Отговори
# 480
Аз засега съм назад с покупките, само разглеждам и правя списъци. Grinning Не ми се иска да се затрупваме с излишни неща.
За козметика мога да споделя от опит с първото ми дете - Uriage са добри, дори по съставки, крем за подсичане ползвахме на Мустела и Bepanthen.
Напоследък се чудя за комплекта за изписване? Вие на какъв сте се спрели? Ще се радвам да споделите идеи (особено за момиченца).

# 481
Честно казано нито с първата бременност, нито сега питам колко тежи бебето. Измерването е супер неточно. Важното е кръвотока към бебето да е добър и бебенцето да надава равномерно. Може и да няма проблем, а просто бебенцето да си е мъничко. Ако родителите са дребни, няма как да се роди гигант- природа 🫣

Стискам палци всичко да е наред и следящия преглед да те успокои.

# 482
Ох,на мен ми се струва 50-56 размер че е голям ,а вие направо купувате и по-голями.Аз като знам че първото ми беше 48см и 3 кг и най-малките размери му бяха широки ...
Та нищо не съм купила аз ,мислех да поръчам комплект за изписване тия дни ,оказа се че е свършило това к-тче което си бях харесала и няма да има зареждане на него .Направо  ме хвана яд.

# 483

Здравейте, момичета!

Точно се връщам от преглед и този път малко се притесних. Бебка е 700 грама в 26 и 0 г.с. Докторката каза, че засега върви в нормите, но е на долната граница и като цяло е дребничка. Колко тежат вашите бебета и в коя седмица сте? Праща ме на втора фетална да се види кръвотока дали е ок и това също ме притесни, досега не са установявали проблем. Като цяло каза, че засега нищо не я притеснява, ама аз ще има да го мисля, знаете как е.

Също така левкоцитите ми са 15 при норма 10.5. Знам, че е нормално да са повишени, ама преди бяха около 12, нормално ли е да се увеличават с напредване на бременноста?

За гърлото - лукчета. За море - ние още не знаем дали ще пътуваме, най-много да си откраднем една седмица някъде по нашето черноморие, но ако АГ позволи.

# 484
  • София
И аз доста неща вече съм си напазарила.. ромпъри, бодита, чорапки, ръкавички няколко. Преди седмица ми пристигна кошарата и скрина от nicolle baby, не е от най-качествените, но на мен лично ми харесаха, за цената си е супер. За количка все още ни съм решила каква. Ползвали ли сте колички от еко кожа и какво ви е мнението? като визия ми харесват.
Лорети, коя точно кошара избра и за колко време пристигна? Може ли да споделиш и скрина? Тази седмица ще ги посетя за ги видим на живо, май сме се спрели на нещо, което решетката или се маха или слиза до долу, за да я доближим до нашето легло в началото тип некст ту ми да ползваме Simple Smile

А за комплекчета за изписване, имам много добри отзиви за Angel baby. Аз съм се спряла на 1-2 модела от там, качеството е било супер. Въпреки че, с това преждевременно раждане, което ме чака не знам кое ще и става на бебка… затова и нищо не съм купила, но правя списъци и разглеждам активно, мисля живот и здраве като вляза в 31 г.с. Демек края на месеца, поне количката и легълце да поръчам..

# 485
Аз не харесах повечето готови комплекти и мисля да си самосглобя. 😅
За първия месец мисля да взема повечето неща от HM, не виждам особен смисъл да взема нещо по-скъпо като ще се носи за 2-4 седмици. Поръчах някоя дрешка за излизане от кидсланд и вече ще взема нещо по-хубаво за 2-4м като се надявам да се облекат повече от два пъти. 😃
За количка се спрях на Сайбекс Приам, макар да си призная, че Миоса повече ме поблазни с килограмите си, но реших да послушам съвет от близки приятели и така..
Чантите към количките са безумно скъпи и огромни, мисля да си ползвам една дамска раница и да я закача с куки за количката.

Относно размера на бебчето - последно ходих 24+6дни и беше 760грама, момченце. Мисля, че има значение пола, на момиченцата някои ги замерват по-дребнички, но това не е проблем.
При мен забелязах, че понякога излиза, че си отговаря на седмицата, друг път, че върви седмица напред и всеки път е различно. Лекарката каза да не се вглъбявам толкова и че повечето разлики или потенциални изоставания в растежа се виждат след 32гс и затова обикновено тогава започва и по-честите прегледи, за да реагира, ако има нещо.

# 486
29г.с. Девойката тежи 1200гр

Здравейте, момичета!

Точно се връщам от преглед и този път малко се притесних. Бебка е 700 грама в 26 и 0 г.с. Докторката каза, че засега върви в нормите, но е на долната граница и като цяло е дребничка. Колко тежат вашите бебета и в коя седмица сте? Праща ме на втора фетална да се види кръвотока дали е ок и това също ме притесни, досега не са установявали проблем. Като цяло каза, че засега нищо не я притеснява, ама аз ще има да го мисля, знаете как е.

Също така левкоцитите ми са 15 при норма 10.5. Знам, че е нормално да са повишени, ама преди бяха около 12, нормално ли е да се увеличават с напредване на бременноста?

За гърлото - лукчета. За море - ние още не знаем дали ще пътуваме, най-много да си откраднем една седмица някъде по нашето черноморие, но ако АГ позволи.

# 487

И аз доста неща вече съм си напазарила.. ромпъри, бодита, чорапки, ръкавички няколко. Преди седмица ми пристигна кошарата и скрина от nicolle baby, не е от най-качествените, но на мен лично ми харесаха, за цената си е супер. За количка все още ни съм решила каква. Ползвали ли сте колички от еко кожа и какво ви е мнението? като визия ми харесват.
Лорети, коя точно кошара избра и за колко време пристигна? Може ли да споделиш и скрина? Тази седмица ще ги посетя за ги видим на живо, май сме се спрели на нещо, което решетката или се маха или слиза до долу, за да я доближим до нашето легло в началото тип некст ту ми да ползваме Simple Smile

А за комплекчета за изписване, имам много добри отзиви за Angel baby. Аз съм се спряла на 1-2 модела от там, качеството е било супер. Въпреки че, с това преждевременно раждане, което ме чака не знам кое ще и става на бебка… затова и нищо не съм купила, но правя списъци и разглеждам активно, мисля живот и здраве като вляза в 31 г.с. Демек края на месеца, поне количката и легълце да поръчам..

Това са скрина и кошарата. Кошарата е с люлеещ се механизъм и има 3 нива, решетката слиза надолу и са супер удобни. Пристигнаха за около 10-12 дена.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 17:54 от Loretti

# 488
Скринът и кошарката са точно каквито харесвам. Бели и с изчистен дизайн. Имаме подобно на Lorelli. Супер удобно е.

# 489
За козметика съм си записала:
- Шампоан (измиващ гел) за глава и тяло
- Олио или масажен лосион,балсам, крем (авокадо съм записала - някоя мама е препоръчала явно 😃)
През лятото мажем с крем или лосион, а през зимата с олио ❗ (това го прочетох от няколко мами в др. теми)
- Крем срещу подсичане
- Крем при подсичане
- Пудра - ? под въпрос ми е
- Мокри кърпи
- Бебешки прах
- Клечки за уши -? Щях да питам вас и най-вече майките вече имащи деца дали сте ползвали клечки за уши? Някои казват няма смисъл, др. задължително 🤷🏻♀

* За къпане бяха препоръчали на Bioderma ABCDerm Почистващ измиващ гел без сапун
* И Лосион: BIODERMA ABCDerm Hydratant Хидратиращ лосион за бебе
+ Споделиха, че са в големи разфасовки и нямат свършване 😃 (споделям снимки):

Сина ми и досега го къпя с това. Ползвахме същия лосион през лятото, а през зимата олио пак на Биодерма. Много съм доволна. Сега ще ползвам същите. За дупе взимах крем за подсичане Адерма, при тежки случаи - само Судокрем го оправяше.

Licorne, много е относително това с измерването. Зависи каква е техниката и как измерва докторът. Сина ми го мереха голямо бебе, вървеше 2 седмици напред, щеше да се роди над 4 кг. Друг път. Роди се съвсем нормално 3540 гр. Не се притеснявай толкова.

Комплект за изписване изобщо не мисля да взимам. Имат много излишни неща и са мега скъпи. Със сина ми взех боди и дебело ромпърче, шапчица и одеяло. Той беше зимно бебе. Сега мисля да си взема едно ромпърче с дълъг ръкав и пеленка. За лятно бебе не мисля, че трябва друго. Имаше много симпатични във Вис Виталис, в Некст също. Материята е страхотна.

# 490
Нашето бебче в началото на 27г.с. е 38см., 902гр. Ако всичко друго е наред, не се тревожи за това колко тежи. Понякога бебенцата изостават, после наваксват. Нашата бебка по едно време вървеше със седмица напред, сега си е точно. На мен на всеки преглед ми следят кръвотока през маточните артерии, днес ми пуснаха и доплер на пъпната връв. Това би трябвало да се следи и от АГ, не само на феталната.
Пожелавам ти всичко да е наред! 🍀
Здравейте, момичета!

# 491
Миналата седмица бях на преглед, 24 + 6 бях тогава, казаха 860 гр, върви все още (от началото) седмица напред. Казаха, че всичко е супер с бебето и кръвотока. Така че 700 гр. би трябвало да си е ок за седмицата. Но ако твоето АГ не може да следи кръвотока, по-добре отиди при друг сега да си спокойна, хубаво е всеки път да се следят. Съгласна съм с останалите, че тези измервания са доста относителни и зависи от метода, и апарата…
Относно покупките - възползвахме се от намаленията в Дундьо и Рая Тойс. Взехме количка на Easywalker, помпа за кърма на Medela и бебефон на Motorola. Доволна съм. 🤣 Това е засега, друго нямам. Тепърва ще гледам за легло, скрин и т.н. Мисля да оставя дребните неща и дрехите за по-нататък.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 18:58 от YABA

# 492
Момичета по колко хапчета Магнерот взимате, в 29 седмица съм

# 493
На мен ми изписаха 2 по 2, като нямам контракции. Просто ей така.. защото ми е рискова бременността.

Мами искам да ви питам, утре ще пускам изследвания и мисля да пусна и урина. Какво да им кажа на лаборантите като искам нещо като пълна картина.. на урината 😀 не ми се смейте, не знам как се казва.

# 494
Скринът и кошарката са точно каквито харесвам. Бели и с изчистен дизайн. Имаме подобно на Lorelli. Супер удобно е.
На мен също много ми харесва това легло и ще отива на останалите мебели в спалнята, където ще е бебето, но се колебая дали да вземем такова или сгъваема кошара.
Тези от вас, които вече имат деца, биха ли споделили какво са ползвали преди и дали са доволни?

Общи условия

Активация на акаунт