Шестокласници 2023/2024

• 32 015
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Gato, същата работа. Толкова добре се оправяше сама. Така загина тази година, че не мога да повярвам. Много и то големи домашни, допълнителни неща, съчетано с тръшкане и голям мързел и направо не знам на къде отива.

# 106
Точно това стана - от самостоятелно учене още от 3-ти клас, тая година е все едно първи. А много от нещата са му интересни, говори какво са обсъждали в клас и т.н. като е в настроение разбира се.
За тръшкането въобще не ми се говори, ама хич - чудо е.

# 107
  • София
Е, аз ви казах... Simple Smile Кой знаел да учи, кой не знаел.. май все тая, пети клас си е отврат! Обаче се е появило нещо ново във времето между двете ми деца. Всички казаха, че ШЕСТИ клас е по-отвратителен. Това за мен ще е новост и ме шокира...
За учебните тетрадки искам да кажа. Изобщо не схващам ролята им по принцип, освен в начален етап, при това сигурно само първите 3 г. А като знам, че имаше работни листа и в гимназията.. ама повечето учители не ги полазват. Абсолютно не виждам полза от тази тъпотия. Само хартия се хаби зАлудо.

# 108
Като ви чета ми се струва, че при нас е хлабава работа. По разказвателните предмети да си попълнят тетрадките и ако дадат някой проет за който иска (моето не проявява желание), и по един тест на срок. Моето кара яваш- яваш, стои като една мастна капка върху езеро. Мислите са му в топката и нинтендото.

По БЕЛ минаха миналите времена, местоимения, наречия и предлог. Според мен е една пълна каша, която ще избухне подобаващо на НВО.

# 109
  • София
.
По БЕЛ минаха миналите времена, местоимения, наречия и предлог. Според мен е една пълна каша, която ще избухне подобаващо на НВО.
Няма, спокойно! В седми клас ще преговорят всичко. Учителите за главата се хващат с липсата на дългосрочна памет на децата, повтарят като папагали и стар и нов материал, белким прихванат нещо 😃. Все пак и учителите се борят за престиж на училището си и дават всичко от себе си за да вдигнат резултата на НВО!

# 110
Vache, уби всякакъв оптимизъм в мен!

# 111
Абсолютно!
Първият срок започна много трудно, но в края му вече се беше съвзела и нещата почнаха да идват на място. Вторият срок не разбрах какво се случи, но така изпусна нещата, че вече не съм сигурна дали ще успее да задържи успеха.
Файда от неходенето на занималня трети и четвърти клас не видях. Учи ако иска и при всички положения след два часа почва да дава заето. С почивка и връщане не става - напълно е загубила концентрация. За това и не я отписвам от извънкласните дейности - поне убива скуката и развива други умения - уж!

# 112
  • София
Че ти не слушаш ли на родителските срещи? Wink Там всички това казаха... пети клас бил като подготве, в шести какво било... леле-мале Simple Smile

# 113
  • София
Имаме кака, сега е 8ми клас...5,6,7ми клас си е тегаво като 7ми клас е черешката на тортата...там един свободен ден нямаше, уикенди и екскурзии забрави...здрави нерви, постоянство и вино...Simple Smile))

# 114
  • София
Не знам, аз сигурно ще се предам по някое време. Joy И каквото сабя покаже. За мен тези учебни тетрадки много утежняват процеса, освен раниците. Не беше попълвал текущо и седнахме с баща му, той повече, да помогне да попълни по история. Много неща ги нямаше в учебника и трябваше ровене в интернет. И защо е нужно, предвид, че имат учебник с би трябвало цялата необходима информация, изпитвания и тестове. По история госпожата е много изискваща, както и по ЧП. Испанският пък не знам защо затруднява всички.

# 115
Че ти не слушаш ли на родителските срещи? Wink Там всички това казаха... пети клас бил като подготве, в шести какво било... леле-мале Simple Smile

Слушам аз... но явно вашият класен специално вас е плашил Simple Smile

Сега сериозно по темата за шести клас: Преди месец хвърлих едно око на учебниците от чисто любопитство. Естествено нито е по-лесно, нито е по-малко. Материалът е все така обемен, сгъстен и представен по същия начин. По математика за нематематически гимназии си е сериозно изпитание, имайки предвид, че нямат достатъчно часове за упражнения. НО! надявах се, че децата ще са повече с настройката за голяма ангажираност във времето, обем и натоварване... но казват надеждата умирала последна...

# 116
Хахаха, Gato, надявай се. То сега вече навлизат в пубертета - мързи ги, не "чуват", не "виждат", не "слушат". Мен ме боли гърлото от викане. И главата... При нас казват 6 клас е най-лежерен - като затишие пред буря.

# 117
Не искам от сега да мисля за 6 клас, че ще ми призлее. От пети ми се гади, за по-натам не ми се мисли...

# 118
  • sofia
Ще чакаме да станат в 10. клас, тогава вече нещата започват да се нормализират. Едно време класната на големия така ни успокояваше на родителска среща. Казваше ни да стискаме зъби още една година и ще станат хора.Grinning Тогава бяха в 9. клас. Е, права беше жената!

# 119
Днес нали друга работа си нямах, а чаках цял ден да дойдат майстори и ми попадна един пич в ФБ. Та, този младеж твърди с научни доказателства, че животът на Земята приключва къмто 2025 г. Поради Ледников период общо казано. Който иска да търси Dimitar Hadjiev - усмихнат момък с брада и мустаци на профилната снимка. Не е много луд, звучи доста убедително. Обаче искам да му задам въпрос, а е ограничил кой да му коментира публикациите.

Та, по този повод ми идва да връча тържествено Нинтендото на дядето, да му кажа да си гледа живота и ни края на 5-ти клас, ни НВО, ни нищо не ме интересува. Депресирах се.

Общи условия

Активация на акаунт