ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 230
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Нестава въпрос за Варна, а за навсякъде.

Това е от официалната страница на НЗОК. После видях, че са го давали в Бтв новините даже.

Това го взе мъжът ми днес от ЗК.

# 616
Ето го и в оригинал: https://www.nhif.bg/upload/2527/DLFE-1188.doc

Едва дали има някой, който случайно се записва при АГ. Моята лична история е следната: избрах си проследяващата в частната клиника, но за нея трябваше да се чака повече. Междувременно реших да се запиша по ЗК (с оглед на това, че още не бях минала нито една ЖК, нямах идея каква е процедурата за евентуални болнични, раждане в държавна болница и т.н. и изобщо - не исках да чакам чак до 16 г.с. за първи преглед, при все че ми е първа бременност и не знаех изобщо какво да предвиждам). Записах се при едно АГ през супеддок, което уж проучих) и вечерта преди прегледа - ми го анулира 😄 Нямах особен избор и в последния момент записах при друго АГ (уж - с добра оценка в супердок, сега си давам сметка, че май там публикуват само добрите ревюта на пациенти) и… с нея се омотахме в схемата преглед-плащане за 2-та прегледа на кръст. Оказа се, че е и още специализантката, като на финала я питах какво ми се полага и какво не - каза, че й били свършили явно бланките с информация за Майчино здравеопазване и пропуснала да ми даде, за да се информирам и така, мал шанс 🤷♀

В частната клиника ме следят добре и отново се връщам на извода, че от държавни услуги и осигуровки - полза голяма няма.

Да сме живи и здрави и всичко да ни е наред занапред, има и добри медицински специалисти в БГ 🫶

# 617
Момичетааа, може ли да покажете ако имате снимки на бебчовците в профил? Нещо моето ми се струва, че не му е наред, нищо че докторът каза,че си е добре. Аз ли откачам, не знам, но тоя профил на носа и устните нещо ме притеснява.

# 618
Аз не виждам проблем, а и след като доктора е казал, че всичко е наред, защо търсиш под вола-теле 😃
Не е добре допълнително да си създаваш филми и притеснения.Нищо му няма на бебето, чудесна "профилна" снимка 🤗

# 619
  • Замък сред облаците
Няма проблем с профила, бебчовците в утробата най-често са с брадичка прибрана към гърдите - прибери и ти твоята, ще изглеждаш по същия начин в профил Wink

# 620
Момичетааа, може ли да покажете ако имате снимки на бебчовците в профил? Нещо моето ми се струва, че не му е наред, нищо че докторът каза,че си е добре. Аз ли откачам, не знам, но тоя профил на носа и устните нещо ме притеснява.

Ето го нашият мъник,незнам какво точно те притеснявам щом лекаря ти е казал,че всичко е наред.

# 621

Ето го нашият мъник,незнам какво точно те притеснявам щом лекаря ти е казал,че всичко е наред.
Вашето носле е по-мъничко и сладко сякаш, ама муцунката и тя е малко изтумбена. Абе не мога да обясня...

# 622
Добре де, в анфас снимка няма ли ?
Там ако си се вижда добре, кое по-точно те притеснява ?

# 623
И аз това се чудя,какво точно те претеснява?

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 22:46 от Сиси_89

# 624
Нямам в анфас Sad

# 625
Нищо му няма на бебчето.Не го мисли..изглежда си чудесно ☺️
Вярвай на лекаря си и бъди спокойна!

# 626
Ето ни и нас от вчера:

Аз не разбирам много от тълкуване на изображенкв, на профила малката е с отворена уста май, тя и не стоеше много мирно по време на снимките и нямаме топ кадри. На мен всички ваши ми изглеждат супер. ✨

# 627
Бая съм изтървала тук, ама наваксвах до сега. Мамите с опит, давайте съвети, много интересни неща сте споделили и за канали и за кърмене и сън, ако се сетите за друга литература казвайте. Аз също започнах да слушам книгата за кърмменето ама реших, че е рано и спрях та изобщо не знаех, че е грешка да се изцеждаш. За сега сме се насочили да раждам в АГ Варна, ще ходим на 14ти на първа среща с лекарката та да видим.Ама така като казахте, че никой не помага със съвети там се шашнах хах.
Някой беше питал за протеин на мен ми изписаха първия триместър прунатален Pregnaco, защото бях вегератианка доста гонини и едва месец, два преди да забременея проядох пак месо за да подпомогна плода, но хич не обичам и първите месеци ми се гадеше та не ставаше. Зная, че трябва да се внимава и да не се купува каквото и да е заради вредните подсладители и добавени неща. Този пленаталния е със стевия и със тпециален комплекс ензими за бременни. Аз не го харесах повръщаше ми се и от него и мъжът ми го пие хах
Аз си плащам като поп всеки преглед а уж съм по здравна каса май два прегледа покрива касата-така ми казаха, та имах един досега уж по здравната каса и само ме мериха, тонове и кръвно и това е.
Аз също не пия все още магнезий, получих схващане на прасеца един път само ама бая се изплаших болеше ме сиг минута и после на другия ден все едно имах мускулна треска. Разказвала съм ги тези неща на момичетата в групата, но и тук да напиша.
В 19та седмица бях на втора фетална и там се видяха две като кистички в мозъка на бебка. Докторката направи много обстоен преглед и каза, че няма страшно, че е течност, която просто не се е разорбирала все още и до 29та седмица трябва да изчезне и че ще следим. Но ние имаме пренатест и изключи тризомии както и замери носа и някакво ъгълче на крака май където е коляното и каза, че всички пропорции си вървят добре. Пуснах и две изследвания за токсоплазмоза и още нещо от този сорт и те са отрицателни та чакаме да се махнат и това е. Аз съм се настроила полажително, но от както разбрах гледам да ям повече протеини. Хах нз защо ама така си реших, та ще погледна и тази предложена книга за здравето на мозъка на бебето, не помня кой я беше споделил и дали изобщо има общо с темата ама няма да навреди Simple Smile
Бански си взех от H &M не за мами с две долнища, док каза, че може да се къпя, но първо леко да се плискам да не влизам нагрята изведнъж във водата защото ставали контракции, също и да се мажа със слънцезащита само от тези, които са с минерален фактор, другите били токсични за плода.
Качила съм 4кг до сега ама тумбата ми вече е бая голяма. Simple Smile май не се сещам за друго

# 628
Бая съм изтървала тук, ама наваксвах до сега. Мамите с опит, давайте съвети, много интересни неща сте споделили и за канали и за кърмене и сън, ако се сетите за друга литература казвайте. Аз също започнах да слушам книгата за кърмменето ама реших, че е рано и спрях та изобщо не знаех, че е грешка да се изцеждаш. За сега сме се насочили да раждам в АГ Варна, ще ходим на 14ти на първа среща с лекарката та да видим.Ама така като казахте, че никой не помага със съвети там се шашнах хах.
Някой беше питал за протеин на мен ми изписаха първия триместър прунатален Pregnaco, защото бях вегератианка доста гонини и едва месец, два преди да забременея проядох пак месо за да подпомогна плода, но хич не обичам и първите месеци ми се гадеше та не ставаше. Зная, че трябва да се внимава и да не се купува каквото и да е заради вредните подсладители и добавени неща. Този пленаталния е със стевия и със тпециален комплекс ензими за бременни. Аз не го харесах повръщаше ми се и от него и мъжът ми го пие хах
Аз си плащам като поп всеки преглед а уж съм по здравна каса май два прегледа покрива касата-така ми казаха, та имах един досега уж по здравната каса и само ме мериха, тонове и кръвно и това е.
Аз също не пия все още магнезий, получих схващане на прасеца един път само ама бая се изплаших болеше ме сиг минута и после на другия ден все едно имах мускулна треска. Разказвала съм ги тези неща на момичетата в групата, но и тук да напиша.
В 19та седмица бях на втора фетална и там се видяха две като кистички в мозъка на бебка. Докторката направи много обстоен преглед и каза, че няма страшно, че е течност, която просто не се е разорбирала все още и до 29та седмица трябва да изчезне и че ще следим. Но ние имаме пренатест и изключи тризомии както и замери носа и някакво ъгълче на крака май където е коляното и каза, че всички пропорции си вървят добре. Пуснах и две изследвания за токсоплазмоза и още нещо от този сорт и те са отрицателни та чакаме да се махнат и това е. Аз съм се настроила полажително, но от както разбрах гледам да ям повече протеини. Хах нз защо ама така си реших, та ще погледна и тази предложена книга за здравето на мозъка на бебето, не помня кой я беше споделил и дали изобщо има общо с темата ама няма да навреди Simple Smile
Бански си взех от H &M не за мами с две долнища, док каза, че може да се къпя, но първо леко да се плискам да не влизам нагрята изведнъж във водата защото ставали контракции, също и да се мажа със слънцезащита само от тези, които са с минерален фактор, другите били токсични за плода.
Качила съм 4кг до сега ама тумбата ми вече е бая голяма. Simple Smile май не се сещам за друго

Duzzyto на мен никой не ми е помагал с кърменето първия път, а бях на 22 и никой не вярваше, че ще се справя. Още към 5-6 месец влязох в групата "За дългото кърмене" и всичките ми знания са от там и блогът на Хедра. Просто се подготвих предварително, прочетох всякаква информация, за да може да съм подготвена, а не да се паникьосвам като стане нещо. Кърмих ексклузивно 6 месеца, дъщеря ми не е опитвала АМ, и после до 1.2 месеца. Няма нищо страшно в кърменето но е хубаво човек да прочете и да се подготви какво го чака, защото акушерките не винаги са подготвени и не дават правилни съвети, за съжаление. Може като понапреднем още да обсъдим темата във Вайбър, ако на повечето момичета им е интересна. Може и тук да обсъдим нещата и момичетата, които са кърмили да кажат как са процедирали, какви са били техните проблеми и кои неща са им помогнали. Темата е доста обширна и има какво да се говори Blush

# 629
Аз незнам кой казва, че цеденето е вредно. В болницата така ми се напълниха гърдите с мляко и ужасно много ме боляха, говоря за такава болка, че операцията изобщо не я забелязвах. Имайте предвид, че бебето в началото едвам, едвам засуква и то толкова малко кърма, а след  това гърдите реагират веднага, като започват да текът и ако тази кърма не бъде изцедена ще се превърне в болезнени буци. Стомахчетата на бебетата са малки и в началото им стигат по малко от 30мл. мляко. Относно гърдите, при положение че се подуят и започнат да ви болят в никакъв случай не ги оставяйте неизцедени. Забравете ръчните помпи, аз в болницата се мъчех с такава, казвам ви положението ми стана много зле, не можех да ги докосна от болка и накрая говорих с началника на болницата да ме пуснат ден по рано. В къщи мъжът ми веднага ми взе автоматична помпа и взех че се оправих. Чесно не мога да повярвам, че някой би съветвал за вреда от цеденето, това само потвърждава неграмотност в това отношение. Случаят ми е съвсем пресен, от юли миналото лято. Сега октомври ще съм подготвена от до. Аз ще си раждам в Окръжна Варна-гарантирано добри екипи и получаваш информация за бебето 2-3 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт