Пъзели 54

• 24 765
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз не участвам в Пъзелмания, но все пак ми се струва нечестно това с автоматичния финал. Както много хора отбелязаха, на квалификациите е имало хора с по 1-2 минути разлика, кой видян от организаторите, кой - не... Не казвам, че тези с автоматичния финал ще спечелят, обаче ако други се бяха класирали, щяха да имат шанс за някоя от поощрителните награди. Освен това финалистите получават 2 пъзела на цената на билета си, нали така? И не казвам, че са виновни тези със сгрешените пъзели. Организаторите са сгафили, създавайки ситуацията.

# 466
Птичарката, те не са заели ничие място на финала, класираха същия брой хора от групата, тези бяха бонус.

Факт е, сгрешили са, все пак всички сме хора, случват се такива неща. В имейла пише, че другия вариант е бил да сменят пъзела, но са се отказали понеже този е произведен специално за финала.
Аз това го разбирам, че иначе щяха да вземат каквото имат налично и пак нямаше да са доволни хората, ама кой го е редил, кой не и щеше да е стар пъзел.
Реално аз не виждам по-добър начин да се излезе от ситуацията. Сигурно няма идеално решение, но това не е чак толкова скандално.
А честно или нечестно аз лично проблем нямам, всъщност не съм сигурна защо точно хората, които не участват имат.

# 467
  • София
Щом тези със сгрешения пъзел са бонус, тогава ОК. А колкото до правото на мнение - никой не може да ми го отнеме. Дали другите споделят моето мнение, не ми е толкова важно.

# 468
Тони, ако крайбрежния е холчето на морето Равенс, бях му хвърлила око и ако може искам да го наредя и после ще го върна. Иначе си заплювам Кандински, ако ще се продава.

# 469
  • София
Холчето е, но бих искала да го задържиш, моля? Не ми се ще да го продам на непознат.
Другият ти го записвам.

# 470
  • София, България
Бухти, сега ще ти кажа като човек, който не участва, пък се вълнува и бунтува.
Тези хора имат автоматичен достъп до финал, до който не е ясно дали биха стигнали ако се състезаваха на квалификациите. По този начин пред тях е премахнато едно не малко препятствие за спечелване на някоя от наградите. Все пак не е едно и също дали ще се състезават 20 човека за 3 награди или 25 човека за 3 награди, защото точно този човек, който е в повече може и да не беше успял да се класира ако се състезаваше в квалификациите на общо основание ( например да му се падне пъзел, който не е "неговия" и не му идва от вътре да го реди).
Честно казано в създалата се ситуация не знам кой би бил най-правилният ход, може би просто да анулират този час и всички да получат нови пъзели и нова дата и час за квалификация.

# 471
Да де, аз просто гледам от моята позиция на състезател. И знам, че ако нямах възможност да се класирам на квалификацията, то на финала съвсем нищо нямаше да направя. Така че грам не ме притесняват тези хора, които са ги пуснали. Ако могат и го наредят на финала, то значи и на кваликикацията са щели да минат, нека ме изпреварят и да си получат наградата.
Факт е, гледам от моята гледна точка на човек, който завършва първи на кваликация и после не прави нищо на финала където е около сто пъти по-трудно.

При пренасрочването също ще има един куп недоволни, че са си нагласили нещата, да не говорим, че и финала няма да може да се състои. А новите пъзели откъде ще ги изкарат? Най-вероятно ще трябва да се произведат и доставят, което няма да стане за седмица.
И като цяло доста сериозно гледате на нещата. Аз съм се записала за кеф и забавление, не може всичко да е идеално и ничий живот не зависи от това. Безкрайно ме забавлява да редя по зодия на ден, никога иначе нямаше да ми се отвори такава възможност да редя толкова, но сега си го позволявам и изтиках другите ангажименти на заден план Joy Само утре не знам как ще го наглася, че детето има тържество в дг, това й е първото, а и на мен (да, и на мен), ама пусто няма да успея да хвана достатъчно светлина след това Satisfied

# 472
  • Русе
А честно или нечестно аз лично проблем нямам, всъщност не съм сигурна защо точно хората, които не участват имат.
Ами ние неучастващите нямаме проблем.Ти сподели какво се е случило и ние изказваме мнения и предположения. за създалата се ситуация. Вълнуваме се заедно с вас,може затова изглежда да отстрани така.

И като цяло доста сериозно гледате на нещата. Аз съм се записала за кеф и забавление.

Аз пък точно с обратното впечатление останах,че ти гледаш много сериозно на нещата.Кефа  и забавлението са ясни.

# 473
  • София
Честно казано пред различните варианти по които са можели да се справят със създалата се ситуация озонци, според мен са избрали най-правилния и безболезен. Обикновено пъзелът за финал е по-труден и участниците са по-добри от тия на квалификациите. Аз да бях отишла директно на финал, щеше също да ми е гадно. Едно че ми убиват половината кеф, да покажа че наистина ми е мястото на финала, второ, че наистина на цената на билета, ако стигнеш до финал, получаваш два пъзела, пък така имаш един.

И наистина, решението да изпратят финалния пъзел, така че да се вижда от всички дава равен старт на хората, защото дори тези които са го имали от по-рано, реално не би трябвало да са го редили. А това че са го гледали и са си съставили план как да го наредят... Ми и вие тук знаехте предварително всички картинки от зодиите, това не помогна особено.

Ето аз наредих Овена днес, дето мислех, че ще е най-лесен от всички до момента, защото уж лесно се отличава коя част от къде е. Ами... Сигурна съм че и Девата да бях редила на дневна светлина щях да съм по-бърза. Та Овенът наредих за 1:32, което на финал би ми дало точно нула шанс за дори и утешителна награда.

Бухти, пращам ти трите пъзела след малко.

# 474
Eleyn, колкото и егоистично да звучи, радвам се, че ти е бил труден, а не само на мен:) Въпреки, че пак си много по-добра от мен де, спор няма. Мацките дето го наредиха за 1:07  и 1:08 ми събраха очите, наистина.
С получаването на финалния пъзел обаче нещата хич не са коректни. Всички знаем, че се продават машинки за ламиниране. Спокойно ако някой реши, може да отвори пъзела, да си го реди n на брой пъти и накрая да си го ламинира пак. И с тиксо да го облепи, пак няма да забележи никой на видеото, няма шанс да се види.

# 475
  • София
Е, ама тя Весето го написа преди дни - винаги има как да излъжеш, ако искаш; въпросът е защо изобщо участваш Simple Smile И ММ каза, че вижда как може да се "заобиколи" черното фолио - но нито предложи, нито аз поисках да разбера какво има наум. Но и на квалификациите може да излъже човек, не само на финал.
И ако ще сме толкова стриктни, значи нас трите от БгМама в неделя 13 ч трябваше да ни дисквалифицират - знаехме кой пъзел ще редим, а другите не знаеха. Защо няма призиви за справедливост, когато лесното е за нас?

Предлагам ви да оставим темата и да се фокусираме да надъхаме момичетата за финала! А после иде и световното... И, като цяло, по-добре просто някой ден да си организираме наше състезание, където ще сме сигурни, че никой не мами Wink

# 476
Най-честно е да е на място, както е при вретено. Но все пак, важно е участието. Тръпката определено си заслужава

# 477
  • София
Тони, за едно наше си състезание, предлагам просто някой да е квестор, да вземе колкото трябва като бройка, да са еднакви. И да ги раздаде на уреченото място в старта на състезанието. Само как да сме сигурни че никой няма да е редил пъзелите, не знам.

# 478
  • София
Аз не бих отворила просто да видя или да лъжа, но аз съм си такава и така уча децата. Каквото ми се падна отворих на момента.
Нали знаете каква съм шматка Simple Smile един пъзел съм си го купила и нов и втора ръка, отделно подправките също съм ги имала Simple Smile сега снимах гаража и ще се опитам да кача снимки на пъзели за разчистване.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 17:45 от евето

# 479
Аз лично се ядосвам, защото генерално не обичам несправедливости и гледам да се боря с тях, когато мога.
Ядосвам се без да съм участвала или не участвам, за да не се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт