Шестокласници 2023/2024

• 32 200
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, записвам се с една приключваща петокласничка. Засега не ходи на допълнителни уроци, само на курс по английски и спорт. Учи в 32- ро.

# 286
И на нашите вече са им дали четивата за лятото. От задължителната литература имат "Под игото" и разказите на Елин Пелин и Йовков. Нушич и Даръл са по желание. Познайте моичкият дали ще се мине да прочете нещо отгоре или ще се придържа към санитарния минимум? Grinning
Аз съм от тези, които нямат намерение да го напъват с пълното издание на "Под игото". Ще го учат още два пъти в по-горните класове. Айде няма нужда и сега. Ще настоявам да го прочете в 10-11 клас, когато едно, че пО би я разбрал и друго, че пО ще му остане нещо в главата и най-вече в сърцето. За момента няма шанс. Ще я избута по задължение, автоматично и с 300 зора и най-много да я намрази. Не виждам как 11-12-годишно дете би се впечатлило от едно такова произведение. Просто няма шанс. Даже мисля, че това е най-сигурният начин да откажеш изцяло едно дете от сериозната литература. И непознатите думи са най-малкият проблем.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 16:36 от Мила Атова

# 287
Аз съдя по себе си. В  6 клас не можах да го прочета пълното издание, само малко от малко, от тук - от там и то с нежелание. В 10 го изядох с кориците.
Моят ще чете съкратеното издание. Не, че има лошо и в пълното, кой както си реши.

# 288
  • Варна
Да си похваля гарджето, че завършва с пълен отличен.
И да се оплача, че въобще не иска да чете. От миналото лято има телефон, двамата големи я зарибиха да гледа анимета и сега само това прави. Направо не може да я отлепи от телефона човек. Не знам какво да правя. Вземам и за малко телефона и почва тръшкане и истерики.
Ще купя христоматия и ще се моля поне нея да прочете.

# 289
Despina, аз съм си решила проблема с телефона с инсталирането на приложението Family link.
Слагам лимити на определени проложения, игри и забранявам сайтове...

# 290
  • София
То това с липсата на желание за четене е проблем при повечето. Браво, че има желание за учене. Нашият завършва с отличен, непълен обаче, като втория срок имаше спад определено. Не се отрази на годишния успех, с изключение на рисуването. По втория език испански му остави шестицата от първия срок. Хубавото е, че по основните предмети задържа както трябва, с леки забележки от мен.

# 291
  • София
Sania, добре дошла! Purple Heart
И аз ползвам фемили линк за телефона, но се изтарикатяват и сядат после на лаптопа.
Там знаете ли начин пак да се настроят такива рестрикции?

# 292
Sania, добре дошла! Purple Heart
И аз ползвам фемили линк за телефона, но се изтарикатяват и сядат после на лаптопа.
Там знаете ли начин пак да се настроят такива рестрикции?

Да, Family safety на Microsoft.

Като огранича времето за различни игри и забавления от мултимедиен характер, рязко скача желанието за четене на книги, когато има свободно време. Не ограничавам обучителни приложения, но с тях нямам проблем със злоупотреба на използването им Simple Smile

# 293
  • София
Благодаря, Gato! Много полезна информация. Two Hearts

# 294
А аз като попитах моя какво ще прави през ваканцията, различно от айпад, той отвърна - Ще чета Под игото! 😏😏

# 295
Бреееййй! Пу-пу, да не му е уруки! Hands Ok Hand Hands Clap Hands Pray Satisfied

# 296
  • София
Vache, това инфо за лошия превод на Даръл ме озадачи. Дай инфо, кое издание визираш.
Не знам кое от всичките, ама преводача не си беше направил труда да влезе в материята зоология, а за тази книга е важно. Беше превеждал буквално имената на бръмбарите например. Майка ми е голям почитател на Даръл и беше купила книгата за голямата ми дъщеря. Понеже се случи така, че пътуваше някъде я подхванала да чете. Каза, че е отвратителна, нищо общо с изданието от соца. Понеже на доста такива издания се нагледах, та сега предпочтам да си извадя книгите от моята билиотека.

# 297
Моят чете Под игото. Казал на баща си, че почти нищо не разбира (хахахха). Ще го препитам накрая да видя дали изобщо нещо е влязло в кратуната му.

# 298
  • София
Моят чете Под игото. Казал на баща си, че почти нищо не разбира (хахахха). Ще го препитам накрая да видя дали изобщо нещо е влязло в кратуната му.
Леле, много скоростно е почнал Simple Smile)) Аз ще я пощадя и утре, че е рожденичка Simple Smile После и тя започва.

# 299
То с такава лоша майка кат мене, смее ли да не почне....хахах
Обещала съм му 2 седмици пълна почивка, ама четенето не влиза в сметката. ( не го смята за учене), после ще се захваща, че госпожата им прати 100 стр задачи за решаване през лятото...

Общи условия

Активация на акаунт