ФЕВРУАРСКИ сечко щом завилнее, малък бебчо ще се смее!

• 14 025
  • 336
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МАМА ГАЛЯ И ТАТИ ИВАН!
Да Вие жива и здрава и много да ви радва!Стискаме палци,всичко ще бъде наред и скоро да се гушкате тримата в къщи!

# 91
Честито на Галя и Иван,
дано всичко се подреди бебка да порасне бързо и всички да сте си във къщи скоро!  bouquet

# 92
Привет.
Да се отчета от прегледа днес.
Всичко с бебо е добре, отговаря по размери на терминът си. Тежи 2100 и ще е момче,така че wish моля за  stork-boy.
Взех си болничния , пуснах си изследвания и се надявам и те да са добри.
Викат ме на ЖК след 2 седмици.
Приятна вечер.

# 93
  • София
Daisy6 , в магазина ми казаха, че по-голямото легло можело да се използва до първи клас. Ние купихме големия размер, защото самият модел и цвят ни харесаха повере.
Днес ходих на кардиолог- всичко ми е ОК  Flutter Много се зарадвах, явно проблемите ми са на нервна почва и се появяват само пред кабинета за ЖК.
Утре ми предстои пътуване с влак, около 3 часа общо, но ще бъда сама  Tired Днес имах контракции с лека болка и за разлика от преди, ги усещах по-нагоре и отстрани. Стискайте палци да не се случи случка във влака, защото няма да има кой да ми помогне  #Crazy

# 94
  • София
Благодаря Киселина,
успешно пътуване и мисли позитивно за хубави неща.

# 95
Честита рожба на Галя и Иван. Ние сме с вас, стискаме палци всичко да е наред!!! Беборанка ще бъде добре, сигурна съм. Важното е мама и тати да са спокойни и да я обграждат с любов.
Лека вечер ви желая!

# 96
Радостче не е ли рано за тези декларации, аз разбрах че се подават след раждането (или след изтичане на 45 дневния болничен)
Ако не съм права да ходя и аз да пускам Simple Smile

# 97
Радостче не е ли рано за тези декларации, аз разбрах че се подават след раждането (или след изтичане на 45 дневния болничен)
Ако не съм права да ходя и аз да пускам Simple Smile

Ако 45-дневния ти болничен е започнал преди 01.01.2007, ще трябва да го направиш като се роди бебето. Тоест промяната важи за всичко болнични , издадени през 2007, независимо дали са за майчинство или за общо заболяване...На мен този болничен ми е точно от 01.01.07 и поради тази причина действам по новите правила.

# 98
Честита дъщеричка на Галя и Иван  Hug    bouquet

# 99
  • София
Да е ви е жива и здрава дъщеричката  Grinning
всичко ще бъде наред не се притеснявайте, ние сме с вас  Hug

# 100
  • София

Ако 45-дневния ти болничен е започнал преди 01.01.2007, ще трябва да го направиш като се роди бебето. Тоест промяната важи за всичко болнични , издадени през 2007, независимо дали са за майчинство или за общо заболяване...На мен този болничен ми е точно от 01.01.07 и поради тази причина действам по новите правила.
[/quote]
Точно така, новите правила са за болнични издадени от 01.01 нататък. и аз днес бях до банката и ми издадоха справка за IBAN сметката. другата седмица заедно с декларацията ще я занеса на нашето счетоводство и остава само да чакам да ми преведат обезщетението март, дано всичко е наред.

# 101
Честита дъщеричка на Галя и Иван и от мен. Да ви е жива и здрава и много да ви радва.

# 102
Ахам ясно
Моя болничен почна на 15.12 надявам се да съм по старите правила, демек трябва да пусна тази декларация на 01.02 когато болничния ми изтича.

# 103
  • София

Точно така, новите правила са за болнични издадени от 01.01 нататък. и аз днес бях до банката и ми издадоха справка за IBAN сметката. другата седмица заедно с декларацията ще я занеса на нашето счетоводство и остава само да чакам да ми преведат обезщетението март, дано всичко е наред.
[/quote]

Каква е тая декларация? За Приложение 7 ли говорите? А попълва ли се нещо от работодателя - относно срок на трудовия договор или други данни? Или какво - само болничен, Прил. 7 + документ от банката?

Честита дъщеричка на Галя и Иван  bouquet Да е жива и здрава Hug

# 104
  • София
да, става въпрос за Приложение 7 и към него се прилага тази справка за ИБАН сметката издадена от банката.
работодателят трябва да попълни данните в болничния лист и да сметне дневното обезщетение, после НОИ ще проверят и ако всичко е ОК ще преведат сумата до 30 дни след подаването на болничния.

Общи условия

Активация на акаунт