Шестокласници 2023/2024

• 32 001
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • sofia
За прием след 7. клас в НГДЕК може да се използва резултатът от националния кръг на олимпиадата по история, т.е. третият кръг.

# 91
Е, то до национален кръг на някоя от олимпиадите да не би да е по-лесно, отколкото НВО?

# 92
  • София
Ето го точно текста Simple Smile

"2. удвоен брой точки от националното външно оценяване по български език и литература или резултата от класиране на първо, второ или трето място на
националния кръг на олимпиадата по български език и литература, когато се кандидатства по реда на чл. 24, ал. 2"

Аз като видях как се стига на втори кръг на олимпиадата по БЕЛ... забрави за първо, второ и трето място на национален Simple Smile

# 93
  • София
Иммайте предвид, че на Олимпиадата национален кръг, децата ни ще са в една група с осмокласници. Като трудност областният кръг е по-труден от НВО, както и от състезанията на НПМГ по природни науки.
За НПМГ математическа паралелка няма допълнително състезание на гимназията, нито олимпиада, взема се оценката от НВО само. Не е като при кандидатстване за 5 клас, където се искат участия на определени състезания.
За протокола - дребо ще го запиша май на БЕЛ догодина, защото там накуцва работата в училище. От математичката съм доволна, видя го, че не е добре по математика още през октомври и от тогава не му дава мира, обръща му достатъчно внимание. Ще търся частни уроци, от школи се напатихме с баткото миналата година.

# 94
Аз годината съм я писала прключена вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Класните по БЕЛ и МАТ ги направи-чакаме оценките. Предстоят още изходни нива по предметите, но вярвам,че ще се справи. А и има достатъчно оценки по всичко, така че успехът му няма да се повлияе, освен ако не направи тотална издънка Joy. Имат седмица зелено училище + няколкото неучебни дни до края на май. Седмица за финално оформяне. Юни не знам защо ходят на училище...

# 95
Имаме два предмета с по една оценка - ходил е редовно на училище, чакам да се сетят, че служба не остана.

# 96
И при нас подобно. Така беше и първия срок и накрая едвам ги оформиха при това не в полза на децата.Sad

# 97
  • София
Няма страшно, ей сега ще съберат учебните тетрадки и ето ти една оценка 😃.
Господинът вчера благоволи да ме уведоми, че в петък има класно по математика. Три дни през уикенда тича като пощурял 😕, сега ще му разкажа играта 😁

# 98
Ох, това за учебните тетрадки ми е болежка в момента. Заради тях моят младеж е в немилост тези дни. Разбрах, че цяла година не е попълвал (аз не го проверявам и не уча с него), а почват да им ги събират. Две вечери пише до 10 ч. И още има. Днес му е класната по математика и нищо не учи за нея, за да попълва тетрадките. Математиката не му е дерт де, оправя се с нея, обаче с четенето по разказвателните предмети, попълване на тетрадките и изобщо работата вкъщи е ужас... Не мога да се справя с това... Cry

# 99
Моят само гледа да се мотае. Снощи не писа нищо от домашните, че имаха концерт на училището и се прибрахме в 10 ч., та всичко тази сутрин трябва да напише, а днес им е най-тежка програмата. Ще видим дали изобщо ще има написано домашно днес...

# 100
Малко офтопик, но реших, че е забавно, та да споделя... Вчера за сефте чух, че имало такова чудо една учителка да е класен ръководител на два класа. Класната на познато дете - петокласник - е класна и на 9 клас в същото училище.
Е, тая жена ако не е за ожалване, не знам кой е Joy

# 101
Ако някой намери лек за мотаенето и отлагането на учебните задачи, моля да го сподели.
В краен случай да отваряме група за психологична взаимопомощ...

Соул, това с оценките не е само при вас. В последния момент няколко оценки накуп, което не е особено в тяхна полза.

# 102
КМ и ФВС - няма да мине с Учебна тетрадка Simple Smile
Попълвахме пропуски в тетрадката по История обаче - не е писал заради отсъствия първия срок. Трудно му е с някои въпроси.
По АЕ също има замотани упражнения от мързел, там ще дописва ваканцията - не са толкова много, но искам да не губи тренинг с езика. Ще чете и книги на Английски, по собствен избор ще са заглавията.
Скрит текст:
Ако е само мотаенето и отлагането на учебните задачи добре, но "няма", "не искам", "за какво ми е", "мързи ме и аз не знам защо", "най ми е хубаво да си почивам".  Със забележки не става, с наказания - тип спрян интеренет и подобни също. Благоразумно пробвах веднъж. Сега сме на "направи това, няма да отнеме много време", "разбери го и другия път ще е по-лесно", "само още една задача", "едното днес, другото утре" работят по-успешно за сега.
Искам и чакам ваканцията. Предишните 4 години ставаше леко тегаво по това време, обаче тази година е малък ужас.

# 103
Това е, защото изведнъж им дойде шокът на пети клас. Моят примерно не знаеше как да учи. В занималнята до 4 клас правеха само домашното и то "заедно", вкъщи попълвахме пропуски по АЕ и разказвателните. Сега обаче зорът е доста по-голям и няма онова мотаене на занималнята, където направят едно упражнение и после волна програма.

# 104
Обема и натоварването беше при нас проблемът. Беше се научил самостоятелно да учи още в 4ти клас - домашни, разказвателни, английски... всичко сам, аз само от време на време проверявах. Тази година обаче в един момент от проекти, извънкласни, липса на свободно време и обем на материала по  всички предмети почна да дава фира:(

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:36 от gato

Общи условия

Активация на акаунт