Испания

• 43 037
  • 690
  •   1
Отговори
# 675
  • Мадрид / София
Момичета и друг въпрос -  случайно да сте срещали  ваучери за Намаление за Порт Авентура - имам предвид на стоки или в супери или бензиностанции , или пък към някоя банка ...това което го има в интернет го проверих и излиза абсолютно същата цена като в техния сайт . Питам защото преди няколко години например , стояхме на опашката В Био парка във Валенсия ..на такията нямаше намаление и в интернет също  , но един човек сподели че в местния Карфур при покупка над 50€ дават ваучер 2х1 за вход във въпросния парк ..и така мн хора излязоха от опашката (ние не , че с 2 деца беше сложно - паркирай , разпаркирай , количка и т.н. ). Та за такива оферти питам
Днес взех 2 бр от аптеката, но са за Фауния, Аквариума и Зоо. Аз съм в Мадрид. Ако някой ги иска да казва.

# 676
Здравейте,
Някой може ли да ме насочи, къде мога да получа информация дали се провеждат безплатни курсове за изучаване на испански за емигранти? Ако някой случайно има информация за Navalcarnero/ Mostoles (Madrid).
Благодаря!

# 677
  • Euskal Herria
Питайте в кметството, имат програми.
Не съм в Мадрид, но не вярвам да е по-различно отколкото тук.

# 678
  • Мадрид / София
Здравейте,
Някой може ли да ме насочи, къде мога да получа информация дали се провеждат безплатни курсове за изучаване на испански за емигранти? Ако някой случайно има информация за Navalcarnero/ Mostoles (Madrid).
Благодаря!
Навремето посещавах един такъв (нямах нужда да уча, но за да се махна за два часа от къщи) в едно училище за възрастни ( това в Алкоркон). Но случайно го разбрах минавайки оттам. Действително питай в кметството би трябвало да знаят къде има такъв.

# 679
Днес взех 2 бр от аптеката, но са за Фауния, Аквариума и Зоо. Аз съм в Мадрид. Ако някой ги иска да казва.

дали случайно може за мен един. ще сме в мадрид почти 2 седмици и ще заведа звяра в parque de atracciones, но ми се искаше да допълним с посещение отново на фауния или зоопарка.
пиша и лс за всеки случай

# 680
  • Мадрид / София

дали случайно може за мен един. ще сме в мадрид почти 2 седмици и ще заведа звяра в parque de atracciones, но ми се искаше да допълним с посещение отново на фауния или зоопарка.
пиша и лс за всеки случай
За съжаление веча са подарени.

# 681
Здравейте, моля някой ако може да даде информация за следното, дъщеря ми живее и я осигуряват здравно в Испания, но се налага да махне сливиците си в България, тогава какво е необходимо да направи, за да се признаят и съответно и възстановят направените разходите в България от Испания?
 Благодаря

# 682
  • Мадрид / София
Да попита в Сегуридад Социал как се процедира.

# 683
  • Ispania
Здравейте, моля някой ако може да даде информация за следното, дъщеря ми живее и я осигуряват здравно в Испания, но се налага да махне сливиците си в България, тогава какво е необходимо да направи, за да се признаят и съответно и възстановят направените разходите в България от Испания?
 Благодаря
Ако не е осигурена в България, там може само спешни процедури да прави, използвайки европейската здравна карта (всъщност и тя не е нужна, защото за спешни случаи не трябва нищо).
Но ако не е спешна операция(по спешност на момента) , няма да и възстановят нищо.

# 684
От испанската здравна каса трябва да поискате формуляр S2, който е разрешение за лечение в друга държава от ЕС. Мисля че само с него може да се признае операцията и съответно да се възстановят разходите от страна на Испания.
Само че от INSS могат и да откажат, ако има вариант операцията да се извърши навреме в Испания или пък ако няма достатъчно медицински основания.

# 685
Да попита в Сегуридад Социал как се процедира.
Благодаря

# 686
  • София
Здравейте,
Извинете за нахлуването в темата. Интересува ме имат ли учениците в Испания ваканция следващата седмица ? По-специално 29.10 - 31.10.? Планираме посещение на увеселителен парк заради ваканцията в България и се чудех до колко ще е натоварено в работните дни през седмицата. 01.11 прочетох, че е от официалните празници и както е събота, разбирам, че ще е натоварено навсякъде.

# 687
Здравейте,
Извинете за нахлуването в темата. Интересува ме имат ли учениците в Испания ваканция следващата седмица ? По-специално 29.10 - 31.10.? Планираме посещение на увеселителен парк заради ваканцията в България и се чудех до колко ще е натоварено в работните дни през седмицата. 01.11 прочетох, че е от официалните празници и както е събота, разбирам, че ще е натоварено навсякъде.

Другата седмица си учат нормално, нямат ваканция. С уговорката обаче, че не споменавате в кой град ще ходите - може да има градски или областен празник. Simple Smile
А в събота в увеселителните паркове си е натоварено без значение дали е празник или не.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 17:37 от Rose Madder

# 688
  • София
Благодаря, Rose Madder. В Барселона, но паркът е Портавентура и затова не написах град. Обмисляме точно да не е в почивната събота, а по-скоро сряда- четвъртък и затова ме интересуваше дали си учат децата Simple Smile Надявам се да няма огромни опашки и нужда от Fast pass-ове.

# 689
Благодаря, Rose Madder. В Барселона, но паркът е Портавентура и затова не написах град. Обмисляме точно да не е в почивната събота, а по-скоро сряда- четвъртък и затова ме интересуваше дали си учат децата Simple Smile Надявам се да няма огромни опашки и нужда от Fast pass-ове.
Дъщеря ми ходи този юни с класа си точно там, като ден от седмицата беше четвъртък и каза, че е било съвсем нормално, без лудница и блъсканица. Има табла, на които се вижда в реално време за всеки атракцион колко минути се чака.

Общи условия

Активация на акаунт