След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 268
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
От 1 седмица имам доста болки отзад в кръста , имам чувството , че направо се разтягам.
Възможно ли е това да е наистина разширение на таза.
Особено сутрин след ставане се усещат най - силно.

Това все едно аз съм го писала. И аз ги имам тея болки от няколко седмици, а от скоро почнаха и ребрата да ме наболяват. И при нас секса го няма никакъв. Аз нямам особено желание, чувствам се малко като пингвин с това коремче  Mr. Green Мъжо преди няколко дена ми заяви, че вече се притеснявал да прави секс с " бременни жени с разни малки работи в коремчето", така че поне не се оплаква, че е пренебрегнат  Blush
За кошарката съм твърдо "за" нелюлеещите се. Особено ми харесват дървените пред другите,правени от други материали. Просто дървото си ми изглежда някак по-стабилно.

# 136
  • Пловдив Белащица
...
Еййййй момичета февруарките си имат още една бебе,голяма съм воаьорка а,хаирлия да им е,че после иде наш ред Praynig Peace Hug
Laughing Точно влезнах в нашата тема да съобщя, но ти си ме изпреварила. Ех, колко ми става развълнувано като си представя, че наближава и нашето време. Е, верно аз съм края на март и за мен има време, но ще преживия поне трепетите покрай всички ви. Ами то като гледам след някой ден започват първите мами да излизат в 45 дневните болнични  Grinning Heart Eyes
На мен честно вече в главата ми е само дали ще ми стигне времето, което остава за всичко /2 месеца и половина имам до термин все пак  Crazy/. Мама ще ми праща леглото и ваничката, доколкото разбрах и столчето за колата, от свекървата чакам пари да ходим да гледаме за преносимо легло, количка ... Ще си пера мокета в спалнята по случай бебето, разни данъчни декларации, осигурителни книжки, чаршафи трябва да се купуват още за бебето... Като гледам как освен дрехи нищо друго нямам на лице  #Crazy и като си се познавам, каква съм май ще се търчи в последния момент.

# 137
Здравейте, момичета! чета ви и много ви се радвам. Аз нищо няма да купувам до края. набелязали сме от къде какво да се вземе/купи в основни линии и толкова.
Бебка тежи вече 1230 гр. Аз съм в 27 седмица.
Не знам дали вече сте си споделяли, но имам проблеми с вените на краката, а не съм напълняла много - 67 кг. съм. Спукаха ми се капиляри и много ме е яд, защото няма да изчезнат. мажете ли се с нещо?

Зайо, писала си, че когато седиш или лежиш, се задушаваш. Моят лекар ми е казал, че понякога е възможно да се натисне голям кръвоносен съд, който минава през черния дроб. От там влизат 2/3 от кръвта. Затова трябва да се лежи предимно на лявата страна. И за бебето, и за майката било по-добре.

Относно секса - май преди писах, че на мен ми е забранен още от 4 месец, за да не се допускат контракции на матката.

# 138
ламята ти си перушинка бе Grinning,а колко ти е теглото преди това,а ръста.Аз съм вече 80 Shocked,е при ръст 1,80 де та не ми личат много но масата си е маса.Капиляри имам  от момиче,но със първата бременост малко ми се увеличиха сега и със втрата още повече и мен ме е яд ,но нищо не мога да направя,генетично съм предразположена.Мажа със венуротон гел и един на д-р Тайс имам,но ефекта е по-скоро облекчаващ отколкото... ще си ги имаме и след това.Ама  в името на децата....
Манго ти не се уповавйа на това,че си края на март не се знае бебока кога ще реши да се появи минете ли 36 седмица Grinning.Аз много се надявам да не пренося този път,че е много изнервящо:Как си къде си,добре ли си,нали ще ми се обадиш ако има нещо.Не викам си ще родя на пътя Grinning

# 139
Бимба, през първата ми бременност качих 25 килограма и бях като хипопотам. сега е съвсем различно - и слава Богу, защото от това ме беше много страх. В началото на тази бременност бях 57 кг. , висока съм около 1,60.
Преди пиех Матерна от самото начало и съм твърдо убедена, че напълнях заради това. Сега пия само Гравижил. Това са едни нови витамини.
Ти си висока, така че не си качила много.  Grinning

Относно киселините - мъж ми е гастроентеролог и е краен противник на предизвикваното повръщане. И аз както повечето от вас имам киселини и пия Алмагел, при нужда.

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 16:36 от Ламята неСПАСКА

# 140
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, току- що се наблъсках зверски. От носа ще ми излезе чак ooooh!. Ама така не бях огладнявала от мноооого време. Изядох всичко, което ми се стори апетитно в хладилника ooooh!, а имаше доста неща. Преди 2 часа пък нещо изтрещях и си обелих 4 ябълки, от които изядох 3 Crazy. Аз ябълки първо, че не обичам, както и всякакви други плодове, второ, че не ми понасят на стомаха, ама факт е, че киселини не получих като по чудо този път, но след обилното папане, което последва, вече се готвя психически, за най-жестоките киселини.
Относно това с пръста в устата, Зайко, и аз мислех като теб преди месеци, и аз мразя да повръщам... че то кой ли обича ooooh!. Търпях ги, стисках зъби, докато не дойде момент, в който хора да ми казват, че пожълтявам и имам тъмни кръгове под очите.

И моля ви, момичета Hug, продължавайте да си говорите за колички, много ми е интересно и току виж съм си избрала и аз някоя Whistling!

# 141
Леле, вие ме отчаяхте с тия спукани кръвоносни съдове...  Shocked Аз мислех че ще се махнат след раждането!
Аз имам още от 3-4 месец на единия крак само, и стават все повече и повече. Сега са много, пак само на единия крак, и дори мисля че на 2 места се появяват разширени вени. Бяха ми казали че тия спукани кръвоносни съдове ще изчезнат... ако останат ще е много гадно, ще съм с един син крак и с един нормален  Shocked

# 142
За секса - ние с мъжа ми си наваксваме, откакто е болнични и сме се прибрали у дома след новата година. Сутрин, следобяд докато спи детето  Simple Smile иначе вечер докато я приспя и аз съм заспала и не става, та преди беше зле положението.
Обаче желанието си го имам, както обикновено като съм бременна  Wink Като родя и не ме търси месеци наред  Rolling Eyes

За задушаването, когато се задушавам никаква поза освен права не ме спасява. Незнам, сякаш бебето се е качило до дроба ми. Някои дни не ми е така, но някои е ад. Само като ходя ми е добре.

# 143
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
И аз шпионирам редовно в януарки и февруарки.Радвам се за бебчето и много се вълнувам !!!!!!! Скоро ще дойде и нашия ред

# 144
Аз мисля да купя само най- необходимото в начало,всичко друго после.Суеверна съм и страхлива и това си е-няма време да се променям.Иначе за кошарата съм се спряла на дървена,на две нива-без люлеещи елементи.Харесах си една-190лв-мисля ,че и като цена е приемлива.Вие анатомични дюшечета ли ще ползвате?
Аз още нямам кисилини и спукани капиляри-дано да мина м/у капките.Чуствам се много жизнена.
А за секс -след като разбрах,че съм бременна съм правила само веднаж.......бебето е с предимство пред  таткото......
Абе вие имате ли коластра.Аз нямам още-защо така?Нещо изоставям...А коластрата дава ли гаранция,че ще имаш кърма после newsm78

# 145
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
И аз не правя секс, а той казва, че прави Joy! Коластра, спукани капиляри, разширени вени и други разни болежки също нямам  Praynig, само "орките" ме мъчат, ама и това ми стига Crossing Arms!

# 146
Темата "Токуда":
Момичета аз днес ходих до болницата, но не мога да кажа че ми е съвсем ясно как стоят нещата, затова който има имформация а пише.

На централната регистратура ми казаха, че имат договор със здравната каса и се плаща единствено ако се избере лекар /екип за израждането/ - 700 лв.; лекар /екип за секциото/ - 900 лв. и за престой във вип стая - 125-195 лв/на ден. Секцио се прави след предписание на лекар, ако е по желание се плаща като на частно.

На локалната регистратура на АГ-то обаче ми казаха, че задължително се избира лекар /независимо, че си здравно осигурен/ т.е плащаш минимум 700 лв. Засега /АГ-то работи от 5 дни/ не е ясен въпроса дали ще се долаща ако не си избереш лекар т.е ако отидеш на дежурен екип. Най-вероятно ще се доплаща около 300-400 лв. при този вариант,но до края на Януари ще има решение. Обяснението беше,че отпусканите средства от Здравната Каса не покриват разходите по престоя на родилката и понеже боницата е частна ще има доплащане.
Така че: ако си избереш екип - 700-900 лв. Ако не си избереш екип - 300-400 лв. и то ако си здравно осигурен,ако ли не - не ми се мисли Whistling

Освен това има допълнителен пакет услуги /платени, които не се поемат от касата/ за бебето. Важното е че: бебетата стоят при майките /след критичния период след раждане/. Ако искаш бебето да не е при теб, а да се грижат акушерки - се заплаща допълнително 30 лв/ден.

Иначе условията са чудесни. Болницата е нова, оборудването е ново.  Стаите са с 4 легла и баня с душ кабина за всяка стая. Вип стаите са с едно легло, баня с вана! и кухненски бокс!!!

Това е засега от мен.Все още ми е каша в главата - аджеба, колко ще ми струва раждането в Токуда, защото отделен ценоразпис "Раждане" не ми предоставиха. Имат общ ценоразпис за цялата болница.

Ох, забравих да кажа, че анестезията се заплаща допълнително- около 115 лв.

Така че, ако някоя от вас има по ясна представа как стоят нещата с ражданията и колко излиза едно раждане, моля да пише.

Темата бикини за еднократна употреба: аз също не знам нищо за тях и не съм виждала такова нещо. Благодаря за отговорите.

Темата секс: табу от началото на бременността - желание огромно, страх още по-голям. Сигурна съм, че при следваща бременност нямя да е така табу.

Темата шашкания: четох отговор на специалист в последния брой на 9 месеца за признаците за наближаващо раждане /симптови появяващи се 2 седмици преди раждането/: засилено течение /овлажняване,а не изтичане на води/,контракции - безболезнени и неравномерни, усещане на бебето ниско долу. Е, аз имам май всички признаци, но течението най ме безпокои. Това означава ли че до две седмици ще родя? #Crazy

# 147
gertrudka Мила, ако изберете Freestyle непременно вземи с въртящото колело. Тази с накланящото се не е достатъчно маневрена. Ние тъкмо преди малко ходихме до един магазин да изкупя Бюбхен-четата (нали заминаваме скоро и се презапасявам и за бебето и за баткото за няколко месеца да имам) и мъжа ми пак ми показва Buzz-а и я бутахме насам-натам.  Laughing Той й е фен, но на мен ми се иска да взема нещо по-ралично.
Ели За тесен таз обикновено мерят още в самото начало... Поредната глупост измислена от нашите лекари. Казвала съм и преди, че първия път ми бяха казали, че бебе повече от 3,200 от мен не може да излезе. А аз родих 3,600 без разкъсвания... Не мисля, че който и да е лекар ще ти предизвика раждането след махане на серклажа ако няма никакви показания за това (изключвам тези, които го правят за собствено удобство да не ги притесняваш, когато започне раждането #Crazy ). Най-добрият и безболезнен начин е раждането да си тръгне по естествен начин, когато му дойде времето.  Peace
Уф, Зайо поста ти за киселините все едно аз съм го писала  Cry Вече не смея нищо да пия/ям. Почти не поемам течности. Но и аз така да мразя да повръщам... Все си повтарям, че още малко остана. Много ти съчувствам за неразположението в краката. Мисля, че знам за какво говориш. Пита ли дали не могат да ти изпишат нещо?
bimba Преди време за една почивка бях си взела шезлонгче и то доста луксозно, но се оказа много неудобен вариант. Моето беше такова: Става само докато бебето е съвсем малко и няма да е удобно, докато започне да сяда. Това, което ти си показала на първата снимка е стойка за ваничка, не шезлонг (с мечето). Аз имам такава и съм много доволна.
Целувки  Hug

# 148
Sade, то и аз ги имам всички признаци, ще взема сега да си мисля дали няма да  родя другата седмица, защото 1 седмица и течението ми е засилено, а и бебка я усещам доста ниско. В четвъртък сме на ЖК, та ще видим. От вчера усещам само мърдания, не ритници, незнам дали е нормално. Опъва ми се целия корем и се вижда краче ли е, ръчичка ли, някакви ръбати частички Grinning. Предполагам, че вече и е тясно, та затова така. newsm78 А относно секса- Tired от 2 месеца е мираж.

# 149
Днес гледах в Mothercare в Мола на Стамболийски еднократни бикини, 5 бр. струват 12,40 лв., не ги видях много добре, но изглеждат малко като много тънка дмска превръзка, т.е. освен всичко друго са и съвсем малко абсорбиращи.
За секса - незнам какво ни става след Нова година, ама сме доста активни Blush . Не съм усетила да ми влияе по някакъв отрицателан начин.
За количките - аз май в крайна сметка се ориентирам към Peg Perego, само че още не съм се спряла на модел. И смятаме да проучим как стоят нещата, ако някой ни я донесе от Италия newsm78

Общи условия

Активация на акаунт