята горе-долу. Пиша го да се ориентираш като височина, не спи на земята както изглежда. 😀
Подобна е нашата, но за момче. Като марка не съм сигурна каква е

Има си чалъм на сгъване, така да се нарече стъпки. Малкия има и такава правоъгълна кошара в хола за игра. Скача в тях, прескача, не са мръднали 😀 Дано отгледат и още едно дете
Благодаря ти! А сгъваемият матрак за пътуване какъв е и доволни ли сте от него?
Аз май повече клоня към сгъваема кошара. Струва ми се по-безопасна, след като една приятелка ме наплаши, че бебето може да се задуши, ако има възглавници/обиколници в леглото. Иначе трансформиращите се легла с чекмеджета много ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт