Да замина ли или да остана тук и да си подредя живота?

• 6 392
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
Слънце95, не знам какво друго очакваш да чуеш с такива решения за живота… може да се сърдиш колкото искаш на непознати хора в интернет, но дотук човека, който е най-малко на твоя страна си самата ти…

Всички съжаляваме за загубата на бебето, но според темата не е за това. Искаш да се избавиш от този човек, нали? Хайде, действай.  Ние не можем да го направим вместо теб. Няма да намериш адекватен, който да ти каже, че има за какво да се бориш с този мъж. На това ли се надяваш?

Не се разбира много от разказа ти, но правилно ли разбрах, че другата жена го е намушкала и после се е върнал при нея? Толкова безумна история, че грам не се съмнявам, че е истинска. И много съжалявам, че живота ти се е стекъл по този начин. Но не те разбирам.

# 46
  • София
Вместо да се сърдиш на хората, сърди се на себе си за решенията си.
Казваш, че можело на всеки да се случи. Може, но веднъж. Човек се излъже, пък после си подреди нещата, а ти сама се връщаш в киреча. Че и се чудиш за още.
Има една приказка, че "излъжеш ли ме веднъж - проблемът е в теб, излъжеш ли ме втори път - проблемът е в мен". Ти сама си се излъгала много пъти и сега искаш някой да те гали по главичката до следващия път, когато може още по-зле да пострадаш.
Не ти трябва рамо, на което да ревеш, а отрезвителни шамари, за да не те пишат после по вестниците, когато му омръзнеш или не му дадеш пари навреме.

# 47
  • София
Аз не виждам нищо общо с истината да е казала. Дали изобщо историята била истинска, не съчинява си просто ей така, и лъжа че ми е починало детето... СРАМОТА ! Аз съм човек който приема истината каквато и да е тя, дали ми харесва или не няма значение. Достатъчно съм пораснала това че съм обичала грешния човек може на всеки да се случи никой не е застрахован, не е хубаво да се съди по това. Писах тук за съвет не за излишни критики и т.н. щом такъв адекватен не може да се даде по-добре да не се коментира. От елементарно възпитание поне и болката на някой човек.
Тук има доста съчинени истории, а твоята звучи точно така.
И понеже споменаваш детето, да напомня, че ти самата си искала да го махнеш, обаче бащата те заключвал... И ти стоиш при него въпреки това, защото КАЗВА, че те обичал
Не е въпросът че си обичала неподходящ човек, и на мен се е случвало, но как си му позволила да стигне толкова далече и си приемала това за нормално и ни питаш какво да правиш???? Сед всичко от негова страна????
Ами извинявай, че смятам, че няма как да ти се помогне. Ти ще продължаваш да търчиш, щом ти свирне.
Каза ти се какво да правиш, но явно ти си като повечето жени - искаш само да изпуснеш парата и да си "уредиш живота". Дали си чела новините в последните месеци?

# 48
Първо, ти си новорегистрирана. Не си от дълго време във форума и е нормално да се усъмним, че си трол. Като не ти харесва написаното, не четеш и молиш да бъде заключена темата.
Това е една от малкото теми, в която съфорумките са на едно мнение. Ако ти не можеш да си извадиш поука от темата и от живота си принципно, значи имаш нужда от по-задълбочена помощ.
Живовът си е твой, каквото решиш, това ще правиш.

Щом искаш на рамото на приятелка, не виждам причина да не го направиш.
Правя го след като си дадох сметка, че тук няма да получа това. Хубава и спокойна вечер.

Какво не ти харесва в това, което ти казваме абсолютно всички - да престанеш да се връщаш при човек, който се гаври с тебе.

# 49
  • Пловдив
И на мен историята ми звучи като измислена.

# 50
Мило момиче, прегръщам те! Много е трудно и тежко всичко, което си преживяла. Според мен постъпките ти са обясними и за жалост говорят за едно травматично минало. Ти не си научена и не знаеш как да обичаш себе си, слънчице. И понеже не се обичаш, си много критична към себе си и не смяташ, че заслужаваш любов и от другите. За това търпиш подобно брутално отношение, в теб има една огромна дупка и си готова на всичко да я запълниш- търсиш любов, но не вярваш, че я заслужаваш. Всичко това се случва несъзнавано, може да ти изглежда като лоша съдба. Но ние сами си създаваме съдбата и за жалост травмите от детството понякога ни вкарват в омагьосан кръг, отново и отново повтаряме същите грешки. Докато не осъзнаеш как сама създаваш този филм- без да го искаш-  той ще продължава да се повтаря! Пишеш, че майка ти не те е подкрепила… това говори много. Ако човек не получава обич и подкрепа в детството си, после не знае как да се отнася с обич и грижа към себе си. Трябва да намериш сама себе си и да се заобичаш! Иначе винаги ще попадаш на мъже, които ще те използват и тормозят. Това не е случайно… Моят съвет е само един, потърси добър психотерапевт. Всички хора в живота ни идват и си отиват, но един човек ще и винаги с теб- самата ти! Цялата обич, която търсиш, трябва първо да си я дадеш сама на себе си. Прегръщам те и ти стискам палци, миличка!

# 51
Хич не се чуди . Стягай си багажа и отивай при майка си. Колко шансове ще даваш още ? Мъж , който се държи зле с бременната си жена не заслужава прошка !!! Ти такъв човек ли искаш до себе си ?
Повярвай ми такъв човек не може да се промени . Съжалявам за загубата . И какво ще останеш тук , ще му направиш бебе и ? Ще издържаш и него и бебето . Никаква помощ и никакво разбиране не очаквай от такъв човек . Човек , който обича не прави така . Днеска при тебе , утре при бившата ... Млада си , света не свършва с една любов. Да трудно ще е защото си го обичала , но с времето ще свикнеш . Не си пропилявай живота с негодници . Опичай си акъла и дано вземеш правилното решение !!!
Здравейте и благодаря, за отделеното време. Взех решение в понеделник заминавам знам, че взех правилното решение, но не спирам да плача боли ме сърцето и не знам защо наистина. Разбирам че е грешния човек, но боли, боли и не спира как да обясня на сърцето си не спирам да се моля на Бог да ми даде сили, за да забравя. Лошото е че той все още е тук и не иска да си тръгне щял да си тръгне няколко дни след като аз замина, защото за сега няма къде да отиде. Не стига, че ми е трудно да си тръгна така става още по-гадно за мен да е тук, когато си тръгвам. Много ми тежи и не знам как да се справя с това нещо..

# 52
в началото ще ти е трудно, разбирам, особено като трябва да живееш с него в тази ситуация
Има ли с кого да излизаш тези дни, за да не стоиш и да го мислиш?

# 53
Темата е от преди две седмици. Още ли се колебаеш?

# 54
в началото ще ти е трудно, разбирам, особено като трябва да живееш с него в тази ситуация
Има ли с кого да излизаш тези дни, за да не стоиш и да го мислиш?
не няма..

# 55
От първия пост мислех, че нещо не и работят препинателните знаци. Най вече запетайки.
Не съм била права.

Моите 50 цента по казуса: кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 17:02 от So Lucky*

# 56
Защо ще заминаваш, щом сърцето ти се къса ? Замини, когато си сигурна ? Послушай сърцето си, то никога не лъже. За нас този тип може и да е боклук, но за теб явно е съкровище. Задръж си го.

# 57
Защо ще заминаваш, щом сърцето ти се къса ? Замини, когато си сигурна ? Послушай сърцето си, то никога не лъже. За нас този тип може и да е боклук, но за теб явно е съкровище. Задръж си го.
Защото явно имам чувства и всяка раздяла е трудна не е тайна за никого! Нямам проблем, за да си го задържа просто така съм си преценила.
От първия пост мислех, че нещо не и работят препинателните знаци. Най вече запетайки.
Не съм била права.

Моите 50 цента по казуса: кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.
Не съм била права.

👏👏

# 58
Защото явно имам чувства и всяка раздяла е трудна не е тайна за никого! Нямам проблем, за да си го задържа просто така съм си преценила.
Ми, защо ще заминаваш тогава ? Недей, ще направиш грешка. Ами, ако цял живот после не срещнеш по-голяма любов ?

# 59
Провокираш ли я с този въпрос? Каквс любов има тук??? Това не е любов, а зависимост от жертва към насилник. Не я надъхвайте да си скапе живота.

Общи условия

Активация на акаунт