Шестокласници 2023/2024

• 32 139
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Хахаха, и щерката в кюпа на активно почиващите. Спи до обед, чете / остана ѝ да довърши "Под игото" и Автобиографията на Нушич /, и излиза вечер да играе. Зарибила се е по разни корейски сериали и постоянно гледа нещо. Ходи два пъти седмично на английски.
Случайно ѝ разчиствах компютъра, и видях че имат да решават 100 задачи за септември, да напише няколко преразказа и два ОЛВ. AngryRage Водих я няколко пъти на театрални предстваления, и ще има една почивка с нас в началото на септември.
"Ослушвам се" за уроци по математика от септември/октомври. По БЕЛ засега няма да ходи.
По въпроса за НВО и материала за него - без коментар, щото ще ме баннат....

# 466
  • София
Ясно. Е, ще се борим някак и това е.... Те пък тез прости лихви много сложни, та чак да ги местят в 7 клас.
Мен ако питаш не знам какви лихви ги гонят изобщо, На кое дете му трябва да знае какво е лихва, че тя няма никакво приложение, освен във финансовите дела. Айде нЕма нужда да разбират толкова.
Да, има нови учебници, ама с малки промени. Съществените предстоят.

Аз съм си за дългата ваканция. Това с разводняването на учебната година с ваканции не ми харесва. Децата само се разконцентрират. Достатъчна е зимна и пролетна, за да отпочиват. Есенната е глупост. Води се 4 дни, ама 2 от тях са съботно-неделни.

# 467
  • ту тук, ту там
Водих я няколко пъти на театрални предстваления...

Ще споделиш ли на кои постановки и как се възприеха от детето? 😊

# 468
  • София
Водих я няколко пъти на театрални предстваления...

Ще споделиш ли на кои постановки и как се възприеха от детето? 😊

Ние също я водим, макар, че наистина е трудно да подбереш представления за тази възраст.

Тази година гледа "Бурята" в Народния театър.
Ще я водя на Поетите live през декември. Иначе ги е гледала, когато бяха онлайн по време на пандемията.

Ходила е и на балет в Операта - "Анна Каренина", "Сън в лятна нощ" и на постановката Мамма Мия.

Дотук възприема добре.

Но ще се радвам да споделите и други представления, които стават за тях.

# 469
Ходихме заедно на Бай Ганьо и тъй като аз съм гледала като ученичка представлението с Калоянчев, останах малко разочарована,но на него му хареса. Книгата още не я е чел.

Направи ми впечатление, са поставили също Дон Кихот тази година, но прецених, че му е рано.

Тази година ни е много слаба откъм театри. Съжалих, че не ги взехме с нас на Чамкория, щеше да му хареса.

# 470
Elleni, тук / в нашия град / я водих на "Службогонци" и "Редки тъпанари". Не беше много въодушевена, но като я питам дали ще дойде с мен на театър, казва "Да". За съжаление през лятото няма почти никакви читави постановки. Водих я на "Танците на българина" и на "Обич и песен". + да слуша "Пиф" и песни на Тина Търнър.

# 471
  • София
Аз водя на всякакви постановки. Изключение правят подобни на "Портокал с часовников механизъм". От 7-годишна ходи в театрална школа, сестра ѝ играеше преди това и реално от бебе е из салоните на някакви представления. Случайно дойде на "Енигматични вариации" на Шмид и понеже аз твърдях, че няма да разбере нищо ми натри носа, че всичко е разбрала. И беше във възхита да види на камерна сцена Васил Михайлов. Simple Smile. Лятото театрите почиват, но от новия сезон отново. Семейството ни има наследствена връзка с театъра, та не може да е иначе.

Направи ми впечатление, са поставили също Дон Кихот тази година, но прецених, че му е рано.
Дон Кихот и аз искам да го гледаме, ама малко солено беше този сезон. Изобщо в 'Младежкия' има чудесни представления. Любим ми е. Има и много хубави постановки на гостуващи тетари.

# 472
Много е хубаво да ходят на театър, а и вече са достатъчно големи. Класната на моя през учебната година ги води няколко пъти на театър вместо час на класа, което си е супер. Хем на театър, хем групово за сплотяване.
Ще видим тази година как ще е. Много ангажименти нещо се очертават, та ще видим с кое как ще смогваме....

# 473
Здравейте, има ли случайно някой записал се при Иван Симеонов в СМГ курса за 6 клас?

# 474
  • София
Как върви лятото? На мен ми се повтаря, че трябва да има време за почивка, когато няма да чете задължителна литература и си е взела Хари Потър за предстоящото море. Преборихме Под игото (четохме заедно, тъй като тя не разбираше доста неща). Сега съм извадила Принцът и просякът, но Хари Потър е с предимство. 😊

# 475
Моят прочете книгите от списъка, сега бори една на английски, че им е като задание от учителката. Сега е на бабин дом и нищо не пипва. Баба му казала, че бил там само за почивка и той послушно само гледал тв и цъкал на тел.

# 476
Soul free, бре че изпълнително дете. 😀
Моята си реши домашното по мат / 100 задачи /, половината по БЕЛ, отказа да чете Джералд Даръл и Нушич / каза много скучни са /. Кифлее отвсякъде, непоносима е, хормона яко я е "ударил". Направо незнам в 7 клас какво ще е...

# 477
А, изпълнително, бе! (Ако имаш предвид книгите)
Просто има лоша и гръмогласна майка.....

Иначе на баба си заръките ги спазва стриктно. Лежи на дивана, гледа тв и яде.

# 478
  • София
............................. отказа да чете Джералд Даръл и Нушич / каза много скучни са /. Кифлее отвсякъде, непоносима е, хормона яко я е "ударил". Направо незнам в 7 клас какво ще е...

Това все едно за нас е писано....Само тези двете останаха и не, та не, не иска да ги прочете - по същата причина...а е чела Джеръл Даръл преди време....
Останаха й да напише част от домашното по БЕЛ - преразказ на две глави от Под Игото...и задачи...но утре заминава на лагер в Австрия, така че ще остане да дописва през септември....
Иначе гледаме се в огледалото, спим с чорапи на главата ( за къдрици) и тн...и следим зорко да не ни излезе някоя пъпка...пази боже....SmileSmileSmile

# 479
На моя съм му купила едно синьо за миене на лицето, обаче не мога да се преборя да го ползва редовно. Само като му кажа и то с разправии... Излизат му едни бели като точки, не е баш пъпки, няма отърване от тях.

Общи условия

Активация на акаунт