Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 157
  • 439
  •   2
Отговори
# 375
mmimi12, в какво се изразява влошаването?
Аз имам лигатура на цялата вена сафена 2018г. и тромбектомия. Тя си беше разширена под коляното преди лигатурата. Нямам проблеми, или влошаване на вените на този крак.

# 376
mmimi12, в какво се изразява влошаването?
Аз имам лигатура на цялата вена сафена 2018г. и тромбектомия. Тя си беше разширена под коляното преди лигатурата. Нямам проблеми, или влошаване на вените на този крак.

Когато миналата година се подложих два пъти на склеротерапия вената беше подута и извита, но на малък участък под коляното. Веднага след склеротерапията започнаха вените ми около третираната да стават релефни като въженца, и най-важното - започна да ме боли. Сега почти година по-късно под коляното имам доста разширени вени, които стават силно релефни и отделно - наскоро на бедрото на същия крак забелязвам подуване. Описвам го много страшно, но не е. Просто е значително по-зле от преди да се подложа на склеротерапия. Вената си я имах 2 години без промяна. Отделно - не бях прегледана нито с доплер, нито с нищо. Само си вдигнах полата и ми казаха, че е малко и козметично, да не се притеснявам.

# 377
Здравейте,
Някой дали е правил подобна процедура:
Криолазерна криосклеротерапия (CLaCS)
Виждам, че във върикс клиник го правят.
Търся някакво решение за видими капиляри по краката без разширени вени все още .

# 378
mmimi12, не зная защо така се е получило. Не съм чувала до сега някой да се оплаква от такова нещо.
На това място е вена сафена- голямата подкожна вена, която е рискова за образуване на тромб, който да тръгне нагоре. Мисля, че затова я махат, или склерозират.
Аз бих потърсила много добър съдов хирург, който да прецени ситуацията.
При мен, след лигатурата, вената се резорбира с течение на времето, заедно с тромбите в нея, но нямам разширяване на други вени, въпреки, че клапата ми е уврдена.

# 379
mmimi12, не зная защо така се е получило. Не съм чувала до сега някой да се оплаква от такова нещо.
На това място е вена сафена- голямата подкожна вена, която е рискова за образуване на тромб, който да тръгне нагоре. Мисля, че затова я махат, или склерозират.
Аз бих потърсила много добър съдов хирург, който да прецени ситуацията.
При мен, след лигатурата, вената се резорбира с течение на времето, заедно с тромбите в нея, но нямам разширяване на други вени, въпреки, че клапата ми е уврдена.

Надявам се да не се разрасне проблема. Аз имам час за съдов хирург, ходила съм и преди, и полагам усилия за състоянието на вените - нося компресивен чорап, пия хапчета и други неща, които са в моя контрол.

# 380
Дамите, които сте праеили оперативно отстраняване на цялата вена (бедро+подбедрица, операция с разрези) - бихте ли споделили как протече и колко време ви отне възстановяването? Някои казват месеци наред ластичен бинт, огромни надути крака, болки и болничен, други - буквално след 2 седмици (след свалянето на конците) всичко е наред и можеш обратно на работа... В голямо чудене сме със сестра ми кое е вярно и какво да правим, така че всяко мнение/споделяне ще ни е от полза. Благодаря предварително и бъдете здрави!

# 381
Къде приема д-р Милена Ангелова?

# 382
Klar, кое налага да се прави такава операция? В темата нямам спомен някой да е споделял за точно такава. За класическата, става въпрос нали или бъркам?

# 383
Доктор Милена Ангелова

# 384
Klar, кое налага да се прави такава операция? В темата нямам спомен някой да е споделял за точно такава. За класическата, става въпрос нали или бъркам?

Ами, така са ѝ казали на сестра ми 2 софийски светила (едното във ВМА) - че вече било късно за лазер и препоръчват операция. Дали това е т.нар стрипинг, не съм сигурна? Но при нея вече не е само подбедрицата, а и бедрото е засегнато. Останах с впечатление, че Elisandra е минала през подобни операции и се надявам да пише как е било..

# 385
Klar, и на мен ми казаха, че е късно и ставало само за операция, но се оправих с лазер. Препоръчвам да се консултирате и с друг специалист.

# 386
  • Някаде там
Дамите, които сте праеили оперативно отстраняване на цялата вена (бедро+подбедрица, операция с разрези) - бихте ли споделили как протече и колко време ви отне възстановяването? Някои казват месеци наред ластичен бинт, огромни надути крака, болки и болничен, други - буквално след 2 седмици (след свалянето на конците) всичко е наред и можеш обратно на работа... В голямо чудене сме със сестра ми кое е вярно и какво да правим, така че всяко мнение/споделяне ще ни е от полза. Благодаря предварително и бъдете здрави!
При мен възстановяването беше много бързо и след двете операции. Не съм имала подуване или някакви други оплаквания.
Като стриктно спазвах съветите на лекаря. Носи се ластичен бинт до свалянето на конците. След това може да се сложи компресорен чорап. Аз си носех бинтовете.
Нямах никакъв проблем да се върна на работа след като ми изтече едномесечния болничен. Можех и по - рано да се върна на работа,но реших,че няма за къде да бързам.
Моят съвет е да не отлагате. Ако трябва потърсете и друго мнение.

# 387

Ами, така са ѝ казали на сестра ми 2 софийски светила (едното във ВМА) - че вече било късно за лазер и препоръчват операция. Дали това е т.нар стрипинг, не съм сигурна? Но при нея вече не е само подбедрицата, а и бедрото е засегнато. Останах с впечатление, че Elisandra е минала през подобни операции и се надявам да пише как е било..

От ВМА с кой лекар се е консултирала?  Там са много добри лекарите.

# 388
Klar, да ако е в много лошо състояние лазера не е подходящ.
При мен стрипинга беше под коляното, от който има само 6 малки дупки, а на бедрото бях РФА. Взех си цял месец болничен, през който си правех много разходки.

# 389
Мился, че при нея проблемът е че по-скоро са силно нагънати. Във ВМА е ходила при доц. Кюркчиев, доколкото знам. Но тя живее в чужбина, там са я наплашили с някакви безумни истории за по над месец болки, отоци и възстановяване, и затова тя клони насам... Тук са ѝ казали че след 2-3 седмици ще може да се върне на работа. Затова и търся хора, минали през това, да споделят реално как е.

Общи условия

Активация на акаунт